Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اردیبهشت ماه سال 1397 بود که آمریکا از برجام خارج شد و رئیس جمهور وقت این کشور اعلام کرد که تحریم ها علیه ایران در مدت 90 روزه و 180 روزه باز خواهند گشت.

به گزارش تابناک اقتصادی، یکی از تحریم ها این بود که هر گونه خرید و فروش دلار با ایران ممنوع می باشد. همچنین آمریکا نفت ایران را نیز تحریم کرد. نفتی که بیشتر منبع درآمد ارزی کشور از آن ناحیه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحریم بانک ها، ورود ارزهای حاصل از صادرات و فروش مخفیانه نفت را نیز با مشکلاتی مواجه کرد. بنابراین به شدت سمت عرضه دلار با مشکلاتی مواجه شد.

از همین رو، دولت تدابیری را برای متعادل کردن میزان دخل و خرج دلار در کشور اندیشید از جمله اینکه واردات برخی کالاهای غیرضرور را ممنوع اعلام کرد.

تدابیر دولت باز هم نتوانست که تقاضا و عرضه دلار را به سمت تعادل هدایت کند و جلوی جهش قیمت دلار را بگیرد و کانال های قیمتی یکی پس از دیگری شکسته شد. در سال جاری هم قیمت دلار از کانال 15 هزار تومان تا کانال 32 هزار تومان جهش پیدا کرد.

با افزایش قیمت دلار از اردیبهشت ماه امسال، بانک مرکزی تلاش کرد تا با فشار بر صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات خود را باز نگردانده اند آن ها را مجبور به بازگرداندن ارزهای حاصل از صادرات خود کند تا جلوی جهش قیمت ارز را بگیرد اما در این کار چندان موفق نبود و قیمت دلار روند صعودی خود را طی کرد. یکی از دلایل عدم موفقیت بانک مرکزی، این بود که برخی صادرکنندگان، ارزی نداشتند که به کشور بازگردانند و این ارزها تبدیل به خرید مسکن و ملک در کشورهای همجوار ایران شده بود!

ارز خرید ملک در تورنتو، دوبی و ترکیه را چه کسی تامین می‌کند؟

مجیدرضا حریری رئیس اتاق ایران و چین طی گفتگویی با تابناک اقتصادی در 5 تیرماه سال جاری در همین باره گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر، شاهد رشد ورود کالای قاچاق به کشور هستیم، به گونه‌ای که سالانه بین ۱۲ تا ۲۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور می‌شود. حال سوال اینجاست که ارز این کالای قاچاق از کجا تامین می‌شود؟ پاسخ روشن است، ارز صادرات غیرنفتی توسط صادرکننده متخلف برای این موارد تامین می‌شود. وقتی ایرانی‌ها نفر اول در خرید آپارتمان در ترکیه یا نفر اول در خرید ملک در تورنتو می‌شوند، ارزشان را چه کسی تامین می‌کند؟ همین قهرمانان صادراتی، ارز خرید املاک ترکیه را فراهم می‌کنند.

پس از این مسائل و با توجه به اینکه کشور در یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داشت که یکی از سلاح های مخرب آن دلار و ارز بود، نهادها انتظامی و قضایی برای برخورد با صادرکنندگان متخلف ورود کردند.

به هر صورت در این روزها شاهد یک نوع دیگری از مداخله در بازار ارز و دلار هستیم که شاید ناخواسته بوده باشد اما می تواند در نهایت به خروج سرمایه از کشور و برهم ریختگی بازار ارز شود.

در تبلیغی عجیب این روزها شاهد آن بودیم که یکی از سلبریتی ها مردم را ترغیب به خرید مسکن در دبی می کرد. وی در این ویدیو تبلیغاتی اظهار می داشت: "همین بغل بیخ گوش خونتون، رفتید دوبی خونه‌ها رو ببینید؟ واقعا لایف استایل خونه‌های دوبی با هیچ جای دنیا قابل قیاس نیست قبول دارید؟ داماک میتونه شرایط ویژه برای خرید خونه تو اونجا رو براتون فراهم کنه. برید بخرید و حالشو ببرید. بچه‌هاتون هم دعاتون میکنن!"

این اظهارات با واکنش های تندی از سوی کاربران فضای مجازی هم رو به رو شد. کاربرانی که عمدتاً به همان مسئله خروج سرمایه از کشور اشاره داشتند و اعلام می کردند که در حالی که مسئولین در تلاش هستند تا در این جنگ اقتصادی به هر نحوی شده ارز به کشور وارد کنند و در این راستا فعالان اقتصادی تحت فشار قرار می گیرند، برخی سلبریتی ها مردم را تشویق به خرید مسکن در دبی می کنند.

به هر صورت هر چند این سلبریتی در ویدئو دیگری بابت این تبلیغ از مردم عذرخواهی کرد اما باید همه به خصوص سلبریتی ها در این جنگ اقتصادی سنجیده تر عمل کنند. تبلیغ برای خرید مسکن آن هم در کشوری که بارها و بارها ضربات متعددی به اقتصاد این کشور وارد کرده است و حتی از بستن صرافی های ایرانی در جنگ اقتصادی و وعده تامین نفت در صورت تحریم نفت ایران دریغ نکرده است کمی جای تامل داشته و دارد به خصوص که این تبلیغ از سوی سلبریتی انجام شده است که بیشتر مخاطبان از وی به عنوان یک بازیگر ارزشی یاد می کنند.

همچنین فارغ از مسائل خروج سرمایه از کشور، نباید فراموش کرد که بسیاری از افرادی که به خرید املاک در خارج از کشور اقدام کرده اند به علت تغییر قوانین این کشورها و یا برخی شرایط اقتصادی متضرر شده اند.

سخن پایانی

آنگونه که اخیرا رئیس اتاق بازرگانی تهران گفته است، طی سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸، حدود ۹۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارجی شده ‌است.

این رقم نشان از عدم مدیریت صحیح و مناسب از سوی دولت در جهت استفاده بهینه از سرمایه های ارزی و ریالی برای توسعه، تولید و رشد اقتصادی دارد. در این میان تبلیغات نسنجیده از سوی برخی افراد نظیر مورد یاد شده، به آشفتگی عدم مدیریت منابع مالی در مسیر تولید دامن می زند و ضرورت دارد در جنگ اقتصادی، دولت و تیم اقتصادی آن، هوشمندانه تر از گذشته عمل کنند تا در نهایت به شکوفایی اقتصاد ایران منجر شود.

 

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب خرید آپارتمان مجیدرضا حریری خروج سرمایه مهرداد میناوند علی انصاریان علی اصغر عنابستانی احمد جهان بزرگی نمایشگاه مجازی کتاب سرمایه از کشور جنگ اقتصادی قیمت دلار خرید مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۸۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالین اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند، اما آنها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند. 

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آنها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم. 

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسئولان اماراتی از آن بازدید کردند. 

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسئولین دو کشور آن را خنثی کرده اند. 

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا ترک‌ها علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کیش شدند؟
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه