Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@17:04:24 GMT

گلپایگان شهر ملی منبت‌کاری شد

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۰۸۲۷۳

گلپایگان شهر ملی منبت‌کاری شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان از ثبت گلپایگان به عنوان " شهر ملی منبت‌کاری" خبر داد و گفت: این سومین شهر ملی صنایع دستی در استان است.

به گزارش ایرنا، منبت یکی از هنرها و صنایع دستی است که در آن نقش‌ها به صورت برجسته روی زمینه کار قرار می‌گیرند؛ منبت کاری در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون الله‌یاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرونده ثبت گلپایگان به عنوان شهر ملی منبت در سال های ۹۸ و ۹۹ تهیه شد و پس از کسب نظر هیات داوران کمیته ثبت ملی شهرها و روستاهای ملی صنایع دستی کشور مورد تایید قرار گرفت.

وی با بیان اینکه پیش از این شهرضا به عنوان شهر ملی سفال، کاشان شهر ملی نساجی سنتی و مهرگرد (در سمیرم) به عنوان روستای ملی بافته های داری از استان اصفهان ثبت شدند، خاطرنشان کرد: شهر اصفهان نیز به عنوان شهر جامع و جهانی صنایع دستی انتخاب شده است.

اللهیاری اظهار امیدواری کرد ثبت گلپایگان به عنوان شهر ملی منبت کاری با همدلی و وفاق مسوولان این شهر و استان، بستر مناسبی برای آموزش، ترویج، توسعه فعالیت های گالری و موزه‌ای و حمایت از هنرمندان این هنر دیرینه فراهم کند.

وی با بیان اینکه پس از ثبت گلپایگان به عنوان شهر ملی منبت کاری، دبیرخانه مربوطه در این شهر شکل می گیرد و به سیاستگذاری در زمینه آموزش، ترویج و حمایت از این هنر می پردازد، گفت: ثبت ملی شدن توجه بیشتری را به این منطقه معطوف می کند که لازم است برنامه ریزی مناسبی برای بهره گیری از این فرصت توسط بخش دولتی و مدیران شهری صورت گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان تاکید کرد: ثبت ملی شهرها در زمینه صنایع دستی به رونق اقتصادی و اشتغال در این بخش و همچنین صنعت گردشگری کمک بسیاری می کند و وزارت میراث فرهنگی نیز حمایت از این شهرها را در اولویت قرار می دهد.

وی با اشاره به اینکه عنوان شهر ملی یا جهانی دائمی نیست و عملکرد سالانه این مناطق برای حفظ عنوان، ارزیابی می شود، تصریح کرد: مهمترین مسائلی که مورد ارزیابی قرار می گیرند اقدامات انجام شده در زمینه آموزش، ترویج، تبلیغات، نمادسازی، نامگذاری شهری، توسعه فعالیت های اقتصادی و اشتغال، حمایت از هنرمندان و برپایی نمایشگاه و حضور در نمایشگاه های ملی و بین المللی است.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلپایگان نیز به ایرنا گفت: هنر منبت کاری در این شهر قدمت یکهزار سال دارد و آثار نفیسی در این زمینه با قدمت ۷۰۰ سال در بناهای تاریخی شهرستان موجود است.

مصطفی قانونی افزود: در زمان حاضر گلپایگان دارای ۲۰۰ هنرمند و ۲۷ کارگاه فعال در زمینه منبت کاری است و استادان مجرب و شناخته شده ای در این رشته دارد.

گلپایگان، مرکز شهرستان گلپایگان در غرب اصفهان است؛ این منطقه با پیشینه باستانی و تاریخی هفت هزار ساله حدود ۲۵۰ اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری دارد که ۲۹ اثر تاریخی آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد حدود ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

استان اصفهان به لحاظ حجم، ۶۰ در صد تولید صنایع دستی کشور را به خود اختصاص داده که از جمله این رشته‌ها زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری، تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن، قطعات نگارگری و نقاشی است و در خاتم‌کاری، میناکاری، منبت و قلم‌زنی روی انواع فلز شهرت جهانی دارد.

بیش از ۶۰ هزار هنرمند در ۱۹۶ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی در استان اصفهان فعال هستند.

لینک کوتاه: asriran.com/003De4

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گلپایگان به عنوان عنوان شهر ملی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۸۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن محمدی ادیب در نشست هماهنگی جشنواره‌های گردشگری و میراث فرهنگی استان اردبیل اظهار کرد: دهمین جشنواره «چومچه خاتون» یا طلب باران روز ۲۸ اردیبهشت ماه در شهر گیوی شهرستان کوثر برگزار می‌شود.

وی افزود: این جشنواره هرساله و براساس یکی از آئین‌های ریشه‌دار استان برگزار می‌شود که امسال دهمین دوره آن همراه با معرفی سایر آداب و رسوم شهرستان کوثر و با برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیان کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل گردشگری و به منظور معرفی ظرفیت‌های گردشگری مناطق مختلف استان، جشنواره‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم که در همین راستا جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون در شهرستان بیله‌سوار و جشنواره غذاهای سنتی در شهرستان گرمی طی روزهای گذشته برگزار شد.

محمدی ادیب با اشاره به سایر جشنواره‌های پیش‌رو نیز گفت: جشنواره طبخ آبزیان با همکاری اداره کل شیلات در شهرستان مشگین‌شهر و جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر هم برای روزها و ماه‌های آینده برنامه‌ریزی شده است.

کد خبر 6099524

دیگر خبرها

  • جشنواره «چومچه خاتون» در کوثر برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر