Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزیر خارجه، هدف از سفر هیات طالبان به ایران را گفت‌وگو درباره روند صلح در این کشور عنوان کرد و گفت: افغانستانی که تمام گروه‌ها در آن نقش داشته باشند، تنها راه حفظ ثبات پایدار در این کشور است.

به گزارش برنا، سعید خطیب زاده روز سه شنبه در حاشیه آیین «اختتامیه پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران» در گفت‌وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرد: آنچه که در دیپلماسی عمومی ایران در حال وقوع است مرحله جدیدی از دیپلماسی است و دیپلماسی سنتی ایران و دیپلماسی بین المللی در حال تجربه تحولات جدیدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه حکمرانی محلی و دیپلماسی شهری یکی از ارکان دیپلماسی میان کشورها و ملت ها شده است، گفت: شاید در هیچ دوره ای، رابطه نهادهای مدنی و عمومی به ویژه شهرداری تهران با وزارت خارجه تا این حد نزدیک نبوده است.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: هم شهردار موفق تهران و هم معاونت های آن رابطه بسیار نزدیکی با مرکز دیپلماسی عمومی وزارت خارجه دارند و خوشحالیم که آقای حناچی به  عنوان معاون مجمع جهانی کلان شهرها انتخاب شده است.

هدف سفر هیات طالبان گفت‌وگو درباره صلح پایدار در افغانستان است

خطیب زاده درباره سفر  هیات سیاسی طالبان به ایران نیز گفت: این هیات به ریاست ملابرادر بامداد امروز وارد تهران شد و مورد استقبال  مقامات وزارت خارجه قرار گرفت.

وی از دیدار این هیات با وزیر خارجه و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان و برخی مسوولان دیگر در طول این سفر خبر داد و افزود: نماینده ویژه ایران در امور افغانستان در روزهای گذشته گفت و گوهایی با همتایان روس، آلمانی، افغانی و  نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور افغانستان داشته است.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه روند دستیابی به صلح پایدار در افغانستان در گفت و گو با هیات طالبان مورد بحث قرار خواهد گرفت، افزود: برای صلح افغانستان سرمایه گذاری زیادی کردیم و در دهه ها گذشته میزبان میلیون ها افغان بوده ایم.

خطیب زاده گفت: امیدواریم شرایطی فراهم شود که بتوانیم شاهد یک افغانستان با ثبات و آرام باشیم و مردم این کشور فارغ از مسایل قومی مذهبی و جناحی در کنار هم زندگی کنند و آنچه که به عنوان دستاورد ملت افغانستان در این سال ها به دست آمده در پایان این فرایند حفظ شود.

وی با بیان اینکه موضع ایران در خصوص افغانستان، هرگز وابسته به موضع آمریکا نبوده است، خاطرنشان کرد: چه در دوره ای که دولت ترامپ سراسیمه در حال برخی اقدامات بود و چه امروز، ایران همواره سیاست مستقلی را دنبال کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه گفت و گوهای بین الافغانی تنها راه حل پایدار برای حفظ صلح در افغانستان است، خاطرنشان کرد: معتقدیم افغانستانی که تمام گروه ها در آن نقش داشته باشند، تنها راه حفظ ثبات در این کشور است.

خطیب زاده تصریح کرد: آمریکا هم چاره ای ندارد جز اینکه به سال ها دخالت و تجاوز در افغانستان پایان دهد و با یک خروج مسوولانه و متعهدانه بار رنجی که به ملت های منطقه تحمیل کرده را کاهش دهد.

وی، موضع ایران را درباره بازگشت آمریکا به برجام، روشن عنوان کرد و گفت: آمریکا به عنوان ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام باید به تمام تحریم ها به شکل موثر پایان دهد و ما به بیست ژانویه ۲۰۱۷، روزی که این اقدامات شروع شد، برگردیم و هیچ احتیاجی به گفت و گوهای دوجانبه برای تحقق آن نیست.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه با بیان اینکه وقتی اقدامات موثر صورت گیرد، قطعاً فضای متفاوتی را شاهد خواهیم بود، افزود: ما همواره از گشایش های سیاسی در روابط با کشورهای مختلف از جمله عربستان استقبال کردیم و به محض اینکه این سیاست های غلط را اصلاح کنند و از این مسیر برگردند، آغوش ما برای مذاکره با ریاض باز است.

خطیب زاده با اشاره به این موضوع کمه هنوز بمباران یمن توسط عربستان و متحدانش ادامه دارد، خاطرنشان کرد: ملت یمن زیر شدیدترین فشارها و محاصره اقتصادی است و علاوه بر ریاض، اقدامات تهاجمی برخی کشورهای دیگر علیه این ملت ادامه دارد و این دولت ها، به محض اینکه مسیر غلط را اصلاح کنند خواهند دید که ملت های منطقه آغوششان به روی آنها باز است.

وی گفت: قطعا بازگشایی روابط ایران و عربستان می تواند مقدمه خوبی برای حل و فصل برخی نگرانی ها میان دو کشور باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه هیات طالبان خطیب زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های آمریکا ظالمانه است

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان محدودیت‌‌های وضع‌شده بانکی از سوی آمریکا را یک عمل انتقام‌جویانه و ظالمانه خواند و گفت این عمل توجیه اخلاقی و قانونی ندارد.

وی همچنین افزود برخی کشورها به پناهگاه، آموزش‌گاه و تمویل‌گاه داعشیان تبدیل شده است.

‏متقی افزود: «در یک کشور به داعش نیروی انسانی زمینه‌سازی می‌شود، کشور دیگر مسیری شده که داعشیان از آنجا عبور می‌کنند و کشور سومی هم پناه‌گاه، مراکز تمویل‌ و محلات برنامه‌ریزی در اختیار داعشیان قرار داده است.»

وی تأکید کرد درصورتی که این سه کشور مسئولیت خود را ادا کنند، در افغانستان و منطقه هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

وزیر خارجه کشور همچنین گفت که در نتیجه سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور طالبان، افغانستان در ۳۸ کشور جهان نمایندگی سیاسی دارد.

وی با تأکید بر اینکه افغانستان به‌عنوان یک کشور امن و پیشرفته، در حال مبدل شدن به مرکز اقتصاد و ترانزیت است؛ از کشورهای منطقه و جهان خواست تا از این فرصت‌ها در افغانستان استفاده خوب کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • واکنش آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی
  • اتهامات علیه شهروندان ایرانی در پرونده آمیا فاقد اعتبار است
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • از مبارزه حق طلبانه فلسطین حمایت می کنیم
  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم