Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@08:40:34 GMT

ماشین آلات معادن کشور, فرسوده و از رده خارج است

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۳۵۹۳

ماشین آلات معادن کشور, فرسوده و از رده خارج است

پروین با اشاره به اینکه همه معادن کشور از ضعف ماشین آلات برخور دارند و از این نظر فلج شدند، گفت: باید قوانین ناظر بر واردات این ماشین آلات و تامین ارز آن به درستی اجرا شود که در این چند سال فعال عمل نکرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد پروین، عضو هیئت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: همه معادن کشور از ضعف ماشین آلات برخور دارند و از این نظر فلج شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه در وزارت صمت،​ سه مقوله بزرگ صنعت، معدن و بازرگانی را در اختیار یک وزیر قرار داده شده است, افزود: این بزرگترین اشتباه راهبردی در برنامه ریزی بود. نتیجه این شد که برای هر مسئله این حوزه ها، وزارت صمت را مورد سوال قرار می دهیم بدون اینکه محدودیت های یک وزارتخانه و معاونت های آن را ببینیم.


پروین با اشاره به اینکه این موضوع به عزم حکومتی برای برنامه ریزی و تدوین راهبرد نیاز دارد, ابراز امیدواری کرد: قوای مقننه و مجریه به این نتیجه برسند که با توجه به بزرگ و پرتنش بودن معادن, تدوین راهبردی برای آن بحث تخصصی است که نیاز به وزارتخانه مستقل دارد.


عضو هیئت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی گفت: بعید می دانم با این ساختار بتوانیم به اهداف پیش بینی شده برسیم زیرا برای حل مشکلات به همه حاکمیت و دولت نیاز داریم.


پروین افزود: سال هاست در بخش ماشین آلات تخصصی معدن سنگ که تولید داخل ندارد مشکل داریم و سیاستی برای تامین مستمر آن نداریم و در نتیجه معادن ما در عمل به قبرستان ماشین آلات فرسوده تبدیل شده است.


او اضافه کرد: این ماشین آلات باید 20 سال پیش از رده خارج می شد اما هنوز در معادن مشغول کار هستند و با این ماشین آلات نمی توانیم با جهان رقابت کنیم.


پروین در پاسخ به این پرسش که چرا این ماشین آلات را تهیه نمی کنید؟ گفت: به قدری قیمت ها افزایش یافته است که عملاً سرمایه گذاران معدنی کشورمان در حوزه سنگ تزئینی که عموماً سرمایه گذاران کوچک و متوسط هستند توان این کار را ندارند.


او تاکید کرد: باید قوانین ناظر بر واردات این ماشین آلات و تامین ارز آن به درستی اجرا شود که در این چند سال فعال عمل نکرده است.


عضو هیئت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در زمینه تامین مالی،​ همه صنایع و خدمات به بانک ها وابسته و این عرف جهانی است، افزود: زمانی که تحریم های ظالمانه علیه ملت ما اعمال شد از برخی خدمات بانکی جهانی محروم شدیم و معدن داران نمی توانند ال سی معمول جهانی را باز و تامین کنند و بانک های داخلی ما باید در این باره ایفای نقش کنند.


وی گفت: بر اساس آخرین آمار،​ سهم معادن از سبد تسهیلات بانکی، بسیار پایین است.

 

عضو هیأت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی گفت: صندوق بیمه فعالیت های معدنی می تواند یک راهکار باشد ولی از زمانی که این صندوق تأسیس شده بر اساس آمار تاکنون نتوانسته حضور موفقی در معادن داشته باشد.

 

پروین افزود: بعید است که صندوق بیمه معدنی بتواند کلیات این موضوع را پوشش دهد چون در ارزیابی معادن، صندوق محدودیت هایی دارد که با این تورمی که گریبانگیر ماشین آلات است و مبلغ بالایی تسهیلات برای خرید آن نیاز است شاید ضمانتنامه نتواند کفایت کند و راهکار آن قطعاً بانک هاست. در چند سال اخیر واردات ماشین آلات انجام شده است اما تعداد ماشین آلات ورودی در مقایسه با تعداد معادن عدد بسیار کمی است.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مواد معدنی صنعت و معدن معدن ماشین آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۳۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ردایی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران میزان بودجه شهری را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۲ درصد بودجه عمرانی و مابقی جاری است.

وی با اظهار این که در سال جاری شش واحد مغاز ه برای تعریض خیابان مرکز شهر تملک می‌شود، افزود: همچنین بعد از سه دهه توانستیم کل خیابان‌های سطح شهر را آسفالت کنید.

وی از مرزن آباد به عنوان دروازه ورودی استان یاد کرد و معدن مرزن کوه را چالش اصلی در شهر ذکر کرد و گفت: مسؤولان برای آن که جلوی فعالیت کارخانه معدن را بگیرند، وعده داده اند زیرا این مکان برای فعالیت معدنکاری مناسب نیست.

ردایی با اظهار این که معدن از دوره سوم شورای شهر ثبت شده است و همکاران شوراهای قبلی جلوی فعالیت آن را گرفته بودند، گفت: متأسفانه مردم مرزن آباد مظلوم واقع شدند.

رئیس شورای شهر مرزن آباد با بیان این شهر به شهر اکسیژ معروف بود، گفت: به دلیل فعالیت‌های معدنکاری این شهر به شهر گرد وخاک تبدیل شده است.

وی شمار معادن فعال در حاشیه وحریم شهری را ۱۲ واحد ذکر کرد و گفت: هیچ عایدی از معدن به شهر نمی‌رسد.

ردایی به فعالیت ۱۰ باشگاه ورزشی در شهر مرزن آباد اشاره و اضافه کرد: به توجه به شمار بالای ورزشکاران، راه اندازی اداره ورزش مستقل در شهر و بخش مرزن آباد الزامی به نظر می‌رسد.

رئیس شورای شهر مرزن آباد پایین و اندک بودن محدوده شهری را از مشکلات شهر مرزن آباد بیان کرد و گفت: افزایش محدوده شهری الزامی بوده زیرا ۶۰ درصد محدوده شهری خارج از بافت است.

ردایی ترافیک را مهمترین معضل شهر مرزن آباد عنوان کرد وگفت: ترافیک سنگین سبب می‌شود تا بومی‌های منطقه در ایام پایان هفته و تعطیلات گرفتار شوند و برای خروج از شهر با مشکل روبرو شوند.

وی اعتبار موردنیاز برای تملک چهار واحد مغازه را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6090223

دیگر خبرها

  • ۵۳۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن استان اختصاص یافت
  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • راه ارتباطی ۳۵۰ روستای خراسان جنوبی بازگشایی شد
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • وزیر صمت: پایش همه کشور در بخش معدن تا پایان سال
  • اعزام ماشین آلات راهداری برای رفع خرابی های سیلاب در راور
  • ضرورت تقویت ماشین‌آلات و تجهیزات اطفای حریق در ایلام