Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@01:54:22 GMT

این کشور توسط زنان اداره می شود+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۳۰۵۵۵

این کشور توسط زنان اداره می شود+ تصاویر

 

به گزارش جماران، نخستین نخست ‌وزیر زن در استونی بر سکوی قدرت تکیه زد. «کایا کالاس» 43 ساله رهبر حزب «اصلاحات» با رای روز دوشنبه 25 ژانویه پارلمان این کشور توانست به عنوان نخست ‌وزیر دولت ائتلافی قدرت را به دست بگیرد.

با انتخاب خانم کالاس، این کشور در سطح رئیس‌ جمهوری و نخست‌ وزیری از سوی زنان اداره می‌ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا در حال حاضر «کرستی کالیولاید» در سمت رئیس جمهوری این کشور مشغول به فعالیت است.

 

 

کایا کالاس دختر «سیم کالاس» نخست ‌وزیر پیشین استونی است. او پیش از این نماینده پارلمان بود.

 

 

خانم کالاس روز دوشنبه توانست برای تشکیل یک دولت ائتلافی با حزب میانه استونی به ریاست «یوری راتاس» از پارلمان این کشور رای مساعد بگیرد.

 

 

هر دو حزب هفت عضو در کابینه دارند و با خانم نخست ‌وزیر تعداد اعضای هیات دولت استونی به 15 می ‌رسد.

او در سخنرانی ‌اش در پارلمان این کشور گفت: « در لوای حکومت قانون هیچ تصمیمی مبتنی بر پول کثیف اتخاذ نمی‌ شود. اگر ما جلوی این کار را نگیریم نه تنها یک حزب دولت بلکه اعتماد شهروندان به دولت از بین می ‌رود.»

خانم کالاس در دوره ‌ای که اغلب کشورها با قرنطینه‌ های طولانی برای عبور از وضعیت همه ‌گیری ویروس کرونا مواجه هستند وعده داده که بتواند به شکلی تعادل را میان بازگشایی اقتصاد و بازار و حفظ سلامت مردم ایجاد کند.

 

 

انتخابات سراسری بعدی در استونی ماه مارس 2023 برگزار می ‌شود و دولت فعلی به رهبری خانم کالاس فقط دو سال زمان برای کار کردن دارد. یکی از بزرگ‌ ترین چالش ‌های کابینه تازه، سر و سامان دادن به اوضاع بحرانی شیوع ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی ناشی از این ماجراست.

کالاس تلاش کرد تا آنجا که ممکن است تعداد وزیران زن را در کابینه خود افزایش دهد و وزیران کلیدی اقتصاد و امور خارجه از میان زنان برگزید. هر چند رئیس جمهور این کشور 1.3 میلیون نفری هم زن است، اما شاید خانم کالیولاید نخواهد بار دیگر کاندیدای انتخابات سپتامبر 2021 شود.

کایا کالاس کیست؟

کایا کالاس در 18 ژوئن 1977 در پایتخت استونی متولد شد. او دختر «سیم کالاس» چهاردهمین نخست وزیر استونی است که پیشتر کمیسیونر اروپا بود.

 

 

پدربزرگ کایا کالاس «ادوارد آلور» بود که یکی از بنیانگذاران جمهوری استونی در 24 فوریه 1918 و اولین رئیس پلیس استونی بود (از 1918 تا 24 مه 1919). 

 

 

کایا کالاس در سال 1999 با مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه تارتو فارغ التحصیل شد.

 

 

وی از سال 2007 در مدرسه بازرگانی استونی تحصیل کرد و در سال 2010 مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد گرفت. 

شغل حرفه ای

کالاس در سال 1999 به عضویت کانون وکلا در استونی درآمد و در سال 2002 به یک وکیل دادگستری تبدیل شد. وی در شرکت حقوقی Luiga Mody Hääl Borenius شریک شد و به عنوان مربی اجرایی در مدرسه بازرگانی استونی کار کرد. وی همچنین عضو ائتلاف ضد انحصاری اروپا است. در سال 2011 وی به عنوان عضوی از کانون وکلای استونی در وضعیت غیرفعال قرار گرفت.

 

 

در نوامبر 2018، کالاس کتاب «نماینده اروپا: چهار سال در پارلمان اروپا» را منتشر کرد که در آن زندگی و کار خود را در بروکسل از 2014 تا 2018 توصیف می کند.

 

 

زندگی سیاسی

عضو پارلمان استونی، 2010 تا 2014

در سال 2010 ، کالاس تصمیم گرفت که به حزب اصلاحات استونی بپیوندد. وی در سال 2011 با کسب 7157 رأی راهی پارلمان استونی شد. وی عضو پارلمان دوازدهم استونی بود و از سال 2011 تا 2014 ریاست کمیته امور اقتصادی را بر عهده داشت. 

 

 

عضو پارلمان اروپا ، 2014 تا 2018

در انتخابات سال 2014 ، کالاس کاندیدای پارلمان اروپا شد و 21،498 رأی آورد.

کالاس در پارلمان اروپا در کمیته صنعت، تحقیقات و انرژی خدمت می کرد و جانشین کمیته بازار داخلی و حمایت از مصرف کننده بود. وی نایب رئیس هیئت نمایندگان در کمیته همکاری پارلمانی اتحادیه اروپا و اوکراین و همچنین عضو هیئت نمایندگان در مجمع پارلمانی یورونست و هیئت نمایندگی روابط با ایالات متحده بود. 

 

 

کالاس علاوه بر وظایف کمیته خود، عضو گروه بین المللی پارلمان اروپا در دستور کار دیجیتال و نایب رئیس گروه بین المللی جوانان بود. 

کالاس در مدت حضور خود در پارلمان، در زمینه استراتژی بازار دیجیتال  سیاست های انرژی و مصرف کننده و همچنین روابط با اوکراین کار کرد. به ویژه او با حمایت از حفظ مرزهای دنیای دیجیتال از ظهور شرکت های نوآور برای حقوق بنگاه‌ های کوچک و متوسط ایستادگی کرد. او طرفدار نوآوری است و به طور مکرر تأکید می کند که مقررات نمی توانند و نباید مانع انقلاب در بخش فن آوری شوند. 

 

 

کالاس به عنوان گزارشگر شش گزارش فعالیت داشت: نظریه به اصطلاح مقررات حریم خصوصی الکترونیکی، قواعد قانون مدنی در زمینه رباتیک و در مورد گزارش سالانه سیاست رقابت اتحادیه اروپا، و در مورد ارائه معامله جدید برای مصرف کنندگان انرژی، قانون مربوط به تخلفات و تحریم ها و گزارش ابتکار عمل در مورد بازار واحد دیجیتال. 

در مدت حضور خود در پارلمان، وی همچنین به عنوان رهبر جوان اروپا (EYL40) معرفی شد. 

بازگشت به سیاست ملی

در 13 دسامبر 2017، «هانو پوکور» رهبر حزب اصلاحات اعلام کرد که دیگر در ژانویه 2018 برای رهبری حزب کاندید نخواهد شد و پیشنهاد داد که کالاس در عوض کاندیدا شود. کالاس پس از بررسی این پیشنهاد، در 15 دسامبر اعلام کرد که دعوت به شرکت در انتخابات رهبری را می پذیرد.

در 3 مارس 2019، حزب اصلاحات به رهبری کالاس، با کسب 29٪ آرا در انتخابات عمومی پیروز شد و حزب حاکم استونی (مرکز) 23٪ را به دست آورد. 

در ژانویه 2021، پس از استعفای «یوری راتاس» از نخست وزیری، کالاس دولت ائتلافی به رهبری اصلاحات را با حزب مرکز تشکیل داد و وی را به عنوان اولین زن نخست وزیر در تاریخ استونی تبدیل کرد.

 

 

فساد مالی و ماجرای برکناری نخست ‌وزیر پیشین

یوری راتاس نخست‌ وزیر پیشین استونی به دنبال آغاز تحقیق دادگستری این کشور درباره پرونده فساد مالی «حزب میانه»، جریان سیاسی نزدیک به او از قدرت کناره ‌گیری، و استعفا کرد.

 

 

استعفای نخست‌ وزیر پیشین استونی موجب انحلال دولت ائتلافی میانه-راست در این کشور شد.

فعالیت های دیگر کالاس

دوستان اروپا، عضو هیئت امنا (از سال 2020)

شورای اروپا در روابط خارجی (ECFR)، عضو

مجمع اقتصادی زنان، عضو هیئت مشورتی

جوانان لیبرال اروپا (LYMEC)، مربی

 

 

رهبران جوان اروپا، عضو

اراسموس برای کارآفرینان جوان، سفیر اتحادیه اروپا

گروه دوستداران کتابخانه اتحادیه اروپا، عضو

انجمن اینترنتی اروپا، عضو سیاسی

مجمع اروپایی منابع انرژی تجدیدپذیر، عضو هیئت مدیره 

رهبران جوان جهانی، عضو

زنان رهبر سیاسی، عضو

شبکه آموزش کارآفرینی اروپا، سفیر اتحادیه اروپا

 

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 جماران استونی نخست وزیر استونی سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۰۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارلمان اروپا قطعنامه‌ای ضد ایرانی صادر کرد

پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای جانبدارانه پاسخ مشروع ایران به رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و در خصوص حمله غیرقانونی رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران به ابراز تاسف بسنده کرده است.

به گزارش تسنیم، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنجشنبه در قطعنامه‌ای جانبدارانه و بدون در نظر گرفتن حق مشروع و قانونی ایران برای پاسخ به رژیم صهیونیستی، عملیات موشکی و پهپادی اخیر ایران به سرزمین‌های اشغالی را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه بر حمایت کامل از امنیت رژیم اسرائیل تاکید کردند. آن‌ها همچنین در این قطعنامه صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند!

 

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه با نادیده گرفتن بیش از ۷ ماه جنایت و کشتار مردم مظلوم غزه و کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی و حمله این رژیم به کشور‌های مجاور، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیما‌های بدون سرنشین و موشک استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه جانبدارانه در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

این قطعنامه پارلمان اروپا در حالی صادر شده که هیچ توجهی به نقش مخرب و ثبات زدای رژیم اسرائیل و حامیان این رژیم در منطقه اشاره نشده است. اخیرا نیز گزارش‌هایی از کشف گور‌های دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • پسکوف: پارلمان اروپا «ماشین روس هراسی» است
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • پارلمان اروپا قطعنامه‌ای ضد ایرانی صادر کرد
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا / تاکید بر تحریم های بیشتر ایران
  • پارلمان اروپا قطعنامه ضد ایران صادر کرد
  • قطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • (ویدئو) رها کردن یک کبوتر در پارلمان اروپا جنجالی شد