Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@03:42:43 GMT

ساختن شیلد خودکار

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۳۵۷۶

ساختن شیلد خودکار

همشهری آنلاین_پریسا نوری: حالا ۱۰ سال از آن روزها گذشته و این نوجوان علاقه‌مند با کسب مهارت و تلاش فراوان، افتخارات بسیاری در زمینه رباتیک و هوش مصنوعی به دست آورده است. آخرین ساخته‌های او یک پرینتر دوستدار محیط زیست و شیلد خودکار است. به این بهانه به پژوهش‌سرای آفرینش در منطقه ۴ رفتیم و با «محمد مدینه‌ای» مخترع نوجوان ساکن محله مبارک‌آباد گفت‌وگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختراع ۳ دستگاه برای مقابله با کرونا

«محمد» که شاگرد ممتاز دبیرستان احسان است چند ماه پیش از فرصت پیش آمده در دوره تعطیلی مدارس به دلیل شیوع کرونا، استفاده کرد و بنا به ضرورت و نیازسنجی جامعه موفق به ساخت ۳ دستگاه ابتکاری برای مقابله با بحران کرونا شد. نخستین ساخته او شیلد خودکار است که طلق جلو آن بدون لمس کردن و فقط با تکان دادن دست بالا و پایین می‌رود.

دومین ابداع این نوجوان ساخت دستگاه خودکار ضدعفونی‌کننده موبایل است، این وسیله طوری طراحی شده که وقتی گوشی را روی آن می‌گذاری، نقاله حرکت کرده و دو طرف گوشی را ضدعفونی می‌کند. سنسور خاموش و روشن‌کننده کلیدهای آسانسور بدون دخالت دست هم سومین وسیله‌ای است که این نخبه نوجوان هم‌محله‌ای ساخته است.

او درباره ابداعات و ساخته‌هایش می‌گوید: «با توجه به اینکه در شرایط فعلی و وجود بیماری کرونا همه ما از لمس کردن و دست زدن به اشیا خودداری می‌کنیم و سعی داریم کمترین تماس را با اشیا داشته باشیم به فکر ساخت این وسایل افتادم.» به گفته «دیبا سعیدی‌نیا» مدیر فرهنگسرای پژوهش در منطقه ۴، کارهای اداری و مقدمات ثبت اختراعات محمد در حال پیگیری است و به‌زودی انجام می‌شود.» 

درخشش در رقابت‌های بین‌المللی 

دانش‌آموز پرتلاش هم‌محله‌ای که در کنار فعالیت‌های درسی، دوره‌های مکانیک، الکترونیک و برنامه‌نویسی رباتیک را گذرانده، برای ربات‌هایی که می‌سازد، برنامه می‌نویسد و با آنها در مسابقات رباتیک جهانی شرکت می‌کند. کسب رتبه اول مسابقات بین‌المللی «رباتیک و هوش مصنوعی»، رتبه اول مسابقات جهانی «استیم کاپ» و رتبه دوم رقابت‌های بین‌المللی «ربات‌های غول آسا» از افتخارات چند ساله اخیر این مخترع نوجوان است.

او در این‌باره می‌گوید: «در مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی یک ربات دونده را طراحی کرده بودم که در مسابقه دو برنده شد، در رقابت‌های استی کاپ هم یک بازوی ربات ساخته بودم که با آبرنگ نقاشی می‌کرد، در رقابت ربات‌های انسان نما، ربات من در بخش پله‌نوردی رتبه دوم را به دست آورد.» 

ساخت پرینتر دوستدار محیط‌زیست

ناگفته پیداست که برای ساخت ربات و وسایل هوشمندی که نمونه‌شان در بازار نیست، قطعات و وسایل جدیدی لازم است که بیشتر آنها در هیچ بازار مکاره‌ای پیدا نمی‌شود، اما این موضوع باعث نشد که محمد بی‌خیال ساخت اختراعاتش بشود. او معتقد است نیاز مادر اختراع و ابتکار است. برای همین تصمیم گرفت قبل از هر چیز یک دستگاهی بسازد که با کمک آن قطعات مورد نیازش را با کمترین قیمت تهیه کند.

«پرینتر سه بعدی» همان چیزی بود که محمد لازم داشت پس دست به کار شد و نخستین پرینتر سه بعدی داخلی دوستدار محیط‌زیست را البته برای مصرف شخصی ساخت: «پرینتر سه بعدی ساخت داخل نداریم، نمونه‌های خارجی هم بسیار گران است برای همین خودم با چند قطعه ام. دی. اف یک پرینتر سه بعدی ساختم و با یک نوع پلاستیک از جنس نشاسته که برای طبیعت مضر نباشد همه کیت‌ها و اجزای مورد نیازم را با آن می‌سازم.» 

از فضای مجازی برای رشد بهره‌ببریم

این نوجوان نخبه که پایه دهم رشته ریاضی و فیزیک تحصیل می‌کند، در کنار درس و فعالیت‌های رباتیک، روزی ۲ ساعت در فضای مجازی و صفحات مرتبط با فناوری‌های جدید هوش مصنوعی می‌گذراند، و قصد دارد تحصیلش را در رشته الکترونیک و هوش مصنوعی تا مدارج بالا ادامه دهد.

او به نوجوانان علاقه‌مند به این رشته می‌گوید: «در سال‌های اخیر در بیشتر مدارس دوره آموزش رباتیک برگزار می‌شود، از طرفی پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی هم دوره‌های تخصصی رباتیک برگزار می‌کنند، پس علاقه‌مندان این رشته به راحتی می‌توانند با کمک این دوره‌ها و همین‌طور ظرفیت فضای مجازی دانش و مهارتشان را بالا ببرند. من به دوستانم توصیه می‌کنم که از ظرفیت فضای مجازی برای رشد استفاده کنند نه اینکه با غرق شدن در سرگرمی‌های این فضا از درس و تحصیل هم جا بمانند.»

دیبا سعیدی نیا/مدیر پژوهش‌سرای آفرینش/کرونا پژوهش را تعطیل نکرد

تحول بنیادین در آموزش و پرورش با رویکرد پژوهش محور ایجاد شده است تا بتوان دانش‌آموزانی متفکر، پژوهشگر و متخلق به اخلاق اسلامی تربیت کرد. ‌ما در پژوهش سرای آفرینش بر این باوریم توسعه و بالندگی علمی، عزت و اقتدار ایران اسلامی در سایه اندیشه‌های والا و پویایی فرزندان خوب و شایسته میسر است. بر همین اساس با حمایت مسئولان منطقه، همراه و همگام با مدارس درجهت کشف، رشد و شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان گام برمی‌داریم. در پژوهش‌سرای آفرینش با بسیج تمام امکانات موجود تلاش کردیم در دوره شیوع کرونا و تعطیلی فعالیت‌های حضوری، در کنار دانش‌آموزان باشیم و زمینه فعالیت علمی و پژوهشی آنها را به‌صورت آنلاین و آفلاین و البته همراه با ایجاد شوق و لذت یادگیری در فضای مجازی ادامه دهیم.

خوشبختانه در منطقه ۴ دانش‌آموزان خوش فکر و پژوهشگر متعددی شناسایی شدند که با ارائه پروژه‌های قوی در سطح کشور و حتی در سطوح بین‌المللی افتخار آفریدند. «محمد مدینه‌ای» دانش‌آموز پژوهنده، تلاشگر و عضو فعال و ثابت پژوهش‌سرا، تنها یک نمونه از این نخبگان است که بسیار خلاقانه و هوشمندانه با دقت و مشاهده عمیق و نیازسنجی موفق به اختراع ۳ دستگاه هوشمند برای پیشگیری از کرونا شد. او ایده‌های ناب دیگر در ذهن دارد و تلاش می‌کند در کنار درس و مدرسه آنها را عملیاتی کند و نام خود را در دفتر مخترعان کشور ثبت کند. علاوه بر این نخبه نوجوان، دانش‌آموزان منطقه ۴ افتخارات زیادی در مسابقات کشوری و جهانی کسب کرده‌اند.

از جمله در مسابقات طبیعی‌دانان جوان، تیم‌های اعزامی ما توانستند در بین چندین کشور جهان رتبه برتر را کسب کنند. در نخستین دوره مسابقات بوت کمپ اینترنت اشیا و هوشمندسازی هم رتبه اول کشوری را کسب کرده‌ایم. افتخارات دیگری هم کسب کرده‌ایم که در اینجا مجال گفتن همه آنها نیست. امیدوارم با علم و دانایی که اقتدار حقیقی هر مجموعه‌ای است، بتوانیم با تجارب، تخصص وتوانمندی‌های موجود مسیر توسعه و تعالی را طی کرده و به سوی اهداف ترسیم شده حرکتی شایان داشته باشیم.  

کد خبر 581104 برچسب‌ها بهداشت عمومی كروناويروس همشهری محله بیماری - بیمارستان ماسک - سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بهداشت عمومی كروناويروس همشهری محله بیماری بیمارستان ماسک سلامت پرینتر سه بعدی هوش مصنوعی فضای مجازی بین المللی منطقه ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۳۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی

به گزارش خبرنگار مهر، فرقی نمی‌کند کودک و نوجوان شما دختر باشد یا پسر؛ یکی از جذاب‌ترین مهارت‌ها برای دانش آموزان نوجوان و جوانان بازیگری است.

به تازگی یک دوره آموزش بازیگری ۳۶ ساعته برای دانش آموزان مناطق ۹ و ۲ و ۵ و ۱۷ و ۱۸ و ۱۶ به همت آموزش و پرورش شهر تهران، اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران و شهرداری در حال برگزاری است که قرار است برگزیدگان این دوره به سریال‌های سدا و سیما و فیلم‌های سینمایی معرفی شوند.

این برنامه با حمایت اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان شهر تهران و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حال برگزاری است.

این برنامه پس از رایزنی و آغاز همکاری اتحادیه انجمن‌های اسلامی شهر تهران و معاونت فرهنگی و هنری منطقه ۹ شهرداری تهران آغاز شد. علاوه بر این خانه مهرآباد مکان آموزشی لازم را برای این دوره از کلاس‌های بازیگری در اختیار دانش آموزان گذاشت و کانون فرهنگی تربیتی فجر هم محیط آموزشی خود را برای آموزش بازیگری خواهران آماده کرد.

در حقیقت ویژگی بارز این دوره از کلاس‌های بازیگری، اختصاص دو کلاس کاملاً مجزا برای دختران و پسران بوده است تا همه دانش آموزان بتوانند به راحتی در کلاس‌های دوره شرکت کرده و علاوه بر آموزش بازیگری تمرینات بدن و بیان را انجام دهند.

این دوره از آموزش بازیگری در حال برگزاری است و قرار است دور جدیدی از آن در آینده‌ای نزدیک از طریق مدارس شهر تهران در سطحی وسیع‌تر برگزار گردد.

بر اساس اظهارات مربیان آموزشی این دوره که از مجموعه رسانه‌ای جنگل در این دوره حاضر هستند؛ قرار است با همکاری و معاونت مسئولان آموزش و پرورش شهر تهران و سازمان صدا و سیما، هنرجویان این دوره آموزشی در سریال‌های تلویزیونی که قرار است برای صداوسیما تولید شود متناسب با سن و شخصیت‌های مورد نیاز به کار گرفته شوند.

کد خبر 6096976 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آغاز بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA
  • برگزاری مسابقه رباتیک ورزشی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • یاوری: دانش‌آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • یاوری: دانش آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • دستیابی به دانش فنی ساخت پلیمر‌های نسوز