Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه گفته است که سیاست فشار حداکثری که توسط دولت دونالد ترامپ علیه ایران در پیش گرفته شده بود، شکست خورده و نتیجه معکوس داشته است و مدعی شده که ایران با دستیابی به سلاح هسته‌ای فاصله چندانی ندارد.

وزیر خارجه فرانسه با ابراز تردید درباره موثر بودن تحریم‌های دولت پیشین آمریکا بر اهداف هسته‌ای ایران ادعا کرد: «موقعیت بسیار خطرناکی است: دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای پیامدهای ژئواستراتژیک قابل توجهی رقم خواهد زد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست فشار حداکثری از همان ابتدا محکوم به شکست بود. طراحان این طرح بدون توجه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های ایران و برآورد غلط از ابزارهای در اختیار خود این سیاست را علیه ملت ایران اعمال کردند هر چند در سالهای اخیر مردم ایران در اثر این تروریسم اقتصادی مشکلات فراوانی را متحمل شدند با این حال فشارها آنطور که دولت آمریکا انتظار داشت نتوانست ملت و دولت ایران را به زانو درآورد.

 تقریبا بعد از ماه‌های اولیه آغاز تحریم‌ها، ایران توانست با اتخاذ سیاست مقاومت حداکثری بر فضای روانی و تبلیغاتی تحریم‌ها غلبه کرده و بعد از تثبیت شرایط اتفاقا در ماه‌های اخیر در مسیر رشد اقتصادی گام برداشت. موضوع و وجه مهم  برجام از نظر شرکای غربی برجام محدودیت‌های هسته ای بود که بر اساس برجام ایران پذیرفته بود.

 ایران یک سال سیاست صبر راهبردی در پیش گرفت به امید اینکه سایر شرکای برجام وارد عمل شده و حقوق مندرج در ایران را تامین کنند با این وجود و بعد از گذشت یک سال و مشاهده بی‌عملی و انفعال، طرف‌های برجام ایران طی پنج گام  کاهش تعهدات هسته ای و فنی خود را آغاز کرد.

 در ابتدا شرکای اروپایی اهمیتی به این کاهش تعهدات نکردند و صرفا انتظار داشتند ایران با فشارهای ترامپ از پا دربیاید. سکوت توام با رضایت  طرفهای اروپایی و در ادامهط رح موضوعات غیر مرتبط با برجام از سوی آنها این طور نشان می داد که طرفیهای غربی دچار اشتباه محاسباتی شده و می توانند خواسته های خود را به تهران تحمیل نمایند با این وجود آغاز غنی سازی ۲۰ درصدی و مصوبه مجلس تحت عنوان اقدام راهبردی برای مقابله با تحریمها نشان داد که ایران ابزارهای لازم برای تامین حقوق مصرح خود را دارد.

هرچند بسیاری از کارشناسان در سالهای اخیر از بی نتیجه بودن سیاست فشار حداکثری سخن می گفتند با این حال در ماهها و هفته های اخیر این اظهارات ‌آشکارتر و رساتر شده است. هرچند نگرانی وزیر خارجه فرانسه تا حد زیادی بی مورد است با این حال این اظهارات نشان می دهد که اتفاقا زمان نه‌آنطور که برخی طرفهای غربی می گویند به ضرر ایران بلکه به زیان شرکای اروپایی برجام است و اگر آنها  به روال سالهای اخیر کماکان گفتار درمانی را در دستور کار قرار دهند چه بسا توافقی که برای آن زحمت کشیدند و برای آنها –آنطور که ادعا می کنند اهمیت دارد-  قابل تداوم نخواهد بود.

اما در خصوص اتهام دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ایران بارها اعلام کرده که قصد دستیابی به سلاح هسته ای ندارد حتی رهبر معظم انقلاب ساخت سلاح های هسته ای و شیمیایی را حرام اعلام کرده است. رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنانش ضمن انتقاد از کاربرد دانش هسته‌ای در غرب گفت: علم بسیار مهم و بسیار نافع هسته‌ای وقتی با فرهنگ غلط قدرت‌طلبی همراه شد، به تولید بمب هسته‌ای انجامید و به تهدید بزرگ دنیا و بشریت تبدیل شد.

لودریان پیشتر در ۲۷ دی‌ماه نیز گفته بود که ایران در مسیر تقویت توانمندی ظرفیت سلاح اتمی خود است و ضروری است که آمریکا و ایران به توافق هسته‌ای موسوم به برجام برگردند. این اظهارات بلافاصله با واکنش وزیر خارجه کشورمان روبه‌رو شد؛ محمد جواد ظریف در توئیتی ضمن رد ادعای همتای فرانسوی‌اش درباره تلاش تهران برای دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای، این سخنان را یاوه‌گویی بیهوده خواند.

اینکه سیاستمداران غربی به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف می کنند نشان دهنده اراده بالای دولت و ملت ایران است اراده ای که در سخت ترین شرایط توانست کشور را از گردنه تحریم‌ها و زیاده خواهی های ایالات متحده عبور دهد.

در همین راستا «کریس مورفی» سناتور دموکرات از شکست فاجعه بار سیاست فشار حداکثری علیه ایران در توییتر خود نوشته است: فرضیه تندروها این بود که اگر از توافق هسته‌ای خارج شویم و به تحریم‌ها و مذاکره خشن و تند باز گردیم، ایران نه فقط در خصوص تسلیحات هسته‌ای بلکه درباره موشک‌ها، حقوق بشر، تروریسم و سایر موارد نیز پای میز مذاکره حاضر می‌شود. ترامپ این فرضه را آزمود، چهار سال به آن زمان داد، این فرضیه جواب نداد، به هیچ عنوان.

او در ادامه نوشته است: هیچ کشور دیگری به تحریم‌های جدید ما نپیوست. در عوض، همه شرکای برجامی ما راه‌های میان‌بری برای زنده نگه داشتن اقتصاد ایران پیدا کردند و ایران بخش‌های تعطیل شده برنامه هسته‌ای خود را از سر گرفت و بار دیگر سربازان آمریکایی در عراق را هدف قرار داد. یک فاجعه تمام‌عیار. حال تندروها که مخالف توافق ایران بودند و ترامپ را درگیر یک راهبرد شکست‌خورده کردند - می‌خواهند به بایدن بگویند که نمی‌تواند افرادی را برای کار روی پرونده ایران به کار گیرد که از دیپلماسی حمایت می‌کنند؛ این یک جنون است.

شواهد زیادی بر ناکامی آمریکا در به کارگیری تحریم و فشار حداکثری بر ایران گواهی می دهند. ترامپ قصد داشت با شکستن اراده جمهوری اسلامی و کشاندن ایران پای میز مذاکره و انعقاد توافقی جدید امتیازی بزرگ در کارنامه سیاست خارجی نا معقول و قلدرمآبانه خود ثبت کند و از سوی دیگر از آن به عنوان برگ برنده‌ای در مقابل طیف دموکرات استفاده کند.

اما در نهایت نه تنها بازی تحریم‌ها را به ایران واگذار کرد بلکه در سیاست داخلی نیز دولت را به دموکرات‌ها سپرد، تجربه سه سال اعمال فشار حداکثری بیهوده بر ایران از سوی ترامپ، تیم دموکرات بایدن را به این نتیجه رسانده که نه تحریم بلکه بازگشت به برجام و تداوم مذاکرات در قالب گفت وگوهای ایران و ۱+۵ می تواند در روابط تهران- واشنگتن کارگشا باشد.

برچسب‌ها برجام جمهوری اسلامی ایران دونالد ترامپ ژان ایو لودریان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام جمهوری اسلامی ایران دونالد ترامپ برجام جمهوری اسلامی ایران دونالد ترامپ ژان ایو لودریان اخبار کنکور سیاست فشار حداکثری سلاح هسته ای وزیر خارجه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۰۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم

  آمارها بیانگر آن است که طی سال میلادی گذشته ایران توانسته فروش نفت خودرابه میزان دوران قبل ازتحریم‌ها بسیار نزدیک کند. گازنیزبیشتر ازدوران غیرتحریمی صادر شد.این شواهد نشان‌دهنده خنثی‌سازی تحریم‌هاست که اهمیت بالایی دارد.درباره این‌که ایران در۳۰ماه گذشته چه اقداماتی درحوزه نفت و گاز انجام داده با محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی به گفت‌وگو نشسته‌ایم.
صندوق بین‌المللی پول در حالی‌ رشد اقتصادی ۵.۴درصدی رابرای کشورمان طی سال‌ گذشته میلادی اعلام کرد که بسیاری‌ از کشورهای دنیا شرایط خوبی به لحاظ این شاخص درسال موردبحث نداشتند.به‌طورمثال،اقتصادهای منطقه خاورمیانه به‌طور متوسط درسال گذشته میلادی رشد ۲درصدی داشتند. کشورهای درحال توسعه نیز به‌طورمتوسط رشد۴.۱درصدی درسال۲۰۲۳ داشتند. بر این اساس، اقتصاد ایران بیشتر از متوسط اقتصادهای هم‌ردیف با خود رشد کرده است. 
محمدعلی قدیری،کارشناس انرژی دراین‌باره توضیح داد: ارائه خدمات فنی ومهندسی به دیگر کشورها نیزسیاست درستی است که در دولت فعلی پیگیری شده است.این سیاست مزیت‌های زیادی برای کشور دارد و ارزآوری بالایی برای‌مان به ارمغان می‌آورد و توانسته‌ایم با کمک به صادرات خدمات فنی ومهندسی درکنار پالایشگاه‌داری فراسرزمینی، بازارسازی تضمین شده‌ای داشته باشیم. همچنین تمرکز بعدی ایران بر پالایشگاه‌های کوچک بوده که این پالایشگاه‌ها،واحدهای خردوخصوصی است که تحریم‌پذیری کمتری نسبت به مجتمع‌های بزرگ و صنعتی و بخش دولتی کشورهادارد.گفتنی است سیاست فروش نفت به این پالایشگاه‌ها به‌درستی توسط وزارت نفت دنبال شد.
قدیری درخصوص گزارش صندوق بین‌المللی پول مبنی بررشد اقتصادی ۵.۴درصدی کشورکه عمدتا براثرموفقیت درفروش نفت و گاز کشور به دست آمده، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌ها، روش‌های فروش نفت چندان آشکار نبوده است.
وی ادامه داد:ازآنجایی که گاز ازطریق خطوط لوله صادرمی‌شود،خاصیت تحریم‌پذیری بالایی ندارد.دراینجا بیشترموضوع بازگشت ارز حاصل ازفروش گازمطرح است.عمده فروش گازکشورنیزبه عراق است.درزمینه تسویه مالی با این کشور ابتکاری داشتیم که حتما باید ادامه پیدا کند.دراین روش،درمقابل صادرات گازبه عراق، نفت کوره دریافت می‌کنیم که قابل فروش درکشورهای دیگر از جمله امارات و سنگاپور است و ارز آن را دریافت می‌کنیم.
قدیری درخصوص سهامداری درپالایشگاه‌های فراسرزمینی وفروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک درشرق آسیا خاطرنشان کرد: به دلایل امنیتی، آمار دقیقی درمورداین‌که چقدرازنفت کشوربه پالایشگاه‌های فراسرزمینی صادرمی‌شود،دردسترس نیست اما این روش اقدام درستی است و تحریم‌ناپذیری نفت را درپی دارد.مامبتکر فروش نفت و گاز در زمان تحریم شده‌ایم.
وی ادامه داد:ارائه خدمات فنی ومهندسی به دیگر کشورهانیز سیاست درستی است که دردولت فعلی پیگیری شده است. این سیاست مزیت‌های زیادی برای کشور دارد وارزآوری بالایی برای‌مان به ارمغان می‌آورد.همچنین توانسته‌ایم با کمک به صادرات خدمات فنی ومهندسی درکنار پالایشگاه‌داری فراسرزمینی،بازارسازی تضمین‌شده‌ای داشته باشیم.تمرکز بعدی ایران برپالایشگاه‌های کوچک بوده که این پالایشگاه‌ها،واحدهای خرد وخصوصی است که تحریم‌پذیری کمتری نسبت به مجتمع‌های بزرگ وصنعتی و بخش دولتی کشورها دارند. سیاست فروش نفت به این پالایشگاه‌ها نیز به‌درستی توسط وزارت نفت دنبال شد.
وی درخصوص استفاده ازظرفیت‌های دانش‌بنیانی کشوردرشرایط تحریمی خاطرنشان کرد:بهره‌بردن ازتوان داخلی ودانش‌بنیانی کشور قطعا نسبت به این‌که فناوری‌هارا ازخارج ازکشور وارد کنیم،صرفه اقتصادی بیشتری برای‌مان دارد.استفاده ازظرفیت دانش‌بنیانی کشور درنهایت به اعتبار یافتن دانش‌بنیان‌ها منجرمی‌شود که مزیت‌های زیادی برای‌مان دارد.قدیری گفت: درکنار توفیقی که در فروش نفت و گاز در شرایط تحریمی داشته‌ایم، باید به موضوع پالایشگاه‌سازی درداخل کشورنیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم. لازم است بخشی از درآمد خود را از محل فروش نفت و گاز به احداث پالایشگاه درداخل کشوراختصاص دهیم. این موضوع مهمی است که نباید از آن غفلت کنیم.وی تأکید کرد: فرآورده‌ها خاصیت تحریم‌پذیری بسیار کمتری نسبت به نفت و گاز دارد. به همین دلیل، سرمایه‌گذاری برای احداث پالایشگاه‌ها در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم