Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسیه با هدف اختصاص نفت بیشتر به پالایشگاههای داخلی و کمک به مقابله با افزایش بی سابقه قیمت سوخت، صادرات نفت دریابرد از بنادر غربی را در فوریه کاهش می دهد.

روسیه که دومین صادرکننده بزرگ نفت جهان است، صادرات نفت اورال در فوریه را ۲۰ درصد کاهش می دهد. منابع آگاه به بلومبرگ اظهار کردند نفت بیشتری در اختیار پالایشگاههای روسیه قرار می گیرد تا با افزایش قیمتهای داخلی سوخت که به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ صعود کرده اند، مقابله شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت بنزین و سایر کالاهای اساسی به فشار سیاسی بر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه می افزاید. وی که محبوبیتش سال گذشته در بحبوحه شیوع ویروس کرونا کاهش پیدا کرد، در پی زندانی شدن الکسی ناوالنی، رهبر مخالفان و اعتراضات طرفداران، با چالش تازه ای روبرو شده است.

کرملین اوایل ماه جاری برای مقابله با افزایش قیمتهای داخلی مواد غذایی، در بازار گندم مداخله کرد که به مختل شدن تجارت جهانی این غله منجر شد. اقدام روسیه در کاهش صادرات نفت به همراه عرضه محدودتر از سوی عربستان سعودی و عراق در ماه میلادی آینده، از قیمتهای نفت پشتیبانی خواهد کرد و تاثیر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در اروپا و نقاط دیگر را تا حدودی جبران می کند.

طبق برنامه های بارگیری که توسط بلومبرگ مشاهده شده است، روسیه در فوریه حدود ۱.۱۳ میلیون بشکه در روز نفت اورال را از دو بندر دریای بالتیک و بندری در دریای سیاه صادر خواهد کرد. این رقم کمتر از ۱.۳۸ میلیون بشکه در روز در ژانویه خواهد بود.

هنوز حجم صادرات نفت روسیه به اروپا از طریق خط لوله دروژبا در فوریه معلوم نیست اما یک منبع آگاه اظهار کرد کاهش صادرات دریابرد قرار نیست از طریق صادرات خط لوله جبران شود.

وزارت انرژی روسیه هفته گذشته اعلام کرده بود شرکتهای نفتی باید نرخ فعالیت پالایش خود و ذخایر بنزین را در آستانه تقاضای فصلی بالا در بهار افزایش دهند.

شرکت روس نفت که بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه است تنها ۹۰۰ هزار تن در ۴.۳ میلیون تن نفتی که قرار است در فوریه بارگیری شود، سهم دارد در حالی که سهم این شرکت از صادرات در ژانویه ۱.۷ میلیون تن بود. روس نفت بزرگترین پالایشگر نفت روسیه است.

دنیا عرضه نفت بیشتری از سوی روسیه را انتظار داشت. تولید این کشور تحت توافق کاهش تولید اوپک پلاس ۱۲۵ هزار بشکه در روز در ژانویه افزایش یافت و قرار است ۶۵ هزار بشکه در روز دیگر در ماههای فوریه و مارس افزایش داشته باشد.

کاهش صادرات به تقویت قیمت نفت اورال نسبت به برنت کمک خواهد کرد. اختلاف قیمت این گرید نفتی با برنت که شاخص بازار جهانی است پیش از کریسمس به منفی یک دلار و ۷۰ سنت رسیده بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، آمار رسمی نشان می دهد میانگین قیمت فروش بنزین در جایگاههای سوخت روسیه از ابتدای ژانویه تاکنون ۰.۶ درصد افزایش پیدا کرده و هفته گذشته به ۴۶.۲۲ روبل به ازای هر لیتر رسید که بالاترین قیمت از دستکم سال ۲۰۰۸ محسوب می شود.

برچسب هاروس نفت (Rosneft) روسیه

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: روس نفت Rosneft روسیه آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو کاهش صادرات افزایش قیمت بشکه در روز صادرات نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۰۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی رکورد زد
  • قیمت هتل وان فوریه 2024
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • معافیت ایرباس از تحریم های روسیه
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران