Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: سلسله تحولات و رویدادهای امنیتی در سوریه طی هفته های اخیر نشان از آن دارد که برخی طرف های خارجی در صدد احیای تروریست‌های تکفیری داعش در این کشور برآمده اند. در اواخر هفته گذشته بود که جنگنده های رژیم صهیونیستی بار دیگر خاک سوریه را مورد تجاوز نظامی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سامانه پدافندی ارتش سوریه تعدادی از موشک های شلیک‌شده توسط جنگنده های رژیم صهیونیستی را رهگیری و منهدم ساخت.

با این حال، حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به استان «حماه» سوریه در اواخر هفته گذشته به کشته شدن ۴ تَن از اعضای یک خانواده سوری منجر شد. چند روز بعد یک حادثه امنیتی دیگر در سوریه به وقوع پیوست. بدین ترتیب، روز یکشنبه هفته جاری یک دستگاه اتوبوس مسافربری که در جاده دیرالزور- پالمیرا در حال حرکت بود، مورد حمله عناصر تروریستی قرار گرفت.

همزمان شدن تجاوزات نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه با اقدامات تروریستی در این کشور تصادفی نیستدر همین ارتباط، یک منبع نظامی سوری در سخنانی تصریح کرد: «حدود ساعت ۱۳:۴۰ ظهر یکشنبه یک دستگاه اتوبوس حامل نظامیان که در جاده دیرالزور- تدمر در منطقه المالحه- الشولا در حال حرکت بود، در معرض تیراندازی یک گروه تروریستی مستقر در منطقه التنف قرار گرفت». به گفته این منبع آگاه، در این حمله تروریستی ۳ نظامی به شهادت رسیدند و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند. بدون تردید، حملات رژیم صهیونیستی به سوریه با اقدامات تروریستی اخیر در این کشور نمی تواند بی ارتباط باشد.

همانگونه که گفته شد، همزمان شدن حملات تجاوزکارانه صهیونیستها به استان حماه با اقدام تروریستی در دیرالزور به صورت تصادفی اتفاق نیفتاده است. لذا پُر واضح است که تلاش هایی برای احیای تروریسمِ تکفیری داعش در سوریه کلید خورده است؛ تلاش هایی که در اتاق فکر ایالات متحده آمریکا طراحی شده و اکنون به وسیله رژیم صهیونیستی و عناصر تروریستی در حال عملیاتی شدن هستند. 

ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی از رهگذر تلاش برای احیای تروریست های تکفیری داعش در سوریه اهداف مختلفی را دنبال می کنند که از جمله مهمترین این اهداف، تضعیف قدرت بازدارندگی نیروهای مقاومت سوری است. سران واشنگتن و تل آویو به خوبی می دانند که در حال حاضر نیروهای مقاومت سوری بر بسیاری از مناطق و شهرهای راهبردی به ویژه در محور شرقی مسلط شده اند و از همین روی، آنها به این نتیجه رسیده اند که بسط سیطره مجدد بر این مناطق راهبردی مستلزم تضعیف قدرت بازدارندگی نیروهای مقاومت است.

پایگاه استراتژیک «التنف» از اهمیت بسیاری برای آمریکا برخوردار است و به همین دلیل، واشنگتن تلاش می کند مانع از محاصره این پایگاه توسط نیروهای مقاومت سوری شوددر این میان، پایگاه استراتژیک و راهبردی «التنف» از اهمیت بسزایی برای آمریکایی ها و صهیونیستها برخوردار است. منطقه التنف در شرق سوریه و در منطقه مثلث مرزی سوریه، اردن و عراق قرار دارد. ایالات متحده آمریکا طی سال‌های گذشته این منطقه را اشغال و در آن پایگاه‌های نظامی و باند فرودگاه برای هواپیماهای نظامی خود احداث کرده است. نکته قابل تأمل آن است که صهیونیستها در تجاوز نظامی اخیر خود به سوریه، نگاه ویژه ای به منطقه مذکور داشته اند. 

در حقیقت، شهرهایی که طی روز یکشنبه هفته جاری توسط رژیم صهیونیستی بمباران شدند، شهرهایی هستند که ارتش سوریه طی هفته‌های اخیر تلاش کرد از طریق آنها پایگاه «التنف» را تحت محاصره خود درآورد؛ پایگاهی که هم‌اکنون تحت اشغال نیروهای ایالات متحده آمریکاست. هدف صهیونیستها این بود که با این اقدام خود مانع از تکمیل فرایند محاصره منطقه التنف توسط نیروهای مقاومت سوری شوند. 

در حقیقت، آمریکایی ها و صهیونیست‌ها به خوبی می‌دانستند که ارتش سوریه روز به روز حلقه محاصره بر منطقه استراتژیک و راهبردی التنف را تنگ‌تر می‌سازد. به دلیل اهمیت جغرافیایی این پایگاه بود که رژیم صهیونیستی دیرالزور و البوکمال را برای تجاوز نظامی انتخاب کرد. در همین حال، یکی دیگر از اهداف واشنگتن و تل آویو برای احیای داعش در سوریه، تسلط بر منطقه مرزی و استراتژیک البوکمال است.

اهمیت راهبردی منطقه مذکور در موقعیت جغرافیایی آن نهفته است، چراکه البوکمال در مرزهای مشترک میان سوریه و عراق واقع شده است. سران ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش دارند تا از رهگذر مسلط ساختن تکفیریها بر البوکمال، با یک تیر ۲ نشان را هدف قرار دهند. آنها از این طریق هم می توانند عناصر بیشتری از تکفیریها را وارد خاک سوریه کنند و هم قادر خواهند بود تا تکفیریها را از طریق گذرگاه البوکمال وارد غرب عراق سازند. 

درست به همین دلیل است که تسلط کامل تروریست های تکفیری بر منطقه مرزی البوکمال از اهمیت بسزایی برای آمریکایی ها و صهیونیستها برخوردار است. افزون بر تمامی آنچه که گفته شد، هدف دیگری نیز وجود دارد که موجب شده است تا تلاش های واشنگتن و تل آویو برای احیای تروریسمِ تکفیری داعش در سوریه بیش از هر زمان دیگری تشدید شود. این مسأله به بلندی های جولان اشغالی مرتبط است. 

مسئولان آمریکا و رژیم صهیونیستی به خوبی می‌دانند که پایان تروریسم در سوریه به مثابه آغاز تلاش‌های دولت دمشق برای بازپس‌گیری اراضی اشغالی این کشور خواهد بود. از همین روی، واشنگتن و تل آویو دریافته اند که هر چقدر حضور تروریسم در سوریه طولانی‌تر باشد، امنیت آنها در جولان اشغالی بیشتر خواهد شد. درست به همین دلیل است که سلسله تلاش های خارجی برای احیای داعش در سوریه مدتی است که کلید خورده است. 

آمریکایی‌ها به شدت به منابع نفتی و گازی سوریه به ویژه در محور شرقی این کشور چشم دوخته‌اند و تلاش می‌کنند با احیای تکفیریها بر حجم بیشتری از میادین نفتی مسلط شوندعلاوه بر این، هدف دیگری که آمریکایی ها از رهگذر تلاش برای احیای داعش در سوریه دنبال می کنند، تسلط بر منابع نفتی و گازی در این کشور است. از تحرکات جدید ایالات متحده آمریکا در سوریه اینگونه پیداست که آمریکایی‌ها به دنبال تقویت حضور غیرقانونی خود در مناطق نفت‌خیز سوریه از جمله دیرالزور هستند. 

پیشتر نیز حدود یک سال پیش آمریکایی‌ها ۲ پایگاه جدید در شرق سوریه و در نزدیکی دیرالزور تأسیس کردند و هدف از این اقدام را تأمین امنیت میادین نفتی واقع در محور شرقی عنوان کردند!

بر این اساس، ناگفته پیداست که ایالات متحده آمریکا با هدف مسلط شدن بر میادین نفتی در سوریه به ویژه در محور شرقی تلاش های خود برای احیای داعش را آغاز کرده است. در همین ارتباط، روزانه اخبار زیادی مبنی بر قاچاق حجم عظیمی از منابع نفتی سوریه توسط ایالات متحده آمریکا شنیده می شود. مجموع آنچه که گفته شد، نشان می دهد که واشنگتن در دوره ریاست‌جمهوری «جو بایدن» نگاه ویژه ای به احیای تروریست های داعش در سوریه دارد.

کد خبر 5131101 رامین حسین آبادیان

منبع: مهر

کلیدواژه: سوریه داعش دیرالزور ایالات متحده امریکا عراق ایالات متحده امریکا جو بایدن عربستان سعودی رژیم صهیونیستی بغداد روسیه سوریه فلسطین دونالد ترامپ ویروس کرونا آلکسی ناوالنی ایران مصطفی الکاظمی نیروهای مقاومت سوری ایالات متحده آمریکا احیای داعش در سوریه رژیم صهیونیستی واشنگتن و تل آویو برای احیای داعش تکفیری داعش محور شرقی آمریکایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۲۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت دشوار بلینکن

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد.

به گزارش ایسنا، محسن پاک‌آیین، کارشناس حوزه روابط بین‌الملل در یادداشتی در جام جم نوشت: این روزها رژیم‌صهیونیستی و آمریکا شرایط سختی را تجربه می‌کنند. آمریکا به‌واسطه اقدامات نابخردانه اسرائیل فشارهای زیادی را متحمل شده و تلاش می‌کند با فرستادن آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور به سرزمین‌های اشغالی بتواند اوضاع را تا حدودی مدیریت کند.از سویی دیگر وضعیت داخلی رژیم‌صهیونیستی هم کاملا به‌هم ریخته است.

تقریبا در تمامی سرزمین‌های اشغالی تظاهرات اعتراضی علیه بنیامین نتانیاهو به‌راه افتاده و بحث استیضاح و برکناری او از سوی کنیست به‌عنوان یک احتمال جدی مطرح است. اگر این اتفاق بیفتد، تردیدی نیست که نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی محاکمه خواهد شد و سرنوشت بدی در انتظار اوست. در چنین اوضاعی آمریکا به‌عنوان حامی و هدایت‌کننده اصلی رژیم‌صهیونیستی دست به تحرکات بیشتری زده تا به‌زعم خود، شرایط را در اراضی اشغالی تعدیل و موضوع را به نفع بنیامین نتانیاهو تقویت کند.

این تلاش البته درحالی صورت می‌گیرد که در سراسر آمریکا اعتراض‌های دانشجویی فراگیر شده و دانشجویان به حمایت از مردم غزه و ابراز تنفر از رژیم‌صهیونیستی پرداختند. طبعا مقامات کاخ سفید تلاش دارند با فرستادن وزیر خارجه به سرزمین‌های اشغالی نشان دهند که می‌خواهند برای کاهش بحران در داخل آمریکا به سران رژیم‌صهیونیستی بقبولانند که حمله به رفح در شرایط فعلی گزینه مناسبی برای اسرائیل نیست. البته این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که به‌طور معمول و براساس تجارب گذشته، همواره ازجمله پیامدهای سفر مقامات آمریکایی به سرزمین‌های اشغالی، انجام یک اقدام نظامی شدید از صورت رژیم‌صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین است و آمریکایی‌ها گرچه مدعی تلاش برای تعدیل اوضاع هستند اما درنهایت هدف اصلی‌شان حمایت از رژیم اشغالگر قدس و بنیامین نتانیاهو است.

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد. شواهد حاکی از آن است که رژیم‌صهیونیستی برای حمله به رفح کاملا آرایش نظامی به خود گرفته و قصد دارد بار دیگر مردم بی‌دفاع فلسطین را تحت شدیدترین حملات زمینی و هوایی قرار دهد. در شرایطی اسرائیل مهیای این عملیات است که تمام کشورها و همچنین سازمان ملل متحد مخالفت شدید خود را با این اقدام اعلام کردند. از سویی دیگر تلاش‌های دیپلماتیک هم به‌واسطه ریاض به‌عنوان واسطه میان رژیم‌صهیونیستی و حماس در حال انجام است. این درحالی است که این نیروی مقاومت اکنون دست بالا را دارد و مثل گذشته بر آزادی زندانیان فلسطینی و ترک مخاصمه به‌ صورت دائم و همچنین بازگشت آوارگان به سرزمین‌های خود تاکید می‌کند. 
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف نسل کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف نسل ‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • ‏تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • تجاوز آمریکا و انگلیس به صعده یمن
  • مأموریت دشوار بلینکن
  • ابعاد رویکرد آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه
  • شکست ائتلاف ضدایرانی