Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست تخصصی «سوء مدیریت در بازار سرمایه» با حضور نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و یک استاد بانکداری و اقتصاد کلان توسط جامعه اسلامی مدیران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیزدهمین نشست تخصصی کارگروه‌های تخصصی تدوین برنامه دولت مردمی و تحول گرا با موضوع «سوء مدیریت در بازار سرمایه توسط جامعه اسلامی مدیران و با حضور حجت الاسلام سیدکاظم موسوی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و علی سعدوندی کارشناس بانکداری و اقتصاد کلان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست که به صورت مجازی برگزار شد سعدوندی با اشاره به سابقه فراز و فرود‌های بازار سرمایه در سال‌های گذشته ریزش‌های اخیر بازارا بورس را همانند ریزش بازار در سال ۷۵ برشمرد و افزود: متاسفانه ما آن زمان هم شاهد اشتباهات و خلا‌هایی که در بورس بودیم و اکنون هم همان اشتباهات و مشکلات در این رابطه وجود دارد. وقوع اشتباهات در مدیریت قابل تحمل است، اما تکرار و باقی ماندن آن‌ها در مورد پذیرش نیست.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بازار سرمایه در دوره‌های مختلف با توجه به سیاست‌های دولت‌ها شرایط متفاوتی داشته است. در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در مواقعی بازار به شدت کنترل شد و در مواقعی برخی فعالان بازار سرمایه باعث ریزش بازار شدند که در رابطه با ریزش سال ۹۷ این ادعا به وضوح قابلیت اثبات دارد.

سعدوندی گفت: امسال در حالی شاهد ریزش شدید در بازار هستیم که مسئولان کشور در اظهارنظر‌های متعدد مردم را دعوت به حضور در بازار سرمایه کردند و بسیاری با فروش اقلام حیاتی زندگی خود وارد بازار بورس شدند. این اقدام باعث شده افرادی که به صحبت مسئولان اعتماد کردند دچار زیان هنگفت شوند. اعتماد به بازار سرمایه هم دچار چالش شده و شاید زمان زیادی برای بازگشت اعتماد به این بازار نیاز باشد.

وی افزود: برای سنجش روند بازار در سال آینده باید دید بودجه‌ای که در مجلس به تصویب می‌رسد به چه صورت خواهد بود در صورتی که بودجه تورمی باشد بازار وضعیت بهتری خواهد داشت، اما در صورت اجرای سیاست انقباضی، شاهد رکود در اقتصاد خواهیم بود و در این صورت بازار نیز امکان دارد افت بیشتری را به خود ببیند.

وی با انتقاد از عملکرد مسئولین اقتصادی کشور و اینکه برای نظر کارشناسان اهمیتی قائل نیستند، ادامه داد: متاسفانه ابزار‌های لازم برای برای رشد بازار سرمایه در انحصار قرار گرفته و اکنون چندین سال است که مجوز کارگزاری به افراد ذیصلاح داده نمی‌شود. در زمینه بازارگردانی و صندوق نیز به همین منوال است این در حالی است که اگر این موارد توسعه پیدا می‌کرد امکان مدیریت بازار سرمایه تحقق می‌یافت.

وی با تقدیر از تصویب طرح افزایش سرمایه از طریق صرف سهام در مجلس شورای اسلامی این طرح را یکی از بهترین طرح‌های اقتصادی مجلس خواند و اجرایی شدن آن را خواستار شد.

در ادامه حجت الاسلام سیدکاظم موسوی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به صدمات شدید وارد آمده به قشر آسیب پذیر جامعه از جانب ریزش شاخص بورس گفت: ما در مجلس شاهد هستیم که بسیاری از مردمی که با سرمایه‌های خرد وارد بازار سرمایه شده اند دچار زیان‌های شدید شده اند. البته اولین توصیه ما به این عزیزان آن است که زود از بازار سرمایه خارج نشوند. متاسفانه دعوت از سوی بالاترین مقام اجرایی دولت صورت گرفت و آحاد مردم به بازار سرمایه ورود کردند.

موسوی گفت: ما به دنبال طرح‌های از جمله بیمه سهام هستیم تا امنیت را به بازار بیاوریم؛ و همانطور که در بسیاری از موضوعات کشور شاهد بیمه خاص هستیم که از صدمات بسیار جلوگیری می‌کند باید بازار بورس نیز در این زمینه فعال شود. همچنین ما در کمیسیون می‌خواهیم که سازمان بورس مستقل شود و رئیس این سازمان در هیئت دولت دارای جایگاه باشد و در جلسات حاضر شود البته این ایده را در زمینه بانک مرکزی هم داریم که انشالله بتوانیم این بانک را نیز به استقلال برسانیم تا امکان استفاده ابزاری از آن‌ها سلب شود.

وی خاطرنشان کرد: ما وکیل مردم هستیم و به دنبال احقاق حقوق مردم خواهیم بود جلسات متعددی در رابطه با بورس برگزار شده و پیگیر مطالبات مردم هستیم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: جامعه اسلامی مدیران احزاب سیاسی احزاب بازار سرمایه اقتصادی مجلس برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۳۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!

به گزارش خبرآنلاین ،دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، با افت ۰.۸۷ درصدی، معادل ۲۰ هزار و ۲۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۳۳ واحد قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت: رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۹۹ درصدی (معادل هفت هزار و ۵۳۶ واحد) در پله ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، سه هزار و ۹۶ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۶.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۱۱۹.۵ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش‌ بینی بورس دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه، در حالی که همه اهالی تالار شیشه‌ای منتظر یک شروع مثبت و قوی بودند، روز منفی دیگری را پشت سر گذاشت. قامت سرخ نقشه بازار بورس، نشان از منفی بودن ۸۰ درصدی تابلوهای بورسی داشت.

حجم و ارزش پایین معاملات در کنار توقف روند ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه، روایتگر روز معاملاتی فرسایشی برای سهامداران بود. روند نماگرهای سهامی نشان می‌دهد برخلاف انتظار، در روز یکشنبه خبری از حمایت حقوقی‌ها نبود و روند معاملات با بازگشت قدرت خریداران همراه نبود.

کارشناسان معتقدند، در صورتی که محرک‌های بازار از جمله دلار نیمایی تغییر چندان محسوسی پیدا نکند، روند نوسانی بازار ادامه خواهد یافت. صندوق‌های اهرمی نیز، در پایان معاملات دومین روز هفته، در سوی منفی دامنه نوسان خود قرار گرفتند؛ این موضوع مشخص می‌کند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امید چندانی به تغییر شرایط در بازار روز میانی هفته ندارند.

با وجود این، دو خبر مثبت به بازار سرمایه تزریق شده که می‌تواند حال و هوای معاملات را در روز میانی هفته تغییر دهد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «معافیت‌هایی که در حوزه بورس وجود داشته، به قوت خود باقی خواهد ماند. همچنین نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها به سطح ۲۰ درصدی بازگشت.»

از همین رو، در راستای پیش بینی بورس روز میانی هفته، می‌توان با توجه به اخبار مثبتی که به بازار سرمایه تزریق شده است، انتظار بازگشت نماگرهای سهامی به ریل مثبت را داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900717

دیگر خبرها

  • وزیر کار : لایحه امنیت شغلی کارگران به مجلس می‌رود
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس