Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@10:38:10 GMT

اهمیت مراتع کمتر از جنگل‌ نیست

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۳۸۲۰

اهمیت مراتع کمتر از جنگل‌ نیست

ایسنا/گلستان رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با اشاره به اینکه اهمیت مراتع قشلاقی کمتر از جنگل‌های هیرکانی نیست، گفت: نیاز است همانند حساسیت ایجاد شده نسبت به حفظ جنگل‌ها در بین مردم و جامعه، این حساسیت در قبال منابع طبیعی دیگر از جمله مراتع نیز ایجاد شود.

علی نجفی نژاد در نشست علمی-اجرایی با موضوع بررسی وضعیت پوشش گیاهی و معرفی گونه‌های مناسب مراتع قشلاقی استان گلستان اظهار کرد: برگزاری این نشست می‌تواند منشاء تصمیمات ارزنده‌ای در زمینه بهره‌برداری پایدار و علمی از مراتع در استان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: وجود مراتع قشلاقی، دارای ظرفیت‌ها و مزایای بسیار مناسبی است که تأمین معیشت افراد بومی و همچنین مدیریت بحران و سیل از جمله مهم‌ترین آنها است.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: نیاز است تا با ایجاد تغییر نگرش در زمینه مدیریت این مناطق مرتعی و توجه بیشتر به بهره‌برداری‌های چند منظوره و جایگزینی و کشت گیاهان دارویی و صنعتی، تحولات اساسی در زمینه مراتع استان ایجاد شود.

نجفی نژاد بر مشارکت هرچه بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی، مراکز و مؤسسات تحقیقاتی و بهره‌برداران و ذینفعان در اجرای پروژه‌ها تأکید کرد و گفت: استفاده از اطلاعات و دانش بومی بهره‌برداران، قطعاً می‌تواند در تصمیمات مؤثر باشد.

مسئول انجمن مرتعداری شاخه شمال کشور نیز در این نشست گفت: بیش از ۶۲ درصد از وسعت استان گلستان را منابع طبیعی و ۴۲ درصد را مراتع تشکیل داده است.

غلامعلی حشمتی افزود: بر اساس استنادهای موجود، در این عرصه ۴۲ درصدی مراتع استان، ۲۱۹ عرصه قشلاقی وجود دارد که ۱۹۹ مورد آن دارای کتابچه طرح هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر از مهم‌ترین تهدیدات استان، وجود ریزگردها است که می‌توان از طریق مهندسی زیستی و بیولوژیکی و کاشت و استقرار گونه‌های گیاهی مناسب این تهدید را برطرف کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه منابع طبیعی گرگان، حشمتی خاطرنشان کرد: همه مناطق استان دارای پتانسیل بسیار بالایی است و گونه‌های بسیار خاصی در استان وجود دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گلستان منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۳۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران ساری اعلام کرد: سرجنگلبان و مأمورین سرجنگلبانی امام‌زاده عبداله در جریان گشت و سرکشی از حوزه استحفاظی، موفق به کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق شدند.

متخلف که اقدام به قطع درختان ارزشمند جنگلی و حمل چوب آلات مقطوعه بوسیله دواب می‌نمود، شناسایی و پس از تنظیم پرونده تخلف، به مرجع قضایی معرفی خواهد شد.

هموطنان می‌توانند در صورت مشاهده وقوع هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی از قبیل قطع و حمل چوب آلات جنگلی، برداشت و حمل گیاهان مرتعی، برداشت و حمل محمولات فرعی جنگلی (چلم، خزه، سرخس و...) تصرف و تخریب اراضی ملی و حریق در عرصه‌های جنگلی و مرتعی را با شماره‌های ۲۴ ساعته امداد جنگل و مرتع ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود