Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده آمریکا دوشنبه شب از مجلس نمایندگان به مجلس سنای آمریکا ارجاع شد.   ارجاع طرح استیضاح دونالد ترامپ به مجلس سنا/عکس: AP 


به گزارش یورو نیوز؛ مجلس نمایندگان روز ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) با ۲۳۲ رای موافق در برابر ۱۹۷ رای مخالف طرح استیضاح دونالد ترامپ را به دلیل «تحریک به شورش» تصویب کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح یک هفته پس از یورش هواداران رئیس جمهوری وقت ایالات متحده به ساختمان کنگره آمریکا به تصویب رسید. هر چند دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در این فاصله به پایان رسیده اما مجلس سنا قرار است روز سه شنبه به طور رسمی او را برای روند رسیدگی به طرح استیضاح که مشابه «محاکمه» خواهد بود فرابخواند.

جلسات «محاکمه» رئیس جمهوری پیشین آمریکا البته قرار است با حضور وکلای او و در غیاب شخص وی از روز ۹ فوریه (۲۱ بهمن) آغاز شود. در جریان بررسی طرح استیضاح در مجلس سنا گروهی از اعضای مجلس نمایندگان که به از آنها به عنوان «مدیران استیضاح» یاد می شود برای طرح اتهام رئیس جمهوری پیشین در مجلس سنا حاضر خواهند شد. این گروه از اعضای مجلس نمایندگان در واقع در روند «محاکمه» دونالد ترامپ نقشی مشابه دادستان ها ایفا خواهند کرد.
ریاست جلسات رسیدگی به استیضاح در سنا برعهده چی کسی خواهد بود؟
پاتریک لیهی، باسابقه‌ترین سناتور دموکراتAP Photo

مطابق متن قانون اساسی ایالات متحده آمریکا ریاست جلسات محاکمه رئیس جمهوری در مجلس سنا برعهده رئیس دیوان عالی خواهد بود. اما با توجه به پایان دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ قرار است ریاست این جلسات را به جای جان رابرتز، رئیس دیوان عالی پاتریک لیهی، رئیس موقت مجلس سنا برعهده بگیرد. کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا بنا به قانون اساسی رئیس مجلس سنا است اما دموکرات ها احتمالا به دلیل روند سیاسی و وقت گیر رسیدگی به طرح استیضاح ترجیح داده اند تا ریاست جلسات «محاکمه» دونالد ترامپ را به پاتریک لیهی، باسابقه ترین سناتور حزب اکثریت (دموکرات) و رئیس موقت مجلس سنا بسپارند.

اعضای مجلس سنا قرار است روز ۹ فوریه به عنوان اعضای هیات منصفه در جریان «محاکمه» دونالد ترامپ سوگند یاد کنند. دونالد ترامپ در صورت رای موافق ۶۷ سناتور (دو سوم کل اعضای سنا) به اتهام «تحریک به شورش» متخلف شناخته خواهد شد. دموکرات ها هم اکنون ۵۰ کرسی مجلس سنا را در اختیار دارند و به این ترتیب به همراهی ۱۷ سناتور جمهوریخواه برای محکومیت دونالد ترامپ نیاز خواهند داشت.
چه شواهدی علیه ترامپ مطرح خواهد شد؟
دونالد ترامپ نه تنها اولین رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود که دو بار در مجلس سنا «محاکمه» شده است بلکه اولین رئیس جمهوری این کشور نیز خواهد بود که پس از پایان دوره مسئولیتش در مجلس سنا «محاکمه» می شود.

در جریان یورش هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره پنج نفر کشته شدند. انتظار می رود که «مدیران استیضاح» در جریان جلسات «محاکمه» دونالد ترامپ سخنان او در جمع هوادارانش پیش از حمله به ساختمان کنگره را به عنوان مدرکی دال بر نقش او در «تحریک به شورش» مطرح کنند. آنها احتمالا به ادعاهای رئیس جمهوری پیشین مبنی بر وقوع «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) نیز اشاره خواهند کرد.

طرح استیضاح دونالد ترامپ در حالی به مجلس سنا ارجاع شد که جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا روز دوشنبه برای اولین بار به طور علنی از برگزاری جلسات «محاکمه» دونالد ترامپ دفاع کرد. تعیین روز ۹ فوریه به عنوان زمان آغاز رسیدگی به طرح استیضاح در مجلس سنا با موافقت رهبران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در این مجلس به دست آمد. به این ترتیب وکلای دونالد ترامپ تا آن زمان برای تهیه لایحه دفاعیه او فرصت خواهند داشت و دموکرات ها نیز می توانند صلاحیت تعداد بیشتری از اعضای دولت جو بایدن را در مجلس سنا تائید کنند.


لینک کوتاه: asriran.com/003DdS

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: طرح استیضاح دونالد ترامپ مجلس نمایندگان رئیس جمهوری مجلس سنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۶۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با مجله تایم بار دیگر با تأکید بر حمایت پروپا قرص خود از رژیم صهیونیستی، لفاظی‌های پیشین خود درباره جمهوری اسلامی را تکرار کرد.

به گزارش فارس، ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • تمجید دونالد ترامپ از دستگیری دانشجویان معترض 
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها