Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی معاون امور بین‌الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به برگزاری جشنواره عکس مزارات، گفت: معتقدیم این جشنواره گام بسیار موثری در ایجاد اتحادیه جامعه جهانی مزارات اسلامی ایجاد کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمد ذوالفقاری امروز، هفتم بهمن ‌ماه، در نشست خبری اولین جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» که در نگارخانه رضوان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در میان ادیان ابراهیمی و دیگر آیین‌ها، آموزه معاد و جهان پس از مرگ جایگاه ویژه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آیات قران کریم هیچ صفحه‌ای  وجود ندارد که شما آن را باز کنید و یاد، ذکر و نامی از موضوع معاد در آن صفحه، سوره و آیات نباشد. در کتب عهدین نیز به همین صورت است.

وی تصریح کرد: در واقع اعتقاد به معاد و جهان پس از مرگ بخشی از فرهنگ بسیاری از ملت‌ها و همه انسان‌ها محسوب می‌شود. اگر تمدن را برآمده از تبلور فرهنگ یک جامعه و نمادهای تمدنی را برآمده از فرهنگ رسوخ‌یافته یک جامعه بدانیم، در تمدن‌های عمیق و ریشه‌دار، موضوع معاد، فرهنگ پس از مرگ و مواضع آن، جایگاه ویژه‌ای دارد که یکی از موضوعات آن مزارات و اماکنی است که برای دفن افرادی که در زندگی دنیوی داشتند با آن مواجه بوده‌اند.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: در واقع در تمدن مصر در دو طرف رودخانه نیل و در بستر این تمدن، اهرامی را داریم که مقابر فراعنه و افرادی هستند که در فرهنگ آن‌ها جایگاه ویژه‌ای داشته‌اند. در سوریه نیز مقابر و مزاراتی را داریم که سابقه آن‌ها به پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد. همچنین در فلسطین اشغالی مقابری را داریم که به دوران پیامبری حضرت یعقوب(ع) و حضرت یوسف(ع) و قبل از آن باز می‌گردد.

وی افزود: در کشور عراق نیز بزرگترین مقبره و مزار جهان -وادی السلام- وجود دارد که در فرهنگ اسلامی بسیار مورد توجه است. در ایران اسلامی نیز مهمترین، بزرگترین و بانفوذترین مرکز فرهنگی که آستان قدس رضوی است را داریم که بر محور بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) شکل گرفته است. در افغانستان نیز مزار شریف وجود دارد و در پاکستان، هند و سایر مناطق، اماکن این‌چنینی بسیار داریم.

معاون امور بین‌الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: مزارات فقط جایی برای دفن اموات نبوده و نیست، بلکه به محور یک مزار و محور یک شخصیت الهی  و افرادی که مورد توجه و اقبال مردم بوده‌اند، حرکت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای بر محور آن مزار شکل گرفته بوده و هم‌اکنون نیز جاری و ساری است.

وی تصریح کرد: بعضی مزارات به لحاظ تاثیرگذاری در جامعه، مراکزی مثل مراکز آموزشی و فرهنگی، دانشگاه‌ها، مدارس و حوزه‌های علمیه را در کنار خود دارند و این‌ها را به جهات مختلف حمایت می‌کنند.

ذوالفقاری گفت: ما شاهد اتفاقی در حدود ۸۰ سال اخیر بوده‌ایم؛ گروه‌های افراطی مثل وهابیون بر اساس برداشت‌های ناصحیح از  معارف اسلامی با توسل به برخی مطالب، جملات و کلماتی که در آموزه‌های خود به کار گرفتند سعی در تخریب این نمادهای تمدنی داشتند و دارند. از اتفاقی که در بقیع رخ داد، عکس‌های بسیار محدودی باقیمانده که البته همان تعداد عکس‌های محدود هم جریان‌ساز شده‌اند. در واقع عکاس‌ها و جامعه هنری می‌توانند با ثبت تصاویر تاریخی و حرفه‌ای، مثل آنچه که بر بقیع گذشت تاریخ و این سرمایه تمدنی را برای نسل‌های آینده حفظ کنند.

وی با بیان اینکه «این عکس‌ها می‌توانند خاطرات بزرگ و ادعاهای بزرگی را ثابت کنند و ادعاهای پوچ را از بین ببرند»، عنوان کرد: شنیده شده بود که برخی افراد منکر وجود بارگاهی در قبور ائمه بقیع بوده‌اند، اما با انتشار یک عکس، آن ادعاهایی که برایشان سرمایه‌گذاری شده بود از بین رفت. ارزش‌دادن و توجه‌کردن به نمادهای تمدنی می‌تواند در آینده ما را از آسیب‌هایی که ممکن است دچارش شویم حفظ می‌کند.

معاون امور بین‌الملل سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی بیان کرد: اعتقاد ما این است که هنر جریان موقت و ساکنی است که می‌تواند مثل خون در رگ جامعه جریان داشته باشد. در واقع وقتی ایده‌ای به هنر پیوند می‌خورد می‌تواند عمری بسیار طولانی‌ داشته باشد.

ذوالفقاری افزود: یکی از اهداف ما در جشنواره مزارات این است که علاوه بر شناسایی مزارات، ثبت آثار تمدنی مزارات و برش‌های نیایشی، معماری، و تاثیرگذاری اجتماعی و فرهنگی را نیز داشته باشیم. به دنبال این موضوع نیز هستیم در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت اتحادیه بین‌المللی از مزارات موثر جهان را ایجاد کنیم که اعتقاد داریم این جشنواره گام بسیار موثری در ایجاد اتحادیه جامعه جهانی مزارات اسلامی ایجاد کند.

وی عنوان کرد: گاهی اوقات بین امام‌زاده‎ها، مقبره‌ها و... و همچنین مزارات تلقی نادرستی صورت می‌گیرد، بارگاه و مسجد و... نماد زیارتی و در بین این اماکن تفاوت وجود دارد، مزار مفهوم عام است و می‌تواند شامل مزار متروکه و یا مزار رونق‌دار شود و کارکرد خود را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری آستان قدس رضوی آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جابری انصاری مطرح کرد: بنا بر شاخص‌های تعریف شده و سوابق شهرهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی و نتایج به دست آمده در ادوار گذشته پایتخت کتاب ایران، برخی از شهرهای ایران حائز شرایط شرکت در رویداد بین المللی انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز افزود: شهر کرج نیز به واسطه برنامه‌های متنوع و فعالیت‌های درخور و شایسته ای که در سال گذشته به همت مسؤولان و دستگاه‌های اجرایی استان و با دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز به انجام رسید، فرصت رقابت در این عرصه فرهنگی بین المللی را به دست آورده است.

وی بیان کرد: از همه دستگاه‌های اجرایی استان، شهرداری‌ها، مؤسسات و نهادهای فرهنگی تقاضای همکاری و مساعدت داریم تا با همدلی و وحدت شکل گرفته و انرژی مضاعفی که از موفقیت کرج به عنوان شهر دوستدار کتاب و شهر خلاق در مهارت مطالعه در رقابت پایتختی کتاب ایران در سال گذشته شکل گرفت، شاهد انتخاب کرج به عنوان پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو باشیم و شهر کرج را به عنوان نماد کتاب و کتابخوانی به تمام دنیا معرفی کنیم.

جابری انصاری در پایان از تدابیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل مجامع و تشکل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی قدردانی و اظهار امیدواری کرد که در نتیجه تلاش جمعی همه عوامل فرهنگی و هنری و مسؤولان اجرایی استان، علاوه بر کسب عنوان پایتختی کتاب در سطح ملی و بین المللی، شاهد ارتقای شاخص‌های فرهنگی به خصوص سرانه مطالعه کتاب باشیم.

کد خبر 6090320

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • نیازمند آگاه‌سازی پایدار برای نسل جدید هستیم
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر