Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@17:28:26 GMT

صالحی: نوروز را در تایلند برگزار کنیم

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۵۰۱۲

صالحی: نوروز را در تایلند برگزار کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از همین امسال جشن نوروز در تایلند به عنوان یک جشن نمادین برگزار و رابطه جدیدی را بین دو ملت آغاز کنیم، این جشن می‌تواند سرآغاز خوبی در روابط فرهنگی دو کشور باشد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی امروز (سه شنبه) در ارتباط زنده تصویری با وزیر فرهنگ تایلند با اشاره به روابط خوب ایران و تایلند از نظر فرهنگی، اظهار کرد: سابقه‌های تاریخی و تمدنی دو کشور و همچنین ویژگی‌های اقلیمی و طبیعت جذاب هر دو کشور بخشی از اشتراکات و شباهت‌های طرفین است، طبیعت اقلیمی برای مردم دو کشور و جهان جذاب بوده و به نظر می‌آید بهار برای شروع سال جدید در هر دو کشور علامتی است که بگوییم طبیعت دو کشور تا چه اندازه جذاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از همین امسال جشن نوروز در تایلند به عنوان یک جشن نمادین برگزار و یک رابطه جدید را بین دو ملت آغاز کنیم، این جشن می‌تواند سرآغاز خوبی در روابط فرهنگی بین دو کشور باشد.

صالحی گفت: براساس تفاهم‌نامه قبلی دو کشور شاهد موضوعات مشترک زیادی هستیم که می‌تواند در تفاهم‌نامه جدید بر پایه تفاهم قبلی آن را کامل‌تر و اجرایی کرد، تفاهم‌نامه جدیدی که تنظیم شده خوب است و با حضور وزیر فرهنگ تایلند در ایران می‌توان به طور رسمی این تفاهم‌نامه را امضا کرد. البته در حال حاضر نیز به صورت مجازی به این تفاهم‌نامه می‌توان شکل عملیاتی بخشید.

برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران و جشنواره‌های ایام فجر

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: چند روزی است نمایشگاه مجازی کتاب تهران در حال برگزاری است در این نمایشگاه مجازی ۱۷۰۰ ناشر و چند صد ناشر خارجی حضور دارند و برنامه‌های مختلف فرهنگی و اندیشه‌ای نیز در این نمایشگاه برگزار می‌شود، تا به امروز حدود نیم میلیون کتاب به فروش رسیده است. همچنین فضایی برای نقل و انتقال کتاب به شکل جدیدی در کشور ایران در حال رخ دادن است و حتی روستاهای مختلف از این فرصت مجازی برای خرید کتاب بهره‌مند شدند. در این نمایشگاه ۱۰۰ هزار عنوان کتاب موجود است و مخاطبان در نقاط مختلف ایران با مراجعه به سامانه نمایشگاه کتاب خرید می‌کنند و با همکاری اداره پست این کتاب‌ها به تمام نقاط ایران ارسال می‎‌شود.

وی اظهار کرد: در ایران همزمان با سالگرد انقلاب اسلامی جشنوراه‌هایی با عنوان جشنواره‌های فجر در حوزه موسیقی، سینما، تجسمی و شعر و ادبیات برگزار می‌شود، امسال باتوجه به شرایط کرونایی بخش قابل توجهی از ارائه‌ها در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، به نظر می‌رسد کرونا با همه خسارت‌ها فضای جدید برای فرهنگ و هنر به وجود آورده و آن هم استفاده از فضای مجازی برای حوزه‌های فرهنگ و هنر است که مرزها را درنوردیده و می‌توان فعالیت‌های فرهنگی و هنری را در سراسر جهان به نمایش گذاشت.

استفاده از تجربه ایران در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب

در ادامه این ارتباط زنده تصویری ایتیپول کنپلومه وزیر فرهنگ تایلند با اشاره به جشن نوروز و اشتراک فرهنگی بین دو کشور گفت: باتوجه به صحبت‌های وزیر فرهنگ ایران ما نیز تلاشخواهیم کرد تا جشن نوروز را در کشور خود برگزار و از ظرفیت‌ها و تجربه‌های ایران برای برگزاری نمایشگاه کتاب بهره ببریم. برای ما شگفت آور است که در ایام شیوع ویروس کرونا و باوجود محدودیت‌ها، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب نشان می‌دهد مردم ایران تا چه اندازه به کتاب علاقه مند هستند. از این رو خواستاریم کشور ایران نیز در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به ما کمک کند.

وزیر فرهنگ تایلند گفت: کشور ایران آثار باستانی زیادی دارد که ۲۲ اثر آن به ثبت جهانی رسیده است. ما در همین لحظه از طرف ایرانی خواستاریم در چگونگی حفظ آثار باستانی و ثبت جهانی آن به ما کمک و تجربیات خود را منتقل کند، کشور ما در حال حاضر ۳ اثر ثبت شده جهانی دارد.

ضرورت تلاش برای شناساندن ایران به مردم تایلند با اقدامات فرهنگی

وی با اشاره به سال ۲۰۲۱ مصادف با شصت و ششمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و تایلند، خاطرنشان کرد: روابط دو کشور قدمتی ۴۰۰ ساله دارد و این نشان می‌دهد دو کشور مشترکات زیادی با هم دارند، با وجود این قدمت در روابط بین دو کشور مردم تایلند شناخت کاملی از ایران ندارند زیرا آنچه از ایران می‌دانند همان اطلاعاتی است که از غرب شنیده‌اند، بنابراین با اقدامات فرهنگی می‌توان اطلاعات درست و مثبت را به مردم نشان داد.

وزیر فرهنگ تایلند با اشاره به برنامه‌های فرهنگی این کشور برای حضور هنرمندان ایرانی در این کشور تصریح کرد: قرار است در یک پروژه جشنی در یکی از شهرهای تایلند برگزار شود و هنرمندان موسیقی و بازیگران ایرانی در آن حضور پیدا کنند تا بیشتر با فرهنگ یکدیگر آشنا شویم، همچنین در پی برگزاری نشست‌های علمی_دینی هستیم تا اندیشمندان مسلمان و بودا بتوانند فهم بهتری از مذهب دو کشور داشته باشند.

وراووت پونگیر آپاپانت سفیر تایلند در ایران نیز در ادامه این ارتباط زنده تصویری با بیان اینکه به دنبال برگزاری جشن تایلند در ایران هستیم، افزود: برای این امر در حال رایزنی با شهرداری تهران هستیم که پارکی را به نام تایلند نامگذاری کنند تا مناسبت‌های فرهنگی تایلند در آن به نمایش در آید. البته این پروژه نیازمند حمایت وزرای فرهنگ ایران و تایلند و همچنین سفیر ایران در بانکوک است.

در ادامه علیزاده سفیر ایران در تایلند با بیان اینکه شباهت‌های فرهنگی بین دو کشور زیاد است، گفت: در ۸ گ فتار بودائیسم ۳ اصل آن همان کردار نیک، گفتار نیک و رفتار نیک است که در دین زرتشت به آن پرداخته و اسلام نیز آن را تایید کرده است. از برگزاری جشن نوروز در تایلند سپاسگذار هستیم و تلاش خواهیم کرد این جشن برگزار شود. در جدیدترین اقدام تفاهم‌نامه‌ای با اداره اخبار تایلند امضا کردیم تا اخبار ایرانی را نیز منتشر کنند و از این طریق بتوانیم چهره واقعی ایران را به مردم تایلند نشان بدهیم.

کد خبر 470974

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ نوروز تایلند شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب وزیر فرهنگ تایلند بین دو کشور تفاهم نامه جشن نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم

به گزارش صدای ایران از ایسنا، وی افزود: امروز، روز ملی خلیج فارس است؛ شاید عده‌ای تصور کنند در موضوع خلج فارس یک اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از ۱۰۰ سال از اینجا اخراج کرد. روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه همیشه سرافراز خلیج فارس است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس تنها به عنوان یک بخشی از سرزمین جغرافیایی نگاه نمی‌کنیم، بیان کرد: خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست. در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم که یک آبراه عظیم بین‌المللی در آن قرا دارد، ولی از آن بالاتر این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.


وی تاکید کرد: در هیچ بخشی از خلیج فارس چیزی جز عظمت فرهنگی ایران نمی‌بینیم. مدتی قبل به یکی از کشور‌های همسایه خلبج فارس رفتم و از چند موزه مهم آنجا، بازدید کردم هرچه توضیح می‌دادند، جز تاریخ پر افتخار ایران نبود. بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس متاثر از ایران فرهنگی بزرگ ماست.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: ایران فرهنگی در مرز‌های جغرافیایی محصور نیست؛ یک سمت این ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده و همه شبه قاره هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر می‌گیرد و ما وقتی از خلیج نام می‌بریم از یک تاریخ چندهزار ساله یاد می‌کنیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس می‌بالیم، اظهار کرد: خلیج همیشه فارس ما یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی است. در این نقطه افتخارات بزرگی در حمایت و صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن تجربه کردیم. در ۷ آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند، تمام تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند. فاجعه تاریخی سقوط هواپیمای مسافربری توسط آمریکا در این نقطه رخ داد و ده‌ها اتفاق افتخار آمیز دیگر در این منطقه رخ داده است.

وی افزود: سال قبل با مدیریت امیر ایرانی افتخاری بزرگ آفریده شد و کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی دور زدند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: نسل جوان باید با گذشته پر افتخار خود آشنا شوند. توصیه می‌کنم کتاب ایرج افشار سیستانی درباره خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی آشنا شوند. با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

وی در پایان، گفت: قصد داشتیم روز قبل با کاری ابتکاری به جزیره ابوموسی برویم که میسر نشد، اما ان‌شاءالله با حضور اصحاب فرهنگ و هنر مراسمی در این منطقه برگزار خواهیم کرد. این جزیره در خلیج فارس به عنوان یکی از نقاط مهم ایران شناخته می‌شود.

در پایان این برنامه با حضور امیر ایرانی (فرمانده نیروی دریایی)، محمود سالاری (معاون هنری وزارت ارشاد)، محمد خراسانی‌زاده (مدیرکل دفتر هنر‌های تجسمی)، سید مجید پوراحمدی (رئیس صندوق اعتباری هنر)، سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی) و هنرمندانی همچون داریوش ارجمند، رضا ناجی، انسیه شاه‌حسینی، رضا بنفشه‌خواه، جلیل فرجاد، محمد فیلی و... از پوستر خلیج فارس رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود