Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@19:11:35 GMT

ویروس کرونا بعد از بهبودی بیمار در مغز باقی می ماند

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۱۳۴۹

ویروس کرونا بعد از بهبودی بیمار در مغز باقی می ماند

مطالعه محققان نشان می دهد کروناویروس بعد از بهبودی در مغز بیمار پنهان شده و موجب عود مجدد بیماری در بیماران بهبودیافته می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محققان دانشگاه ایالتی جورجیا با مطالعه بر روی موش‌ها اثبات کردند موش‌های آلوده به کروناویروس از طریق مجاری بینی، به دلیل آلوده شدن مغز به کروناویروس، مبتلا به نوع شدید بیماری می‌شوند حتی اگر ویروس ریه‌ها را ترک کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معنی این یافته‌های مطالعاتی این است که علیرغم منفی بودن تست کرونا از طریق کیت‌های تشخیصی بینی یا تست‌های بزاق دهان، ممکن است این عفونت ویروسی در افراد باقی مانده و موجب بازگشت مجدد کووید ۱۹ شود.

کروناویروس موجب بیماری نورولوژیکی در انسان می‌شود اما پاتوژن های عامل این بیماری در سیستم عصب مرکزی شناخته شده نیست.

محققان در این مطالعه، موش‌ها را با کروناویروس به بیماری کووید ۱۹ مبتلا کردند. موش‌ها با ۱۰۵ واحد کروناویروس آلوده شدند که منجر به مرگ ۱۰۰ درصدی تا روز ۶ بعد از ابتلاء به عفونت شد. بیشترین میزان ویروس در ریه‌ها در روز ۳ و کمترین میزان آن در روز ۵ و ۶ بیماری مشاهده شد.

در مقابل، میزان بسیار بالا ویروس در مغز تمام حیوانات در روزهای ۵ و ۶ مشاهده شد. شروع بیماری شدید در موش‌ها با اوج میزان ویروس در مغز مرتبط بود.

تیم تحقیق دریافت موش‌های مبتلاشده به ویروس از طریق راه بینی، حتی بعد از خروج ویروس از ریه‌ها، به دلیل عفونت مغز منجر به نوع شدید بیماری شدند.

دکتر «موکش کومار»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این یافته‌ها می‌تواند توضیح دهنده این موضوع باشد که چرا گاهی اوقات بیماران بعد بهبود از بیماری، مجدداً مبتلا شده و می‌میرند.»

وی در ادامه می‌افزاید: «مغز یکی از مناطقی است که ویروس تمایل به مخفی شدن در آن دارد. به همین دلیل است که نوع شدید بیماری با علائمی نظیر سکته مغزی و از دست دادن حس بویایی و چشایی همراه است.»

محققان مشاهده کردند این ویروس در مغز موش‌ها در مقایسه با سایر مناطق بدن ۱۰۰۰ بار بیشتر است.
 

انتهای پیام/

منبع: مهر

منبع: دانا

کلیدواژه: موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۱۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص

محمد ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در برنامه روز جهانی تالاسمی در خصوص اقدامات صندوق بیماران خاص گفت: درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه آنها در بخش های غیر دولتی بر اساس بودجه صندوق بیماران خاص کاهش پیدا کرده است. 

ناصحی ادامه داد: بسته خدمتی جدید در بیمه سلامت از جمله بسته های جدید اوتیسم و کاشت حلزون تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار گرفته است. همچنین خدمات بیماران تالاسمی تحت پوشش صندوق بیماران خاص است. 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون تولد بیماران تالاسمی ماژور به حداقل و حتی در مواردی به صفر رسیده است.

او گفت: قیمت های جدید پس از دریافت از سازمان غذا و دارو در سامانه بارگذاری خواهد شذ تا بیماران مابه التفاوت قیمت جدید و افزایش یافته را نپردازند. برخی از بیماران نسبت به داروی تولید داخل حساسیت دارند که بیمه سلامت ۹۵ درصد از هزینه های آن را پرداخت می کند. 

ناصحی گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج را داشته ایم. بسته خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص بارگذاری شده و می توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: ۵۳ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده و هزینه های دارویی و بستری آنها با پوشش بیمه سلامت در راستای اجرای نسخه الکترونیکی و کاهش پرداختی از جیب مردم ، پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بسته های ارائه خدمات حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شامل تشخیصی، دارویی و توانبخشی غنی بوده و در حال بازبینی هستند و باید خدمات مناسبی برای بیماران ارائه شود و با توجه به اینکه شمار بیماران سه برابر حجم بیماری ها است باید تعداد آنها با ارائه خدمات بهتر و پیشگیری کمتر شود‌.

وی بیان کرد: بیش از ۲ میلیون بیمار نشان دار شده و به دنبال آن هستیم همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات صندوق بیماران خاص استفاده کنند و داروهای گران قیمت از جمله سرطانی و اس ام ای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: انواع بیماری مغزی، روانی مزمن، دیابت، قلبی، سرطان، پارکینسون، صرع، تالاسمی، آسیب های شنوایی شدید، پیوند کلیه، نارسایی کلیه و غیره جزو صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج هستند و به بیماران خدمات ارائه می شود.

ناصحی اظهار داشت: در بخش دارویی بیماران هموفیلی فقط ۵ درصد فرانشیز دریافت می کنند و خدمات تامین اندام مصنوعی مانند قطع عضو دیابت ۲۵ میلیون تومان پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت داد: انسولین های تزریقی  پر هزینه ترین داروها برای صندوق های بیمه گر بوده و داروی متفورمبن  دیابت پر مصرف تربن دارو برای بیمه ها است. 

وی بیان کرد: بیمه سلامت داروخانه ها را برای ماه اسفند سال گذشته  پرداخت کرده و در حال برنامه ریزی برای پرداخت فروردین هستیم.  بودجه بیمه سلامت افزایش ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جدید داشته است. 

ناصحی ادامه داد: در بخش بستری سامانه سپاس به صورت الکترونیکی است و بیمه سلامت پرونده ها را برای ارزبابی به دقت رسیدگی می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟