Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@03:20:10 GMT

ارتباط چرخه‌های ماه با الگوی خواب

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۸۹۱۱

بررسی‌ها نشان می‌دهد که چرخه‌های ماه می‌تواند تاثیر زیادی در الگوی خواب انسان داشته باشد و بدخویی در طول ماه کامل ارتباط بیشتری با میزان استراحت فرد دارد.

خبرگزاری میزان - ایسنا به نقل از استادی نوشت: محققان ایالات‌متحده و آرژانتین می‌گویند: قبل از ماه کامل، مردم دیرتر به رختخواب می‌روند و کمتر می‌خوابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرن‌هاست که مردم ماه را مقصر حوادث، بلایای طبیعی و حتی خلق‌وخوی خود می‌دانند. حداقل وقتی صحبت از افراد می‌شود، این مطالعه نشان می‌دهد که بدخویی در طول ماه کامل ارتباط بیشتری با میزان استراحت فرد دارد.

محققان دانشگاه واشنگتن کشف کردند که چرخه خواب در افراد در طول چرخه ماه ۲۹.۵ روزه نوسان می‌کند. در روز‌های منتهی به ماه کامل، افراد معمولا شب‌ها دیرتر به رختخواب می‌روند و ساعت‌های کمتری می‌خوابند.

استاد زیست‌شناسی هوراسیو د لا ایگلسیا، تغییرات در هر دو زمان خواب و مدت‌زمان خواب در محیط‌های شهری و روستایی از جوامع بومی شمال آرژانتین گرفته تا دانشجویان دانشگاه سیاتل را بررسی کرد. شایان ذکر است که شهر‌های بزرگ ایالات‌متحده در شمال غربی اقیانوس آرام بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

مهم نیست که در کجا زندگی می‌کنید، ماه بر شما تاثیر می‌گذارد

محققان دریافتند که مسیر‌های ماه بدون توجه به دسترسی فرد به برق باعث نوسان می‌شود و این تغییرات در افراد ساکن در محیط‌های شهری مانند یک شهر شلوغ کمتر مشخص است. گروه تحقیقاتی اضافه می‌کند که افزایش الگو‌ها ممکن است نشان دهد که ریتم شبانه‌روزی انسان به‌نوعی با مراحل چرخه ماه هماهنگ است.

پروفسور د لا ایگلسیا اظهار کرد: «ما تاثیر تغییرات ماه با کاهش خواب و خواب کوتاهتر در روز‌های قبل از ماه کامل را مشاهده کردیم و اگرچه این اثر در جوامع بدون دسترسی به برق از شدت بیشتری برخوردار است، اما این اثر در جوامع دارای برق، ازجمله دانشجویان در دانشگاه واشنگتن نیز وجود دارد.»

این گروه با استفاده از مانیتور‌های مچ دست، الگوی خواب ۹۸ نفر را که در سه جامعه بومی در یکی از استان‌های آرژانتین زندگی می‌کردند را بررسی کرد.

یکی از جوامع برق نداشت و دیگری به برق محدود مانند یک چراغ روشنایی در خانه محدود بود. برخلاف آن مناطق روستایی، جامعه سوم در یک مکان شهری با دسترسی کامل به برق واقع‌شده بود.

نتایج تحقیقات پیشین ارائه‌شده توسط گروه پروفسور د لا ایگلسیا و سایر گروه‌ها نشان می‌دهد که دسترسی به برق می‌تواند در خواب تاثیر داشته باشد. این نتایج دوباره در این مطالعه ظاهر شد؛ جوامع شهری با دسترسی به برق دیرتر به رختخواب رفتند و کمتر از شرکت‌کنندگان روستایی خوابیدند.

بااین‌حال، ساکنان هر سه جامعه نیز هنگامی‌که ماه چرخه ماهانه خود را به پایان رساند، همان تغییرات خواب را نشان دادند. بر اساس موقعیت مکانی، میزان کل خواب در کل چرخه قمری بین ۴۶ تا ۵۸ دقیقه متفاوت بود. علاوه بر این، ساعت خواب تقریبا نیم ساعت تغییر کرد.

تاثیر ماه کامل بر خواب

محققان می‌گویند تاثیر ماه کامل تقریبا یک هفته قبل شروع می‌شود. در هر سه جامعه، افراد دیرتر به خواب می‌روند و کمترین میزان خواب را از سه تا پنج روز قبل از ماه کامل دارند.

هنگامی‌که آنان این الگو را در شرکت‌کنندگان ذکر شده کشف کردند، داده‌های نظارت بر خواب ۴۶۴ دانشجوی دانشگاه در منطقه سیاتل نیز تجزیه‌وتحلیل شد. این دانشجویان بخشی از مطالعه جداگانه بوده‌اند که نتایج آنان نیز نوسانات مشابه را نشان داد.

محققان تایید کردند که عصر‌های منتهی به ماه کامل بیشتر از بقیه ماه پس از غروب نور طبیعی وجود دارد. ماه بیشتر روشن می‌شود و به‌طورکلی در اواخر بعدازظهر یا اوایل شب این نور افزایش می‌یابد.

به دنبال یک ماه کامل، قمر‌های در حال کاهش نیز در نیمه‌شب نور قابل‌توجهی دارند و دلیل این امر آن است که ماه در آن نقاط در چرخه خود تا دیروقت طلوع می‌کند.

لئاندرو کازیراگی، محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه واشنگتن می‌گوید: «ما فرض می‌کنیم الگو‌هایی که مشاهده کردیم سازگاری ذاتی است که به اجداد ما امکان داده از این منبع طبیعی نور عصر که در یک‌زمان خاص در طول چرخه ماه اتفاق افتاده است، استفاده کنند.»

نور مصنوعی و تغییرات خواب

پروفسور د لا ایگلسیا معتقد است که اثرات ماه نیز ممکن است توضیح دهد که چرا دسترسی به برق باعث چنین تغییرات آشکاری در الگوی خواب انسان می‌شود.

وی ادامه داد: به‌طورکلی، نور مصنوعی ساعت‌های شبانه‌روزی ذاتی ما را به روش‌های خاصی مختل می‌کند و باعث می‌شود که شب دیرتر بخوابیم. این مورد باعث می‌شود که کمتر بخوابیم، اما به‌طورکلی ما از نور مصنوعی برای رسیدن به صبح حداقل نه با میل درونی استفاده نمی‌کنیم. این همان الگو‌هایی است که ما در اینجا آن‌ها را مشاهده کردیم.

کازیراگی افزود: «در زمانی خاص، ماه هنگام شب منبع مهمی از نور است و این برای هزاران سال پیش برای اجداد ما کاملا مشهود بود.»

به‌طورکلی، بدگمانی زیادی در مورد این ایده وجود دارد که مسیر ماه می‌تواند بر رفتاری مانند خواب تاثیر بگذارد، حتی اگر در محیط‌های شهری با آلودگی نوری زیاد زندگی کنیم شاید از چرخه آن اطلاع نداشته باشیم. مگر اینکه بیرون روید یا از پنجره بیرون را نگاه کنید. تحقیقات آینده باید بر این موضوع متمرکز شوند که آیا این کار از طریق ساعت شبانه‌روزی ذاتی ما انجام می‌شود یا علائم دیگری که بر زمان خواب تاثیر می‌گذارد. موارد زیادی برای درک این اثر وجود دارد.»

نتایج این تحقیق در نشریه Science Advances منتشرشده است.

بیشتر بخوانید: نحوه ورزش کردن پس از یک دوره بی‌تحرکی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: ماه خواب اخبارسلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ماه خواب دسترسی به برق الگوی خواب ماه کامل چرخه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۸۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا فایق رستمی بعدازظهر جمعه در جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: خوشبختانه ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و ماموستای اهل تسنن و تشیع در کردستان در اوج اخلاص و مودت با هم همسو و برادرند.

وی گفت: امام راحل حقیقتاً انقلابی به وجود آورد که دل‌های خفته را بیدار کرد و محرومین جهان را حریت بخشید.

ماموستا رستمی گفت: استان کردستان بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ شهید تقدیم نظام و انقلاب اسلامی کرده که ۵۴ شهید آن روحانی و ماموستا بودند که در رأس آنان ماموستا محمد شیخ الاسلام و ملأ برهان عالی بودند که در ماه مبارک رمضان به خاطر ارشاد و راهنمایی مردم به جهاد به درجه شهادت نائل شدند.

امام جمعه سنندج افزود: استان کردستان ۱۰ هزار شهید و جانباز در راه امنیت و کشور تقدیم انقلاب کرده است.
عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه بیان کرد: هدف از این گونه دیدارها و جلسات، تقارب و نزدیکی مسلمانان در ایران زمین است و مجمع تقریب مذاهب هم نقش مهمی علاوه بر داخل کشور در خارج از کشور هم داشته و دارد و آن چیزی که از مجلس تقریب بدست آوردیم خوشبختانه امروز ایران اسلامی به یک الگو در جهان تبدیل شده و واقعاً جهان را به وحدت و برادری تکان داده اما دشمن اصلی انسان‌های آزادیخواه که از حد انسانیت عبور کرده به حد درندگی و وحشی گری رسیده است.

جنایات اسرائیل وجدان بشری را بیدار کرد

ماموستا رستمی تصریح کرد: اسرائیل غاصب با قتل و کشتاری که هر روز انجام خواهد داد وجدان بشری مسلمانان را بیدار کرد و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا را هم به جنبش و حرکت وا داشت و آنها هم واقعاً دشمن را به خوبی شناختند و ایران اسلامی همیشه دفاع از مردم مظلوم فلسطین را به جهانیان اعلام می‌داشت و ما این سرکوب‌های آزادیخواهان و قشر روشنفکر جامعه را محکوم می‌کنیم.

وی در ادامه به مساله انتخابات اخیر مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: مردم کردستان در انتخابات اسفند ماه گذشته شاید بیش از انتخابات‌های دیگر به صحنه آمدند و مغلوبیت دشمن را بیشتر آشکار کرد در کردستان جایی که وحدت و برادری و همدلی موج می‌زند.

ماموستا رستمی افزود: حقیقتاً دانشگاه آزاد اسلامی کردستان در زمینه تقریب نقش زیادی داشته است.

وی گفت: زمین و کره خاکی با نور انبیا و اولیا و اوصیا و صلحا و دانشمندان مزین شده است.

وی حدیثی از حضرت علی (ع) بیان کرد و گفت: امروز علم را در برابر باران قرار داده است همانطور که باران زمین را زنده و احیا می‌کند علم هم جامعه بشریت را زنده و احیا می‌کند و زنده کردن جامعه بشری توسط علمای اعلا محقق می‌شود.

ایران بر مبنای دین مبین اسلام بنا شده است

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنانش هفته معلم و این روز و مناسبت را به افرادی که در راستای خدمتگذاری به مردم تلاش می‌کنند تبریک گفت و اظهار کرد: امروز خوشبختانه در کشوری زندگی می‌کنیم که بر اصل چهار رکن دین مبین اسلام است اول مشورت، دوم مودت، سوم مساوات و چهارم توسعه و عمران کشور بنا شده است اما با علم روز و ساختن بمب‌های هسته‌ای و آتش زا شیمیایی و از بین بردن انسان‌ها و بی احترامی به کرامات انسانی و قتل و عام و کشتار و چپاول توهین خواهد شد و این علم محسوب نمی‌شود.

ماموستا رستمی افزود: علمی که پیامبر بزرگوار اسلام بیان می‌کند علم توسعه، پیشرفت، توسعه، اخوت و برادری و ارزش دادن به کرامات انسانی است چه عجیب است! دنیای امروز به دنیای قتل و خونریزی و کشت و کشتار تبدیل شده است بنابراین ما باید در جهان اسلام قوی و با هم متحد باشیم.

وی اضافه کرد: یکی از وظایف علمای اعلا با توجه به عهدی که با خداوند متعال بستند اخوت و برادری است امروز در استان کردستان حدود ۴ هزار و ۷۰۰ روحانی و علمای اهل تسنن و تشیع وجود دارد الحمدلله در طول تاریخ در اوج سادگی و برادری زندگی می‌کنند.

علما وارثان پیامبران در گسترش علم هستند

امام جمعه شهر سنندج در ادامه یادآور شد: واقعاً علما وارث پیامبران و انبیا و اولیا و چراغ هدایت این جامعه هستند و در مسائل مختلف امروز با اسوه اخلاق مداری رسول گرامی اسلام باید سرلوحه زندگی همه ما قرار گیرد.
ماموستا رستمی بیان داشت: پیامبر مکرم اسلام انسان‌ها را به اخلاق مداری، اخلاص، مودت و اخوت، یکدلی و وحدت سوق داد و میان انصار و مهاجر حکومت برقرار کرد و وارث این گونه بزرگان دین چه کسانی هستند؟ واقعاً علما بودند که وحدت را در بین مردم اشاعه کردند.

وی با تاکید بر اینکه علم باید در همه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تقارب توسعه پیدا کند، افزود: حضرت علی علم را به عنوان یک نهر بیان کرده که باید جاری شود و همه نقاط را در برگیرد و از علم به عنوان حکمت نام برده است.


وجود ۱۷۰ حجره طلاب سنتی در کردستان

وی بیان کرد: مراکز علوم دینی و حجره‌های طلاب دینی و دانشگاه‌های مذاهب اسلامی و دانشگاه‌های اسلامی ما با وجود ۱۷۰ حجره سنتی باید وحدت عملی داشته باشند امروز همه علما و روحانیون کردستان در مراسمات مذهبی عاشورا و محرم و مولودی خوانی ماه ربیع الاول همه علما و ماموستاهای اهل سنت با روحانیون اهل تشیع هم سو هستند و شرکت می‌کنند اما متأسفانه زیاد به چشم نمی‌آید.

کد خبر 6095789

دیگر خبرها

  • شهدای روحانی الگوی مجاهد تبیین محسوب می‌شوند
  • تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد
  • ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود /کارتن خواب‌ها چهره شهر را نا زیبا می‌کنند
  • بازدید ابدالی از «مرکز ارتباط با مشتریان» بانک سینا
  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود
  • معلم باید الگوی جامعه باشد
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم