Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد عصر امروز جلسه‌ای با عنوان رفع مشکلات تولیدات و صادرات  با حضور جمعی از تولیدکنندگان استان و نمایند مردم شهرستان شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

 در این جلسه برخی از تولیدکنندگان به بیان مشکلات خود در حوزه تولید و صادرات محصولاتشان پرداختند که در ادامه گزارش مختصری از مشکلات را مطالعه می‌نمایید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده شرکت فولاد شهرکرد: تولید ورق در کشور بیش از نیاز است/ فکری به حال تسهیل صادرات کنیم

نماینده شرکت فولاد تاراز با بیان اینکه نیاز کشور در این حوزه کمتر از میزان تولیدات است،گفت: مشکل اساسی ما در این شرکت این است که تقاضا داخل کشور به حد نصاب رسیده و باید به سمت صادرات رفت اما اخذ مجوزات لازم مشکلاتی دارند، همچنین مجوز صادراتی برای محصولاتی از قبیل ورق فولاد و گالوانیزه وجود ندارد که برای بهبود اوضاع کشور مشکلات شیوه‌نامه این مصوبات و ممنوعیت صادرات باید حل شود.

صادق زارع در ادامه روند واردات و صادرات محصولات از گذشته تا امروز  را بررسی کرد و با بیان اینکه واردات و صادرات ۲ رکن جدایی ناپذیر از یکدیگر هستند، افزود: در گذشته روند صادرات به گونه‌ای بود که در ابتدا انتقال بخشی از پول از طریق صرافی صورت می‌گرفت و مابقی پول ۳۰ روز بعد و کالا به کشور مقصد ارسال می‌شد، بعد از ارسال کالا ثبت سفارش در همان روز انجام می‌گرفت و کلا بلافاصله در گمرک ترخیص می‌شد.

اتلاف وقت و بروکراسی طولانی، مشکل اصلی واردکنندگان تلویزیون‌های شهری است

واردکننده تلویزیون‌های شهری ایران افزود: اما اتفاق ناخوشایندی در اقتصاد افتاد و بانک مرکزی به صورت دستوری وارد این روند شد و باعث شد ثبت سفارش در صدر فعالیت‌ها قرار گیرد که با وجود همه کمک‌های استانی و کشوری ۱۰ روز زمان صرف این می‌شود و سپس تخصیص تعهدات ارزی رخ می‌گیرد که در این مرحله به دلار نیاز می‌شود و باید برای دریافت دلار تعهد داد که در قبال این پول حتماً کالایی وارد کشور می‌شود که این بخش در هیچ کشوری اتفاق نمی‌افتد.

 وی اظهار داشت: پروسه دریافت دلار ۲۰ روز زمان لازم دارد و بعد از این مرحله باید بانک مرکزی میزان ارز تخصیص یافته به این پروژه را تایید کند که این روند نیز خود ۱۰ روز زمان می‌برد و بعد از این پروسه کالا آماده ارسال می‌گردد اما برای حواله پول به کشور مورد نظر، پولی یافت نمی‌شود و ناچار کل پول ریال جهت انتقال به صراف داده می‌شود که در این زمان بازی صراف آغاز می‌شود و مبلغ سر زمان مورد نظر منتقل نمی‌شود که سبب نارضایتی طرف معامله می‌شود و صراف تحریم را علت اصلی عدم انتقال وجه می‌داند خلاصه، این فرایند غلط سبب اتلاف انرژی و زمانی بالا می‌شود.

زارع با بیان اینکه بعد از طی این پروسه طولانی تازه تولید محصول با مشکلات خاص خود آغاز می‌شود، گفت: چک کردن روش صادرات در دنیا راهکار اصلی این مشکل است زیراکه بانک مرکزی در هیچ جای دنیا عاملی برای ثبت سفارشات نیست اما در ایران این روند با هدف کنترل ارز شروع به کار کرده اما متاسفانه نه تنها ارز را کنترل نکرده بلکه ارز چندین برابر نیز گران‌تر شده است.

وی در پایان عدم اطلاع از قوانین روز و عدم انتقال مشاوره درست به تولیدکنندگان را سبب بروز مشکلات صادرات دانست.

تولید شرکت شیرخوشک پگاه، افزون بر نیاز کشور است

 در ادامه این جلسه نماینده شرکت تولید کننده شیر خشک نوزاد پگاه، اظهار کرد: نیاز کشور به شیرخشک نوزاد ۳۰ میلیون قوطی می‌باشد که ۱۵ میلیون قوطی شیر پایه شیرخشک نوزاد محسوب می‌شود و ظرفیت تولیدی استان ۱۰ الی ۲۰ میلیون تن در سال است که بیش از نیاز و ظرفیت کشور می‌باشد اما متاسفانه سنگ اندازی‌هایی در مسیر راه است که درخواست رفع ممنوعیت صادرات را داریم.

تولیدکننده بادام به حال ناخوش بازار اشاره کرد و گفت: خرید و فروش خشکبار به خاطر ترس از بازار و ریزش ارز آسیب جدی دیده و صادرکنندگان آسیب‌های میلیاردی را متقبل شده‌اند که توجه جدی به این حوزه را خواستاریم.

احمد راستینه با بیان اینکه کارگروه تخصصی برای حل مشکلات بادام تشکیل خواهیم داد و مشکلات این حوزه به صورت ویژه مورد بررسی قرار می‌دهیم، گفت: شناخت مشکلات استان لازمه حل این مشکلات است لذا سامانه ثامن در این استان همچون استان‌های دیگر کشور راه اندازی و به تبع در این دفتر سه قرارگاه تخصصی برای رفع مشکلات استان تشکیل شد که قرارگاه خدمت و اندیشکده‌ تخصصی آن که خود دارای تعداد کارگروه است از جمله این موارد است، که قرار است تمام مسائل و مشکلات شهرها و روستاها در این قرارگاه‌ها بارگذاری و اولویت‌بندی شوند که البته اطلاعات خوبی نیز تاکنون ثبت و دسته بندی شده است.

نماینده مجلس: مشکلات صادرات و واردات را از طریق مسؤولان کشوری پیگیری می‌کنم

نماینده مردم شهرکرد در مجلس اسلامی افزود: شورای نخبگان یکی دیگر از  آیتم‌های سامانه ثامن است که کارگروه‌های مختلفی از جمله آب در خود جای داده است که موضوعات مختلف این حوزه فصل‌بندی و در اختیار نمایندگان استان قرار گرفته تا بهتر بتوانند در جلسات با مسؤولان کشوری به آن‌ها بپردازند.

راستینه تصریح کرد: این جلسه به منظور شناخت بیشتر موضوعات در حوزه صادرات و واردات تشکیل شده که در راستای تکمیل فعالیت موثر خواهد بود و مباحث امروز حوزه صادرات فصل‌بندی خواهد شد تا در ملاقات با مسؤولان کشوری و خارجی مطرح و پیگیری شوند.

وی با بیان اینکه قانون در مجلس وضع می‌شود و هرچه ذهن نمایندگان به مسائل اصلی بخش تولید نزدیک‌تر باشد در کمیسیون اثرگذار خواهد بود، گفت: در صورت عدم این اتفاق در تصمیم‌گیری‌ها دچار خطا و مشکل خواهیم شد و اگر محوریت قوانین در صادرات نباشد هیچ اتفاقی در این حوزه رخ نمی‌دهد قطعاً پرداخت جایزه ۱۳ درصدی کشور ترکیه و ۲۵ درصدی کشور چین به صادرکنندگانشان معنای بالایی دارد.

نماینده مردم شهرکرد، بن و سامان در مجلس تصریح کرد: تصور اینکه گره‌های استانی توسط مسؤولان تهرانی حل شود تصور غلطی است زیراکه درهم‌تنیدگی که در میان مسؤولان استانی با مردم وجود دارد در تهران دیده نمی‌شود لذا می‌طلبد راه‌کارها و خلأهای قانونی جمع‌بندی شوند تا به مرحله پیگیری برسند.

انتهای پیام/3339/م

منبع: فارس

کلیدواژه: احمد راستینه نماینده مجلس شهرکرد چهارمحال و بختیاری بررسی مشکلات صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۳۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت امروز در آئین پایانی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) اظهار کرد: در این دور از نمایشگاه بیش از ۳۵ مقام عالی رتبه خارجی حضور بهم رساندند؛ همچنین میزبان ۲۲۰۰ بازرگان خارجی از ۸۸ کشور بودیم.

وی افزود: پیام این نمایشگاه، توانمندی‌های صادراتی ایران بود. توانمندی‌هایی که باعث شد در شرایطی که دوست و دشمن احساس می‌کردند ما نمی‌توانیم این ظرفیت را بالفعل کنیم، اما ما این ظرفیت را عملیاتی کردیم و در کنار امنیت و اقتدار کشور، فرصت‌های تجاری کشور را به نمایش گذاشتیم و به تعبیر یکی از غرفه داران «این وعده صادق ۲ بود که انجام شد.»

برادران ادامه داد: من نمایشگاه‌های زیادی افتتاح کردم اما این نمایشگاه تنها رویدادی بود که هم غرفه داران راضی بودند و هم جلسات B۲B و مذاکرات زیاد و فشرده‌ای انجام شد؛ تاجران زیادی از شهرهایی همچون اصفهان و شیراز بازدید کردند.

تدوین برنامه رشد تولید همراه با رشد صادرات در وزارت صمت

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است، افزود: در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی برنامه رشد تولید به همراه رشد صادرات تنظیم کردیم. امروز به ظرفیتی رسیده ایم که نیاز بیشتری به تولید محصول برای کشور نداریم بلکه اگر می‌خواهیم جهش تولید داشته باشیم باید نسبت به خلق محصول برای برای بازارهای جدید که عمدتاً بازارهای صادراتی هستند، اقدام کنیم. این گروه‌های کالایی مشخص شده است.

وی افزود: بهره وری بالاتر واحدهای موجود در حوزه صنایع، استفاده از ظرفیت تولید بدون کارخانه، نشان سپاری تجاری و… از جمله ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به منجر به ارائه محصولات بهتر باشد.

حواشی عکس برادران در رسانه‌های معاند

برادران با بیان اینکه محصولات ارائه شده در این نمایشگاه محصولات صادراتی ایران است و شرکت‌های حاضر نیز شرکت‌های برتر صادراتی هستند، گفت: اگر می‌بینیم رسانه‌ای که محل تأمین منابع آن دشمنان ما هستند و عناد خود را با کشور ما نشان داده با درج عکسی یا نقدی طعنه‌ای به یک محصول صادراتی ما می‌زند یعنی ما راه را درست پیموده ایم؛ بنده دیروز از غرفه لوازم خانگی بازدید کردم که این رسانه عکسی منتشر کرد که در قالب آن عکس فلان محصول آشپزخانه به نمایش گذاشته شده بود که از منظر این رسانه ارزش صادراتی نداشت! این مساله نشان می‌دهد ما در مسیر درستی حرکت می‌کنیم. اگر این محصول به ایران قاچاق می‌شد ایرادی نداشت اما حالا که خودمان این محصول را صادر می‌کنیم مورد انتقاد قرار می‌گیریم. در واقع این مساله نشان می‌دهد که از خام فروشی در حال فاصله گرفتن هستیم و در حال صادرات کالاهای قاچاق پذیر هستیم.

باید چالش‌های حوزه حمل و نقل رفع شود

وی در ادامه به اشاره به مشکلات حوزه صادرات افزود: اگر مسائل مربوط به حمل و نقل داخلی و خارجی حل نشود به توفیق نخواهیم رسید و باید حتماً مشکلات در این بخش حل شود؛ یکی از موضوعات مورد تاکید غرفه داران این بود که دبیرخانه ایران اکسپو تعطیل نشود و مشکلات را به صورت مستمر دنبال کند.

برادران ادامه داد: مساله بعدی بحث تبادلات مالی است؛ امروز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم پس در ادامه می‌توانیم به آمار بیشتری دست یابیم. در برخی از مذاکراتی که با هیأت‌های مقابل داشتیم و آمار را ارائه می‌کردیم طرف خارجی اعلام می‌کرد که آمارشان چند برابر است که نشان می‌دهد صادرات ایران در گمرکات آنها ثبت شده اما در گمرکات ما ثبت نشده بنابراین آمار صادراتی ما از منظر آنها بالاتر بود.

لزوم حذف رفع تعهد ارزی از پاکستان، افغانستان و عراق

وی با بیان اینکه مبادلات تجاری را می‌توان حل کرد و استفاده از رمزارزها را می‌توان جدی تر در دستور کار قرار داد، گفت: رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه خواسته مجموعه بازرگانان ماست که باید در گروه کالایی خاص به ویژه گروه کالاهای نهایی از کشورهایی مثل عراق، پاکستان و افغانستان برداشته شود و ما باید پول خود را به رسمیت بشناسیم؛ اینکه کسی از ما با ریال خرید کند و ما بگوییم با دلار رفع تعهد ارزی کند، توهین به پول ملی ماست. باید در گروه کالایی خاص بازرگانان با اعمال شفافیت از کارخانجات خرید کنند.

معاون وزیر صمت تصریح کرد: در حوزه استاندارد هم هنوز چالش‌هایی داریم. ما سختگیرانه عمل می‌کنیم که بعضاً مانع صادرات می‌شود بنابراین باید این چالش هم رفع شود.

وی گفت: باید مناطق آزاد به سکوهای صادراتی تبدیل شوند اما هنوز در مدار حوزه قاچاق و واردات می‌چرخند باید تلاش کنیم رویکرد این مناطق، صادرات محور شود. همچنین کمک‌های شرکت کشتیرانی و بنادر به مجموعه ما کمک کند تا به اهداف خود در حوزه صادرات برسیم.

کد خبر 6094308 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • صادرات دست آفریده‌های بانوان تهرانی
  • اکسپو وعده صادق ۲ بود/ لزوم اصلاح رفع تعهد ارزی از ۳ کشور همسایه
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان