Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعطیلی آموزش و کسب و کار و مرگ و میر گسترده تنها پیامدهای پاندمی کرونا نبوده‌اند. موسسه غیردولتی آکسفام از ثروتمندتر شدن ثروتمندان و فقیرتر شدن فقرا پس از پاندمی خبر داده است. این نتایج تا ده سال بعد ادامه خواهند داشت.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، حدود ۹ ماه پس از شیوع پاندمی کرونا ثروتمندترین افراد دنیا توانسته‌اند دوباره به همان درآمد پیش از کرونای خود بازگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته اشتفان کوسنر، سخنگوی موسسه غیردولتی آکسفام این بدان معناست که «هزار فرد ثروتمند توانسته‌اند تنها در عرض ۹ ماه آنچه را که به خاطر پاندمی از دست داده بودند، جبران کنند. در حالی که ساکنان کم برخوردار کره زمین بیش از ۱۰ سال زمان لازم دارند تا بتوانند اثرات شیوع کرونا بر زندگی‌شان را از بین ببرند.»

موسسه آکسفام نام  گزارش ۸۳ صفحه‌ای را که روز دوشنبه ۲۵ ژانویه منتشر کرده، «ویروس نابرابری» گذاشته است؛ نابرابری‌ای که تا ده سال پس از پاندمی نیز بر جای خواهد ماند. برای تهیه این گزارش ۲۹۵ دانشمند علم اقتصاد از ۷۹ کشور جهان مورد پرسش قرار گرفته‌اند.

بر اساس یافته‌های این موسسه غیردولتی، پاندمی کرونا بحران افتصادی‌ای را پدید آورده که در ۹۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. صدها میلیون نفر در سراسر دنیا در ۹ ماه گذشته شغل یا درآمدشان را از دست داده‌اند.

در مقابل درصد بسیار کمی وضع‌شان بهتر هم شده است: دارایی ۱۰ مرد ثروتمند جهان از فوریه ۲۰۱۹ به‌رغم شیوع کرونا حدود نیم بیلیون دلار آمریکا رشد داشته و به 1.12 بیلیون (۱۱۲۰ میلیارد) دلار رسیده است.

به گزارش آکسفام این مقدار پول برای  واکسیناسیون تمام مردم دنیا و نجات دائمی آنها از فقر کافی است.

حدود ۸۷ درصد  اقتصاددانان پرسش‌شونده انتظار دارند که نابرابری درآمد در کشورشان پس از شیوع کرونا افزایش یا به شدت افزایش یابد. هشدار دهنده‌تر از این اما این است که دوسوم این اقتصاددانان معتقدند دولت‌شان هیچ گونه استراتژی برای مقابله با این نابرابری ندارد.

نابرابری در آمار مرگ و میر

آکسفام می‌گوید این نابرابری حتی در مرگ و میر نیز خود را نشان می‌دهد. بنا بر آمار، تعداد سیاه‌پوستان و لاتین‌‌هایی که در آمریکا در اثر کووید۱۹ جان‌شان را از دست داده‌اند از تعداد سفیدپوستان بیشتر است.

این بدان معناست که دسترسی این افراد به درمان و پیشگیری از هم وطنان سفیدشان کمتر بوده و در نتیجه احتمال مرگ و میر در این گروه‌ها از گروه‌‌های برخوردارتر بیشتر است.

اشتفان کوسنر، سخنگوی آکسفام در این باره گفته است: «در برزیل و نیز در آمریکا سیاه‌پوستان 40.5 درصد بیشتر از سفیدها به دلیل کووید۱۹ جان‌شان را از دست می‌دهند. تمام اینها نابرابری‌ای را فریاد می‌زنند که به نظر ما قابل جبران نیست.»

افزایش نابرابری جنسیتی

بنا بر گزارش آکسفام، نابرابری در درآمد خود را در نابرابری جنسیتی نیز نشان خواهد داد. آکسفام با ارائه دلایلی گفته زنان بیشتر از مردان قربانی پیامدهای کرونا هستند. به عنوان مثال، تعداد زنان شاغل در هتل‌‌ها و رستوران‌ها از مردان بیشتر است. بنابراین زنان بیشتری نسبت به مردان به دلیل پاندمی بیکار شده یا درآمدشان را از دست داده‌اند.

همچنین تعداد زنان شاغل در بخش درمانی نیز از مردان بیشتر است. بنابراین احتمال اینکه زنان به کووید۱۹ مبتلا شوند از مردان بیشتر است.

۵۶ درصد اقتصاددانان پرسش شونده معتقدند که نابرابری جنسیتی پس از پاندمی در کشورشان بیشتر خواهد شد.

پیشنهاد آکسفام

موسسه غیردولتی آکسفام در جریان کنفرانس مطبوعاتی‌اش پیشنهاد اجرای یک «سیاست مالیاتی کوتاه مدت» را داده است. بر این اساس شرکت‌های بزرگ و سوپرثروتمندان باید به نسبت افزایش درآمد و ثروت‌شان مالیات بیشتری پرداخت کنند.

به اعتقاد اداره کنندگان آکسفام، در این صورت پول کافی برای تحمل پیامدهای پاندمی در سراسر جهان وجود خواهد داشت.

این موسسه محاسبه کرده که اگر ۳۲ کنسرن بین‌المللی که در سال گذشته با وجود پاندمی درآمدشان افزایش چشمگیر داشته وادار به پرداخت یک مالیات یکباره شوند، ۱۱۴ میلیارد دلار به دست می‌آید.

برچسب هابنیاد آکسفام کرونا نابرابری جنسیتی واکسیناسیون

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: بنیاد آکسفام کرونا نابرابری جنسیتی واکسیناسیون آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو نابرابری جنسیتی موسسه غیردولتی شان را از دست دست داده مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۵۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟

ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است.

از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

تسنیم در خبری نوشت: در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تقدیر از معلمان شاهرودی/ برنامه هفته معلم مدرسه محور است
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • ۲۰ شهری که بیشترین میلیاردر‌های جهان را دارد
  • استقلال یک امتیاز بیشتر گرفته، اما یک پله سقوط کرد
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند