Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهره برداری از بیش از ۳ هزار پروژه مهم منابع طبیعی و آبخیزداری، شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی غرب و شمال غرب و استان گلستان با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۵ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان آغاز شد.

 ۳ هزار و ۵۶۹ پروژه مربوط به منابع طبیعی و آبخیزداری، ۲۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اراضی غرب و شمال غرب و ۷۸ هزار هکتار زهکشی اراضی استان گلستان در چهل و سومین برنامه افتتاح جهش تولید به صورت ویدئوکنفرانس به دستور رییس جمهوری به بهربرداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این مراسم در بخش آب و خاک کشاورزی هم ۲۵ هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اراضی غرب و شمال غرب کشور و  ۷۸ هزار هکتار زهکشی اراضی در استان گلستان به بهره برداری می رسد.

این پروژه ها برای ۱۰۵ هزار و ۷۷۱ نفر اشتغالزایی ایجاد می کند.

بیش از ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی استان گلستان از دیرباز با مشکلات زهکشی مواجه بوده است، برای حل این چالش مطالعات طرح جامع تحت عنوان "طرح ۲۸۰هزار هکتاری زهکشی استان گلستان" مشتمل بر ۱۵ پروژه بزرگ زهکشی تهیه و عملیات اجرایی آن آغاز شد.

نخستین پروژه این طرح با مصوبه سفر اول رییس جمهوری در سطح ۲۲ هزار هکتار آغاز شد. تاکنون وزارت جهاد کشاورزی در سطح ۴۸ هزار هکتار، (۳۴ هزار هکتار در منطقه گمیشان، ۱۰ هزار هکتار در منطقه گنبد کاووس و ۴ هزار هکتار در سایر مناطق استان) را اجرا کرده است.

با احداث شبکه های زهکشی در استان گلستان، درآمد خالص کشاورزان در کشت آبی و دیم به ترتیب ۵۸ و ۱۵۹ درصد و شاخص بهره وری آب آبیاری بدون احتساب استفاده مجدد از زه آب ۴۴ درصد افزایش خواهد یافت و سالانه حدود ۲۲۵ میلیون مترمکعب زه آب استحصال خواهد شد که حدود ۱۰۰ میلیون متر مکعب آن با کیفیت بسیار مطلوب خواهد بود.

در سفر دوم رییس جمهوری به استان گلستان، اجرای طرح در ۵۰ هزار هکتار دیگر از اراضی در دستور کار قرار گرفت که امروز  ۷۸ هزارهکتار به بهره برداری رسید.

مجموع سطح شبکه زهکشی احداث شده در سـال‌های گذشته به حدود ۱۲۸ هزار هکتار می رسد و این پروژه به یکی از طرح‌های بزرگ زهکشی و اصلاح اراضی در سطح خاورمیانه و در تاریخ مهندسی آب ایران تبدیل خواهد شد.

یکی از بزرگترین پروژه‌های کشور که در دولت یازدهم و دوازدهم شروع شده، پروژه احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور است.

دولت در مرداد سال ۹۳ طرح شبکه‌های آبیاری و زهکشی متناظر با رودخانه‌های غرب و شمال غرب کشور را در دستور کار قرار داد و آن را با عنایت مقام معظم رهبری مصوب کرد و اجرای آن با اعتباری معادل هشت میلیارد دلار از اعتبارات محل صندوق توسعه ملی در سال ۹۴ توسط وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی آغاز شد.

در این راستا، اجرای طرح جامع شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در ۱۰ استان به مساحت ۲۲۷ هزارهکتار آغاز شد که ۷۷ هزار هکتار آن به بهره‌برداری رسیده است و ۲۵ هزار هکتار دیگر امروز به بهره برداری می رسد.

از این طرح حدود ۳۰ هزار هکتار دیگر در دستور کار قرار دارد که تا پایان سال ۱۳۹۹ به بهره برداری ‌خواهد رسید.

هدف از اجرای این طرح، بهره‌برداری مناسب از آب، خاک و منابع تولید، تثبیت جمعیت در مناطق روستایی، افزایش تولیدات کشاورزی، اشتغالزایی مؤثر و در نهایت، افزایش درآمد و رفاه روستاییان و توسعه مناطق غرب وشمال غرب کشور است.

بهره برداری از۲۵ هزار هکتار از این طرح با اعتباری بالغ بر۷۸۰ میلیارد تومان انجام شده و ۲۲ هزار فرصت شغلی را ایجاد کرده است.

/ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: غرب و شمال غرب کشور آبیاری و زهکشی بهره برداری استان گلستان زهکشی اراضی هزار هکتار آغاز شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد

جعفر مرادی حقیقی ، به نزدیک شدن فصل گرما اشاره کرد و گفت: با توجه به برخی رخدادهای طبیعی که در جنگل‌ها و مراتع اتفاق می‌افتد باید نیروهای واکنش سریع آمادگی اجرای عملیات اطفای حریق در مدت زمان کوتاه و به موقع را داشته باشند.

وی به برگزاری این رزمایش در اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود اشاره کرد و گفت: امروز این رزمایش با مشارکت و همکاری دستگاه‌های اجرایی، نیروهای نظامی و انتظامی با اتحاد و همدلی انجام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان ابراز کرد: این نیروها در این محل جمع شدند تا نشان دهند که می‌توانند به موقع برای جلوگیری از خسارت‌های جبران ناپذیری که در اثر عوامل طبیعی و انسانی در جنگل‌ها و مراتع هر از چندگاهی اتفاق می‌افتد، اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • شکست مرز‌ها در مناطق چهارگانه محیط‌زیست
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان