Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@20:44:00 GMT

ماجرای کلوچه آلوده ایرانی در آلمان چه بود؟

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۰۳۵۱

ماجرای کلوچه آلوده ایرانی در آلمان چه بود؟

اخیرا یک رسانه آلمانی گزارش داده بود که یک تاجر بزرگ ایرانی در آلمان فروش کلوچه نادری را با نظر بازرسان مواد غذایی این کشور متوقف کرده و دلیل این اقدام این بود که به نظر بازرسان مواد غذایی آلمان خوردن این نوع کلوچه به دلیل وجود آلاینده‌هایی با اثرات ژنتیکی و سرطان زایی می‌تواند برای سلامتی خطر ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه فرزانه انصاری، رئیس پژوهشگاه استاندارد، با بیان اینکه همه محصولات صادراتی حد مجازی برای آزمون انطباق دارند،  اظهار کرد: اخیراً درباره وجود دو آلاینده در کلوچه اخباری منتشر و اعلام شده بود با استانداردهای کشور مقصد مطابقت ندارد، اما در زمینه صادرات به کشورهای اروپایی ملاک ما قوانین و ضوابط موجود در اتحادیه اروپا است.

به گفته وی بر طبق قوانین و ضوابط اتحادیه اروپا، الحاقیه به شماره ۱۸۸۱ در زمینه آلاینده های مواد غذایی در سپتامبر ۲۰۲۰ منتشر شده که در آن تاریخ اجرا از ژانویه ۲۰۲۱ است. اما تاریخ تولید کلوچه صادراتی از ایران قبل از تاریخ اجرای این الحاقیه بود.

البته رئیس پژوهشگاه استاندارد گفت که در این الحاقیه هم حد مجازی برای دو آلاینده یادشده درج نشده، یعنی محدوده اندازه گیری وجود ندارد. پس حتی اگر تاریخ اجرای الحاقیه قبل از ورود کلوچه به کشور مقصد بود، باز هم قابلیت اندازه‌گیری آلاینده‌ها وجود نداشت.

وی افزود: به طور کلی در صادرات و واردات بین کشورها خریدار می‌تواند طبق توافق با فروشنده، استانداردهای خود را مطالبه کند که در این مورد ضوابط جدیدی به تولیدکننده ایرانی اعلام نشده بود.

انصاری در پاسخ به موضوع سرطانزا بودن این محصول نیز با بیان اینکه اخیرا برای بررسی مسائل مشابه این موضوع کمیته ارزیابی ریسک تشکیل شده، اظهار کرد: در این کمیته موضوعاتی که مربوط به مسائل ایمنی است بررسی خواهد شد و زمانی که به اجماع نظر برسیم که ممکن است یک محصول خطرناک باشد، حتما اقدامات لازم انجام می‌شود.

وی افزود: در الحاقیه اتحادیه اروپا نیز در مورد فراورده کلوچه عددی عنوان نشده و به عبارت دیگر هنوز خطر آن مسجل نشده است به عبارت دیگر ممکن است آلودگی وجود داشته باشد اما در حد خطرزا نیست. ما زمانی ورود می کنیم که با اسناد و مدارک تشخیص دهیم آلودگی برای سلامت مردم خطرناک است.

به گفته این مقام مسئول در بحث ارزیابی ریسک سبد خانوار، میزان ورودی آن آلاینده از مجموع کل غذای مصرفی یک فرد و میزان بروز بیماری که ممکن است آلاینده مورد نظر در یک جامعه آماری مشخص ایجاد کند همه با روش‌های آماری پیچیده محاسبه می‌شود که در نهایت میزان بیماری‌زایی آلاینده مشخص می‌شود. بنابراین باید حداقلی در سبد غذایی خانوار ایرانی که برای ما مهم است، داشته باشد.

وی افزود: در مواردی ممکن است یک آلاینده به دلیل شرایط آب و هوا، خاک و غیره بالفطره در یک محصول وجود داشته باشد و لزوما به محصولات اضافه نمی‌شود.

انصاری  با بیان اینکه در بحث صادرات هم مسئله ارزیابی ریسک مهم است، تصریح کرد: اگر کشوری با ارزیابی ریسک متوجه شده که محصول مورد نظر در سبد خانوار مهم است و برای او خطرناک محسوب می‌شود می‌تواند از کشوری که خریداری می‌کند بخواهد که با ضوابط موردنظر کشور مقصد محصول تولید شود.

وی افزود: در حال حاضر هم خیلی از فرآورده‌هایی که در کشور ما تولید می‌شود و برای ما مهم است حد مجاز مشخص دارد. برای مثال حد مجاز آرسنیک در برنج بسیار سختگیرانه‌تر از کشورهای دیگر است، چرا که مصرف آن در سبد خانوار فرد ایرانی بسیار بیشتر از یک فرد اروپایی است.

انصاری در پایان گفت: بنابراین به طور کلی وجود آلایندگی در کلوچه مسئله نگران کننده نیست و اگر اینطور باشد حتما از طریق روابط عمومی سازمان ملی استاندارد اطلاع رسانی می‌شود و در استانداردها مد نظر قرار می‌گیرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آلمان کلوچه نادری پارسی خبر ارزیابی ریسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۰۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای تهران پاک شد  

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۱۵ اردیبهشت) پاک است.

به گزارش ایسنا، آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ازن» با میانگین ۵۵  بود و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول قرار داشت.

آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۴۱ و کیفیت هوا در وضعیت پاک است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • دشمن برای جوانان فضای مجازی آلوده را تدارک دیده است
  • سرقتی عجیب هوای بندرترکمن را آلوده کرد
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • هوای تهران پاک شد  
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات