Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، «ملیکا پورامینی» کارشناس ترویج مدیریت امور شیلات و آبزیان جهادکشاورزی استان یزد در این رابطه تصریح کرد: این ماهی برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ جهت انجام تحقیقات و پژوهش به مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور بافق در استان یزد وارد شد و مطالعات در خصوص امکان بومی‌سازی شرایط پرورش این ماهی چندین سال به طول انجامید و با توجه به خصوصیات خاص ماهی تیلاپیا و دغدغه‌های سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مجوز پرورش آن در استان تا سال ۱۳۹۷ به تعویق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که از سال ۱۳۹۷ مجوز پرورش ماهی تیلاپیا در چهار استان کشور شامل استان‌های یزد، قم، سمنان و خراسان جنوبی اجرایی شد، افزود: تیلاپیا در بین ماهیان پرورشی از شرایط خاص و منحصر به فردی برخوردار است به نحوی که مقاومت بالای این ماهی نسبت به کمبود اکسیژن و تغییرات نامساعد محیطی، این ماهی را به گونه مطلوب آبزی‌پروری بدل کرده است اما بلوغ زودرس این ماهی هرچند از دید تکثیر بسیار مطلوب است، اما مانعی در برابر سهولت پرورش آن خواهد بود.

پورامینی خاطرنشان کرد: ماهی تیلاپیا در صورت مساعد بودن شرایط محیطی در دو ماهگی بالغ شده و تا زمان مطلوب بودن شرایط، پیوسته تخم‌ریزی می‌کند. البته رفتار مراقبتی ماهی ماده در نگهداری از تخم‌ها تا زمان هچ شدن، شانس موفقیت را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد. 

وی از استقبال برخی از افراد برای پرورش و رهاسازی تیلاپیا خبر داد و گفت: در سال جاری تعدادی بالغ بر ۳۵ نفر اقدام به رهاسازی و پرورش این ماهی در سطح استان یزد کرده‌اند، به گونه‌ای که تولید ماهی تیلاپیا در شش ماهه اول سال تقریبا ۱۷۰ تن برآورد می‌شود.

این کارشناس شیلات استان ارائه راهکارهای مدیریتی به منظور پرورش مطلوب این ماهی را از الزامات دانست و گفت: در همین راستا نیز سازمان حفاظت محیط زیست کشور تا زمان حصول اطمینان از شیوه‌ صحیح پرورش ماهی تیلاپیا جهت حفظ گونه‌های بومی مستقر در منابع آبی، مجوز پرورش این ماهی را به تاخیر انداخت و نهایتاً این مجوز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات ایران صادر شد.

پورامینی در پایان متذکر شد: در حال حاضر امکان پرورش این ماهی در کلیه‌ شهرستان‌های استان وجود دارد، هرچند کماکان توصیه می‌شود به منظور تهیه بچه ماهی تک جنس از منابع مطمئن و مشاوره‌ پرورش، حتما با کارشناسان مدیریت شیلات استان مشورت شود.

کد خبر 581500 برچسب‌ها ماهی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماهی ماهی تیلاپیا پرورش این ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۴۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صداوسیما، خرداد پارسال بود که نخستین مجوز صیادی برای صیادان استان هرمزگان از درگاه ملی مجوز‌ها صادر شد. چند دهه بود که صیادان بدون مجوز به فعالیت صید و صیادی می‌پرداختند و از بروکراسی‌های اداری سازمان شیلات گلایه‌مند بودند.

با راه اندازی درگاه ملی مجوز‌ها و لزوم اتصال همه دستگاه‌ها به این درگاه، مجوز صیادی هم در نوبت صدور الکترونیکی قرار گرفت. تا اینکه در نهایت نخستین مجوز صیادی خرداد پارسال صادر شد.

گفتنی است؛ براساس ماده ۷ مکرر قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، همه دستگاه‌ها می‌بایست تا فروردین ۱۴۰۲ به درگاه ملی مجوز‌ها می‌پیوستند. اما سازمان شیلات به قانون تمکین نکرد و مجوز‌های صیادی هنوز در انتظار صدور الکترونیکی بودند تا در نهایت، خرداد ۱۴۰۲، درگاه ملی براساس تکلیف قانونی، اقدام به صدور الکترونیکی مجوز‌های صیادی به جای سازمان شیلات کرد.

اما سازمان شیلات همچنان این مجوز‌های صادر شده را قبول نداشت. در این زمان، صیادان از طرفی به دلیل گرفتن مجوز‌ها پس از سال‌ها فعالیت، خوشحال بودند، اما از طرف دیگر از عدم همراهی سازمان شیلات گلایه داشتند.

در نهایت، با پیگیری‌های چندین باره رسانه ملی و اعزام خبرنگار اختصاصی به بندرعباس برای پیگیری موضوع، سازمان شیلات از قانون تمکین کرد و مجوز‌های صادره از درگاه را به رسمیت شناخت و برای ۹ هزار صیاد مجوز صیادی صادر شد. بنابراین، امکان صید قانونی از ساحل بندرعباس برای صیادان فراهم شد. همچنین این صیادان از بیمه و سوخت هم بهره‌مند شدند.

در جنوب کشور، چهار استان ساحلی داریم که پیشه اکثر مردمان این استان ها، صیادی است. اما با پیگیری‌های چند ماهه، تنها صیادان استان هرمزگان توانستند از درگاه ملی مجوز صید دریافت کنند و صیادان سه استان دیگر یعنی سیستان و بلوچستان، چابهار و خوزستان هنوز در انتظار صید قانونی و رسمی هستند.

مرداد پارسال، آقای حسین حسینی رئیس سازمان شیلات در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر، قول داده بود که تا یک ماه دیگر امکان صدور مجوز صیادی برای استان سیستان و بلوچستان هم فراهم شود. این موضوع را از مرکز بهبود فضای کسب و کار جویا شدیم.

حاجی جعفری معاون مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: از بین ۳ هزار درخواست پیش نیاز فنی در استان سیستان و بلوچستان، حدود ۸۰۰ مجوز صادر شده و ۱۶۰۰ درخواست رد شده و دلیل رد این درخواست‌ها هنوز مشخص نشده است.

حاجی جعفری افزود: شکایت‌هایی در این راستا به درگاه ملی مجوز‌ها واصل شده مبنی بر اینکه دلیل رد این درخواست‌ها چه بوده است. براساس قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، این موضوع یعنی علت رد درخواست‌ها باید کاملا مشخص و از طریق درگاه ملی مجوز‌ها اعلام شود، اما تا کنون این اتفاق نیافتاده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اصلی‌ترین محور توسعه شهرستان جاسک چیست؟
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل