Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@00:31:50 GMT

داروهای گیاهیِ کرونا در انزوا

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۸۵۷۹

داروهای گیاهیِ کرونا در انزوا

اوایل آبان سال جاری بود که سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: چهار فراورده طبیعی با اجزای گیاهی برای بهبود علائم کووید۱۹ از کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو مصوبه گرفتند. دو مورد آن‌ها توانستند مجوز تولید موقت ۶ ماهه را دریافت کنند و دو داروی دیگر هنوز مجوز تولید نگرفته‌اند.

کیانوش جهانپور افزود: نخستین داروی گیاهی از این مجموعه یک اسپری دهانی با پی‌اچ‌آر ۱۶۰ که حاوی ۶ اسانس گیاهی است و با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی ارائه شده در صورت مصرف به بهبود عوارض ریوی کووید۱۹ شامل تنگی نفس، سرفه و اکسیژن‌رسانی شریانی کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: داروی دوم شربت موکوزیفت حاوی عصاره آبی میوه دو گیاه است که با توجه به مدارک کارآزمایی بالینی ارائه شده، در صورت مصرف به بهبود علائم خستگی و بی‌اشتهایی در بیماران مبتلا به کووید١٩ کمک می‌کند، این دو دارو مجوز تولید موقت ۶ ماهه را دریافت کرده‌اند و وارد بازار شده‌اند.

داروهای کمیاب ناشناس

اما حالا با گذشت نزدیک به سه ماه از آن روز که جهانپور خبر این داروهای پیشگیری‌کننده یا اثربخش قابل قبول در پروسه درمان بیماران کرونایی را داده بود، آنچه در عمل شاهد آن هستیم این است که اسپری و شربت اعلامی هنوز برای بسیاری از مردم و حتی داروخانه‌داران ناشناس است و تنها تعداد انگشت‌شماری از داروخانه‌داران از وجود محدود اسپری خبر می‌دهند. یکی از داروخانه‌داران می‌گوید: تعداد انگشت‌شماری اسپری یکی از شرکت‌های دارویی تحویل داده ولی نه در نسخه پزشکان اثری از این اسپری می‌بینیم ونه مردم عادی متقاضی آن هستند و کاملاً برای همه ناشناخته است. متصدی داروخانه دیگری می‌گوید: نام این دو محصول را تنها در رسانه‌ها خوانده‌ام ولی هیچ شرکتی این دو داروهای گیاهی را برای فروش به ما عرضه نکرده است.

نسخه‌پیچ یک داروخانه هم می‌گوید: زمانی یک دارو در بازار بیشتر می‌شود که نسخه پزشکان زیادی حاوی آن دارو باشد و داروخانه‌ها ترغیب شوند آن را تهیه کنند.

نتیجه اینکه کنکاش خبرنگار ما برای یافتن این داروهای مؤثر در بهبود بیماران کرونایی به ادعای متولیان وزارت بهداشت و درمان نشان داد در کلانشهری مانند مشهد که یکی از قطب‌های درمانی اصلی شمال شرق کشور محسوب می‌شود و کانون جمعیتی دوم کشور پس از تهران است داروهای اعلامی بیشتر از آنکه مورد اقبال قرار بگیرند ناشناخته هستند و به دلیل همین ناشناخته بودن کمیاب هستند.

روی دیگر سکه

آنچه گفته شد یک روی سکه است و روی دیگر آن به موضوع اقدام‌های وزارت بهداشت و درمان ارتباط دارد هرچند نمی‌توان توقع تبلیغ مستقیم یک دارو را داشت، ولی می‌شود انتظار داشت به سبب شرایط خاص همه‌گیری این ویروس و در صورت اطمینان از مؤثر بودن این داروها در بهبود حال مبتلایان، این بار به شیوه‌ای دیگر عمل کرد و اطلاع‌رسانی گسترده نمود تا جان افراد کمتری در خطر قرار بگیرد.

مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: وزارت بهداشت و درمان ابلاغیه خاصی در این خصوص صادر نکرده و وظیفه‌ای برای استان‌ها تعریف نکرده است.

علی روحبخش می‌افزاید: براساس روال معمول داروهای دارای مجوز از طریق شرکت‌های دارویی بین داروخانه‌ها توزیع می‌شوند و به استناد همان اصل عرضه و تقاضا در بخش دارو نیز وقتی میزان ارجاعات پزشکان به یک دارو بیشتر باشد تأمین آن هم سرعت می‌گیرد.

وی ادامه می‌دهد: در خصوص دو داروی گیاهی مورد نظر نیز به نظر می‌رسد به دلیل آنکه پزشکان بنا به هر علتی به سراغ تجویز آن‌ها نرفته‌اند، داروخانه‌ها هم ریسک نمی‌کنند و به سراغ خرید و سفارش دارویی که متقاضی کمتری دارد نمی‌روند.

با استناد به آنچه گفته شد و تأکید بر این نکته که انتشار این مطلب نه از باب تبلیغ یک دارو بوده و نه به دنبال بیان کم‌کاری متولیان است و هدف، طرح این پرسش است که اگر متولیان وزارت بهداشت براساس ادعایی که مطرح می‌کنند و بر اثربخش بودن این دو دارو در بالا بردن میزان اکسیژن خون مبتلایان یا بهبود شرایط تنفس بیماران باور دارند، چرا تمهیداتی نداشته و ندارند تا حداقل جامعه پزشکان هم به این باور برسند و با ترویج منطقی و مبتنی بر دستاوردهای علمی آن، اقدام‌های پیشگیری مؤثرتری برای مقابله با این ویروس مرگبار برداشته شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: داروی گیاهی کرونا وزارت بهداشت غذا و دارو دو دارو یک دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۸۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد

‌به گزارش خبرنگار مهر، آیین نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی که چندی پیش به امضای دو وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت رسید، سرانجام امروز و پس از چند ماه تاخیر ابلاغ شد. طبق این آیین نامه، پلتفرم‌ها فقط می‌توانند در حوزه نسخه الکترونیکی فعالیت کنند و حمل و تحویل دارو از طریق سکوها برای نسخه کاغذی ممنوع است.

این آیین نامه که در ۱۲ ماده به تصویب رسیده از زمان ابلاغ به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی اجرا می شود.

وظایف سکوها در حمل و نقل دارو

براساس ماده ۲ آیین نامه سکوهایی مجاز هستند خدمات مربوط به سفارش گیری و تحویل دارو را از طریق داروخانه های دارای مجوز بهره برداری ارائه کنند که دارای مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بوده و یا دارنده پروانه خدمات حمل و نقل، فناوری اطلاعات، هوشمندسازی از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشند.

همچنین درج هر گونه تبلیغات و تشویق مستقیم و غیر مستقیم کاربران به مصرف فراورده های دارویی ممنوع است.

سکو موظف است اطلاعات مکانی برخط حمل کننده دارو را در اختیار کاربر و داروخانه قرار دهد.

این آیین نامه هرگونه دسترسی به واسطه ذخیره یا نگهداری کد رهگیری به محتوای نسخه الکترونیک توسط سکو را ممنوع کرده است.

ماده ۴ این آیین نامه نیز نحوه نسخه پیچی و بسته بندی دارو به منظور ارسال را مشخص کرده است. براین اساس نسخه پیچی دارو پس از دریافت کد رهگیری توسط داروخانه، در سامانه های تخصصی نسخه پیچی در داروخانه انجام می شود و دامنه خدمات حمل و نقل دارو از طریق سکوها صرفا در حوزه نسخه الکترونیکی بوده و پذیرش سفارش حمل و عرضه دارو از طریق سکوها برای نسخ کاغذی ممنوع است.

همچنین سکوها موظف هستند امکان ثبت شکایت و پیگیری برخط کاربران را تحت نظارت سازمان غذا و دارو در خصوص تخلفات داروخانه ها فراهم کنند.

شرایط تعطیلی دائم یا موقت سکوها

در صورتی که سکوی دارای مجوز، تصمیم به تعطیلی موقت یا دائم دارد، باید این موضوع را از یک ماه قبل از تعطیلی به اطلاع همه کاربران و مرجع صادرکننده مجوز خود برساند.

همچنین در این آیین نامه سازمان غذا و دارو موظف است سرویس به روز رسانی شده داروخانه ها، یا تایید به روز مجوز داروخانه های دارای درخواست را در اختیار سکوها قرار دهد.

کد خبر 6091130 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری