Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: در سال گذشته ۳۰ درصد مدارس نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم‌سازی هستند که در حال حاضر این آمار به ۱۹/۵ درصد کاهش یافته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، مهراله رخشانی‌مهر معاون وزیر آموزش و‌پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس‌کشور، در حاشیه کلنگ‌زنی احداث مدرسه شهر عصمت‌آباد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در لایحه بودجه 1400، پنج هزار و 100 میلیارد تومان از اعتبارات ملی به مدرسه سازی و هزار و 700 میلیارد تومان به استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در کمیسیون تلفیق نیز سهم نوسازی مدارس برای استاندارد‌سازی از محل اعتبارات گاز، از 20 درصد به 50 درصد افزایش یافته است.

مدیرکل نوسازی مدارس کشور گفت: در بند ع تبصره 5، بیش از 2 هزار میلیارد تومان از محل فروش اوراق مالی اسلامی، برای مدرسه‌سازی در نظر گرفته شده و همچنین 2 هزار میلیارد تومان از محل فروش املاک‌مازاد در اختیار سازمان ملی مسکن، به امر مدرسه‌سازی اختصاص یافته است.

رخشانی‌مهر گفت: در سال 96 یک پنجم درصد اعتبارات عمرانی برای مدرسه‌سازی و نوسازی مدارس بود اما در سال 1400 حدود 5 درصد از اعتبارات عمرانی کشور به این حوزه اختصاص یافت.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود 30 درصد مدارس نیازمند تخریب و بازسازی و مقاوم‌سازی بودند که در حال حاضر با پیشرفت پروژه‌ها تنها 19 و نیم درصد از مدارس کشور نیازمند رسیدگی و بازسازی هستند.

هر شهروند یک خیّر مدرسه‌ساز است

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به طرح "آجر به آجر" اظهار داشت: هر کسی با کمترین کمک مالی می‌تواند در مدرسه‌سازی مشارکت کند، در پویش محرم، از محل این طرح در هر استان یک پروژه یک کلاس آغاز شد که حدود 2 هزار نفر در آن طرح مشارکت داشتند.

نخستین مدرسه "تولید احسان" در منطقه محروم سیستان و بلوچستان افتتاح شدمدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان: 2500 مدرسه زیر 50 نفر داریممدرسه مجازی و محرومیت دانش‌آموزان روستایی پلدختر؛ تحصیل کرونایی در مدارس+تصاویر

وی ادامه داد:  در پویش"من مادرم، بچه‌های ایران فرزند من"  تاکنون هزار و 300نفر در این طرح مشارکت کردند و استان خوزستان با حدود 46 هزار نفر پیشتاز این طرح انسان دوستانه بوده است و پیش‌بینی می‌شود تا 400 هزار نفر در این طرح شرکت کنند.

8 درصد مدارس کشور از نظر سیستم‌های گرمایشی استاندارد نیستند

رخشانی‌مهر خاطرنشان کرد: در حال حاضر در سراسر کشور جز در مدارس عشایری که دسترسی به سیستم آب و برق وجود ندارد و تنها راه استفاده از گرمایش، بخاری‌های نفتی است، در هیچ نقطه از کشور دیگر از این سیستم گرمایش استفاده نمی‌شود.

وی افزود: 47 هزار کلاس درس، در سطح کشور از بخاری‌ گازسوز استفاده می‌کنند که این تعداد در مجموع 8 درصد مدارس کشور را به خود اختصاص داده‌اند و 92 درصد دیگر مدارس کشور، از سیستم گرمایشی استاندار برخوردارند.

100مجتمع آموزشی به نام شهید‌سلیمانی نام‌گذاری شد

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: صد مجتمع آموزشی در سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی افتتاح و بهره‌برداری و به نام مبارک سردار دلها مزیّن شد.

 رخشانی‌مهر خاطرنشان کرد: ساخت مجتمع‌های آموزشی از اولویت‌های اصلی سازمان نوسازی مدارس است که در هفته اخیر پروژه 12 هزار و 500 متری در استان خراسان رضوی افتتاح شد و پروژه بعدی نیز آخر همین هفته در اصفهان به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهید سپهبد قاسم سلیمانی استانداری قزوین شهید سپهبد قاسم سلیمانی استانداری قزوین میلیارد تومان سازمان نوسازی نوسازی مدارس مدرسه سازی رخشانی مهر درصد مدارس مدارس کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: پروژه ساخت ۱۶ نیروگاه خورشیدی پشت بامی مدارس کشور در ۱۶ مدرسه در حال بهره برداری است، که از این تعداد ۷ نیروگاه در استان های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی امروز به صورت همزمان به بهره برداری رسیده است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام مرکزاطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ حمیدرضا خان محمدی معاون وزیرآموزش و پرورش و رئیس این سازمان، در آیین بهره برداری همزمان از ۷ نیروگاه خورشیدی پشت بام مدارس در ۶ استان کشور، که با افتتاح دبیرستان خیرساز زیرک پردیسان قم مجهز با این فناوری برگزار شد، اظهار داشت: ساخت این نیروگاه ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه های مدارس سبب افزایش خودآگاهی و تربیت اقتصادی دانش آموزان درجهت استفاده از انرژی های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از بکارگیری سوخت‌های فسیلی در مدارس می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش، اذعان داشت: از آنجا که سرانه های تخصیص یافته به مدارس پایین هستند و در فصل های فعال مجبورند از سوخت های فسیلی استفاده کنند، استفاده از نیروگاه های خورشیدی ضمن صرفه جویی در هزینه های جاری، سبب کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی می شود.

وی با اشاره به این که بسیاری از مدارس در موضوع سرانه دانش آموزی دچار مشکل هستند، یادآورشد: خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه کشور، اختیار کسب درآمد اختصاصی برای همه مدارس از مسیرهایی مانند تولید انرژی پاک توسط سلول‌های خورشیدی یا تعبیه فضای تجاری گذاشته شده تا هر مدرسه بتواند اقتصاد خود را پیش ببرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده است، گفت: در یک برنامه کوتاه مدت با همکاری دستگاه‌های متولی ۲۰هزار مدرسه به سلول‌های خورشیدی مجهز می‌شوند. در حال حاضر ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

وی تصریح کرد: تاکنون نیروگاه‌های خورشیدی ۱۱ مدرسه در استان قم با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات به مرحله اجرا رسیده اند که از این تعداد نیروگاه‌های ۵ مدرسه با مجموع ظرفیت مجموع ۱۰۰ کیلووات به شبکه سراسری برق متصل شده‌اند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، عنوان کرد: برای تولید انرژی از سلول‌های خورشیدی و استفاده از فضای مدارس در این امر، با خیرین و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وارد مذاکره شده‌ایم تا ان شاء الله این موضوع در همه مدارس جدیدالاحداث محقق شود.

خان محمدی در پایان خاطرنشان کرد: با تولید هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی ۵۶۰ گرم از انتشار گاز دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود و سبب صرفه جویی ۰.۲۷ مترمکعب مصرف گاز طبیعی و ۰.۲۲ لیتر مصرف آب می‌شود.

محمود کمانی، معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق نیز در این مراسم با اشاره به تفاهم‌نامه مشترک این وزارتخانه با آموزش و پرورش و نوسازی مدارس برای تجهیز مدارس خیرساز به نیروگاه‌های برق خورشیدی، گفت: استان قم با ۱۱ مدرسه مجهز به سلول‌های خورشیدی در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) برق تولیدی این مراکز را به قیمت مناسب خریداری می‌کند که علاوه بر فرهنگ‌سازی برای نسل آینده در تامین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس نیز موثر است.

گفتنی است همزمان با بهره برداری از این نیروگاه، آیین افتتاح مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در پردیسان قم برگزار شد. این مدرسه خیّری به همت حاج حبیب الله زیرک و به یاد پدر مرحومش، حاج غلامرضا زیرک با مشارکت اداره کل نوسازی مدارس استان و از محل اعتبارات ملی، استانی و طرح شهید سلیمانی (ره) به ثمر نشسته است.

مدرسه زیرک در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۳ مترمربع و با زیربنای ۳هزار و ۱۵۹ مترمربع در سه طبقه و بر اساس آخرین استانداردهای روز ساخته شده و دارای ۱۸ کلاس درس، ۱۱ اتاق اداری و جنبی، سه کارگاه و آزمایشگاه و همچنین نمازخانه‌ای به مساحت ۲۸۰ مترمربع است. در کنار این مدرسه، یک سالن ورزشی ۶۱۵ مترمربعی نیز احداث گردیده تا علاوه بر ارائه خدمت به دانش آموزان عزیز، در غیر ساعات آموزشی نیز پذیرای مردم باشد.

بر اساس ظرفیت‌های موجود، مدرسه حاج غلامرضا زیرک به سه سامانه ۲۰ کیلوواتی تولید برق از انرژی پاک خورشیدی نیز مجهز است که این سامانه‌ها بر اساس نرخ مصوب سال ۱۴۰۲ می‌توانند در هر ماه مبلغ ۲۷۰ میلیون ریال برای این مدرسه مُعظم ایجاد درآمد کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • ارائه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای نوسازی مسکن روستایی
  • ۱۰۰ مدرسه خطرآفرین در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • نیاز چهارمحال و بختیاری به احداث ۱۰۰۰ کلاس درس
  • ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم
  • مقاوم سازی ۳۵۰ هزار واحد روستایی در سطح کشور