Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در سال ۹۹ با اطمینان می توان اعلام کرد که درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۶.۶ درصد رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شاپور محمدزاده، با بیان اینکه هفتم دی ماه سال ۵۸ فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی توسط امام خمینی (ره) با شعار سراسر ایران را مدرسه کنیم تاسیس شد و دستاوردهای بسیاری به همراه داشت اظهار کرد: قبل از انقلاب در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بر اساس سرشماری سال ۵۵ بیش از ۵۱ درصد از مردم بیسواد و ۴۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد باسواد بودند.

  وی افزود: در چهار دهه اخیر با تلاش های صورت گرفته و طبق آخرین سرشماری سال ۹۵ نرخ باسوادی به ۹۴.۷ درصد رسید و در سال ۹۹ با اطمینان می توان اعلام کرد که درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۶.۶ درصد رسیده است.    رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه استان های کشور را از حیث وضعیت سواد به سه دسته تقسیم کرده ایم گفت: بخشی استان ها بالاتر از میانگین باسوادی کشور هستند، برخی استان ها در حد میانگین و گروه سوم استان های زیرمیانگین کشوری؛ در گروه اول بیشترین فعالیت ها در دوره انتقال و دوره تحکیم انجام می شود و در جهت تثبیت و تعمیق و تحکیم سواد گام برمی داریم.   وی افزود: با این اقدام قصد داریم از رجعت به بیسوادی جلوگیری کنیم. تهران، اصفهان، یزد، سمنان و مازندران بالای ۹۸ درصد باسواد دارند و در گروه اول قرار می گیرند. در استان های میانگین کشوری ۵۰ درصد فعالیت ها به باسواد کردن ببیسوادان و ۵۰ درصد به تعمیق سواد اختصاص دارد.   محمدزاده با بیان اینکه درباره استان های گروه سوم، ۷۰ تا ۸۰ در صد فعالیت ها به باسواد کردن و ۲۰ تا ۳۰ درصد به تعمیق سواد اختصاص می یابد گفت: سیستان و بلوچستان از این دسته است و درصد باسوادی در این استان در آخرین سرشماری ها ۸۱ درصد بوده است و باید این شکاف را هرچه سر یعتر پر کنیم.   وی ادامه داد: برای استان هایی که از میانگین کشوری پایین تر هستند طرحی تحت عنوان شتاب بخشی در دست اجراست. اعتبارات سوادآموزی در این استان ها به صورت ویژه پرداخت می شود و سعی می کنیم طرح شتاب بخشی در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان را مصوب کنیم، معمولا استانداران به ما کمک می کنند و ۵۰ درصد اعتبار لازم را استانداری ها تقبل می کنند.    رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه اگر استانی چون سیستان و بلوچستان محرومیت بیشتری داشته باشند ما تا ۷۰ درصد هزینه را تقبل می کنیم و تمام تلاش ما این است که روزی معضل بیسوادی را حل کنیم گفت: البته شاید نتوانیم بیسوادی را ۱۰۰ درصد ریشه کن کنیم، زیرا همه عوامل دست ما نیست و باید بتوانیم ریشه یابی کرده و مشکلات را حل کنیم.   محمدزاده افزود: ۵۰ درصد فعالیت های نهضت به بیسوادی باسوادان اختصاص دارد و مابقی این است که در خدمت افراد کم سواد جامعه باشیم. در همین راستا دو طرح آموزش بزرگسالان و مدرسه مجازی را در دست اجرا داریم.   انتهای پیام/
 منبع: ایسنا

منبع: دانا

کلیدواژه: نهضت سوادآموزی میانگین کشوری درصد باسواد فعالیت ها استان ها ۵۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۷۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود

اردیبهشت به نیمه رسیده و تاکنون نیز بازار اجاره تورمی نسبی را تجربه کرده است. فعالان و مشاوران املاک می‌گویند این روند افزایشی انتهای اردیبهشت‌ماه بیشتر نمود می‌یابد و مستاجران باید از ابتدای خرداد منتظر تثبیت قیمت‌ها باشند.

دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است

به گزارش تجارت نیوز، مجید گودرزی، کارشناس حوزه مسکن، درباره روند فعلی بازار اجاره گفت: «در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود. اگر قانون وارد بازار اجاره شود، قطعاً شاهد اتفاقات کنونی نخواهیم بود. مثلاً در آلمان ودیعه سه برابر اجاره ماهانه است. همچنین بعد از اتمام قرارداد اجاره، ودیعه همراه با سود آن به مستاجر بازگردانده می‌شود.»

او ادامه داد: «ودیعه در ایران مصیبتی بیشتر از اجاره است و صاحبان املاک تا جایی که بتوانند از مستاجران مبلغ بیشتری بابت ودیعه دریافت می‌کنند. دست صاحبخانه‌ها در ایران کاملاً باز است و هیچ قانونی وجود ندارد. در نهایت اکنون به دلیل ترک فعل نمایندگان گذشته مجلس برای قانون‌گذاری در بازار اجاره فشار زیادی وجود دارد»

اجاره‌خانه باعث فلاکت ۳۰ میلیون ایرانی شده است

گودرزی درباره سهم هزینه‌های مسکن از سبد خانوار‌ها توضیح داد: «اگر بنا بر قانونمند شدن باشد نباید بیشتر از ۲۰ تا ۳۰ درصد درآمد خانوار‌ها به اجاره اختصاص یابد، اما اکنون بر اساس گفته آقای زاکانی بیشتر از ۷۹ درصد درآمد خانوار‌ها به‌ویژه در تهران به اجاره و هزینه‌های مسکن اختصاص پیدا می‌کند. این رقم، درصد بالایی محسوب می‌شود و باعث فلاکت ۳۰ میلیون مستاجر ایرانی شده است.»

او ادامه داد: «اگر بی‌قانونی ادامه پیدا کند هیچ سقفی برای افزایش اجاره وجود ندارد و صاحبخانه‌ها هرقدر بخواهند از سفره مستاجر برمی‌دارند.»

۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند

این کارشناس حوزه مسکن گفت: «هنگامی که صد درصد درآمد افراد از آن‌ها گرفته می‌شود، بحرانی جدی به بار می‌آید. تعداد زیادی از خانواده‌های مستاجر از هم پاشیده‌اند. تعداد زیادی نیز اصلاً شکل نگرفته‌اند! اکنون ۱۰ میلیون جوان ایرانی قادر به تشکیل زندگی نیستند و این روند غلط ویرانگر نباید ادامه پیدا کند.»

برخی صاحبخانه‌ها به تمام درآمد خانوار‌ها نیز راضی نیستند

او در مورد افق دید خود در این زمینه بیان کرد: «اگر فرض کنیم مسئولان به این حوزه توجهی نشان ندهند و قانونی در این زمینه به اجرا درنیاید، می‌توان پیش‌بینی کرد ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد خانوار‌ها به بخش اجاره اختصاص پیدا کند. هرچند اکنون برخی صاحبخانه‌ها به صد درصد درآمد خانوار‌ها نیز راضی نمی‌شوند.»

هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست در تهران زندگی کند

در کنار تمام این مشکلات در بازار اجاره، مجلس اقدامی جدید برای کنترل بازار اجاره در پیش گرفته است؛ سخنگوی شورای نگهبان امروز اعلام کرد، طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شده است. اما این طرح چه تاثیراتی می‌تواند بر بازار اجاره بگذارد؟

گودرزی در این زمینه نیز گفت: «پس از گذشت ۱۱۶ سال از قانون‌گذاری در ایران هیچ بند قانونی‌ای برای بازار اجاره وجود ندارد و این طرح می‌تواند حرکت خوبی در این زمینه باشد.»

او افزود: «امید می‌رود اوضاع به گونه‌ای پیش رود که پرداخت اجاره برای مستاجران قابل تحمل شود، زیرا یک بحران ملی است و هیچ کشوری در دنیا نیاز‌های ضروری مانند مسکن را به مکانیسم عرضه و تقاضا واگذار نمی‌کند. این یک نقص بزرگ در قانون‌گذاری است. اکنون مشاهده می‌کنیم نارضایتی‌ها در این بخش به‌شدت بالاست.»

این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: «آنچه سران قوا تصویب می‌کردند مصوبه بود و حتی از طریق شورای حل اختلاف هم رد می‌شد، چون می‌گفتند مصوبه قابل اجرا نیست. اکنون تهران جهنم کارگران و کارمندان شده است و هیچ حقوق‌بگیر ثابتی قادر نیست دیگر در این شهر زندگی کند.»

حالا باید دید در انتهای اردیبهشت‌ماه چه بر سر بازار اجاره می‌آید و آیا طرح ساماندهی بازار اجاره برخلاف سال‌های گذشته می‌تواند نقشی مفید در عرصه بازار اجاره ایفا کند یا خیر.

دیگر خبرها

  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود
  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه
  • میانگین بارش در خراسان شمالی ۸۲ درصد افزایش پیدا کرده است
  • کلان‌شهر اصفهان بارش‌های یک‌سال زراعی کامل را دریافت کرد
  • اجلاسیه معماری و شهرسازی در شاهرود برگزار می‌شود
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود