Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از نمایندگان دموکرات در کنگره آمریکا امیدوار بودند با استیضاح دونالد ترامپ از بازگشت او به قدرت در سال ۲۰۲۴ جلوگیری کنند. - اخبار بین الملل -

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- مجلس نمایندگان آمریکا 12 روز طرح استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا را به تصویب رساند اما برای کلید زدن مراحل بعدی استیضاح تا دوشنبه این هفته صبر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز دوشنبه تنها بند استیضاح علیه ترامپ در صحن مجلس نمایندگان قرائت شد و سپس طرح استیضاح تقدیم مجلس سنا شد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

استیضاح رئیس جمهور در آمریکا در دو مرحله انجام می‌شود؛ مجلس نمایندگان تنها مسئول اقامه دعوا، طرح موضوع استیضاح و تحقیق و تفحص درباره اتهام وارد شده به رییس جمهور است و سپس این مجلس سنا است که وظیفه برگزاری جلسه محاکمه رییس جمهور و صدور حکم نهایی را بر عهده دارد. به عبارت دیگر در نهایت 100 سناتور مجلس سنا درباره نتیجه استیضاح تصمیم‌گیری خواهند کرد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در مجلس نمایندگان تصویب طرح استیضاح مستلزم رأی موافق اکثریت (1+50%) است، اما در مجلس سنا دست‌کم دو سوم سناتورها (67 نفر) باید با استیضاح موافقت کنند. چنانچه مجلس سنا با استیضاح رئیس‌جمهور موافقت کند او از قدرت عزل خواهد شد و از قبول تمامی مناصب فدرال در آینده محروم خواهد شد.  

در پرونده استیضاح ترامپ، مجلس نمایندگان آمریکا روز 25 دی‌ماه بعد از بحثی حدوداً پنج ساعته  وارد رای‌گیری برای دومین استیضاح ترامپ در مدت چهار سال شد که 232 نفر با آن موافقت و 197 نفر با آن مخالفت کردند.10 نفر از جمهوری‌خواهان نیز به نفع موافقان استیضاح ترامپ رأی دادند. ضمن آنکه پنج نماینده نیز از رأی دادن امتناع کردند.

اتهام ترامپ چیست؟

متن چهار صفحه‌ای لایحه استیضاح به «سخنان تحریک‌آمیز ترامپ و انتشار دروغ در مورد پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری» استناد می‌کند. یکی از این موارد تشویق هوادارانش به حمله به ساختمان کنگره است که طبق قانون اساسی یک جرم سنگین تلقی می‌شود.

دونالد ترامپ روز 17 دی ماه، همزمان با شمارش رسمی آرای انتخابات در  کنگرهدر پیامی خطاب به هوادارانش که به نتیجه انتخابات معترش بودند گفت «با تمام قوا بجنگید». این پیام موجب هجوم هواداران ترامپ به ساختمان کنگره شد که در جریان آن 6 نفر کشته و تعداد زیادی زخمی شدند.

دونالد ترامپ تاکنون در مورد این حمله هیچ مسئولیتی نپذیرفته و در سخنان روز سه‌شنبه خود گفت نه عملکرد او در رابطه با حمله به ساختمان کنگره، بلکه طرح استیضاح باعث تفرقه در کشور است. او همچنین از ابراز تسلیت به خانواده‌های افرادی که در جریان درگیری‌های 17 دی‌ماه کشته شده‌اند خودداری کرده است.

زمان دادگاه استیضاح

جلسات «محاکمه» رئیس جمهوری پیشین آمریکا البته قرار است با حضور وکلای او و در غیاب شخص وی از روز 9 فوریه (21 بهمن) آغاز شود. در جریان بررسی طرح استیضاح در مجلس سنا گروهی از اعضای مجلس نمایندگان که به از آنها به عنوان «مدیران استیضاح» یاد می شود برای طرح اتهام رئیس جمهوری پیشین در مجلس سنا حاضر خواهند شد. این گروه از اعضای مجلس نمایندگان در واقع در روند «محاکمه» دونالد ترامپ نقشی مشابه دادستان ها ایفا خواهند کرد.

انتظار می رود که «مدیران استیضاح» در جریان جلسات «محاکمه» دونالد ترامپ سخنان او در جمع هوادارانش پیش از حمله به ساختمان کنگره را به عنوان مدرکی دال بر نقش او در «تحریک به شورش» مطرح کنند. آنها احتمالا به ادعاهای رئیس جمهوری پیشین مبنی بر وقوع «تقلب» در انتخابات ریاست جمهوری روز سوم نوامبر (13 آبان) نیز اشاره خواهند کرد.

طرح استیضاح دونالد ترامپ در حالی به مجلس سنا ارجاع شد که جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا روز دوشنبه برای اولین بار به طور علنی از برگزاری جلسات «محاکمه» دونالد ترامپ دفاع کرد. تعیین روز 9 فوریه به عنوان زمان آغاز رسیدگی به طرح استیضاح در مجلس سنا با موافقت رهبران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در این مجلس به دست آمد. به این ترتیب وکلای دونالد ترامپ تا آن زمان برای تهیه لایحه دفاعیه او فرصت خواهند داشت و دموکرات ها نیز می توانند صلاحیت تعداد بیشتری از اعضای دولت جو بایدن را در مجلس سنا تائید کنند.

احتمال مجرم شناخته شدن ترامپ در سنا چقدر است؟

کرسی‌های مجلس سنا در حال حاضر به صورت مساوی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تقسیم شده است. بنابراین، اینکه ترامپ در دادگاه استیضاحش مجرم شناخته شود مستلزم این است که علاوه بر تمام 50 سناتور دموکرات، 17 سناتور از حزب جمهوری‌خواه هم با استیضاح او موافقت کنند.

در حال حاضر، چنین موضوعی محتمل به نظر نمی‌رسد. جو بایدن هم در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان به همین موضوع اشاره کرده و گفته بعید است که 17 نماینده جمهوری‌خواه با دموکرات‌ها برای استیضاح ترامپ همراه شوند.

هدف دموکرات‌ها از استیضاح ترامپ

یکی از اهداف اصلی نماینده‌های دموکرات، علاوه بر محکوم کردن اقدام ترامپ در واکنش به اشغال ساختمان کنگره، پایان دادن به حیات سیاسی دونالد ترامپ بود. او به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا پیش از این اعلام کرده بود نامزدی خود برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2024 را بررسی می‌کرد.

قانون اساسی آمریکا به مجلس سنا اجازه می‌دهد که در صورت مجرم شناخته شدن مقام‌های فدرال در این نهاد رای به عدم صلاحیت دائمی آنها برای فعالیت در سمت‌های دولتی بدهد. بنابراین، انگیزه اصلی دموکرات‌ها از استیضاح مجدد دونالد ترامپ برخلاف اولین استیضاح که تقریبا یک سال پیش در همین روزها انجام شد برکناری او از ریاست جمهوری نبود و آنها در تلاش بودند تا او را به دنبال اشغال ساختمان کنگره برای همیشه از حضور در سمت‌های دولتی محروم کنند.

با وجود این، همان‌طور که پیشتر اشاره شد احتمال اینکه طرح استیضاح ترامپ در سنا به تصویب برسد در حال حاضر اندک است؛ البته در میان اعضای حزب جمهوری‌‌خواه هستند کسانی که فکر می‌کنند حذف ترامپ از مرحله مقدماتی رقابت انتخاباتی 4 سال آینده می‌تواند مسیر را برای حضور خود آنها هموار کند و بنا به همین دلیل ممکن است دادگاه استیضاح را محمل مناسبی برای حذف رقیب آتی ببینند. با این حال اینکه آیا مجموع سناتورهای جمهوری‌خواه که به هر دلیل حاضر به استیضاح ترامپ هستند به 17 نفر می‌رسد یا خیر.

اگر ترامپ از طریق رأی دادگاه استیضاح هم از حضور در انتخابات آینده محروم نشود باز هم اثرات غیرمستقیم این استیضاح بر کاهش محبوبیت او در میان هواداران حزب جمهوری‌خواه را نمی‌توان نادیده گرفت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دونالد ترامپ دونالد ترامپ ساختمان کنگره مجلس نمایندگان دادگاه استیضاح استیضاح ترامپ دونالد ترامپ ریاست جمهوری جمهوری خواه طرح استیضاح رئیس جمهوری مجلس سنا دموکرات ها رئیس جمهور جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۲۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، ۲۱ اردیبهشت انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم برگزار می‌شود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه انتخابات می‌تواند فراکسیون اکثریت مجلس را مشخص کند، چون تاکنون هیچ مجموعه سیاسی نتوانسته است اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کند و گزینه مطلوب خود را به کرسی ریاست بنشاند.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن ۴۹ کرسی، ۱۶ کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی افزود: کسانی که به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند از اقبال نسبی مردم برخوردار هستند، از این رو پیش بینی می‌شود ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد یک رقابت مثبت و خوب باشیم. حالا مردم می‌توانند از بین مقبول‌ترین ها، بهترین‌ها را انتخاب و راهی مجلس کنند. انشاءالله همچون دور نخست شاهد حضور و مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر منطقه و پاسخ قاطعانه ایران به رژیم صهیونیستی یادآور شد: ما یک نظم نوین جهانی را ایجاد کردیم، از این رو امیدواریم مجلس دوازدهم از این قدرت آفرینی‌ها استفاده و با تمام توان و قوتش شروع به کار کند و اصل را بر وفاق ملی و یکپارچگی سیاسی بگذارد تا انشاءالله برای خدمتگزاری بهتر و قوی‌تر از همان ابتدا گام‌های اساسی بردارد.

وی با اشاره به لزوم توجه مجلس دوازدهم به اولویت‌های مورد نیاز جامعه ادامه داد: امیدواریم مجلس آینده طرح‌ها و لوایحی را به تصویب برساند که قدرت کشور افزون شود.

این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آن‌ها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزد‌های آن‌ها انتخاب و به مجلس راه می‌یابند.

دیگر خبرها

  • حمایت ملی‌پوشان فوتبال از تیم ملی فوتسال + فیلم
  • تکرار برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • صعود ملوان به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • (ویدیو) عصبانیت تروریست‌های پاکستان از سفر رئیسی از زبان معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری
  • اصفهان موفق‌ترین استان در اجرای مأموریت ساماندهی اتباع خارجی است
  • مس رفسنجان ۱ (۵) - (۴) ۱ پیکان/ شاگردان نویدکیا راهی مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی شدند