Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، بر اساس برآورد سه شرکت، صادرات نفت ایران علی رغم تحریم ها، پس از افزایش در سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی، در ماه ژانویه 2021 در حال افزایش است.

این امر نشان می دهد که با پایان یافتن دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، رفتار خریداران نفت ایران می‌تواند تغییر کند.

صادرات نفت ایران از سال 2018 که ترامپ از توافق هسته ای خارج شد و دوباره تحریم ها علیه ایران را اعمال کرد، کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا گفته است، اگر ایران به توافق پایبند باشد، واشنگتن نیز اقدام متقابل انجام میدهد.

آمار «اس وی بی اینترنشنال» و دو شرکت دیگر که عرضه نفت ایران را با ردیابی نفتکش ها برآورد می کنند، نشان می دهد که میزان صادرات این کشور در حال افزایش است.

اس وی بی اینترنشنال تخمین زد، صادرات نفت ایران از 490 هزار بشکه در روز در ماه اکتبر به 710 هزار بشکه در روز در ماه دسامبر (آخرین ماه سال2020) افزایش یافته است و این محموله ها و تولید تا این زمان از ماه ژانویه 2021 در حال افزایش است.

سارا وخشوری از مسئولان اس وی بی می گوید: «ایران و مشتریانش انتظار رویکرد آسان تری از سوی دولت بایدن دارند.»

وی مدعی است: «ایران با پیش بینی تغییر رویکرد آمریکا، قبلا افزایش تولید و صادرات خود را شروع کرده است.»

تهران و برخی از مشتریانش نظیر چین می گویند که تحریم های آمریکا، غیرقانونی است.

شرکت سوئیسی، «پترولاجستیک» نیز پیش بینی کرد صادرات نفت ایران در این ماه (ژانویه) برای نخستین بار از آوریل 2019 به 600 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. این رقم در سه ماهه چهارم 2020، روزانه 100 هزار بشکه افزایش یافته بود.

پترولاجستیک در ایمیلی برای رویترز نوشت: «ما طی چند ماه گذشته شاهد افزایش صادرات نفت ایران بوده ایم.»

هرچند این آمار با رقم صادرات 2.7 میلیون بشکه در روز در ماه می 2018 بسیار فاصله دارد اما سطح صادرات ماه ژانویه نشان دهنده یک افزایش قابل توجه است.

آمارهای ریفینیتیو ایکون از صادرات روزانه 370 هزار بشکه نفت ایران در ماه دسامبر خبر می دهد. بر اساس آمار این شرکت، صادرات نفت ایران در برخی از ماه های 2020، به کمتر از 100 هزار تا 200 هزار بشکه در روز کاهش می یافت.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران نیز هفته گذشته بدون ارائه آمار، گفت صادرات نفت کشورش اخیرا به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

* ردیابی نفت ایران دشوار است

هیچ رقم دقیقی برای صادرات نفت ایران وجود ندارد. نفتکش ها سیستم ردیابی ماهواره ایی دارند اما این دستگاه می تواند خاموش شود و تطبیق برنامه ها و تغییرات هفتگی آنها، تعیین این رقم را دشوار می سازد.

یک منبع آگاه در شرکت سوم رهیابی محموله ها معتقد است میزان محموله های ماه ژانویه بیش از 500 هزار بشکه در روز نخواهد بود اما نسبت به ماه دسامبر افزایش دارد.

وی تصریح کرد رفتار خریداران کلیدی ایران می تواند در ماه های آتی تغییر کند.

وی افزود: «اکنون ترامپ رفته است و این پرسش ایجاد شده است که آیا چین و هند به خرید نکردن از ایران ادامه خواهند داد؟»

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: جام نیوز نفت صادرات نفت صادرات نفت ایران هزار بشکه در روز افزایش یافته ماه ژانویه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت وارد کانال افزایشی شد

به گزارش تابناک، بهای معاملات آتی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 5 سنت یا 0.06 درصد افزایش به 88.47 دلار رسید و هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 8 سنت یا 0.1 درصد افزایش 83.44 دلار معامله شده است.

به گفته منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 19 آوریل 3.237 میلیون بشکه کاهش یافت. این در حالی است که شش تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش 800000 بشکه ای را داشتند.   معامله گران منتظر داده های رسمی ایالات متحده در مورد ذخایر نفت و محصولات هستند که قرار است امروز چهارشنبه منتشر شود. فعالیت تجاری ایالات متحده در ماه آوریل به پایین‌ترین حد در چهار ماه گذشته رسید و S&P Global روز سه‌شنبه اعلام کرد که شاخص خروجی مرکب PMI آن که بخش‌های تولید و خدمات را دنبال می‌کند، در این ماه از 52.1 در ماه مارس به 50.9 کاهش یافت.   کاهش نرخ بهره ایالات متحده می تواند رشد اقتصادی و به نوبه خود تقاضا برای نفت را در بزرگترین مصرف کننده سوخت در جهان تقویت کند. تحلیلگران همچنان بر آخرین تحولات درگیری ها در خاورمیانه متمرکز بودند، اگرچه تأثیر آن بر عرضه نفت در حال حاضر محدود است.   همچنین کارشناسان ING در یادداشتی می‌گویند: «گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که هم ایران و هم اسرائیل، عملیات‌های کنونی را علیه یکدیگر پایان یافته تلقی کرده اند و معتقدند فعلا نیازی به ادامه درگیری ها نیست.

دیگر خبرها

  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران