Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سال ۸۴ بود که در مصوبه‌ای احداث موزه بزرگ باستانشناسی جیرفت در دستور کار قرار گرفت و با پیگیری‌های مداوم در نهایت کنگ احداث این موزه سال ۹۰ بر زمین زده شد اما در نهایت تأسف، با گذشت سال‌ها و در حالی که فقط چند ماه به پایان دولت باقیمانده است این مرکز فرهنگی و گردشگری در کنار یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان به حال خود رها شده و پیشرفت فیزیکی این موزه به ۲۰ درصد می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه تأسف بار است اینکه همزمان با این موزه چندین موزه دیگر در استان‌های دیگر کلنگ زنی، ساخته و افتتاح شد.

احداث این موزه بعد از کشف تمدن بزرگ دقیانوس و کنار صندل به تصویب رسید. در جریان سیل عظیم دو دهه گذشته در جنوب کرمان بقایای تمدنی سر از خاک بیرون آورد که یکی از بزرگترین غارت‌های میراث فرهنگی را رقم زد و مردم طی چند روز هزاران قطعه شیء تاریخی را از زیر آبرفت‌های رودخانه هلیل رود خارج کردند.

هر چند بخش قابل توجهی از این اشیای تاریخی مسترد شد اما هیچ گاه مکان مناسب و متمرکزی برای به نمایش گذاشتن این اشیا ایجاد نشد. موزه کوچکی هم اکنون در جیرفت با زیر بنای محدود در حد چند اتاق در حاشیه هلیل رود ساخته شده که حدود ۵۰۰ شیء تاریخی را در خود جای داده است و سایر اشیا در شهرهای دیگر و گاه در انبارهای موزه‌ها نگهداری می‌شوند!

در خصوص نگهداری از تپه کنار صندل شمالی و جنوبی هم که قدیمی ترین لوح‌های دست نوشت بشر در آنها یافت شده هم هیچ اقدامی انجام نشده است و تازیانه فرسایش بادی و خاکی این سایت‌های تاریخی را زیر شلاق گرفته است.

آرزوی مردم جیرفت این بود که با احداث موزه بزرگ جیرفت این شهر به یکی از مقاصد اصلی گردشگری تبدیل شود که اتفاقاً دوران شیوع کرونا و توقف صنعت گردشگری زمان مناسبی برای تقویت زیر ساخت‌های گردشگری بود که مورد استفاده قرار نگرفت و موزه جیرفت همچنان به حال خود رها شد.

موزه جیرفت به تاریخ پیوست

موزه جیرفت امیدی برای تاریخ دوستان و مردم شهر تاریخی جیرفت بود که این شهر در چرخه گردشگری و مطالعات باستان شناسان جهان قرار گیرد اما از این پروژه حالا گودالی ۱۳ متری به جای مانده که بخش‌های محدودی از زیر زمین آن ساخته شده است.

در حالی که در ابتدا اعتباری حدود ۹۰ میلیارد تومان برای ساخت این سازه در نظر گرفته شده بود اما فرصت سوزی مسئولان موجب شد این پروژه برای اتمام در حال حاضر حداقل به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته باشد و طبق آخرین بررسی‌ها هیچ خبری از بودجه برای این موزه نیست و اعتبارات قطره چکانی هم نمی‌تواند مشکل را برطرف کند.

قرار بود این موزه در مساحت ۱۲ هزار مترمربع و زیر بنای سه هزار متر ساخته شود و چهار فاز برای اجرای این پروژه در نظر گرفته شده بود.

روند کنونی ساخت موزه تأسف بار است

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: به هیچ عنوان وضعیت این پروژه راضی کننده نیست و مشخص نیست چرا در زمانی که از کلنگ زنی پروژه گذشته هیچکدام از مدیران کاری نکرده است.

ذبیح الله اعظمی افزود: رئیس جمهور سه بار به کرمان سفر کرده و عجیب اینکه در استانی که ۷ اثر ثبت جهانی دارد هیچ مصوبه‌ای میراثی در نظر گرفته نشده است و وزیر هیچ کاری برای اتمام موزه جیرفت که یکی از قطب‌های اصلی تاریخ و تمدن بشری است انجام نداده است.

وی بیان کرد: بودجه ابتدایی این پروژه اختصاص نیافته است و هم اکنون بخشی از زیر زمین این بنا ساخته و به حال خود رها شده که آن هم در حال مستهلک شدن است.

اعظمی بیان کرد:  در خصوص وضعیت این موزه از وزیر مربوطه طرح سوال انجام می‌دهم و پیگیری لازم انجام می‌شود.

وی خواستار شفاف سازی عملکرد مسئولان استانی و ملی در خصوص عدم توجه به این پروژه شد و گفت: از مهم‌ترین خواسته‌های مردم جیرفت اجرای فوری پروژه موزه بزرگ و نگهداری اشیای تاریخی تمدن کنار صندل و دقیانوس در این موزه است.

کد خبر 581357 برچسب‌ها موزه استان‌ کرمان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: موزه استان کرمان موزه جیرفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی

تین نیوز

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از آماده بودن عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن در استان خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی راه و شهرسازی، میرمحمد مودی مدیرکل راه و شهرسازی استان با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه راه و شهرسازی در همایش روز ملی شوراها که به ریاست استاندار خراسان جنوبی و با حضور مدیران و مسئولین استانی و شهرستانی برگزار شد گفت: حدود ۲۰ درصد بیشتر از اعتبارات اختصاص یافته در پروژه های راه و شهرسازی تخصیص داشته ایم و طی سه سال گذشته ۲۷۰ کیلومتر از باندهای دوم تکمیل و به بهره برداری رسیده است.

مودی با اشاره به اینکه در سنوات گذشته میانگین بهره برداری از باندهای دوم ۳۰ کیلومتر بوده که هم اکنون به ۱۰۰ کیلومتر رسیده افزود: در تمامی شهرستان های استان دارای پروژه باند دوم هستیم که دارای اعتبار ملی و تخصیص است.

وی به پروژه مهم راه آهن در استان اشاره کرد و افزود: از ۹۷۰ کیلومتر طول ریلی مسیر ۴۳۰ کیلومتر در حوزه استحفاظی خراسان جنوبی قرار دارد که با پیگیری های به عمل آمده تمامی قطعات دارای پیمانکار بوده، تجهیز کارگاه انجام و ردیف اعتباری و بودجه ای آن نیز مشخص و تامین شده و هم اکنون حدود ۷۰ کیلومتر از این پروژه آماده عملیات روسازی و ریل گذاری است.

مودی افزود: در حوزه تامین زمین مورد نیاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن و قانون جوانی جمعیت طی دوسال دولت سیزدهم ۵ هزار هکتار زمین به محدوده شهرهای استان الحاق شده که این میزان ۴ برابر نیاز کنونی متقاضیان مسکن است که زمین آن تامین شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه بازآفرینی شهری و طرح کلید به کلید اولین استانی هستیم که این طرح را شروع کردیم که برای عملکرد مطلوب در این حوزه نیازمند همکاری و همراهی بیشتر مردم و دستگاه های مرتبط با این امر هستیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • قیمت مسکن ملی پرند؛ متری ۱۰ میلیون تومان
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان برآورد می شود
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • فرونشست زمین در خیابان علامه مجلسی / لوله ۳۰۰ میلی‌متری آب شکست
  • کرمان/ فوت پسربچه ۵ ساله در سایه اهمال کاری‌ ها
  • پردیس فرهنگ و رسانه تبریز آماده افتتاح شد
  • مرگ تلخ یک کودک در رودبار