Web Analytics Made Easy - Statcounter

مبارزه با فساد قطعاً موجب دلگرمی مردم و بازگرداندن اعتماد در بین جامعه خواهد شد به شرطی که مردم تداوم این مبارزه را بدون درنظر گرفتن ملاحظات سیاسی و حزبی و غیره ببینند و آن را در زندگی خود و در تغییر وضعیت اقتصادی جامعه لمس کنند که تا امروز قوه قضائیه این رویکرد را به خوبی پیگیری کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صاحب نیوز، طی روزهای گذشته صدور حکم قضایی مهدی جهانگیری، برادر معاون اول رئیس جمهور و مؤسس بانک گردشگری که سمت‌های رئیس هیئت مدیره مجتمع فولاد صنعت بناب، رئیس هیئت مدیره شرکت نگین گردشگری و رئیس‌هیئت مدیره شرکت هلدینگ صنایع و معادن ماهان را نیز داشته در صدر اخبار قرار گفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*اثرات بازدارندگی برخورد با دانه درشت‌های اقتصادی

سخنگوی قوه قضائیه در این رابطه به خبرنگاران گفت: وی به جرم قاچاق حرفه ای ارز به مبلغ  ۶۰۷ هزار و ۱۰۰ یورو و همچنین  ۱۰۸ هزار دلار و  با ارزش ریالی ۲۶ میلیارد و ۸۲۱ میلیون و ۴۸۰ هزار ریال به لحاظ انتقال ارز به صورت غیرقانونی به خارج از کشور به تحمل دو سال حبس و ضبط ارز قاچاق شده و جزای نقدی ۴ برابر بهای ریالی ارز قاچاق یعنی ۴ برابر  ۲۶ میلیارد ریال محکوم شده است.

غلامحسین اسماعیلی ادامه داد: جهانگیری علاوه بر آن به جرم تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۴۵۶ میلیارد و ۲۱۶ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال به  تحمل دو سال حبس دیگر  و رد مال یعنی همین ۴۵۶ میلیارد ریال محکوم شده است. در رابطه با خودداری از ارایه اطلاعات واقعی به سازمان  بورس به ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود و در ارتباط با ارز هم تحمل ۷۴ ضربه شلاق داشتند که دادگاه تجدیدنظر یک مورد از ۷۴ ضربه شلاق را تعلیق کرده و مورد دیگر از ۷۴ ضربه شلاق را به ۵۰ میلیون ریال جزای نقدی تبدیل کرده یعنی مجازات شلاق عملاً منتفی است ولی بابت هر کدام از این عناوین مجرمانه به تحمل دو سال حبس و رد مال و جزای نقدی محکوم شده است.

برخورد با دانه درشت‌های فساد اقتصادی همواره خواسته مردم بوده و از مطبوعات منعکس شده و گاه گاهی نیز سوژه شعار تبلیغاتی کاندیداها بوده است اما قوه قضائیه با صدور این حکم و حکم های اخیر نشان داد، قصد دارد به این خواسته مردم جامه عمل بپوشاند. اتفاقی که در سطح جامعه بسیار مثبت ارزیابی شده و موجب افایش رضایت مندی و دلگرمی بین مردم می‌شود.

هادی زمانی، جامعه شناس و کارشناس رسانه، در این رابطه با بیان این که این برخودها طبیعتاً اثرات بازدارندگی در سطح جامعه خواهد داشت، گفت: نظام اجتماعی یک نظام ساختارمند همانند یک چرخه است که سرنوشت جامعه را رقم می‌زند و کسانی که این ساختارها را می‌سازند مسئولان هستند.

*مسئولان نباید حقوق و امتیازات بالاتری از مردم داشته باشند

وی تصریح کرد: اگر در جامعه‌ای حقوق رئیس جمهورش تفاوت چندانی با مردم نداشته باشد و رئیس جمهور و سایر مسئولان خود را تافته جدا بافته‌ای ندانند و بلکه خود را خادم ملت بدانند و به خاطر این مقام، مسئولیت پذیرتر از عموم مردم باشند در حالی که به خاطر داشتن مقام بالاتر حق و امتیاز بیشتری برای خود قائل نباشند و حتی فراتر از آن در سطح طبقات ضعیف جامعه زندگی کنند تا مشکلات و چالش‌های همه طبقات جامعه را درک کرده و برای رفع آن تلاش کنند، یعنی آن چه نمونه آن را در زندگی حضرت امیرالمؤمنین علی -علیه السّلام- مشاهده می‌کنیم، ساختاری شکل خواهد گرفت که مدیران آن دزد نخواهند بود.

این جامعه شناس ادامه داد: این مسأله از آن باب حائز اهمیت است که انتصاب افراد سالم، یک ساختار سالم ایجاد می‌کند که در آن فقط افرادی می‌توانند بالا بیایند که به فکر خدمت باشند و آن چه جامعه را به عقب می‌راند ایجاد ساختارهایی است که به سبب انتصاب افراد نالایق به وجود آمده باشد که موجب انتخاب مسئولانی می‌شود که مانند خودشان به فکر منافع شخصی باشند.

زمانی در مورد دستگیری و صدور حکم برای دانه درشت‌های اقتصادی اظهار کرد: دستگیری و برخورد قضایی با یک فرد طبیعتاً نمی‌تواند ساختارها را تغییر دهد اما زمانی که این حرکت تداوم داشته باشد در جامعه تأثیر خواهد گذاشت.

*مردم مبارزه با فساد را در زندگی خود لمس می کنند

وی با اشاره به این که طی سال‌های اخیر فضای بی‌اعتمادی در جامعه شکل گرفته و بخشی از سرمایه اجتماعی فروریخته شده است، گفت: مردم در این شرایط زمانی برخورد با فساد را باور خواهند کرد که اثرات آن را در زندگی خود و در سطح جامعه ببینند. نمی‌توان گفت مبارزه با گرانی در جامعه وجود دارد ولی از آن سو مردم هر روز شاهد گران شدن بی‌رویه کالاها باشند.

این کارشناس رسانه با آوردن مثالی این موضوع را تفهیم کرد. وی گفت: مدتی قبل قیمت پکیج گرمایشی به 15 میلیون تومان رسید. مدتی به این منوال بود تا این که سربازان گمنام امام زمان چند انبار بزرگ که در آن پکیج احتکار شده بود را کشف و این پکیج‌ها را راهی بازار کردند و قیمت پکیج یکباره از 15 میلیون تومان به  میلیون تومان رسید و مردم این را احساس و لمس کرده و دیدند که با محتکران پکیج برخورد شد.

زمانی تأکید کرد: مبارزه با فساد قطعاً موجب دلگرمی مردم و بازگرداندن اعتماد در بین جامعه خواهد شد به شرطی که مردم تداوم این مبارزه را بدون درنظر گرفتن ملاحظات سیاسی و حزبی و غیره ببینند و آن را در زندگی خود و در تغییر وضعیت اقتصادی جامعه لمس کنند.

وی عنوان کرد: باید تلاش کنیم که ساختارها را اصلاح کنیم مثل تغییر ساختار بودجه که مجلس در حال پیگیری آن است چرا که با این مکانیسم بودجه دزدآفرین و فسادآفرین نمی‌شود جامعه‌ای بهتر درست کرد.

نگاه جامعه شناسی به مبارزه با فساد نشان می‌دهد این حرکت موجب تقویت سرمایه‌های اجتماعی نظام و حکومت که همان مردم هستند خواهد شد و اکنون که دشمن با حربه‌های مختلف اقتصاد کشور را هدف گرفته است تا مردم را با ایجاد یک فضای بی‌اعتمادی از بدنه نظام جدا کند، این حرکت‌ها را می‌توان موجب مأیوس کردن دشمن و نقش بر آب شدن نقشه‌های شوم وی عنوان کرد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: زندگی خود مبارزه با فساد آن را در زندگی دانه درشت ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۰۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با جریان استکبار است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اگر بخواهیم تاریخ بشر را تعریف کنیم باید گفت تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با خط و جریان استکبار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله محسن اراکی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در مراسم سالروز شهادت امام صادق(ع) که صبح امروز در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت احیاگر اسلام ناب محمدی و مبارز با استکبار و طاغوت اظهار داشت: بزرگترین چالش انبیاء الهی مبارزه با طاغوت ها بوده است و اگر بخواهیم تاریخ بشر را تعریف کنیم باید گفت تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با خط و جریان استکبار است.

وی با اشاره به اینکه از آغاز آفرینش انسان خط مبارزه با استکبار و طاغوت شروع شده است، بیان کرد: مبارزه هابیل و قابیل هم مبارزه حکومت الهی و حکومت استکبار بوده است، هابیل حاکم به حق معرفی شده از سوی خدا و قابیل در صدد حکومت استکباری بر دنیای خود بود و حسادت از همین نقطه آغاز شد.

آیت الله اراکی با بیان اینکه حضرت نوح پس از طوفان 500 سال حاکمیت الهی را در جامعه به اجرا در آوردند، افزود: جریان طاغوت و استکبار در تقابل با حاکمیت رهبران الهی جریان طولانی است و اساس با حاکمیت الهی می باشد و تأسیس دولت و نظام حاکم به وسیله انبیا و رسل الهی بوده و تمدن جهانی بر حاکم الهی نیز به دست حضرت نوح پس از طوفان تشکیل شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه جریان طاغوت به سه ابزار و روش در مقابل حکومت الهی دست می زدند، تصریح کرد: شیوه اول حذف فیزیکی رهبران الهی و یاوران موثر آنها بوده است و اگر کسی بخواهد در این زمینه کتابی بنویسد چندین جلد کتاب خواهد شد.

وی با اشاره به ترور شخصیت انبیاء و ائمه اضافه کرد: ابزار و شیوه دوم حذف معنوی شخصیت انبیاء و اوصیا و یاوران آنها بوده است، در برخی از کتب روایی ببینید که به پیامبر و امیرالمومنین صلوات الله علیهما چه تهمت ها زده شده است و این جریان تا به امروز ادامه دارد.

استاد حوزه علمیه روش و ابزار سوم را حذف محتوای دین از زندگی انسان ها مطرح کرد و اظهار داشت: از بزرگترین اتفاقات تاریخ مبارزه ائمه با این جریان مهم بوده است که حذف دین با پنج روش توسط حکومت طواغیت صورت گرفته است.

آیت الله اراکی افزود: روش اول نابود کردن متون و نصوص دینی به روش های مختلف از جمله آتش زدن، نابود کردن روایات پیامبر و اهل بیت است.

وی ادامه داد: روش دوم کتمان و جلوگیری از نشر و پخش متن و نصوص دینی و روایی اهل بیت و پیامبر اعظم (ص) است، قریب به صد سال منع روایت در جامعه اسلامی به جز شیعیان رواج داشته است.

عضو مجلس خبرگان رهبری، تحریف متن را از دیگر شیوه‌های جریان حذف محتوا دانست و گفت: تحریف متن گاهی با اضافه یا کم کردن و گاهی کلمه ای را به جای کلمه دیگر گذاشتن صورت می گیرد.

وی تعریف معنا، تفسیر و شأن نزول و تحریف در تطبیق را از دیگر موارد برشمرد و عنوان کرد: اساس حیات پیامبر به وسیله حمایت حضرت ابوطالب می باشد اما در تاریخ این شخصیت بزرگوار را تحریف و تطبیق های نادرستی نسبت به ایشان انجام داده اند.

آیت الله اراکی با اشاره به نتیجه قیام حسینی در کربلا خاطرنشان کرد: امام صادق علیه السلام با استفاده از فاصله میان دو حکومت اموی و عباسی و با استفاده از ظرفیت‌هایی که عاشورای حسینی مهیا کرده بود به نشر معارف الهی و اهل بیت پرداخت و با تحریف ها مبارزه و جریان اصیل اسلام محمدی را احیا کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • لبه تیغ
  • تاریخ بشریت ادامه راه انبیاء در مبارزه با جریان استکبار است
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • صدا و سیما مؤثرترین نقش را در ایجاد تمدن اسلامی دارد