Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مسعود علایی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بوکان اظهار داشت: یکی از طرح‌های مهم در بحث افزایش راندمان آب در مزرعه، استفاده از روش‌های نوین آبیاری است که این کار به طور ویژه در برنامه ششم توسعه و طرح های حوزه اقتصاد مقاومتی دیده شده است.

وی ادامه داد: در سال جاری حدود ۷۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در مناطق و استان های مختلف کشور به سیستم نوین آبیاری تحت فشار تجهیز شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مجری سامانه‌های نوین آبیاری اضافه کرد: راه‌اندازی این سامانه‌ها در بیش از ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور نیز در دست اجراست که در ادامه فرایندکار در سال جاری مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: دولت، اعتبار خوبی نیز از محل صندوق توسعه ملی و محل‌های دیگر برای این حوزه در نظر گرفته که بخشی از آن به کشاورزان متقاضی به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود.

مجری سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی افزود: روش‌های آبیاری زیرسطحی و موضعی بین ۹۰ تا ۹۵ درصد بازدهی آبیاری در مزارع دارد و روش‌های آبیاری موضعی و تیپ بیشتر برای اراضی زراعی و محصولات ردیفی و روش‌های آبیاری قطره ای و میکرو برای باغ‌ها اجرا می‌شود.

علایی گفت: استفاده از روش‌های آبیاری نوین به شرایط آب و خاک، الگوی کشت، پراکندگی قطعات و نظام های بهره‌برداری و خرده مالکی بستگی دارد.

وی اضافه‌کرد: در مناطقی که کیفیت آب پایین یا شور است، به‌طور عمده از روش‌های کم فشار برای آبیاری گیاهان استفاده می شود.

وی هدف از اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری در زمین های کشاورزی را افزایش بهره وری از منابع آب و خاک، حفاظت کمی و کیفی از منابع پایه و تولید پایدار محصولات کشاورزی برشمرد.

به گزارش ایرنا، سیستم آبیاری نوین تحت فشار  امکان افزایش ۳۰ درصدی محصول، کاهش ۳۰ درصدی مصرف سموم شیمیایی و کاهش ۲۵ درصدی انرژی در فرایند تولید را فراهم می‌کند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کشاورزی آبیاری بوکان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی کشاورزی آبیاری بوکان اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم

 

 

 

علی محمد ملا تقی، رئیس اداره باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت:همزمان با برداشت گل محمدی در سراسر کشور برداشت این محصول در قم نیز در آغاز شده است.

وی با بیان اینکه میانگین برداشت گل محمدی در کشور ۲.۲ تن در هکتار است، گفت: در سال گذشته کشاورزان ما به میانگین عملکرد حدود ۲.۵ تن در هکتار دست یافتند که با توجه به شرایط خوب اقلیمی در سال جاری و اقدامات اصلاحی از جمله تغذیه و هرس به موقع بوته‌های گل محمدی در قم، پیش بینی می‌کنیم میانگین عملکرد استان ۳ تن در هکتار باشد. 

ملاتقی با اشاره به  پیش‌بینی برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم افزود:در حال حاضر ۲۸۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان قم زیر کشت گل محمدی است که به دلیل محدود بودن صنایع مکمل در زمینه گلاب گیری و سایر فرآورده‌های گل محمدی گل‌های برداشت شده از سطح استان به صورت خام فروشی به دیگر استان‌ها به ویژه شهر کاشان ارسال می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • آغاز آبرسانی به زمین‌های کشاورزی فلارد
  • آبرسانی به ۳۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی فلارد
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه