Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی در نشست با وزیر اقتصاد ارمنستان که در رأس هیئتی از مقامات دولتی و فعالان بخش خصوصی این کشور در اتاق ایران حضور پیدا کرد، پیشنهاد تأسیس یک شرکت ترانزیتی و حمل‌ونقل مشترک بین دو کشور را مطرح و تأکید کرد: تولید مشترک بین ایران و ارمنستان ایده‌ای موفق خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به ظرفیت‌های همکاری دوجانبه بین دو کشور، چالش‌ها و موانع موجود در برابر گسترش سطح روابط تجاری و افزایش حجم سرمایه‌گذاری‌های مشترک مطرح و بررسی شد.

شافعی، رئیس اتاق ایران در این نشست با توجه به مشکلات حوزه حمل‌ونقل پیشنهاد راه‌اندازی یک شرکت ترانزیت و حمل‌ونقل مشترک را مطرح و تأکید کرد: تولید مشترک بین ایران و ارمنستان ایده‌ای موفق خواهد بود که با ایجاد واحدهای تولیدی در ارمنستان از سوی سرمایه‌گذاران ایرانی و یا انتقال بخشی از زنجیره تولید یک محصول به ارمنستان می‌تواند به توسعه روابط و ایجاد مناسبات پایدار کمک کند.

وی همچنین بازار ارمنستان را برای اهداف تجاری و سرمایه‌گذاری ایرانیان با توجه به پررنگ بودن نقش این کشور در منطقه اوراسیا و دسترسی مناسب این کشور به بازار اروپا، بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: ایران و ارمنستان به کمک مذاکره، اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری و برگزاری نمایشگاه می‌توانند در راستای کاهش هزینه‌های تجاری با یکدیگر به تفاهم برسند.

به اعتقاد رئیس اتاق ایران با توجه به رشد اقتصادی ارمنستان و ظرفیت‌هایی که این کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی دارد، دو کشور می‌توانند برای توسعه سطح روابط با یکدیگر برنامه‌ریزی کنند.

رابطه مناسب ارمنستان با کشورهای اروپایی، پیوستن این کشور به سازمان جهانی تجارت و نقش بسزای ارمنستان در منطقه اوراسیا، نکاتی هستند که به اعتقاد شافعی در توسعه مناسبات بین ایران و ارمنستان اهمیت بالایی دارند.

رئیس اتاق ایران با بیان این مطلب که تنها مرز زمینی مشترک ایران با اوراسیا محدود به منطقه مرزی بین ایران و ارمنستان می‌شود، زمینه‌های همکاری بین دو کشور را متنوع دانست و ادامه داد: ایران و ارمنستان می‌توانند در حوزه‌های کشاورزی، دام‌پروری، آبزی‌پروری، صنایع تبدیلی و توسعه روابط بین بنگاه‌های کوچک و متوسط با یکدیگر همکاری مشترک تعریف کنند.

وی همچنین به مسئله ضمانت‌نامه‌های بانکی موردنیاز برای حضور شرکت‌های ایرانی در مناقصه‌های دولتی ارمنستان و بالا بودن نرخ آن‌ها اشاره کرد و خواستار رسیدگی به این مسئله شد.

کاهش نرخ ضمانت‌نامه‌های بانکی

در این راستا واهان کروبیان، وزیر اقتصاد ارمنستان با اعلام این خبر که دولت ارمنستان در حال پیگیری مسئله بالا بودن نرخ ضمانت‌نامه‌های بانکی برای مشارکت شرکت‌ها در مناقصه‌های دولتی است، اعلام کرد: این موضوع در دست پیگیری است و به زودی نرخ‌ها کاهش پیدا می‌کند، البته به دنبال حذف آن‌ها نیستیم و قرار است به جای ۱۱۰ درصد که در حال حاضر درخواست می‌شود این رقم به ۲۰ تا ۳۰ درصد برسد.

وزیر اقتصاد ارمنستان همچنین از اعزام هیئت کارآفرینان ارمنستان تا یک ماه آینده به شهر اصفهان خبر داد و خواستار اعزام هیئی از بخش خصوصی ایران به ارمنستان شد. به باور او این رفت‌وآمدها موجب آشنایی بیشتر فعالان اقتصادی از یکدیگر و توانمندی‌های موجود می‌شود.

کروبیان همچنین از ایده تأسیس واحدهای تولیدی در ارمنستان از سوی سرمایه‌گذاران ایرانی استقبال کرد و این راهکار را در مسیر توسعه مناسبات پایدار بین دو کشور مؤثر خواند.

وی در ادامه مسائل بانکی و محدودیت‌هایی که وجود دارد را مانعی در برابر مراودات بین دو کشور دانست و از ارائه پیشنهادهایی به رئیس‌کل بانک مرکزی در راستای حل مشکلات بانکی خبر داد.

وزیر اقتصاد ارمنستان معتقد است از بین پیشنهادهای ارائه شده بدون شک یک یا دو مورد آن قابلیت اجرا دارد.

در ادامه این نشست یادداشت تفاهمی بین اتاق ایران و مرکز حمایت از سرمایه‌گذاری ارمنستان به امضا رسید.

این یادداشت تفاهم بین محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران و لوان اهانسیان، دبیرکل مرکز حمایت از سرمایه‌گذاری ارمنستان، امضا شد. در این رابطه اهانسیان امضای یادداشت تفاهم را فرصتی برای ترغیب سرمایه‌گذاران دو کشور برای تحکیم روابط و کمکی به جامعه کارآفرینی دو کشور دانست.

کد خبر 5130655

منبع: مهر

کلیدواژه: ارمنستان اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران غلامحسین شافعی تجارت خارجی قیمت دلار ویروس کرونا وزارت راه و شهرسازی بانک مرکزی ایران بازار سهام شاخص کل بورس اقتصاد چین وزارت صنعت معدن و تجارت بورس تهران بانک مرکزی بازار سرمایه نرخ تورم اقتصاد آمریکا قیمت یورو وزیر اقتصاد ارمنستان بین ایران و ارمنستان سرمایه گذاری بین دو کشور اتاق ایران ضمانت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۵۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد

        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در دیدارهای جداگانه خود از اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد گفت: نشست کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات افغانستان در آینده نزدیک به ریاست معاونان اقتصادی استانداری های مزبور با ساختاری متفاوت برگزار خواهد شد.   حسن نوری زاده افزود: این توافق حسب مذاکرات صورت گرفته و درخواست بخش خصوصی ۲ کشور در جریان ملاقات با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد مطرح شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت.   سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در این دیدارها بر ضرورت رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دو کشور ایران و افغانستان بویژه ضرورت توجه به تکمیل و بهسازی زیرساختهای مرزی و گمرکی تاکید شد.   نوری زاده  ادامه داد: در این دیدارها آمادگی این استان برای حضور در عرصه های کشت فرا سرزمینی، انتقال انرژی، برگزاری دوره های آموزشی برای تربیت نیروهای ماهر و همکاریهای متقابل علمی در افغانستان بویژه هرات اعلام شد.   او گفت: در همین راستا مقرر شد در آینده نزدیک کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات با ساختار عملیاتی تر و برنامه جامع کاربردی برای شروع اقدامات مهم و اساسی در حوزه های انتقال انرژی و آموزشهای فنی و حرفه ای، رفع موانع مرزی و همکاریهای مشترک برای ایجاد پارک علم و فناوری در هرات برگزار و موضوعات را پیگیری کند.   ضرورت افزایش روابط تجاری بین ایران و ترکمنستان   سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در دیدار با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکمنستان نیز مشکلات روابط تجاری بین این دو منطقه را بررسی و بر افزایش روابط تجاری و رفع موانع موجود بین دو کشور تاکید کرد.   در این دیدار آخرین وضعیت روابط تجاری این دو کشور بررسی و بر استفاده از همه ظرفیت‌ها برای افزایش مراودات فی مابین تاکید شد، همچنین مقرر گردید همکاری اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با حوزه اقتصادی استانداری خراسان رضوی تقویت شود و برنامه‌ریزی ها به صورت مشترک انجام گیرد.

دیگر خبرها

  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • وزیر صمت: خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می یابد
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • رئیسی: روابط ایران و سریلانکا افزایش یابد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای اسناد و تفاهم‌نامه‌های مشترک میان ایران و سریلانکا
  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • عزم ایران و پاکستان برای تبدیل مرز «صلح و دوستی» به مرز «رفاه مشترک»
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم