Web Analytics Made Easy - Statcounter

قوم "اسپارت" نوزادان معلولشان را روی کوه کنار شهرشان رها می‌کردند تا بمیرد! وقتی می‌بینیم اجبار در غربالگری در عمل باعث افزایش سقط جنین می‌شود، اتفاقاً این امر نماد شکوه و پیشرفت علم بشری نیست و نماد جاهلیت مدرن است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ این روزها بحث «سقط‌جنین ناهنجار قتل است یا یک حق عمومی؟» داغ و جنجال برانگیز شده است،‌ بر اساس آمار این حوزه، در غربالگری در ایران برای به دنیا نیامدن هر جنین معلول حداقل 30 جنین سالم به قتل می‌رسد! این درحالی است که که اگر هیچ غربالگری درکشور صورت نگیرد مجموعاً روزی سه نوزاد معلول به دنیا خواهد آمد!

همانطور که پزشکان اذعان دارند، غربالگری بارداری هیچ‌گونه کارکرد درمانی ندارد، اجباری بودن این آزمایش با تحمیل استرس و فشار روانی از یک طرف و هزینه‌های سنگین از سویی دیگر راه سقط‌جنین را هموار می‌کند؛ سقط جنین ناهنجار موافق و مخالفانی دارد و این روزها بسیار در این باره صحبت می‌شود که و برخی از مدعیان و حامیان غربالگری می‌گویند بحث غربالگری یک کار علمی است و چرا با یک کار علمی مخالفت می‌کنید؟

لفظ "علم" و "علمی" را در این باره زیاد می‌شنویم، این یک واقعیت است که آزمایشات غربالگری (تکنیک و وسیله‌اش) در مرحله اول، دوم و سوم، نمادی از شکوه علم بشری است؛ با این حال این بحث محصور به علمی بودن نیست، ما مهم‌تر از موضوع علم، بحث "غایت علم" را داریم، که به این اشاره دارد چیزی که کشف شده و در اختیار انسان قرار داده شده است، چطور مورد استفاده قرار می‌گیرد و چه نتیجه‌ای می‌دهد؟ در اینجا بحثی بالاتر و پر اهمیت‌تر از کشف، صورت گرفته است؛ در آزمایشات غربالگری کنونی (هم نحوه انجام و هم دستگاه‌های آن) هدف و برنامه‌ای برای درمان  بیماری‌هایی که برای جنین تشخیص داده می‌شود، وجود ندارد  و این بسیار جای تامل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در علم پزشکی، هدف درمان است و در واقع این نوع غربالگری به دلیل عدم توان در حل مسئله بیماری‌های جنین، درمان محسوب نمی‌شود! باید برای مادران سؤال را اینگونه طرح کنیم: آیا شما می‌پذیرید که فرزندتان را نزد پزشک ببرید و  او تشخیص بیماری دهد و به خاطر ناقص بودن علم پزشکی بشر برای درمان او، پزشک حکم قتلش را صادر کند و شما بگویید درمان صورت گرفت؟!

در غربالگری از دستگاه‌ها استفاده می‌شود و بیماری به طور غیر قطعی با امکان وجود خطا، تشخیص داده می‌شود البته هیچ کمکی به درمان جنین ناهنجار نمی‌شود و تنها پیشنهاد موجود، "سقط کردن جنین بی‌دفاع" است!

شکی نیست که هر عقلی می‌پذیرد سقط، درمان نیست بلکه پاک کردن صورت مسئله است؛ وقتی ما برای درمان جنین ناهنجار هنوز راه‌حلی، نداریم این علم ناقص، چه ‌شکوهی می‌تواند داشته باشد؟!

در ظاهر روش‌های تشخیص بیماری، نماد شکوه و پیشرفت بشر است اما نتیجه‌اش که منجر به سقط جنین(غایت علم) می‌شود، اتفاقاً نماد جاهلیت مدرن است! واقعیت این است که این جهل پیش‌تر هم توسط بشر نمود پیدا کرده بود و اکنون تنها شکل آن تغییر کرده است.

اگر به تاریخ مراجعه کنیم، به قوم مشهوری به نام"اسپارت" بر می‌خوریم که در یونان زندگی می‌کردند و وقتی نوزادانشان به دنیا می‌آمد در صورت مشاهده ایراد در او، نوزادانشان را روی کوه کنار شهرشان رها می‌کردند تا بمیرد! یا حیوانی آن را بخورد و خلاصه او را به این شکل حذف می‌کردند!

علم غربالگری جنین آن‌طور که در نظر عموم جا افتاده، علم سودمندی نیست چرا که نتیجه‌اش حذف جنین است! البته ممکن است برخی تصور کنند این موضوع بازی با الفاظ است، چه اشکالی دارد اگر انسان وقتی فهمید یک مرحله از کارش ایراد دارد دیگر آن را انجام ندهد؟

تعصب مخصوصاً در موضوعات علمی، امر زیبنده‌ای برای انسان نیست؛ وقتی این ابزار و تکنولوژی به همان نتیجه‌ای منجر می‌شود که جاهلیت قوم "اسپارت" هزاران سال پیش بدون این علم و بدون این ابزار، انجام می‌داده است، طبیعی است که در مفید بودن، صحیح بودن و حتی اخلاقی و انسانی بودن آن شک کنیم.

آیا این مسئله با عقل و شرع منطبق است که جنین دارای ناهنجاری را تشخیص بدهیم، دستگاه‌ها و تکنولوژی را گسترش دهیم و برای استفاده‌اش اجبار بگذاریم تا در نهایت بگوییم "درمانی نداریم و جنین که ممکن است ناهنجاری داشته باشد را حذف کن؟!"

آیا این نوعی جاهلیت مدرن نیست که شکلش عوض شده است؟ قبلاً نوزادن ناقص را روی کوه می‌گذاشتند و الان با دستگاه او را از بین می‌برند! باید توجه کنیم که این تکنولوژیِ نماد شکوه علم و عقل بشری، در واقع با این نحوه استفاده، چیزی جز جاهلیت مدرن بشری نیست.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

موشن‌گرافی/ پرخطرشدن تست غربالگری به‌معنی نقص در جنین نیست5 نکته‌ای که نظام سلامت کشور درباره "غربالگری مادران باردار" از افکار عمومی پنهان کرده است!اذعان وزارت بهداشت به وجود اشکالات در غربالگری‌‌های مادران بارداروزارت بهداشت: "غربالگری" اجباری نیست/ کمک به مادران باردار یا تسهیل مسیر سقط جنین!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت کاهش جمعیت سقط جنین غربالگری مادران باردار وزارت بهداشت کاهش جمعیت سقط جنین غربالگری مادران باردار جاهلیت مدرن سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۲۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا محمدی فشارکی در مراسم روز شوراها ضمن تبریک روز ملی شوراها به نسخه مردم سالاری دینی امام راحل اشاره کرد و گفت: مصادیق این مردم سالاری را امروز در اصل هفتم قانون اساسی در بدست گرفتن امور مدیریت شهر توسط شوراها را به نمایندگی از مردم شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم شوراهای اسلامی شهرها و روستاها امانت‌دار خوبی در رفع نیازهای مردم براساس قانون باشند، گفت: امروز شوراها مأموریت سنگینی را در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی به عهده دارند.

سرپرست فرمانداری ویژه کاشان با بیان اینکه در عرصه امنیتی باید حد و مرزهایی داشته باشیم، تصریح کرد: وظیفه شوراها در عرصه امنیتی نیاز به نگاه جامع و اشراف کامل در این عرصه است.

محمدی فشارکی با بیان اینکه نباید نگاه‌ها در شوراها صرفاً عمرانی، سیاسی و فرهنگی گرفته باشد و لو اینکه نمره ۲۰ را گرفته در این عرصه‌ها گرفته باشند، گفت: مردم امروز از شوراهایشان در شرایط بد اقتصادی و معیشتی توقع دارند نگاه خود اتکایی و پایداری به روستاهایشان داشته باشند تا مهاجرت از روستا کمتر و بر عکس برجمعیت روستا روز بروز افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه روستاها باید محیطی آرام بخش برای عموم مردم باشد تصریح کرد: شوراها در خدمت رسانی به مردم روستا باید در تراز نظام و انقلاب باشند.

کد خبر 6092202

دیگر خبرها

  • معلمان همه جامعه‌ای قابل احترام هستند
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • ۲۵ هزار کارگر ساختمانی در کردستان بیمه ندارند
  • بعضی معلمان استان نذر خدمت انجام می‌دهند
  • خدمت ۱۳ میلیارد تومانی بسیج جامعه پزشکی به مناطق کم‌برخوردار کرمانشاه
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • آغاز طرح غربالگري بينايي کودکان 3 تا 6 سال دراستان کرمانشاه
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • طرح پلاک کوبی املاک مسکونی و تجاری شهرستان بردسکن اجرا می‌شود