Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج بررسی محققان دانشگاه بیرکبک، دانشگاه کینگز در لندن و دانشگاه باث انگلیس نشان داد، کودکان نوپایی که روزانه از صفحات نمایشی لمسی به میزان زیادی استفاده می‌کنند، در مقایسه با کودکان نوپایی که از صفحات لمسی کمتر استفاده می‌کنند و یا اصلا استفاده نمی‌کنند، سریع‌تر به اجسام نگاه می‌کنند و توانایی کمتری در برابر حواس‌پرتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان اظهار کردند: این یافته‌ها برای موضوع در حال گسترش اهمیت زمان غربالگری در رشد کودکان نوپا به‌ویژه با توجه به افزایش استفاده از صفحات نمایشی در همه‌گیری بیماری کووید- ۱۹ موثر است.

پروفسور تیم اسمیت، محقق ارشد این تحقیق از مرکز عملکرد و رشد مغز دانشگاه بیرکبک گفت: «در سال‌های اخیر، استفاده از تلفن‌های هوشمند و تبلت در نوزادان و کودکان نوپا شتاب گرفته است.» سال‌های اول زندگی در کودکان اهمیت بسیاری دارد که چگونه می‌توانند توجه خود را کنترل و از حواس‌پرتی برای کسب مهارت پیشرفت تحصیلی در آینده جلوگیری کنند.

نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد که ممکن است استفاده از صفحه‌نمایش لمسی در کودکان نوپا بر توسعه توجه آنان تاثیر منفی بگذارد، اما پیش‌ازاین، برای تایید این موضوع هیچ مدرک تجربی ارائه نشده بود.

پروژه TABLET پروفسور اسمیت، در عملکرد و رشد مغز، با شرکت نوزادان ۱۲ ماهه‌ که در سطوح مختلف از صفحات نمایشی لمسی استفاده کرده بودند، انجام شد. این بررسی به مدت دو سال و نیم پیگیری شد و کودکان سه بار در ۱۲ ماهگی، ۱۸ ماهگی و در سن سه و نیم سالگی مورد آزمایش قرار گرفتند.

هر بار کودکان نوپایی که در کارهای رایانه‌ای شرکت می‌کردند، با یک ردیاب چشمی برای سنجش توجه بررسی شدند. اشیاء در مکان‌های مختلف صفحه‌نمایش ظاهر شدند.  مواردی مانند اینکه کودکان نوپا با چه سرعتی به اشیاء نگاه می‌کردند و اینکه چقدر می‌توانند موارد منحرف‌کننده را نادیده بگیرند، سنجش شد.

پروفسور اسمیت اظهار کرد: «دریافتیم که نوزادان و کودکان نوپایی که از صفحات نمایشی لمسی زیاد استفاده می‌کنند، سریع‌تر به اجسام نگاه می‌کنند و در مقایسه با کاربرانی که استفاده کمتری دارند، در چشم‌پوشی از موارد منحرف‌کننده توانایی کمتری دارند.»

دکتر آنا ماریا پرتغال، محقق اصلی این پروژه افزود: در حال حاضر نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که استفاده از صفحات نمایشی لمسی باعث ایجاد تفاوت در توجه کودکان شده است یا خیر، زیرا ممکن است کودکانی که حواس‌پرتی بیشتری دارند نسبت به دیگران، بیشتر جذب ویژگی‌های جلب‌توجه در دستگاه‌های صفحه‌نمایش لمسی شوند.

دکتر راشل بدفورد، محقق دیگر تحقیق از گروه روانشناسی دانشگاه باث اظهار کرد: آنچه باید در ادامه بدانیم این است که چگونه این الگوی افزایش نگاه به اشیاء منحرف‌کننده روی صفحات نمایشی با توجه در دنیای واقعی مرتبط است. نکته مثبت اینکه کودکان با خواسته‌های چندوظیفه‌ای محیط پیچیده روزمره خودسازگار شده‌اند و آیا به مشکلات مرتبط با وظایفی که نیاز به تمرکز دارد مربوط خواهد بود؟

نکته مهم درک این مطلب است که چگونه از این فناوری مدرن استفاده کنیم به‌گونه‌ای که منافع را به حداکثر رسانده و عواقب منفی را به حداقل برسانیم.

یافته‌های این بررسی در مجله Scientific Reports منتشرشده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کودکان مغز تلفن همراه تبلت صفحات نمایشی حواس پرتی کودک کودکان نوپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۵۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم تر در آینده و ورزش های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: راه‌های افزایش قد در دوران نوجوانی

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیرهای تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی ها و درشت مغذی ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئیدهای مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئیدهای آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می افتد. همان طور که می‌دانید، استروئیدهای آنابولیک از دسته S۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این داروها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228724 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی آغاز شد
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان