Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-07@13:47:27 GMT

شرط پایان همه گیری ویروس کرونا مشخص شد

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۱۲۳۷

شرط پایان همه گیری ویروس کرونا مشخص شد

رویداد۲۴ دکتر عباس علی پور عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در رابطه با واکسن به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده آینده پاندمی کووید ۱۹ در ایران و جهان، گفت: در صورت وجود ایمنی و کارایی بالای واکسن، پوشش مناسب در سطح جوامع، کاهش شدت بیماری در افراد واکسینه شده و تأثیر آن در جلوگیری از انتشار بیماری به سایر افراد، می‌تواند شرایط پاندمی کرونا را کاملا در دنیا تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه ایمنی و کارایی واکسن برای جلوگیری از ابتلا در مواجهه با ویروس مساله بسیار مهمی است، عنوان کرد: بررسی امکان انتقال عفونت توسط افراد واکسینه شده، نیازمند گذشت زمان و دریافت واکسن توسط جمعیت بیشتری است.

ضرورت وجود نظام مراقبت برای کشف موارد جهش یافته ویروس

دکتر علی پور با بیان اینکه بررسی خصوصیات عامل عفونی باید به ویژگی‌هایی از جمله عفونت‌زایی (بررسی آمار ابتلای افرادی که با ویروس در تماس بودند)، بیماری‌زایی (آشکار شدن علائم توسط افراد دچار عفونت)  و همچنین کشندگی (میزان مرگ و میر ناشی از بیماری در بیماران) بستگی دارد، توضیح داد: با توجه به جهش‌ ویروس، بررسی جهش‌های اثرگذار بر این سه عامل از نقطه نظر سلامت عمومی اهمیت زیادی دارد، البته باید در نظر داشته باشیم همه جهش‌ها از نظر ایمونولوژی و ویرولوژی و پیش‌بینی جهش‌های آینده ویروس با اهمیت نیستند، با این حال در کنار نظام مراقبت بیماری باید یک نظام مراقبت برای کشف موارد جهش یافته ویروس را نیز در داخل کشور داشته باشیم.

وی با اشاره به نقطه نظراتی درباره اثربخشی واکسن در برابر جهش های کروناویروس، با بیان اینکه اظهارات شرکتهای تولید کننده واکسن در خصوص اثربخشی در برابر جهش‌های جدید ویروس باید مبتنی بر شواهد باشد، گفت: در حال حاضر نمی‌توان در مورد پوشش موارد جهش یافته جدید در افراد واکسینه شده اظهارنظر قطعی کرد.

خاموشی پاندمی تا پایان ۲۰۲۱ در صورت ایجاد ایمنی حاصل از عفونت طبیعی و واکسن  

این اپیدمیولوژیست با تاکید بر اینکه تداوم رعایت مسائل پیشگیرانه تا دستیابی به حد قابل قبول پوشش واکسیناسیون بسیار تأثیر گذار و با اهمیت است، توضیح داد: به نظر می‌رسد اگر ۷۵ تا ۸۰ درصد مردم ایمنی طبیعی (ابتلا به کرونا) یا ایمنی مصنوعی (دریافت واکسن) را کسب کنند احتمالا می‌توانیم با توجه به تلاش‌هایی که در سطح جهان صورت می‌گیرد پاندمی را تا پایان سال ۲۰۲۱ خاتمه یافته تلقی کنیم. این احتمال به رفتار ویروس و جهش‌های احتمالی ویروس کرونا، طول مدت ایمنی ناشی از مصونیت طبیعی (ابتلاء به بیماری) و اکتسابی (پس از تلقیح واکسن) و همچنین نامشخص بودن پدیده تقویت وابسته به آنتی بادی (که سبب تشدید بیماری می‌شود) بستگی دارد.

ضرورت تجدید نظر اساسی در نظام بهداشتی و سلامتی کشور

این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه ضمن بررسی سیاست‌های حوزه سلامت در مقابله با بحران کرونا، با تاکید بر اثرگذاری مستقیم آمادگی نظام بهداشتی کشورها بر کنترل و مدیریت اپیدمی، عنوان کرد: متاسفانه ضعف نظام مراقبتی کشور جهت شناسایی سریع مبتلایان، نبود آمادگی در نظام سلامت و سطوح بهداشتی، از دست دادن زمان‌های اولیه و تحمیل هزینه سنگین به جامعه منجر به این شد که در اوایل اپیدمی روند کشندگی (نسبت فوتی‌ها به مبتلایان) بالاتر باشد، در صورتی‌که همزمان با ما برخی کشورها (مانند نیوزلند، کره جنوبی و سنگاپور) با کشف سریع عفونت و ایزوله کردن مبتلایان (اعمال استراتژی‌های کنترلی صحیح و سریع) عملکرد بهتری داشته و نگذاشتند عفونت در جامعه گسترش یابد و لذا نیازی نداشتند که مانند ما و بسیاری از کشورهای دیگر (مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپائی) استراتژی‌های مهاری را اعمال کنند،  بنابراین تجدید نظر اساسی در نظام بهداشتی و سلامتی کشور جهت رفع نواقص احتمالی و مواجهه صحیح با اپیدمی‌های مشابه ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

ضعف اطلاع رسانی صحیح در رابطه با کووید ۱۹ همچنان وجود دارد

دکتر علی پور با انتقاد از ضعف اطلاع رسانی در خصوص پاندمی کرونا و با بیان اینکه از ابتدای اپیدمی در خصوص اطلاع رسانی به مردم ساده انگارانه برخورد شد، اظهار کرد: در اوایل اپیدمی برنامه‌های آگاهی دهنده‌ هدایت شده، هدفمند و منظم جهت ارتقای آگاهی و ارایه آموزش‌های لازم به مردم از طریق درگاه‌های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی و صفحات معتبر در فضای مجازی بسیار اندک بود و مطالب آموزشی به صورت خودجوش و بعضا ناقص و نادرست به مردم منتقل می‌شد، همین مساله باعث شد که مردم خوراک‌های آموزشی خود را از منابع غیرمعتبر دریافت کنند.

وی تاکید کرد: همچنین دلایل علمی و قانع کننده ضرورت رعایت پروتکل‌ها، عدم خروج غیرضروری از منزل و یا پرهیز از دورهمی‌ها و مسافرت‌ها به درستی برای مردم تفهیم نشد، خلأیی که هنوز هم محسوس است و برنامه‌ریزی صحیحی برای آن وجود ندارد.

نظام اطلاعاتی برای ثبت موارد بیماری باید منسجم عمل کند

این عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین با انتقاد از نبود انسجام کافی در نظام اطلاعاتی کشور برای ثبت موارد بیماری و فوتی‌های ناشی از آن، اظهار کرد: مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت مسئولیت جمع آوری آمار از قسمت‌های مختلف بدنه نظام سلامت و گزارش آن‌ به افراد و محققین را برعهده دارد، روندی که به انتشار آمار واحد و منسجم کمک می‌کند، در حالیکه متاسفانه نظام آماری کشور در این رابطه دارای نقص است.

وی ادامه داد: خلاء موجود در نظام آماری کشور باعث شده که به عنوان مثال یک محقق در یک منطقه به اطلاعات مربوط به ابتلا، مرگ، موارد محتمل، موارد قطعی، تعداد تست اخذ شده، مناطق جغرافیایی با تراکم بالای افراد مبتلا و سایر اطلاعات برای انجام تحقیق و پژوهش دسترسی نداشته باشد؛ همچنین ارایه آمار غیر قطعی برای محققین کاربردی نیست و برای شهروندان نیز جنبه بازدارنده ندارد.  

این اپیدمیولوژیست با اشاره به تجربه کشورهای پیشرفته در سیستم اطلاع رسانی و بکارگیری اپلیکیشن‌های کاربردی جهت نشان دادن وضعیت اپیدمی، توضیح داد: متاسفانه مشابه این سیستم‌ها در کشور ما طراحی نشده، در حالیکه استفاده از این نرم‌افزارها علاوه بر کمک به مسوولان و محققان، به افراد کمک می‌کند تا ضمن ثبت وضعیت خود، از مکان‌ها و مناطق مختلف دارای تراکم بالای مبتلایان آگاه شده و همین مساله از گسترش و شیوع ویروس جلوگیری می‌کند.

تغییر مداوم تعاریف وضعیت هشدار اپیدمی، کم توجهی مردم را به دنبال دارد

دکتر علی پور تغییر مداوم تعاریف وضعیت هشدار اپیدمی در کشور را نقص بعدی سیستم دانست و گفت: تعاریف و مبانی سطوح هشدار دائما در حال تغییر است که همین مساله به سلب اعتماد مردم و محققین منجر می‌شود، از طرف دیگر سطح بندی وضعیت اپیدمیولوژیک شهرها با رنگ‌های زرد و آبی و قرمز و تغییر مداوم آن‌ها از میزان بازدارندگی هشدارها می‌کاهد، بنابراین دقت در تعریف مشخص و واحد برای سطوح هشدار، تعیین مقررات و آگاه‌سازی مردم و همچنین بیان دقیق مؤلفه‌های تاثیرگذار بر ورود و یا خروج از وضعیت قرمز، زرد و نارنجی، به افزایش سطح مشارکت مردم در رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌های کرونایی منجر می‌شود.

این رنگ‌بندی‌ها صرفا بر اساس بروز تجمعی بوده و به میزان رعایت پروتکل‌ها، خوشه‌های بیماری در جامعه و راه‌های کسب عفونت در افراد مبتلا توجهی ندارد. از طرفی دیگر  هر سطح هشدار باید حداقل ۲ هفته تداوم یابد و نه اینکه در فاصله چند روزه رنگ بندی و به تبع آن مقررات آن محدوده جغرافیائی تغییر کند؛  از نظر اجرائی نیز پروتکل‌های هر منطقه به درستی اجرا نمی‌شود و امکان اطلاع رسانی سریع توسط شهروندان و بررسی سریع موارد نقص توسط ناظران عملا در جامعه دیده نمی‌شود.

بیشتربخوانید: هشدار درباره شدیدتر بودن موج بعدی کرونا/ پیک چهارم حتمی است

اهمیت شناسایی راه‌های ابتلا در کنترل و مدیریت اپیدمی

این اپیدمیولوژیست همچنین با تاکید بر اهمیت ردیابی مبتلایان و تماس‌های نزدیک آنان و همچنین بررسی راه‌های ابتلا در کنترل و مدیریت اپیدمی، اظهار کرد: در کنار استراتژی‌های فردی (ماسک، فاصله فیزیکی و شستن دست)، استراتژی‌های مهار عمومی مانند شناسایی راه ابتلای افراد به کووید ۱۹ برای پیشگیری از ابتلا در آینده یک نقشه راه است که متاسفانه با کمبود اطلاعات، ضعف در اطلاع رسانی و عدم کاربرد این اطلاعات در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها مواجه هستیم. همچنین در ردیابی آینده نیز باید افراد نزدیک به فرد PCR مثبت شناسایی و اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و ایزوله کردن آنان به عمل آید.

ضعف در اطلاع رسانی نسبت به طرح محله محور شهید سلیمانی

این عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به اجرای طرح محله محور مقابله با کرونا، با تاکید بر علمی بودن مبانی طرح شهید سلیمانی؛  نظارت و ارزیابی آن را ضروری دانست و تصریح کرد: ضعف اطلاع رسانی در مورد مراحل و نحوه اجرای این طرح و عدم شفافیت در اعلام آمار مرتبط با افراد غربالگری شده مانند تعداد افراد دارای تست مثبت، تعداد افراد ایزوله شده، تماس‌های نزدیک با مبتلایان، تعداد افراد تست شده در بین تماس‌های نزدیک و نهایتا تعدادافراد قرنطینه شده از این بین، منجر به نقص در ارزیابی و شناسایی نقاط ضعف و قوت آن می‌شود.  

انتقاد از هدفمند نبودن تست‌های تشخیص کرونا

دکتر علی پور همچنین هدفمند نبودن اجرای تست‌های تشخیص کرونا را نقطه ضعف بعدی سیستم بهداشتی دانست و عنوان کرد: به طور معمول تست‌های تشخیصی جهت شناسایی مبتلایان و ناقلان بدون علامت (با هدف بررسی درصد مبتلایان و شناسایی افراد محتمل مبتلا به کووید ۱۹) باید انجام شود.  هدف اصلی از تست‌های تشخیص، شناسایی مبتلایان برای محافظت از ابتلای افراد در تماس نزدیک به آنهاست که متاسفانه ما نتوانستیم در این زمینه فعالانه عمل کنیم.

این اپیدمیولوژیست ادامه داد: باید از ابتدای اپیدمی با اجرای هدفمند و به میزان زیاد تست‌های تشخیص، مبتلایان بیشتری را شناسایی کرده و از میزان کشندگی بیماری می‌کاستیم. همچنین با شناسایی و غربالگری مبتلایان از شیوع بیشتر بیماری پیشگیری می‌کردیم که متاسفانه این مهم به خوبی محقق نشد. بنابراین از این پس باید با برنامه‌ریزی صحیح در شناسایی بیماران قطعی از محتمل و مشکوک دقیق‌تر عمل کنیم که خوشبختانه در طرح شهید سلیمانی اقدامات مؤثری در این زمینه صورت گرفته، در همین راستا در اعمال اقدامات بازدارندگی برای جلوگیری از حضور مبتلایان در مکان‌های عمومی نسبت به گذشته بهتر عمل شده است.

سازماندهی نیروهای داوطلب نقطه قوت طرح شهید سلیمانی

وی با انتقاد از نبود هماهنگی لازم بین نیروهای داوطلب از ابتدای اپیدمی، اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا گروه‌های داوطلب در زمینه‌هایی همچون درمان، مسایل اجتماعی،  اقتصادی،  پژوهش و حتی زمینه‌های غیرتخصصی مانند کمک پرستاری و انجام وظایف مرتبط با همراهان بیمار اعلام آمادگی کردند که متاسفانه سازماندهی و هماهنگی آن‌ها به صورت دقیق انجام نشد، ولی در طرح شهید سلیمانی این ضعف برطرف شده و ارتباط بین افراد نیازمند و خیّرین و نیروهای داوطلب به خوبی برقرار شده است.

برای ترویج رعایت پروتکل‌های بهداشتی، مجموعه‌های وزارت بهداشت باید الگو باشد

دکتر علی پور در ادامه با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت برای مجاب کردن دیگران به رعایت پروتکل‌ها خودش باید الگو باشد، گفت: در بعضی بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، مراکز خصوصی مثل آزمایشگاه‌ها و رادیولوژی رعایت پروتکل‌ها با دقت صورت نمی‌گیرد و نظارت درستی نیز بر روی آنها نیست؛ از جمله این کم توجهی‌ها عدم رعایت فاصله‌گذاری مناسب و آزاد بودن حضور همراه بیمار در بیمارستان بود که خوشبختانه این مسئله نیز این اواخر و به تازگی ممنوع شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه همچنین با بیان اینکه اپیدمی کرونا بسیاری از نقاط ضعف سیستم بهداشت و سلامت کشور را نمایان کرد، گفت: به عنوان نمونه از ظرفیت نظام خودمراقبتی مانند سفیران سلامت خانواده و کانون محله‌ای سلامت که در بسته طرح تحول سلامت ابلاغ شده بود، به خوبی استفاده نشد، البته سعی شده این ظرفیت در طرح شهید سلیمانی استفاده شود، چراکه بکارگیری این ظرفیت‌ها در جهت کاهش بار بیماری و اقدامات حمایتی بسیار کمک کننده است؛ به گونه‌ای که اگر از روزهای ابتدایی اپیدمی مورد توجه قرار می‌گرفت از شیوع بالای بیماری پیشگیری می شد و دیگر نیازی به اعمال محدودیت‌های شدید نبود.

اقدام مثبت طرح تحول در جهت گسترش تعداد تخت‌های بیمارستانی و بخش‌های ویژه

دکتر علی پور با تقدیر از اقدامات صورت گرفته برای آمادگی بیمارستان‌ها و گسترش بخش‌های ویژه در طرح تحول سلامت، گفت: در طرح تحول سلامت برای بیمارستان‌ها هزینه‌های زیادی صورت گرفت که خوشبختانه برخی از این موارد در بحران کرونا مؤثر واقع شد.

وی با بیان اینکه البته در مدیریت بیمارستانی برای اولویت بندی اعتبارات طرح تحول سلامت و طراحی استانداردها، برنامه ریزی، هدفگذاری و مدیریت بیماران نقایصی داشتیم، اظهار کرد: استاندارد نبودن امکاناتی همچون دستگاه‌های اکسیژن‌ساز برای تخت‌های بیمارستانی و ضعف در مدیریت و هدایت بیماران به سمت بیمارستان‌های خاص با امکانات تشخیصی و درمانی مناسب از نواقصی بود که در روند کشندگی و آمار فوتی‌های ناشی از کرونا اثرگذار بود.

این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه اختلاف در میزان کشندگی و آمار فوتی‌ها در بین بستری شدگان مراکز درمانی مختلف دلایلی دارد که باید مرتفع شود، گفت: تفاوت در میزان کشندگی در بین مراکز درمانی دارای ورودی بیمار یکسان، نشان دهنده آن است که برخی مراکز کمبودهایی در زمینه‌های تجهیزات، دارو و پرسنل دارند که باید رفع شود.

ضرورت بازنگری مبانی علمی گایدلاین‌ها

دکتر علی پور با انتقاد از دقیق نبودن مباحث درمانی و علمی گایدلاین‌ها و استفاده نادرست از آن‌ها، عنوان کرد: پروتکل‌ها و گایدلاین‌های درمانی به خصوص در موضوع کووید، نیاز به یک بازنگری اساسی دارند مثلا استفاده از کلروکین و آزیترومایسین در درمان بیماران کووید ۱۹ هیچ موضوعیتی ندارد اما هنوز در برخی بیمارستان‌ها تجویز می‌شود که مهمترین علت آن نبود یک پروتکل اجرایی دقیق و وجود نقطه نظرات متفاوت در مورد داروها و اعلام نادرست آن در رسانه‌های مختلف است که منجر به سردرگمی در درمان شده است.  

دکتر علی پور در پایان با تأکید بر اینکه کنترل اپیدمی عزم عمومی و همکاری همگانی را می‌طلبد، گفت: این شرایط تلاش همگانی را می‌طلبد و لازم است مجموعه مدیریتی که برای کنترل اپیدمی تلاش‌های زیادی می‌کنند علمی‌تر و منسجم‌تر حرکت کنند تا شرایط بهتری را تجربه کنیم و با ثبت درس آموخته‌های مدیریت کرونا، برای کنترل و مدیریت موارد بعدی استفاده کنیم.

منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک برچسب ها: رویداد24 ، ویروس کرونا ، ویروس کرونا در ایران سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا ویروس کرونا در ایران عضو هیئت علمی دانشگاه طرح شهید سلیمانی دکتر علی پور طرح تحول سلامت کنترل و مدیریت تست های تشخیص بیمارستان ها وزارت بهداشت ویروس کرونا برنامه ریزی اطلاع رسانی کووید ۱۹ فوتی ها جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۱۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن

مهم ترین سرمایه ای که برای هر آدمی وجود دارد سلامتی است. انسان ها به قدری به سلامتی خود اهمیت می دهند که هر لحظه در جستجوی راز های کشف نشده ای از بدن خود هستند، چرا که ابهامات بسیار زیادی درباره سلامتی و تغذیه وجود دارد که باعث می شود افراد دچار تضاد های فراوانی شوند.

1. میانگین وزن انسان ها روی زمین 62 کیلوگرم است.

2. بدن انسان از بیش از 650 عضله تشکیل شده است.

3. در حالی که غذا خوردن فقط چند دقیقه طول می کشد، هضم می تواند ساعت ها طول بکشد.

4. چاقی در 30 درصد از جمعیت جهان وجود دارد.

5. نوشیدن آب به حفظ تعادل pH طبیعی کمک می کند.

6. پوست بزرگترین عضو بدن انسان است علاوه بر محافظت از بدن در برابر بیماری ها و عفونت ها، دمای بدن را نیز تنظیم و به تولید ویتامین کمک می کند.

7. بخش اصلی ستون فقرات از حجم زیادی آب تشکیل شده به همین دلیل کم آبی یکی از دلایل احتمالی کمردرد است.

8. سینه های متراکم بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند. این بیماری معمولاً در بافت غدد رخ می دهد که در قسمت های بزرگ تری در سینه های متراکم وجود دارد و با ماموگرافی می توان آن را تشخیص داد.

9. سرطان سینه بیشتر در سینه چپ ایجاد می شود، به این دلیل که سینه چپ در اکثر زنان کمی بزرگتر و از این رو، محتوای بافت بیشتر است.

10. برای مادران، شیردهی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در مراحل بعدی زندگی کاهش دهد. به همین ترتیب، مطالعات نشان می دهد که زنان غیر شیرده در معرض استروژن درون زا قرار دارند که احتمال بروز سرطان سینه را افزایش می دهد و در مورد زنانی که بچه دار نمی شوند نیز همینطور است.

11. افراد مبتلا به سندرم داون هم می توانند فرزندانی داشته باشند. علیرغم نرخ باروری پایین، در حال حاضر سوابقی از افراد مبتلا به سندرم داون وجود دارد که صاحب فرزند شده اند. کودکان حدود 50 درصد مبتلا به این سندرم هستند اما خوشبختانه، ژنتیک می تواند کمک کند.

12. به طور کلی در صورت وجود مشکل تایید شده پزشکی، سقط جنین فقط تا هفته بیست و چهارم بارداری مجاز است.

13. افرادی که از ناف می ترسند مبتلا به اومفالوفوبیا هستند. این روان رنجوری احتمالاً از اتصال ناف به رحم مادر از طریق بند ناف نشآت می‌گیرد.

14. ویروس ها حدود نیمی از DNA اصلی انسان را تشکیل می دهند. حدود 100000 DNA ویروسی در DNA یک فرد وجود دارد که پس از آن حدود 8٪ از کل ژنوم انسان را تشکیل می دهد.

15. ویروس کرونا (CoV) خانواده بزرگی از ویروس ها با 7 نوع شناخته شده تا به امروز است که البته این عدد تغییر خواهد داشت.

16. آبرسانی به حفظ یک چهره خوب کمک می کند. نوشیدن مقادیر کافی آب برای پوست مفید است همچنین چین و چروک پوست را کاهش می دهد.

17. تناسب اندام دارای 5 جزء اصلی است و این شامل ترکیب بدن، استقامت، انعطاف پذیری، قدرت عضلانی و توانایی بدن در استفاده از اکسیژن است.

18. حرکات کششی باعث افزایش جریان خون در عضلات می شود. همچنین به جلوگیری از صدمات کمک کرده و آن را به تمرینی مناسب قبل و بعد از یک جلسه تمرین تبدیل می کند.

19. تمرینات تناوبی با شدت بالا به سرعت 10 دقیقه برای از بین بردن چربی مؤثر است. این عمل همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد و سلامت کلی را بهبود بخشد.

20. پیاده‌روی سریع می تواند به اندازه دویدن مؤثر باشد بنابراین سرعتی را حفظ کنید که ضربان قلب را بالا نگه دارد و این فعالیت در کاهش خطر ابتلا به دیابت، کلسترول بالا و فشار خون نیز همین کار را انجام می دهد.

21. راه بهتری برای پیاده‌روی در بیرون وجود دارد. ثابت شده است که گذراندن وقت در خارج از منزل به خصوص در فضاهای سبز باعث بهبود عزت نفس و کاهش افکار منفی می شود.

22. به طور متوسط، یک فرد با تحرک متوسط حدود 7500 قدم در روز راه می‌رود. این عدد معادل پنج دور راه رفتن روی زمین است.

23. ترموژنز فعالیت بدون ورزش یا NEAT از جمله مواردی است که بر وزن فرد تأثیر می گذارد.

24. NEAT شامل عادات و کارهایی است که هر روز انجام می شود و نیاز به حرکت فیزیکی دارد. برخی از نمونه ها انجام کار در حیاط و خرید مواد غذایی است و هرچه دفعات انجام این کار بیشتر باشد، بدن سالم تر می شود.

25. ماهیچه ها تنها اعضای بدن نیستند که از ماساژ سود می برند. این به محو شدن جای زخم ها کمک می کند و می تواند کار بسیار بهتری نسبت به روغن یا لوسیون انجام دهد.

26. شستن مؤثر دست ها باید حداقل 20 ثانیه طول بکشد. برای اینکه این تمرین موثرتر باشد، فرآیند شستن دست باید شامل مچ دست و ساعد باشد. در این فرآیند حدود 5 میلی لیتر صابون باید کاملاً دست ها را بپوشاند.

27. صابون های به اصطلاح "ضد باکتری" تفاوت چندانی با صابون های ساده ندارند.

28. شستن دست ها همچنین می تواند به عنوان محافظت در برابر بیماری های تنفسی عمل کند.

29. شرایطی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا از طریق لمس از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. اما، با اقدامات مناسب می توان از آنها جلوگیری کرد. با شستن صحیح دست ها، افراد غیر آلوده می توانند خطرات را کاهش دهند.

30. مطالعه می تواند احساس استرس را منحرف کرده و از فرد دور کند. کتابخوانی عمیق سطح هورمون های استرس ناسالم مانند کورتیزول را تا 67 درصد کاهش می دهد.

31. مشخص شده است که خودکشی با فعالیت مغز ارتباط دارد. سطوح سروتونین فرستنده مغزی توانایی های بالقوه ای را در پیش بینی خودکشی نشان می دهد. زمانی که سطح مواد شیمیایی مغزی در افراد پایین‌تر باشد، 6 برابر بیشتر از افراد دارای سطوح طبیعی مستعد خودکشی می‌شوند.

32. ثابت شده است که داروهای ضد افسردگی به شما کمک می کند این بیماری را درمان کنید.

33. حفظ روابط خوب با خانواده و همسالان برای سلامتی مفید است بلکه حافظه و طول عمر را نیز تقویت می کند.

34. انجام ورزش هایی مانند شنا، حتی در دوران بارداری بی خطر است.

35. حتی ورزش های 30 دقیقه ای، 4 روز در هفته را برای زنان در دوران بارداری توصیه می کنند. با این حال، بسیار توصیه می شود که با احتیاط بیشتری انجام دهید، خود را هیدراته نگه دارید و از گرم شدن بیش از حد جلوگیری کنید.

36. دلشکستگی می تواند در زندگی واقعی کشنده باشد. پس از جدایی فاصله،‌ شریک آسیب‌دیده را 8 برابر بیشتر در معرض حمله قلبی عروق قرار می‌دهد و او را در برابر مرگ ناشی از آسیب قلبی آسیب‌پذیر می‌کند.

37. تنهایی برای سلامتی مضر و با سطح پروتئین لخته کننده خون که باعث حملات قلبی و سکته می شود، مرتبط است.

38. سرطان بیش از 100 نوع مختلف دارد و بر کسی پوشیده نیست که این بیماری می تواند تقریباً در هر قسمت از بدن رخ دهد، برخی از شایع ترین آنها سرطان سینه، ریه و روده بزرگ است.

39. مراحل سرطان، شاخص اصلی اندازه تومور هستند.

40. مراحل مختلف در سیستم TNM با اندازه و دسترسی تومور مرتبط است. قرار گرفتن در مرحله 0 به این معنی است که سلول های غیر طبیعی وجود دارد اما هنوز سرطان قابل مشاهده نیست. در همین حال، مرحله IV مرحله نهایی است که نشان دهنده گسترش تومور به اندام های دیگر است.

41. سل قابل پیشگیری است. این بیماری مسری اما، به راحتی منتقل نمی شود فقط فردی که برای مدت طولانی با فرد بیمار تماس نزدیک داشته به این بیماری مبتلا می شود. سل می‌تواند از طریق باکتری‌هایی که بیمار هنگام سرفه، عطسه یا بزاق ترشح می‌کند، سرایت کند.

42. ژنتیک عامل 5 تا 10 درصد سرطان ها است. این واقعیت سرطانی به سایر علل شایع تر سرطان مانند سیگار کشیدن، چاقی و عدم تحرک بدنی اشاره دارد.

43. علیرغم تصور رایج تفاوت های جسمانی، چاقی همراه با سوءتغذیه وجود دارد.

44. تغذیه خوب لزوماً به معنای تغذیه بیش از حد نیست. بسیاری از افراد چاق به دلیل رژیم غذایی پر کالری که اغلب ویتامین یا فیبر را حذف می کند، دچار سوءتغذیه شدید می شوند.

45. در حالی که پرخوری عصبی اساساً یک اختلال خوردن است اما، می تواند به سایر عملکردهای بدن آسیب برساند.

46. به عنوان مثال، سیستم تولید مثل یک زن در معرض چرخه های قاعدگی نامنظم است همچنین ممکن است در موارد حاملگی باعث مشکلات باروری و خطرات شدید سلامتی کودک شود.

47. در حالی که سندرم داون غیرقابل درمان است اما، گزینه های درمانی شامل از بین بردن یا کاهش علائم فیزیکی از طریق جراحی پلاستیک است که می تواند به بیماران کمک کند تا در بزرگسالی مثل اعضای عادی جامعه باشد.

48. پرخوری عصبی می تواند از پرخوری غیرقابل کنترل به احساس گناه و خودآگاهی برسد.

49. خوردگی دندان ها نشانه بولیمیا است. فرد به دلیل اسید معده ای که هنگام استفراغ به دهانش می رسد دچار خوردگی دندان می شود از این رو، حضور مکرر این اسید قوی باعث خراب شدن دندان‌های آن‌ها می‌شود و علائم قابل مشاهده پرخوری عصبی از خود بروز می‌دهد.

50. کم‌آبی بدن می‌تواند برای سلامتی افراد بدتر از آن چیزی باشد که فکر می‌کنید. نوشیدن آب کافی به خصوص در زمان مناسب می تواند تاثیر منفی آن را بر خلق و خو و سطح انرژی فرد معکوس کند.

51. خطرات زیادی همراه سندرم داون وجود دارد. برخی از این خطرات سلامتی سندرم داون عبارتند از سرطان، بیماری مادرزادی قلبی، سرطان خون و چاقی. افراد مبتلا به این بیماری همچنین مستعد ابتلا به بیماری های عفونی، زوال عقل، دیابت، عفونت گوش، مشکلات باروری، تشنج، مشکلات غده تیروئید و از دست دادن بینایی هستند.

52. آب یک عامل مؤثر در کاهش وزن است. جدا از نقش اصلی هیدراتاسیون، آب چربی را از بین می برد و می تواند فرد را وادار کند که احساس سیری بیشتری داشته باشد و کمتر غذا بخورد.

53. نوشیدن چای می تواند خطر حمله قلبی را کاهش دهد. اگر این نوشیدنی خیلی شیرین نباشد می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری پارکینسون و حتی برخی سرطان ها را کاهش دهد.

54. شکلات غذای خوبی برای پوست است و محتوای آنتی اکسیدانی آن برای بهبود جریان خون و محافظت از آسیب اشعه ماوراء بنفش ایده آل است.

55. داشتن یک سبک زندگی سالم جبران کننده اثرات منفی سیگار نیست. در حالی که یک سبک زندگی سالم بدون شک برای سلامت کلی مفید است اما، نمی تواند با اثرات منفی ناشی از سیگار مبارزه کند یا حتی کاهش دهد.

56. کسانی که سیگار را ترک کرده اند، پیشرفت های قابل توجهی در سلامت جسمی خود نشان داده اند.

57. در رژیم غذایی بارداری روزانه به مقدار 400-800 میکروگرم اسید فولیک توصیه می شود. علاوه بر این واقعیت بارداری، ویتامین د، کلسیم و آهن نیز بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم بارداری است.

58. عطر رزماری برای بهبود حافظه و افزایش هوشیاری ایده آل است.

59. برخلاف باور رایج، اسکیزوفرنی یک بیماری خشونت‌آمیز نیست، از جمله علائم این بیماری می توان به اضطراب، ترس و انفعال طبیعی اشاره کرد.

60. شکل سقف دهان این پتانسیل را دارد که خطرات اسکیزوفرنی را نشان دهد. ایجاد یک کام بازتر و سفت‌تر اغلب نشانه ای از این بیماری است چنین ویژگی هایی کام ارتباطی با جهش های ژنتیکی ثبت شده برای شروع اسکیزوفرنی را نشان می دهد.

61. تماس فیزیکی برای افرادی که از اوتیسم رنج می برند یک مفهوم ساده نیست. در حالی که آنها از لمس یا نوازش غریبه ها متنفرند اما، از تماس فیزیکی با اقوام و دوستان نزدیک بسیار لذت می برند.

62. وراثت می تواند بر شروع اوتیسم تأثیر بگذارد. توسعه اوتیسم پیوندهایی با ژن های AKT3، PIK3CA و PIK3R2 در میان سایر بیماری ها ثبت کرده است، از این رو، والدینی که از اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی رنج می برند احتمال بیشتری برای داشتن فرزند مبتلا به اوتیسم دارند.

63. خواب هراسی به ترس غیرمنطقی و غیرعادی از خواب اشاره دارد. افرادی که اینگونه هستند، احساس به خواب رفتن را با مرگ یا ترس از دست دادن زمان خواب مرتبط می‌دانند آنها همچنین از خطرات ناشی از کمبود خواب رنج می برند.

منبع: نمناک

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن