Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: حدود ۴۰۰ ایستگاه هواشناسی در شبکه دیده‌بانی جوی روی زمین داریم که به دلیل کمبود این ایستگاه شبکه دیده‌بانی ما ناقص است و باید تعداد این ایستگاه‌ها را افزایش دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سحر تاج‌بخش صبح امروز در آخرین جلسه شورای اداری استان که در سالن اجتماعات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: حدود 400 ایستگاه هواشناسی در شبکه دیده‌بانی جوی روی سطح زمین داریم که به دلیل کمبود این ایستگاه شبکه دیده‌بانی ما ناقص است و باید تعداد این ایستگاه‌ها را افزایش دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اساساً دیده‌بانی‌های جوی محدود به سطح زمین نمی‌شود، اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم در حوزه حمل‌ونقل هوایی بتوانیم پیش‌بینی‌های هواشناسی درستی را در اختیار شبکه هواپیمایی کشور قرار دهیم، باید بتوانیم لایه‌های بالای اتمسفر را دیده‌بانی کنیم. در حالی که تعداد ایستگاه‌های هواشناسی ما در ارتفاعات و لایه‌های بالای جوی فقط 15 ایستگاه است و در این حوزه با کمبود شدید ایستگاه دیده‌بانی مواجه‌ایم.

تاجبخش ادامه داد: برای نمونه وقتی پروازی از تهران بخواهد به مشهد برود، یک سری اطلاعات پروفایلی در تهران داریم و یک سری هم در مشهد؛ اما در نقاط وسط این 2 شهر هیچ اطلاعاتی از وضعیت هوا در سطوح بالای جوی نداریم و همین کمبود می‌تواند حرکت هواپیماهای ما در فضای میانی فرودگاه‌های کشور را دچار مشکل کند.

وی با یادآوری اینکه پیش‌بینی‌های جوی در همه جای دنیا عدم قطعیت دارد و این موضوع اجتناب‌پذیر است، یادآور شد: در کشور ما همان مدل‌های هواشناسی پیاده شده که در آمریکا و اروپا اجرا می‌شود؛ اما چون این کشورها شبکه پایش منظم‌تری دارند، عدم قطعیت پیش‌بینی‌های هواشناسی در این کشورها کمتر است.

ارتقای سازه‌های پیش‌بینی‌ هوا سرمایه‌گذاری است

رئیس سازمان هواشناسی کمک به ارتقا و بهبود سازه‌های پیش‌بینی‌ هواشناسی را سرمایه‌گذاری و نه هزینه دانست و گفت: ارتقای این سازه‌ها سبب پیشگیری از ایجاد مخاطراتی مانند سیل و طوفان می‌شود و نحوه عملیات سازمان مدیریت بحران ما را با نحوه درست مدیریت این حوادث و مخاطرات بهبود می‌بخشد.

تاجبخش افزود: یکی از راهکارهای ارتقای پیش‌بینی‌های ما تکمیل شبکه پایش و دیده‌بانی ماست و هر چقدر بتوانیم اطلاعات و داده‌های بهتری را پایش کنیم، از این اطلاعات به عنوان مدل ورودی مدل‌های پیش‌بینی استفاده شده و در طولانی‌مدت خروجی‌های ما را ارتقا می‌دهد.

وی ادامه داد: بنابراین مکلف هستیم که این شکبه دیده‌بانی را تکیمل کنیم تا در کوتاه‌مدت مشکلات مانیتورینگ شبکه ایستگاه‌های هواشناسی رفع شده و در بلندمدت هم پیش‌بینی‌هایمان در حوزه هواشناسی ارتقا و بهبود یابد.

آلودگی هوای قزوین تا پایان هفته تشدید می‌شودعلت آلودگی هوای قزوین مشخص شدبرف و کولاک ‌گردنه‌های استان قزوین را فرا می‌گیرد

لزوم افزایش ایستگاه‌های پایش وضعیت آب و هوا در قزوین

مدیرکل هواشناسی استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به لزوم افزایش ایستگاه‌های پایش وضعیت آب و هوا در استان گفت: با وجود استفاده از سامانه‌های مدرن و روزآمد همچنان با کمبود ایستگاه در برخی نقاط استان مواجه هستیم که این مشکل باید با توجه به احتمال ایجاد مخاطرات طبیعی مانند سیل و کولاک در این مناطق برطرف شود.

یوسف شیخ‌الملوکی با اشاره به کم‌کاری برخی دستگاه‌ها در زمینه شناسایی عوامل و علل دقیق آلودگی هوای قزوین تصریح کرد:‌ سازمان هواشناسی مسئولیت پیش‌بینی وضع آب و هوایی را دارد و اینکه چه مشکلی سبب افزایش غلظت آلاینده‌های هوا شده، ربط مستقیمی به ما ندارد و باید این مهم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری شود.

وی افزود: آنچه مسلم است اینکه وضعیت آب‌ و هوایی این روزهای ما و حاکم شدن هوای سرد در استان قزوین اوضاع آلودگی هوا را تا حدودی شکننده کرده است و این روزها شاهد رفت و بازگشت چندباره آلودگی هوا به استان قزوین بودیم که مستلزم یک چاره‌اندیشی اساسی برای رفع مشکل صنایع آلاینده است.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین پیش بینی وضعیت آب و هوای کشور آب و هوا استانداری قزوین پیش بینی وضعیت آب و هوای کشور آب و هوا سازمان هواشناسی شبکه دیده بانی پیش بینی استان قزوین ایستگاه ها آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۹۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور

سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی طی امروز تا آخر هفته در ۱۴ استان از احتمال طغیان رودخانه‌ها، سیلاب، آب‌گرفتگی و خسارت به کشاورزان خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز سه شنبه در مناطقی از استان های ایلام، لرستان،کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری،کهگیلویه و بویراحمد، فارس،کردستان، همدان، آذربایجان غربی، جنوب و غرب اصفهان و ارتفاعات البرز مرکزی در مازندران بارش باران گاهی با رعدوبرق و وزش باد شدید موقت روی می‌دهد.

این وضعیت چهارشنبه علاوه بر مناطق فوق در مناطقی از استان‌های بوشهر کرمان هرمزگان و همچنین خلیج فارس و تنگه هرمز پیش بینی می شود.

پنجشنبه به جز استان‌های ساحلی دریای خزر، زنجان، قزوین، البرز و تهران که وقوع رگبار پراکنده در آنها دور از انتظار نیست در سایر مناطق کشور بارش‌های قابل ملاحظه‌ای پیش‌بینی شده است.

روز جمعه نیز در جنوب و جنوب شرق کشور بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور بارش قابل ملاحظه پیش بینی می‌شود. شنبه هفته آینده در نقاطی از نوار شمالی کشور شمال شرق ،شرق شمال غرب غرب و جنوب غرب شاهد بارش پراکنده خواهیم بود. خلیج‌فارس و تنگه هرمز سه شنبه و پنجشنبه مواج و چهارشنبه طوفانی است. دریای عمان نیز چهارشنبه و پنجشنبه مواج است.

به گزارش تسنیم، طی چهار روز آینده به تناوب در مناطقی از سیستان و بلوچستان و شرق کرمان و جمعه در خراسان جنوبی و یزد در برخی ساعات وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک روی خواهد داد.

توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: سه‌شنبه 1403/02/11

زمان پایان: پنجشنبه 1403/02/13

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ

منطقه اثر:

سه‌شنبه 1403/02/11: نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی، شمال غرب کردستان.

چهارشنبه 1403/02/12: کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استانهای فارس، کردستان و لرستان.

پنجشنبه 1403/02/13: یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی توصیه: احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش.

توصیف سامانه: نفوذ سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های محلی

زمان پایان: پنجشنبه 1403/02/13

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و احتمال تگرگ

منطقه اثر:

سه‌شنبه 1403/02/11: نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال غرب فارس و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران.

چهارشنبه 1403/02/12: کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب هرمزگان، کرمان، فارس، همدان، مرکزی، نیمه غربی اصفهان، نیمه جنوبی آذربایجان غربی و نیمه غربی یزد.

پنجشنبه 1403/02/13: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مرکزی، همدان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و نیمه جنوبی خراسان رضوی.

اثر مخاطره: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی.

توصیه: احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی به تهرانی‌ها/ جزئیات پیش بینی هواشناسی
  • فعالیت سامانه بارشی در جنوب استان تا ساعتی دیگر
  • صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی استان
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • ربیعی سرمربی پایه‌های ذوب‌آهن شد!
  • بارش شدید باران در ایلام آغاز شد
  • پیش‌بینی وزش باد و خیرش گردوخاک در قم
  • هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛ پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور
  • پیش بینی هواشناسی؛ بارش شدید باران در 15 استان کشور، از امروز تا جمعه
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور