Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@17:23:32 GMT

آن‌‌چه باید از سندرم تخمدان پلی کیستیک بدانید

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۲۹۹۳۱

آن‌‌چه باید از سندرم تخمدان پلی کیستیک بدانید

فلوشیپ ناباروری درباره سندرم تخمدان پلی‌‌کیستیک و راه‌‌های درمان علائم آن توضیحاتی ارائه کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر فرناز فاطمی درباره سندرم تخمدان پلی کیستیک گفت: واژه سندرم یا نشانگان در مواردی به کار برده می‌شود یک اختلال یا بیماری با دو علامت یا بیشتر بروز یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخمدان پلی‌کیستیک نیز دست‌کم با دو علامت همزمان بروز می‌یابد و تشخیص داده می‌شود و به همین دلیل، سندرم نامیده می‌شود.

این فلوشیپ ناباروری درباره عوامل بروز این سندرم عنوان کرد: اگرچه مطالعات و پژوهش‌های متعددی درباره سندرم تخمدان پلی‌کیستیک انجام شده، اما هنوز علت اصلی بروز آن ناشناخته است. با توجه به پژوهش‌های انجام‌شده می‌توان گفت عوامل ژنتیکی یا عوامل محیطی و یا ترکیبی از این دو می‌تواند علت بروز این سندرم باشد.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره علائم و تشخیص سندرم تخمدان پلی‌کیستیک توضیح داد: تشخیص این سندرم بر اساس علائم است و زمانی تشخیص سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مطرح می‌شود که خانمی دو علامت از سه علامت اصلی این سندرم را داشته باشد. شایع‌ترین علامت این سندرم که تقریباً در همه مبتلایان دیده می‌شود، اختلالات قاعدگی است که به‌صورت بی‌نظمی در قاعدگی بروز می‌کند. البته بی‌نظمی در قاعدگی هم شامل قاعدگی‌های زود به زود و هم دیر به دیر است. اما در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک معمولاً قاعدگی دیر به دیر است. یعنی خانم کمتر از 9 پریود در سال دارد یا فاصله بین پریودهایش بیش از 35 روز است. یکی از عوارض این پریودهای دیر به دیر این است که معمولاً خونریزی قاعدگی شدید و طولانی است و گاه ممکن است خانم پس از سه یا چهار ماه دچار قاعدگی شود و این قاعدگی حتی تا دو هفته طول بکشد.

فاطمی بروز علائم بالینی ناشی از افزایش سطح هورمون‌های مردانه را علامت اصلی دیگر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک عنوان و بیان کرد: یکی دیگر از سه علامت اصلی این سندرم افزایش سطح آندروژن یا هورمون‌های مردانه است. البته این افزایش لزوماً نباید در آزمایش خون مشخص شود، زیرا حساسیت این آزمایش بالا نیست و نتایج در آزمایشگاه‌های مختلف، ممکن است متفاوت باشد بنابراین، ما به علائم بالینی این افزایش توجه می‌کنیم. مهم‌ترین علامت افزایش هورمون‌های مردانه هیرسوتیسم یا افزایش موهای زائد ضخیم و مردانه در صورت و بدن است. علائم دیگر افزایش آندروژن در زنان، ریزش موی سر با الگوی مردانه و جوش و آکنه مقاوم به درمان است.

این متخصص زنان با اشاره به نمای پلی‌کیستیک تخمدان‌ها در سونوگرافی به‌عنوان علامت سوم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، افزود: در مبتلایان به این سندرم تخمدان‌ها در سونوگرافی بزرگ‌تر از حد معمول‌اند و حاشیه تخمدان‌ها پر از فولیکول‌های ریز است. یادآوری این نکته ضروری است که اگرچه عبارت پلی‌کیستیک به وجود کیست دلالت دارد، ولی در واقع منظور همان فولیکول‌های ریز است.

فاطمی در ادامه یادآور شد: همان‌طور که گفته شد، اگر خانمی دو علامت از این سه علامت اصلی را داشته باشد، تشخیص سندرم تخمدان پلی‌کیستیک برای او مطرح می‌شود اما در کنار این سه علامت اصلی، علائم دیگری همچون چاقی، که در اغلب مبتلایان دیده می‌شود، ناباروری‌، اختلالات خوردن، اختلالات خواب و افسردگی نیز در مبتلایان به این سندرم دیده می‌شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا درباره میزان و سن شیوع این بیماری گفت: در مطالعات و پژوهش‌های مختلف، شیوع این سندرم بین پنج تا 20 درصد گزارش شده است اما ما در مرکز خودمان که یک مرکز ارجاعی است، با شیوع بیش از 20 درصد مواجه‌ایم. سن بروز علائم هم پس از سن بلوغ است. در واقع ممکن است دخترخانمی از همان دوران جنینی مبتلا به این سندرم باشد، اما پس از بالغ شدن علائم آن بروز می‌یابد.

این فلوشیپ ناباروری‌ درباره درمان این سندرم عنوان کرد: متأسفانه برای این اختلال درمان قطعی و دائمی وجود ندارد. یعنی مبتلایان به این سندرم نیاز به کنترل دائمی و درمان علامتی دارند تا سنین یائسگی که تخمدان‌ها کوچک شوند و ذخیره تخمدان کاهش یابد. بنابراین، بیماران نباید انتظار داشته باشند که با مصرف یک دوره دارو، این اختلال برطرف شود و درمان‌های ما بر اساس علامت است.

فاطمی در ادامه در خصوص درمان‌های سندرم تخمدان پلی‌کیستیک عنوان کرد: مهم‌ترین و نخستین گام درمان در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک کاهش وزن و اصلاح سبک زندگی است. اصلاح سبک زندگی شامل اصلاح عادات نادرست تغذیه، خواب، تحرک و ... است. در زمینه کاهش وزن هم ما توقع زیادی از بیماران نداریم و اگر فقط پنج تا 10 درصد از وزن خود را کم کنند، خودشان شاهد بهبود علائم این سندرم خواهند بود.

این متخصص زنان با اشاره به درمان علامتی در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک افزود: همان‌طور که گفتم، رویکرد درمانی ما مبتنی بر شکایت بیمار است. مثلاً اگر خانمی با شکایت بی‌نظمی قاعدگی به ما مراجعه کند، از درمان دارویی هورمونی، یعنی قرص‌های ترکیب استروژن و پروژسترون و یا فقط پروژسترون استفاده می‌کنیم. اگر شکایت اصلی، رشد موهای زائد و آکنه باشد، از همان داروهای هورمونی پیش‌گفته به همراه داروهای ضدآندروژن استفاده می‌کنیم و ممکن است لیزر موهای زائد را توصیه کنیم اما اگر مشکل اصلی خانم ناباروری‌ باشد، رویکرد ما متفاوت خواهد بود.

وی در خصوص درمان ناباروری در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک گفت: یک باور اشتباه وجود دارد که همه مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک باید برای بارداری آی وی اف انجام دهند. این باور کاملاً نادرست است. همان‌طور که گفته شد، علت اصلی ناباروری‌ مبتلایان به این سندرم، اختلال تخمک‌گذاری است. گاهی فقط با پنج تا 10 درصد کاهش وزن، بی‌نظمی قاعدگی در خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک برطرف می‌شود و بدون هیچ درمانی، می‌تواند باردار شود. اگر این کاهش وزن مؤثر نبود، ما علت ناباروری را به دقت بررسی می‌کنیم و اگر آزمایش اسپرم آقا نرمال بود و لوله‌های فالوپ خانم نیز سالم بود، از روش‌های ساده، یعنی تجویز داروهای تحریک تخمک‌گذاری استفاده می‌کنیم و با سونوگرافی کنترل می‌کنیم که آیا فولیکول‌ها رشد مناسب دارند. اگر این روش نتیجه‌بخش نبود، مرحله بعد آی یو آی و در صورت ناموفق بودن، مرحله آخر انجام آی وی اف است.

فاطمی با اشاره به ضرورت تشخیص و کنترل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک از سنین نوجوانی یادآور شد: متأسفانه باور اشتباهی در میان برخی خانواده‌ها وجود دارد که دختران پیش از ازدواج نباید به متخصص زنان مراجعه کنند و یا مصرف داروهای هورمونی ممکن است در آینده باعث ناباروری دختران شود. این باورها کاملاً نادرست است. در صورتی که علائم این سندرم کنترل نشود، در آینده ممکن است عوارض جدی مانند ناباروری‌ برای دخترخانم به دنبال داشته باشد. بنابراین، اگر دخترخانم نوجوانی دو علامت از سه علامت اصلی گفته‌شده را داشت، باید به پزشک مراجعه کند. البته، باید توجه داشت که ممکن است از زمان بلوغ یعنی نخستین قاعدگی تا دو سال بی‌نظمی در قاعدگی وجود داشته باشد که طبیعی و ناشی از عدم هماهنگی عملکرد هورمون‌های مغزی و تخمدانی است. اما پس از آن اختلالات قاعدگی باید جدی گرفته شود. زیرا اگر مثلاً دختر خانمی 4 یا 5 ماه قاعدگی نداشته باشد، پس از آن ممکن است خونریزی شدید و طولانی داشته باشد که چنین وضعیتی می‌تواند باعث بروز کم‌خونی در او شود و همچنین قاعدگی دیر به دیر با افزایش ضخامت دیواره رحم همراه است که می‌تواند در آینده زمینه‌ساز بروز سرطان رحم شود.

وی خاطرنشان کرد: سبک زندگی سالم مهم‌ترین رکن در کنترل علائم سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است. حتی اگه خانم دچار چاقی نباشد، عادات نادرست مانند دیر به خواب رفتن و دیر از خواب برخاستن، صبحانه نخوردن، تحرک نداشتن و مصرف غذاهای آماده و چرب می‌تواند باعث تشدید علائم این سندرم شود بنابراین، مهم است که خانم‌هایی که اضافه‌وزن دارند، حتماً با مشاوره با یک متخصص تغذیه و دریافت یک رژیم غذایی مناسب وزن خود را کاهش دهند و همه مبتلایان به این سندرم، فارغ از وزن، یک سبک زندگی سالم همراه با روزانه دست‌کم نیم ساعت ورزش در پیش بگیرند.

هزینه‌های "درمان ناباروری" تحت پوشش بیمه قرار می‌‌گیردراهکارهای طب سنتی برای مقابله با ناباروری/ افزایش سن ازدواج از دلایل ناباروری10 تا 15 درصد زوجین دچار مشکل "ناباروری‌‌" هستند/ رابطه مستقیم ازدواج در سنین بالا و ناباروری

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بهداشت و درمان بهداشت و درمان مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک درمان ناباروری دیر به دیر تخمدان ها سبک زندگی دو علامت کاهش وزن بی نظمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید

به گزارش ورزش سه، در طول سال‌ها، لیورپول و اورتون به عنوان دو تیم همسایه در این بندر از کشور انگلیس، رقابت های کلاسیکی برگزار کردند و این جدال‌ها صحنه های دراماتیک زیادی داشته است. اکنون قبل از دوئل دوباره آنها در آنفیلد، می‌خواهیم نگاهی به مسائل خاص این دربی داشته باشیم.

آغاز دشمنی از دل یک فاجعه
میان دو تیم لیورپول و اورتون هیچ اختلاف جغرافیایی و سیاسی نیست و این دربی یکی از دربی های کم خشونت است.  در طول سال های ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ باشگاه اورتون باشگاه کاتولیک مذهب بود و دلایل مختلف داشت و همین باعث شد که لیورپول تیم پروتستان مذهب شناخته شود و همین یکی از دلایل است اما قطعی این موضوع باعث اختلاف نیست. 

فاجعه ورزشگاه هیسل موجب تیره شدن روابط هوادران دو تیم شد چون که هر دو از رقابت های اروپایی به مدت چند سال حذف شدند اما با وجود اینکه باشگاه لیورپول تقصیری نداشت و بی تقصیر بود!

اما پس از فاجعه ورزشگاه هیلزبرو روابط دو باشگاه بهبود یافت و اورتونی ها هم به جمع تحریم کنندگان روزنامه سان پیوست اند و زنجیره ای از شال ها و پرچم های لیورپول و اورتون در گودیسون پارک نصب کردند.

دیگر تیم حاضر در دربی مرسی ساید
دیگر تیم که در دربی مرسی ساید وجود دارد تیم ترانمر روورز است اما به دلیل حضور نداشتن به مدت زیاد در سطح اول و دوم فوتبال انگلستان زیاد دیداری بین ترانمر روورز و لیورپول و ترانمر روورز و اورتون نمی‌بینیم. این سه تیم گهگاهی در جام حذفی انگلستان با یکدیگر بازی می‌کنند. آخرین بازی این تیم با دو تیم دیگر در سال ۲۰۰۰ بود که ترانمر روورز در جام حذفی اورتون را برد اما در دور های بعدی لیورپول، ترانمر روورز را مغلوب کرد .

اصطلاحات و اتفاقات دربی مرسی ساید
گذر از پارک به بازیکنانی که بین دو تیم لیورپول و اورتون جابجا می‌شوند می‌گویند از پارک گذر کرده، دلیلش پارکی است به نام استنلی که بین ورزشگاه دو تیم است. 
اورتون از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۲ مستقیما از لیورپول خرید نکرده و همچنین لیورپول ۱۹۵۲ تا سال ۲۰۰۰ هم از اورتون خرید نکرده است.

مرسی ساید به روایت آمار
در 171 تقابل میان این دو تیم، لیورپول 74 پیروزی را تجربه کرده و اورتون تعداد پیروزی‌هایش نصف تساوی های این تقابل بوده است! 
در واقع 36 برد اورتون در قیاس با 61 تساوی به دست آمده در این جدال، همان آماری است که ثابت می‌کند این تقابل در بسیاری از اوقات یک نبرد کاملا یک طرفه بوده است.

هدیه‌ای خاص برای رینا
شاید برای اولین بار در تاریخ لیگ برتر، این دو تیم در فصل 2006/07 در شرایطی برابر به یکدیگر رسیدند. لیورپول پس از روزهایی که با هولیه و بنیتز گذراند، از شخصیت قهرمان لیگ قهرمانان اروپا دور شده بود و اورتون هم توانسته وضعیت سخت ابتدای فصل را اتغییر دهد تا در نزدیکی منطقه سهمیه قرار بگیرد. این یکی از خاص ترین پیروزی های اورتون بود و شاگردان دیوید مویس برابر آنفیلدی‌ها آسان ترین بازی فصلشان را پشت سر گذاشتند. از همان دقیقه 24، تیم کیهیل و اندی جانسون با گذر از پشت سر جیمی کرگر و سامی هیپیا دو بار به گل رسیدند ولی خاص ترین گل ان بازی در دقیقه 90 به ثبت رسید. جانسون زمانی که برای سومین بار دروازه رینا را باز کرد، با هر دو دستش به عدد روی اسکوربرد اشاره می‌کرد؛ سه گل برای شرمنده کردن قهرمان اروپا!

جرارد هم هت‌تریک بلد است!
استیو جی مقابل رقیب سنتی تیم محبوبش همیشه با حال و هوای خاصی وارد زمین می‌شد و نقشی محوری در ترکیب این تیم داشت. خاص ترین دربی برای او، با آخرین هت تریک او همراه بود. جرارد در حالی در فصل 2011/12 مقابل این تیم هت تریک کرد که پس از سال 1982 و یان راش، هیچکس موفق به ثبت هت تریک در آنفیلد نشده بود.



موشک جواب موشک!
دیوید مویس پیش از دیدار در سال 2012، در کنفرانس خبری به مسئله واکنش لوئیس سوارز در نیمه نهایی جام جهانی 2010 مقابل غنا اشاره کرد و سوارز را یک بازیکن بی‌شخصیت و شیاد عنوان کرد. او درباره سوارز گفت: سوارز اصلا شخصیت یک انسان درست را ندارد. نیازی نبود که مقابل غنا، آن هند را انجام دهد؛ کافی است هر هفته به بازی او نگاه کنید و ببینید چند بار روی زمین شیرجه می‌زند.
سوارز جواب مرد اسکاتلندی را به شکلی عجیب داد. درست در شروع بازی سوارز موفق شد دروازه اورتون را باز کند و با شیرجه زدن روبه نیمکت تیم میزبان موجب عصبانیت مویس و فیل نویل شد. البته مویس در پایان خوشحال بود چون تیمش به بازی برگشت و در شرایطی که بازی 2-2 بود، سوارز موفق به هت تریک شد که گل دقیقه نودی، او آفساید اعلام شد.

عجیب مثل اوریگی
اوریگی یک بازیکن عجیب در تاریخ فوتبال بود. شاید هیچ یک از گل های دیرهنگام لیورپول به اورتون، به اندازه این گل خارق العاده نباشد ولی مطمئنا این گل، هر هواداری که ذره‌ای به اورتون علاقه داشت را عذاب داد. درست در شرایطی که بازی با نتیجه بدون گل به پایان می‌رسید، توپی که با گذر کردن از خط می‌توانست بازی را به پایان برساند، به تیرک برخورد کرد و در آن لحظه بود که توپ روی تیرک فرود آمد. پیکفورد تسلیم ضربه ناگهانی اوریگی بود و این گل برای ثبت نام اوریگی در تاریخ این دیدار کافی بود.

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • جریمه نقدی یک میلیاردی برای واحد تولیدی متخلف
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • جریمه یک واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری
  • جریمه واحد تولیدی فرآورده خوراک دام و طیور در چهارمحال و بختیاری
  • هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن