Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- وزیر نیرو قرارداد تجارت ترجیحی با اوراسیا را حرکتی هوشمندانه در تقابل با سیاست‌های تحریمی آمریکا دانست.
به گزارش خبرگزاری آریا، رضا اردکانیان در پیام ویدئویی به افتتاحیه نشست دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا گفت: قرارداد تجارت ترجیحی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اقدامی هوشمندانه و در جهت همسویی با روند کنونی اقتصاد جهانی و اهداف اقتصادی کشور و همچنین در تقابل با تحریم‌های آمریکا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر نیرو افزود: قطعا با شناخت ساختار اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اهداف و اولویت‌های این اتحادیه می‌توان همکاری و پیوند‌های بیشتری را در جهت منافع ملی ایفا کرد.
وی اضافه کرد: تلاش جهت رفع چالش‌ها به کیفیت اجرای تصمیمات تجاری با موافقت نامه تجارت ترجیحی و آغاز مذاکرات برای تجارت آزاد کمک قابل توجهی خواهد کرد.
اردکانیان گفت: بهره گیری از ترتیبات تجاری منطقه‌ای در جهت راهبرد توسعه صادرات امری ضروری و اجتناب ناپذیر خواهد بود از این رو چگونگی حضور ایران در اوراسیا و پذیرش تعهدات مربوطه و انطباق با اهداف توسعه باید در دستور کار متولیان کشور قرار گیرد.
وی افزود: اجرای کامل موافقت نامه‌های قبلی باید در اولویت سیاست خارجی کشور قرار گیرد، زیرا این موضوع یکی از شاخص‌های حضور در بازار‌های جهانی است و به قرار گرفتن کشور در تراز تجارت جهانی کمک می‌کند. با ارای این موافقت نامه‌ها موانع تجاری و تعرفه‌ها در سطح منطقه حذف و دسترسی به بازار‌های بزرگتر فراهم خواهد شد.
اردکانیان ادامه داد: مساله تجارت بین المللی به امری پیچیده و تخصصی تبدیل شده و قواعد و ضوابط سازمان تجارت جهانی بر دامنه پیچیدگی تجارت بین المللی افزوده است؛ هرچند ما نیاز به روز رسانی رویه‌ها و ساختار‌ها داریم.
وی از جمله این نارسایی‌ها را مربوط به قواعد مبدا و ضوابط احراز منشا کالا‌ها برای اعطای ترجیحات تجاری اعم از تعرفه‌ای و غیر تعرفه‌ای دانست و گفت: ما نیازمند ایجاد ساختار‌های مناسب در سطح ملی در این خصوص هستیم.
وی افزود: تاکید من به عنوان هماهنگ کننده فعالیت سازمان‌های دولتی در امر این موافقتنامه و به ویژه در خصوص دائمی کردن آن برای موفقیت، این است که به این موافقت نامه به شکل جامع نگاه کنیم و تحقق الزامات اجرایی آن را فراهم کنیم. در این میان نقش اتاق بازرگانی، انصافا نقش ویژه‌ای است و متولی اصلی این فعالیت بخش خصوصی است و سازمان‌های دولتی باید تسهیل کننده این ارتباط باشند.
اردکانیان اضافه کرد: اتاق بازرگانی به عنوان متولی بخش خصوصی از جایگاه و اهمیت خاصی در فرآیند مذاکرات تجارت آزاد و اجرای آن برخوردار است، ضمن آنکه نقش اتاق در صدور گواهی مبدا و مباحث فنی آن برکسی پوشیده نیست.
وزیر نیرو گفت: با توجه به اهمیت روزافزون ارتباطات اقتصادی ایران و اوراسیا، برگزاری این همایش و همایش‌های مشابه، نه تنها نقش مهمی در افزایش آگاهی تجار و فعالان اقتصادی به تعهدات و امتیازات موافقتنامه ایفا کرده بلکه می‌تواند همه را به اهمیت و شناخت و درک بیشتر شرایط جدید ترغیب کند.
اردکانیان دامه داد: با تامل در اهداف اسناد بالادستی و پایین دستی می‌توان دریافت اصلی‌ترین راهبرد بر سیاست‌های اقتصادی کشور طی سال‌های پیش رو بر محور توسعه صادرات و حرکت در مسیر الگوی رقابت پذیری و اصلاح سیاست‌های داخلی آن استوار است.
همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن به همت اتاق بازرگانی تهران و با حضور رئیس اتاق تهران و روسای سازمان‌های دولتی، دیپلمات‌ها و نمایندگان بخش خصوصی در حال برگزاری است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شناخت اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی مظهری مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران، گفت: این مرکز متولی شماره گذاری کالا و خدمات است که طی ۲۸ سال گذشته بارکدهای بین‌المللی که در فروشگاه‌ها اسکن و استفاده می‌شود، توسط این نهاد صادر شده و در همه دنیا با پیش شماره ۶۲۶ قابل شناسایی هستند؛ این کدها، مشخصات تولید کننده و مشخصات را ارائه می‌دهد؛ بر همین اساس ۷.۵ میلیون قلم کالا در کشور شماره گذاری شده و بسیاری از این کالاها به کشورهای دیگر صادر می‌شوند.

وی ادامه داد: عده‌ای ادعا می‌کردند، زمانیکه امکان صادرات به کشورهای اوراسیا داشتند، باید به الزام زمانی در استانداردی طی کنند؛ به همین دلیل باید بسته بندی‌های نو را مجدد جدا و برچسب‌های جدید را روی کالا نصب می‌کردند. انجام این فرآیند موجب آشفتگی بسته‌بندی می‌شد.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران در مصاحبه رادیویی تصریح کرد: برای همین مساله ذکر شده، در حاشیه نمایشگاه اکسپو تهران پیگیری‌هایی برای برگزاری جلسه با نماینده این نهاد بودیم تا در ایران نمایندگی مرتبط به این استاندارد دایر شود؛ پس از این مذاکرات، جلسه‌ای با رایزن اقتصادی ایران در روسیه و مدیران توسعه و تجارت تفاهم نامه‌ای با این شرکت که استاندارد اتحادیه اوراسیا داشته امضا کردیم تا نمایندگی ایران در این شرکت فعال و استاندارد روی کالا در کشور ایران اعلام شود.

مظهری خاطرنشان کرد: یکی از کدهایی که در این کالاهای صادراتی الزام داشت، «ایران کد» بود که پیش نیاز آن، کد استاندارد است؛ در نتیجه اگر کالایی برچسب استاندارد دارد، قطعاً شروط لازم استاندارد اوراسیا آسیا یا (EAC) را نیز دارد.

این مسؤول افزود: البته این تفاهم‌نامه موجب تعامل با نمایندگی می‌شود و دیگر در گمرکات کشورهای اوراسیا معطلی رخ نخواهد داد.

وی گفت: مزیتی که ایجاد شده آن است که تجار ایران باید در کشورهای طرف برای هر کالا ۱۰ روبل هزینه این استاندارد را پرداخت کنند اما در ایران این هزینه به شکل ریالی دریافت می‌شود که این هزینه هم به سود تجار است و از سوی دیگر مانع خروج ارز کشور خواهد شد و هزینه تجار را نیز به یک دهم می‌رساند.

کد خبر 6096116

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • تجارت ۸۵۰ میلیون یورویی ایران و اتحادیه اروپا در ۲ ماه
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده