Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@02:59:10 GMT

نقش آمریکا در حمله به نیروهای حشد شعبی

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۱۷۴۳۸

نقش آمریکا در حمله به نیروهای حشد شعبی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عراق طی روز‌های گذشته شاهد تحولات مهم و البته تأسف برانگیزی بوده است. وقوع ۲ حمله انتحاری در پایتخت این کشور طی روز پنجشنبه که دست کم ۳۰ کشته و ۱۱۰ زخمی برجای گذاشت یکی از مهم‌ترین تحولات امنیتی عراق در چند روز اخیر محسوب می‌شود.

بعد از گذشت چند روز از این حمله، یک حمله تروریستی دیگر علیه نیرو‌های حشد شعبی عراق در شمال استان صلاح‌الدین صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص، منابع خبری گزارش دادند که شماری از نیرو‌های حشد شعبی عراق در درگیری با داعش در شمال استان صلاح‌الدین به شهادت رسیدند. سازمان حشد شعبی عراق از درگیری شدید نیرو‌های این سازمان با عناصر تروریستی داعش در صلاح‌الدین خبر داده بود.

تیپ ۲۲ حشد شعبی توانست در عملیاتی که بمنظور مقابله با حمله شبانه داعش در استان صلاح‌الدین انجام شد، تروریست‌ها را به محاصره درآورد. در جریان این درگیری‌های شدید که در منطقه «العیث» رخ داد ۱۰ تن از رزمندگان حشد شعبی به شهادت رسیدند.

نکته مهم در این عملیات و حمله عناصر تروریستی داعش به نیرو‌های حشد شعبی، حمایت مستقیم نظامیان آمریکایی از این عناصر نهفته است. یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرده بود که حمله تروریستی صورت گرفته علیه تیپ ۲۲ نیرو‌های حشد شعبی عراق با حمایت نظامیان آمریکایی صورت گرفته است. بر اساس آنچه که این منبع امنیتی عراقی فاش کرده است، این حمله که در شمال استان صلاح‌الدین انجام شده، با حمایت و برنامه‌ریزی مستقیم نظامیان آمریکایی انجام شده است.

ماجرا از آن قرار است که چند روز قبل، دوربین‌های حرارتی متعلق به نیرو‌های حشد شعبی جنگنده‌های اشغالگران آمریکایی را در زمان فرود در بلندی‌های حمرین رصد کرده بود. به نظر می‌رسد که اشغالگران آمریکایی از این طریق، تسلیحات و تجهیزات نظامی برای حمایت از گروه‌های تروریستی منتقل کرده‌اند.

مسأله مهم در این خصوص این است که حمله به نیرو‌های حشد شعبی با حمایت آمریکا دقیقاً چند روز بعد از انفجار‌های تروریستی در یکی از میادین بغداد صورت می‌گیرد؛ نکته‌ای که از وجود یک سناریو به کارگردانی آمریکا، برای ناامن جلوه دادن عراق از یک سو و تضعیف نیرو‌های حشد شعبی از سوی دیگر خبر می‌دهد.

شاهد مثال این مدعا، استفاده عناصر داعش در جریان این حمله از سلاح‌های سنگین است؛ تسلیحاتی که تنها از طریق نظامیان آمریکایی می‌تواند به دست آن‌ها رسیده باشد. علاوه بر آن، فرود جنگنده‌های آمریکایی در بلندی‌های حمرین هیچ توجیهی جز تحقق این هدف ندارد.

مسأله بعدی در خصوص تحولات اخیر عراق، مطرح شدن نگرانی‌ها درباره احتمال فعال شدن نقشه تجزیه عراق در سایه حضور جو بایدن در پست ریاست جمهوری آمریکا است. دیگر بر کسی پوشیده نیست که اگر این طرح و نقشه عملیاتی شود، پیامد‌های وخیمی برای عراق و منطقه به دنبال خواهد داشت. بایدن جز کسانی بود که در میان اعضای دموکرات کنگره، لشکرکشی آمریکا به عراق را در سال ۲۰۰۳ تأیید کرد.

بیشتر بخوانید

عراق: آنچه در بغداد رخ داد مشکل امنیتی بود

بایدن در جریان مقاله خود که در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در سال ۲۰۰۶ منتشر شد، طرح تجزیه عراق بر اساس مبانی طایفه‌ای و نژادی را مطرح کرد.

وی هم چنین در زمانی که ریاست کمیسیون امور خارجه مجلس سنا را برعهده داشت، تمام تلاش خود را برای حمایت از این لشکر کشی و به حاشیه راندن تبعات آن در آینده عراق، به کار گرفت. بایدن هم چنین جز کسانی به شمار می‌رود که از طرح تجزیه عراق و تبدیل آن به چند بخش در شمال (کردها)، غرب (اهل تسنن)، مرکز و شرق (شیعیان)، حمایت می‌کند.

نباید فراموش کنیم که مهم‌ترین تهدید در حال حاضر علیه عراق، وجود افکار قدیمی بایدن، در دولت جدید آمریکا است؛ افکاری که حامی شکاف‌ها و اختلافات طایفه‌ای در این کشور به عنوان ابزاری برای حکمرانی محسوب می‌شود.

آمریکایی‌ها از دیرباز به ویژه در دوره دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور نشان داده‌اند که در عراق به هیچ خط قرمزی قائل نبوده و اساساً عرف‌های دیپلماتیک را در این کشور به رسمیت نمی‌شناسند.

یکی از مسائلی که انتقادات گسترده محافل سیاسی و سیاستمداران عراقی را در کنار اقشار مختلف جامعه این کشور برانگیخته است، فعالیت‌های سفارت آمریکا در بغداد است؛ وجود یک سفارتخانه خارجی در یک کشور دیگر نمی‌تواند به خودی خود عامل انتقاد و نگرانی باشد بلکه عملکرد آن و نحوه موضع گیری‌های این سفارتخانه در کنار فعالیت‌های غیر دیپلماتیک، می‌تواند، نگرانی‌های مشروعی را در میان عراقی‌ها برانگیزد.

سفارت آمریکا در بغداد از مدت‌ها قبل نه فقط یک سفارتخانه بلکه به یک پادگان و پایگاه نظامی تمام عیار در این کشور تبدیل شده است. مانور‌های نظامی، وجود تانک‌ها و تجهیزات گسترده نظامی در این سفارتخانه و نیرو‌های رزمی، که همه و همه باعث ایجاد رعب و وحشت در میان مردم عراق شده، نمی‌تواند در چارچوب فعالیت‌های دیپلماتیک بگنجد.

مداخله‌جویی‌های این سفارتخانه در موضوعات داخلی عراق و صدور بیانیه‌های غیر دیپلماتیک در جریان هر درگیری و آشوبی که در این کشور رخ می‌دهد نیز در جای خود، قابل تأمل است. تمام این مسائل باعث شده تا گروه‌های عراقی بیش از پیش عزم خود را برای اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور جزم کنند.

البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم درست است که بیش از یکسال از تصویب مصوبه اخراج نظامیان آمریکایی از عراق توسط پارلمان این کشور می‌گذرد و هنوز اقدام مهمی در این خصوص صورت نگرفته است، اما دولت بغداد اعلام کرده است که این موضوع در سایه حضور دولت جدید در آمریکا به دست فراموشی سپرده نخواهد شد.

فؤاد حسین وزیر خارجه عراق به تازگی در جریان یک سخنرانی اعلام کرده است، ما از دولت جدید آمریکا درخواست خواهیم کرد تا نشست‌های مربوط به گفتگو‌های راهبردی را ادامه داده و تیم مذاکره کننده جدیدی را از جانب خود برای بررسی موضوعات امنیتی و نظامی مربوط به حضور نیرو‌های آمریکایی در عراق تعیین کند.

در هر صورت باید گفت که بررسی تحولات میدانی اخیر در عراق در سایه حضور بایدن در رأس قدرت در آمریکا، همه و همه، نگرانی‌ها را نسبت به وجود یک سناریو برای بازگرداندن اختلافات طایفه‌ای و تضعیف نیرو‌های مقاومت عراق و فعال سازی طرح تجزیه این کشور، برانگیخته است که باید مورد توجه و اهتمام مقامات عراقی و هوشیاری گروه‌های سیاسی این کشور قرار بگیرد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات امنیتی عراق تحولات عراق حشد شعبی حمله انتحاری نیرو های حشد شعبی نظامیان آمریکایی استان صلاح الدین حشد شعبی عراق چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۷۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم

پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.

به گزارش ایرنا، سخنگوی پنتاگون در این بیانیه ادعا کرد: در حال حاضر از هیچ طرح قابل اجرا در رفح که با طرف آمریکایی در میان گذاشته شده باشد، اطلاعی در دست نیست.

بر اساس این بیانیه، گروه‌های مقاومت عراقی روز سه‌شنبه برای اولین بار از تاریخ ۱۳ فوریه (۲۳ بهمن)، ۲ حمله علیه نظامیان آمریکایی در عراق و سوریه انجام دادند.

در ادامه این بیانیه آمده است: از دولت عراق می‌خواهیم که همه اقدامات مقتضی را برای دفاع از نیرو‌های آمریکایی مستقر در این کشور و تضمین امنیت آن‌ها انجام دهد.

این بیانیه می‌افزاید: اگر حملات شبه‌نظامیان به نیرو‌های آمریکایی ادامه یابد، ما مانند گذشته در دفاع از نیرو‌های خود تردید نخواهیم کرد.

ضیاء رشوان رئیس سازمان اطلاع رسانی مصر بامداد امروز (چهارشنبه) در اظهاراتی گفت که ادعای رسانه‌های آمریکایی درباره مذاکرات قاهره و تل آویو پیرامون حمله احتمالی (رژیم) اسرائیل به رفح دروغ است.

رشوان افزود: قاهره بار دیگر مخالفت کامل خود با حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح را تکرار می‌کند.

وی اضافه کرد: یورش زمینی به رفح به قتل عام، تلفات انسانی بسیار و ویرانی گسترده منجر خواهد شد.

سامح الشکری وزیر خارجه مصر نیز در کنفرانس خبری مشترک با همتای ایرلندی خود، درباره هرگونه اقدام نظامی رژیم صهیونیستی در رفح واقع در جنوب نوار غزه هشدار داد.

الشکری با بیان اینکه در صورت یورش (رژیم صهیونیستی) به رفح بایستی توانایی برای اتخاذ اقدامات بازدارنده وجود داشته باشد، گفت: ممکن نیست وجدان جهانی تداوم این حجم از کشتار در غزه که تاکنون به کشته شدن ۳۴ هزار نفر از جمله ۲۰ هزار زن و کودک رسیده است را تحمل کند.

وزیر خارجه مصر همچنین بر ضرورت توقف این جنگ و ایجاد چارچوبی برای پایان دادن به این مناقشه از طریق تشکیل کشور مستقل فلسطین تأکید کرد.

این درحالی است که تلویزیون رژیم صهیونیستی سه‌شنبه شب مدعی شد که ارتش این رژیم به زودی به رفح حمله خواهد کرد.

«ایتای بلومنتال» تحلیلگر نظامی صهیونیست، گفت: براساس طرح آماده شده برای حمله به رفح، ارتش (رژیم صهیونیستی) از بیش از یک میلیون فلسطینی ساکن این منطقه می‌خواهد به اردوگاه‌های ایجاد شده در مرکز و جنوب نوار غزه بروند.

وی افزود: هزاران چادر در این مناطق از سوی سازمان‌های کمک رسان بین المللی و دیگر کشور‌ها برای ساکنان رفح برپا شده است.

بلومنتال اضافه کرد: براساس طرح (رژیم) اسرائیل که به اطلاع آمریکا و برخی کشور‌های منطقه نیز رسیده است، عملیات ارتش در رفح در چند مرحله و براساس تقسیم بندی شهر رفح به مناطق مختلف انجام می‌شود.

وی گفت: مسئولان اسرائیلی پیش بینی می‌کنند که جابجایی کامل ساکنان رفح ۴ تا ۵ هفته به طول انجامد.

دیگر خبرها

  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • اوکراین فقط شش ماه وقت دارد
  • آمریکا : از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم
  • آمریکا: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد