Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:01:15 GMT

فرصت‌های از دست رفته در مهار جهانی کرونا

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۳۰۸۲

فرصت‌های از دست رفته در مهار جهانی کرونا

زندگی زیر سایه همه گیری کووید-۱۹ برای یک مدت زمان طولانی فراتر از تصور بشر بود اما اکنون حدود یک سال است که سازمان جهانی بهداشت، شیوع کروناویروس را وضعیت اضطراری اعلام کرده و شمار مبتلایان به این بیماری در حال حاضر از ۱۰۰ میلیون نفر فراتر رفته است.

به گزارش ایسنا، همچنین آمار فوتی های ناشی از کروناویروس از ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱ میلیون نفر گذشته و ایالات متحده بالاترین آمار مبتلایان و نیز قربانیان را تا امروز گزارش کرده است.

با آغاز ماه آوریل و حدود دو ماه پس از آنکه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که شیوع بیماری کووید-۱۹ یک وضعیت اضطراری است، تعداد مبتلایان به این بیماری به یک میلیون نفر رسید. در آن زمان گستردگی و بزرگی همه گیری برای بسیاری از کشورها به طور کامل شناخته شده نبود و این درحالیست که سازمان جهانی بهداشت کمتر از یک ماه قبل اعلام کرده بود که کروناویروس به سطح همه گیری رسیده است.

حدود دو ماه بعد تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان از ۱۰ میلیون نفر فراتر رفت و تا پایان ماه ژوئن بیش از ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست دادند.

با نگاهی به سال ۲۰۲۰ که بسیاری از آن به عنوان "سال طاعون" یاد می کنند این پرسش مطرح است که چرا کشورهایی مانند ایالات متحده با پیشرفته ترین سیستم مراقبت های بهداشتی، بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری را داشته و در مهار شیوع ویروس موفق نبوده اند.

به رغم اینکه سازمان جهانی بهداشت به طور مکرر خواستار حفظ وحدت جهانی در برابر این بیماری شده و هشدار داده که بدترین شرایط پیش روی ما قرار دارد، جهان شاهد عبور آمار مبتلایان از مرز ۱۰۰ میلیون نفر است و این "نقطه عطف" دیگری است که رهبران جهان، مقامات، متخصصان بهداشت عمومی و شهروندان عادی را مجبور سازد تا در خصوص ناکامی ها در زمینه مبارزه جهانی علیه همه گیری تامل بیشتری داشته باشند.

فرصت‌های طلایی از دست رفته

یک متخصص اپیدمیولوژی از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در چین گفته است: نکته کلیدی در کنترل بیماری عفونی مانند بیماری کووید-۱۹، در نظر گرفتن تدابیر و اجرای اقدامات لازم در اسرع وقت است و کشورهای غربی باید همچون همسایگان چین از جمله کره جنوبی در اتخاذ اقدامات جدی پیش از ۳۰ ژانویه و زمان اعلام وضعیت اضطراری عمل می‌کردند.

وی افزود: اروپا و ایالات متحده دیر عمل کردند. زمانیکه شعله های آتش گسترده شود مهار کردن آن سخت خواهد بود.

پس از آنکه سازمان جهانی بهداشت در ۳۰ ژانویه وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرد، قاره اروپا اواخر ماه فوریه شاهد شیوع بیماری در برخی از مناطق ایتالیا بود. به دنبال آن کشورهای دیگر نیز گزارش هایی از شناسایی افرادی که به این مناطق سفر کرده و به کروناویروس آلوده شده بودند، منتشر کردند.

با این حال مقامات محلی در این کشورها به اعمال محدودیت در سفر یا دستورالعمل های بهداشت عمومی تا ابتدای ماه آوریل اقدام نکردند تا زمانیکه مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های اروپا (ECDC) به ارائه گزارشی در مورد استفاده از ماسک به عنوان روشی موثر در کاهش انتقال بیماری اقدام کرد.

برخی از کارشناسان نیز عدم تست‌گیری کروناویروس را عامل مهم دیگری در ناکامی مبارزه جهانی با همه گیری می‌دانند که علت آن عدم شناخت کافی از کروناویروس و ویژگی های سرایت آن از جمله انتقال بیماری از طریق ناقلان خاموش است.

به گزارش ایسنا به نقل از گلوبال تایمز، یکی از محققان موسسه تحقیقات ایمنی عمومی در دانشگاه چینهوا نیز تاکید کرد: تلاش های جهانی همچون برنامه های گسترده واکسیناسیون و اعمال محدودیت های شدید، جهان را در تاریکی که در آن به سر می برد در مسیری درست هدایت خواهد کرد و آمار روزانه مبتلایان با افت چشمگیری روبرو خواهد شد. اما برای کشورهایی مانند ایالات متحده بعید است که موارد جدید روزانه در سال جاری به صفر برسد که از دلایل آن تعداد بالای موارد تایید شده و اعمال دیرهنگام محدودیت‌هاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان جهانی بهداشت کروناویروس چين ایالات متحده کرونا در جهان سازمان جهانی بهداشت وضعیت اضطراری ایالات متحده میلیون نفر همه گیری کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آن‌ها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند استخدام شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آن‌ها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده اند.

وی از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و ... در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن‌ها در مجلس بتوان اقدمات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آن‌ها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چندسال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

وی تصریح کرد: اکنون ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از همکاران پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تامین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول به خدمت هستند، و نسبت پرستار به تخت، ۹ دهم و نسبت گروه پرستاری به تخت، ۱.۲ است که امیدواریم با افزایش جذب و تربیت نیروی انسانی، فاصله ۱.۲ تا ۱.۸ در سال‌های آتی برطرف شود.

عبادی اظهار داشت: از اقدامات خوب دولت سیزدهم اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است، زیرا این قانون پس از ۱۵ سال مسکوت ماندن و در دوره طرح تحول سلامت که زمان طلایی اجرای این طرح بود و اتفاقاً برخی افراد که امروز منتقد اجرای این طرح هستند در آن دوران مسوولیت داشتند، می‌توانست اجرایی شود، اما نشد.

وی افزود: ارزش نسبی خدمات پرستاری در بخش‌هایی که سختی کار بیشتر است، بالاتر است. در سال جاری، مثلا در بخش‌های عمومی و داخلی جراحی ارزش نسبی معادل ۸ کا و در بخش‌های مراقبت‌های ویژه تا ۳۳.۴ کا هم افزایش پیدا می‌کند. البته، چون تعداد بیماران بخش‌های عمومی نسبت به بخش‌های ویژه بیشتر است، نوعی تعادل در پرداختی‌ها صورت می‌گیرد؛ در آیین نامه هم پیش بینی شده که نباید بین همکاران پرستار هم رده تفاوت کارانه بیشتر از ۲.۵ برابر باشد.

دیگر خبرها

  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید