Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- علیرضا تاجریان- امروز محمدعلی دهنوی در جلسه شورای عالی بورس، جایگزین حسن قالیباف اصل شد و سکانداری سازمان بورس و اوراق بهادار را بر عهده گرفت.
رییس سازمان بورس نقش هماهنگ‌کننده میان ارکان بازار و  سیاست‌گذار در خصوص نحوه معاملات، ریزساختارهای بازار، جهت گیری کلی بازار و توسعه آن و سرنوشت سرمایه گذاران دارد و در شرایط امروز میلیون ها سهامدار مالباخته چشم به جسارت و تصمیم های مهم او دوخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنی با رئیس جدید سازمان بورس
نزدیک به یک سال از آغاز شراکت مردم با دولت برای اجرای یک پروژه مشترک در بازار بورس می گذرد؛ اشتراکی که با هدف «سرمایه گذاری مردم در بورس برای حفظ ارزش دارایی هایشان» و «کمک به دولت برای جبران کسری بودجه» آغاز گردید. در این شراکت باید دو نکته مهم را در نظر گرفت.
1- «شراکت» بین طرفین بر پایه «اعتماد» آغاز و ادامه می یابد. سرمایه گذاری مردم در بازار بورس بر پایه اعتماد به دولت و پس از فراخوان و دعوت دولت انجام شد.
2- «سرمایه گذاری» در بورس بر پایه «عقل درازمدت» است و به مثابه کاشتن درخت گردو است و کسی که درخت گردو می کارد، «باغ دار» است؛ نهال را می کارد، از آن مراقبت می کند و بعد از چند سال، درخت گردو محصول می دهد. این محصول پایدار و برای باغ دار یک سرمایه ارزشمند است. اما «زارع» بوته خربزه می کارد و محصول آن را بعد از چند ماه برداشت می کند؛ هر چند این محصول شیرین است اما پایدار نیست و بوته خربزه بعد از چند ماه از بین می رود و محصول جدیدی در کار نیست و زارع باید برنامه جدید برای کاشت محصول داشته باشد.
پروژه مشترک مردم و دولت، با «اعتماد» مردم به دولت شروع شد، این پروژه مشترک محصول داد و دولت این محصول را برداشت کرد و زمانی که نوبت به برداشت محصول مردم رسید، بورس به مثابه بوته خربزه عمل کرد!
آقای رئیس
امروز نزدیک به یک سال از شراکت مردم و دولت در بورس می گذرد و در این مدت، بازار سهام سالی متفاوتی را پشت سر گذاشته و پس از آن صعود تاریخی، سقوطی بی سابقه را پشت سر می گذارد. در این یک سال تعداد سهامداران بازار سرمایه از 5 میلیون به حدود 40 میلیون ایرانی رسیده است. اما بسیاری از خرده سهامدارانی که با تشویق و فراخوان غیرمعمول دولت، اندک نقدینگی و سرمایه‌های خود را به امید کسب سود روانه این بازار کرده بودند، به دلیل تصمیمات غلط مسئولان ارشد دولت و سازمان بورس، اینک با زیان‌های سنگین مواجه شده و اندک سرمایه‌هایشان را از دست داده‌ و در حاشیه زیان 70 درصدی و بیشتر قرار گرفته‌اند.
در این شراکت و اجرای پروژه مشترک که باید بر پایه «اعتماد» و «عقل درازمدت» شکل می گرفت و ادامه پیدا می کرد، امروز بسیاری از خرده سهامداران حقیقی به بازنده‌های بزرگ بازار تبدیل شده‌اند چرا که محصول این شراکت، «خربزه» بود و این محصول را هم دولت برداشت کرد.
هر چند دولت پس از برداشت محصول، تلاش کرد بار دیگر در نقش «زارع» در بازار بورس شراکت خود را ادامه دهد و حقوقی‌ها و بازارگردان‌ها را مکلف کرد در حمایت از سهامداران خرد اقداماتی را انجام دهند، اما آنها به جای حمایت، اقدام به رنج منفی کشیدن و کسب سود در بازار کردند و سازمان و شورای عالی بورس که باید حافظ منافع همه سهامداران حتی سهامداران خرد و حقیقی باشد، چشم بر تخلفات حقوقی‌ها و بازارگردان‌ها بست.
تداوم تخلفات و انفعال ناظر بازار در مقابل این تخلفات تا جایی پیش رفت که اعتراض و تجمع سهامداران را بدنبال داشت و رئیس وقت سازمان بورس پس از شنیدن فریاد اعتراض سهامداران و مالباختگان بازار سرمایه، به خاطر اینکه یارای عمل به مطالبه آنها را نداشت، راه استعفا را در پیش گرفت.
آقای رئیس
اکنون شما در شرایط بسیار حساس، سکاندار سازمان بورس شده اید و در جایگاهی قرار گرفته اید که می توانید میلیون ها دعا و یاد و نام نیک از خود بجای گذارید و یا بعد از استعفا یا جایگزینی، آنچه خوشایند نیست، تجربه کنید.
امروز سازمان بورس به مدیری توانمند و مقتدری نیاز دارد که جسارت تصمیمات مهم و اساسی را خصوصا در مواردی که پای تضعیف حقوق مردم در میان است، داشته باشد و بتواند با صراحت بدون رودربایستی و بدون وابستگی به گروه یا جریانی اقدام کند و جلوی جریانات مافیایی که می‌خواهند در بازار سرمایه اخلال ایجاد کنند را بگیرد.  
بورس پروژه مشترک دولت و مردم است و ادامه شراکت مردم با دولت و اجرای این پروژه مشترک، نیاز به تغییر نگاه دولت از «زارع» به «باغ دار» (کاشتن درخت گردو به جای بوته خربزه) و کسب مجدد اعتماد مردم دارد.
امروز که استقلال بازار سرمایه زیر سئوال رفته، میلیون ها سهامدار مالباخته چشم به جسارت و تصمیم های مهم شما دوخته اند و درخواست آنها و اهالی بازار سرمایه، استقلال بورس است و انتظار ندارند رییس جدید سازمان بورس به عنوان ابزاری برای دولت عمل کند.
آقای رئیس، منتظر اولین قدم شما برای بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه هستیم و این امر در گرو نمایش استقلال بازار سهام است.
آقای رئیس، نگاهتان به بازار بورس، نگاه یک «باغ دار» باشد نه یک «زارع»؛ در این بازار « درخت گردو» بکارید نه «بوته خربزه».
سخن پایانی:
سخن پایانی، کلام حضرت امیر (ع) با مالک اشتر است:
«پس در كارهاى عمّال و كار گردانانت نظر و اندیشه كن، و چون آنان را تجربه و آزمایش نمودى بكار وادار . در كارهایشان كاوش و رسیدگى كن، و بازرسهاى راستكار و وفادار بر آنان بگمار، زیرا خبرگیرى و بازرسى در نهانى تو كارهاى آنها را سبب وادار نمودن ایشان است بر امانت دارى و مداراة نمودن و نرمى با رعیّت (هرگاه والى به كارهایشان نرسد آنها از راه عدل و دادگرى بیرون رفته و بمردم ستم روا دارند و حقّ را براى آنكه شایسته است از نزدیك و دور (خویش و بیگانه) اجرا كن، و در آن كار شكیبا و (از خدا) پاداش خواه باش اگر چه از بكار بردن حقّ به خویشان و نزدیكانت برسد هر چه برسد (مثلا لازم آید كه از روى حقّ یكى از خویشان را قصاص نمایى) و پایان حقّ را با آنچه بر تو گران (و بر نزدیكان سخت و دشوار) است بنگر كه پسندیده و فرخنده است.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بورس دهنوی باغ دار گردو بازار بورس بازار سرمایه سازمان بورس پروژه مشترک درخت گردو آقای رئیس بر پایه باغ دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۱۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند

به گزارش جام جم آنلاین، محمد مخبر بعد از ظهر روز پنجشنبه در ارتباط ویدئو کنفرانسی با همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور که در مشهد مقدس برگزار می‌شود، با تاکید بر اینکه مسائل اقتصادی را باید با مشارکت و حضور مردم حل کنیم، تصریح کرد: نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم حاصل تجربه بیش از ۴۰ سال جمهوری اسلامی ایران است که بدون فعال کردن منابع، خلاقیت و مدیریت مردم مشکلات اقتصادی به صورت مطلوب حل نمی‌شود.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی از فرصت‌های خوب تحقق شعار سال هستند و این مناطق با فلسفه و هدف تشویق سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، کنار گذاشتن دیوان‌سالاری، توسعه صادرات و آوردن مردم از سرزمین اصلی به این مناطق و فعالیت اقتصادی موثر شکل گرفته است.

مخبر با تاکید بر اینکه باید کاستی‌های چند دهه گذشته در توجه به اهداف و فلسفه تشکیل مناطق آزاد در دولت سیزدهم جبران شود، تصریح کرد: توجه به مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اولویت اساسی دولت است که ظرفیت‌های این مناطق و مقررات، امکان پیشرفت و توسعه را ایجاد کرده است و هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد و دولت آمادگی دارد تا مسائل و مشکلات بر سر راه فعالیت این مناطق را برداشته و مرتفع کند.

وی با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت مناطق آزاد است که باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند، افزود: نزدیک به ۱۰ سال رشد اقتصادی کشور منفی بود اما در سال گذشته به نرخ رشد اقتصادی ۶ درصد رسیدیم اما با این میزان نمی‌توان مسائل کشور را حل کرد که طبق هدف گذاری میانگین رشد اقتصادی ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه باید کاستی‌های سال‌های گذشته نیز جبران شود که برای رسیدن به این هدف نیازمند جذب سرمایه‌گذاری سنگین داخلی و خارجی هستیم که این مناطق فرصتی بسیار مناسب برای تشویق سرمایه‌گذاری هستند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرصت بسیار خوب همسایگی ایران با ۱۵ کشور منطقه تاکید کرد: بخش زیادی از نیازهای کشورهای همجوار می تواند در داخل ایران تولید شود و باید از این راهبرد جدی دولت سیزدهم در توسعه روابط با همسایگان در مناطق آزاد به خوبی استفاده شود.

مخبر خاطرنشان کرد: از گام‌های بلند آیت الله رئیسی در دیپلماسی دولت سیزدهم برقراری رابطه با کشورهای منطقه و همسو است که تفاهمنامه‌ها و قراردادهای بسیار خوبی امضا شده و تمامی این فرصت‌ها باید در مناطق آزاد پیاده سازی شوند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه وجود نیروهای جوان و تحصیل کرده، شرکت‌های دانش بنیان، ظرفیت های معدنی و اقتصاد دریا محور را از مهم‌ترین زمینه‌های فعالیت و برنامه‌ریزی مناطق آزاد توصیف و تصریح کرد: باید کمبودهای کشور به ویژه در زمینه تولید، در مناطق آزاد جبران شود.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم گفت: گام‌های بسیار بلندی توسط دولت، مردم و فعالان اقتصادی در طول دو سال گذشته برای حل مشکلات کشور برداشته شد.

وی افزود: زمانی که در یک کشور با کوچکترین مساله روبرو می شوند تمام بخش ها و دولت آنان بسیج می شوند اما جمهوری اسلامی ایران به نقطه‌ای رسیده که زمانی که رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نماد سلطه توسط کشور ما مورد اصابت قرار می‌گیرد، رئیس جمهور و دولت و مردم به کارهای عادی خود می‌پردازند و کشور در شرایط آرام مسیر خود را ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: زمانی مقام معظم رهبری اینگونه تاکید کردند که نباید اقتصاد کشور با تکانه‌های خارجی دچار آسیبی شود؛ لذا باید در این مسیر حرکت کنیم و در زمینه اقتصاد به نقطه‌ای برسیم که تناسب با نقش جمهوری اسلامی در سطح بین الملل داشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امروز وقتی در منطقه تصمیمی گرفته می‌شود که تبعات خاصی دارد ناچار هستند ملاحظات جمهوری اسلامی را رعایت کنند و تکیه مظلومان جهان به ایران است تا جایی که تمام امکانات نظام سلطه برای شکست مردم غزه جمع آوری شد اما نتوانستند به هیچ کدام از اهداف خود برسند.

حجت الله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه تراز تجاری مناطق آزاد با تلاش‌های دولت سیزدهم مثبت شده است، گفت: یک و نیم درصد از ۶ درصد رشد اقتصادی حاصل تلاش‌های مناطق آزاد بوده و تاکنون ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بسته سرمایه‌گذاری در سال گذشته ارائه شد که به معنای چهار برابر شدن تقاضا برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد است و تاکنون ۱۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری محقق شده است و این برنامه جهش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد با جدیت پیگیری می‌شود و در سال پنجم برنامه هفتم سهم مناطق آزاد در رشد اقتصادی به ۴ درصد خواهد رسید.

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصادی کشور تبدیل شوند
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری