Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز کردوانی گفت: ایران به‌دلیل گرمای کره زمین در خشکسالی به سر می‌برد. از سوی دیگر چاه و سدسازی‌های متعدد انجام شده است. میزان آب در شهرها و استان‌های کشور یکی پس از دیگری تمام می‌شود و روزی فرا می‌رسد که دیگر استان اصفهان، کرمان، تهران و... آب ندارد و در آینده گیلان و مازندران هم قابل استفاده نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ همزمان با بارش باران های شدید و ایجاد سیل در سال های گذشته در کشور برخی از کارشناسان محیط‌زیست شرایط کنونی را شروع ترسالی در ایران مطرح می‌کنند. این در حالی است که طی سال جاری میزان بارش‌ها به شکل قابل توجهی کاهش یافته که تئوری ترسالی را زیر سوال می برد.

اقلیم تغییر نکرده است

پرویز کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران به خبرنگار برنا گفت: کره زمین گرم شده و این امر تعداد مناطق با بارندگی اندک را افزایش داده و بارندگی‌ها بی‌نظم است. برای مثال در شهر یزد 60 میلی‌متر بارندگی در سال دارد، وقتی میزان بارندگی سه برابر افزایش یابد. بر اثر تابش خورشید رطوبت به هوا رفته و رودهای هوایی باعث بارش‌ها عظیم می‌شود.

او درباره وضعیت ترسالی در کشور افزود: در گذشته  میزان خشکسالی و ترسالی تخمین زده می‌شد چون کره زمین نظم داشت. در کشور ما 15 سال میزان بارندگی‌ها اندک بود. حتی برخی از تحلیل‌گران ادعا کردند که اقلیم تغییر کرده است. باید دانست که اقلیم تغییر نکرده است و می توان گفت سال 2000 گرم‌ترین سال بوده است.

کشور با ترسالی مواجه نیست/ از بارندگی‌ها باید به شکل مناسب استفاده می‌شد

این استاد سرشناس حوزه محیط زیست تاکید کرد: شاهد ترسالی در کشور نیستیم چون در صورت بارش‌های فراوان در 3 تا 4 سال احتمال بروز ترسالی وجود داشت. در حالی که در کشور ما دو سال بارندگی شدید را شاهد بود اما دیگر بارندگی‌ها قطع شد. این بارندگی ها در دوسال اخیر بسیاری از نقاط کشور را تخریب کرد.

کردوانی ادامه داد: باید با اقدامات مناسب از بارندگی‌ها به شکل مناسب استفاده می‌شد اما اقدام بهینه در این زمینه  انجام نشده است.

کمبود آب‌های زیرزمینی در کشور

این استاد محیط‌زیست تصریح کرد: در آب‌های زیر زمینی با کمبود مواجه هستیم.

کردوانی درباره احتمال وقوع سیل در ایام عید گفت: پیش بینی‌ها وضعیت جوی را سازمان هواشناسی برعهده دارد. تمامی افراد جامعه به این سازمان نیاز دارند. هر گونه اظهارنظر در این زمینه زود است.

در کشور با کم آبی مواجه هستیم

او افزود: در محیط زیست دو مسئله کم آبی و خشکسالی مطرح است. در کشور به‌دلیل افراط در مصرف با کم آبی مواجه هستیم. قبل از انقلاب اسلامی سدسازی‌ها انجام شد، اما فن‌آوری انتقال آب از سد وجود نداشت.

به گفته این استاد محیط زیست در تهران سالانه 250 میلی متر بارندگی دارد. در حالی که اگر میزان بارندگی‌ها در تهران 4 برابر میزان کنونی باشد باز هم تهران با کمبود آب مواجه است.

آب تمام می‌شود/ در آینده گیلان و مازندران قابل استفاده نیست

 او تصریح کرد: ایران به‌دلیل گرمای کره زمین در خشکسالی به سر می‌برد. از سوی دیگر چاه و سدسازی‌های متعدد انجام شده است. میزان آب  در شهرها  و استان‌های کشور یکی پس از دیگری تمام می‌شود. برای مثال روزی فرا می‌رسد که دیگر استان اصفهان، کرمان، تهران و... آب ندارد و در آینده گیلان و مازندران هم قابل استفاده نیستند و آب تمام می شود.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بارندگی ترسالی زهرا سلیمانی قابل استفاده نیست گیلان و مازندران تمام می شود بارندگی ها محیط زیست کره زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد

میزان بارندگی سامانه اخیر در چهارمحال‌ و بختیاری تا ساعت ۲۱:۳۰ امروز (جمعه) اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری و به نقل از روابط‌عمومی اداره هواشناسی این استان، میزان بارندگی سامانه اخیر در استان تا ساعت ۲۱:۳۰ امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت _ به شرح زیر است:

اردل: ۴۷.۴
ایلبگی: ۸.۳
بازفت: ۴۶.۴
بروجن: ۵.۵
بلداجی: ۱۵
بن: ۱۱.۷
دوآب صمصامی: ۳۶.۵
سامان: ۱۳.۴
سورشجان: ۱۷
شلمزار: ۲۶.۶
شهرکرد: ۱۸.۱
فارسان: ۲۴.۶
فرخ شهر: ۱۳.۷
کوهرنگ: ۴۸.۹
خانمیرزا: ۲۷.۴
لردگان: ۳۳.۱
لیرابی: ۵۲.۴
مال خلیفه: ۲۸.۲

کد خبر 750398

دیگر خبرها

  • آتش سوزی ۲ واحد تجاری و مسکونی در گیلان
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • کشت چغندر علوفه‌ای در مازندران تامین کننده خوراک دام کشور
  • ۱۱۲ میلی متر بارندگی در رومشکان لرستان ثبت شد
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • سامانه بارشی و سرد بهاری در راه مازندران
  • سامانه بارشی دیگری در راه مازندران
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • یک شهر به دنبال بقای داماش گیلان
  • ثبت بارندگی در ۱۱ نقطه خوزستان