Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، بهروز کمالوندی،سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور روز پنجشنبه در بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور از سایت هسته‌ای شهید علیمحمدی (فردو) در استان قم در گفت و گو با خبرنگاران  گفت:ما به عنوان یک نهاد فنی مصوبات قانون را مو به مو اجرا می‌کنیم و مجلس و دولت درباره پروتکل الحاقی و لغو اجرای آن تصمیم گیری خواهند کرد و ما در این باره آمادگی کامل داریم و حتما اجرای قانون شدنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: پس از اجرای قانون راهبردی رفع تحریم ها،ذخایر اورانیوم غنی شده ۲۰ درصد کشور به حدود ۱۷ کیلوگرم رسیده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور ادامه داد: رئیس مجلس شورای اسلامی امروز بیش از ۳ ساعت برای در جریان قرارگیری از روند فعالیت‌های هسته در مجتمع غنی سازی فردو وقت گذاشت و از بخش‌های مختلف آن مانند آزمایشگاه مواد، آزمایشگاه خلا، ایزوتوپ‌های پایدار و ... بازدید کرد.

کمالوندی ادامه داد: در این بازدید مرور کلی از آنچه در سایت هسته‌ای فردو قم صورت می‌گیرد انجام گرفت و رئیس مجلس شورای اسلامی از روند اجرای مطلوب قانون راهبردی رفع تحریم‌ها ابراز خوشحالی کرد.

او اضافه کرد: بخش کوچکی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سایت هسته‌ای فردو قرار دارد و این مجتمع غنی سازی حدود یک هفدم سایت هسته‌ای نطنز می‌باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور وضعیت نصب سانتریفیوژ‌های IR-۲ m را مورد توجه قرار داد و افزود: طبق مصوبه مجلس در برنامه قانون راهبردی رفع تحریم‌ها در سایت هسته‌ای نطنز تا قبل از پایان سه ماهه طرف غربی، یک هزار ماشین IR ۲ m را نصب خواهیم کرد.

او در ادامه با اشاره به موضع گیری اخیر وزیر امور خارجه آمریکا نسبت به بازگشت آمریکا به برجام در صورت پایبندی ایران به تعهدات هسته ای، گفت: بر اساس آنچه از مسئولان کشور شنیدم قرار است طرف مقابل تعهدات خود را انجام دهد و اگر قرار باشد ایران به تعهداتش برگردد مسئولان نظام و مجلس در این باره تصمیم خواهند گرفت.

کمالوندی افزود: آن چه مهم است این که در سازمان انرژی اتمی آمادگی داریم با ظرفیت کامل فعالیت‌های خود را داشته باشیم و ما منتظر دستورات هستیم.

او با اشاره به سهم صنعت هسته‌ای در تولید برق مورد نیاز کشور افزود: در حال حاضر یک و نیم درصد از ظرفیت تولید برق در کشور از طریق صنعت هسته‌ای تامین می‌شود که سهم ناچیزی است و میانگین تولید برق هسته‌ای در دنیا ۱۸ درصد است.

کمالوندی اضافه کرد: تلاش ما این است که سهم صنعت هسته‌ای را در سبد انرژی کشور افزایش دهیم و در حال حاضر واحد‌های ۲ و ۳ برای تولید برق در سایت هسته‌ای بوشهر در سطح زیرساخت و بتن ریزی واحد اول انجام شده و بتن ریزی واحد سوم نیز به زودی آغاز می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: با ادامه روال کنونی ظرف هشت سال آینده دو نیروگاه اتمی دیگر وارد چرخه بهره برداری می‌شود و هر نیروگاهی که وارد مدار تولید شود روزانه از سوخت و مصرف ۱۲ تا ۱۴ میلیون بشکه نفت صرفه جویی می‌شود.

کمالوندی تصریح کرد:نیروگاه اتمی بوشهر در سال‌های گذشته در پیک بالای مصرف برق در فصل تابستان و زمستان به کمک کشور آمده است.

او در پاسخ به اینکه اگر تا اوایل اسفند آمریکا به برجام بازنگردد اجرای پروتکل الحاقی لغو می‌شود تصریح کرد: مسلما ما قانون را مو به مو اجرا می‌کنیم و اینکه پروتکل الحاقی را اجرا می‌کنیم یا نه، تصمیمش مربوط به دولت و مجلس است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: ما برای اجرای قانون آمادگی داریم و آنچه مهم است اینکه با تحمیل اراده مردم ایران بر بدخواهان بتوانیم شرایط را بهتر کنیم.

کمالوندی تاکید کرد: دشمنان نمی‌توانند اراده خود را بر مردم تحمیل کنند و اگر اراده آن‌ها بود تمام پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را باز می‌کردند.

او تاکید کرد: صنعت هسته‌ای در حوزه‌های مختلف مانند رادیو دارو، استخراج و اکتشاف، کیک زرد، اکسیژن ۱۸، آب سنگین و ... کاربرد اساسی دارد و با توجه به گستردگی و تنوع فعالیت‌ها می‌توان به صنعت هسته‌ای ایران افتخار کرد هرچند در برخی امور همچنان با برخی از کشور‌ها فاصله داریم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اگر یک روز برای رشد صنعت هسته‌ای از مهندسی معکوس استفاده کردیم، اما امروز بسیاری از صنایع و ماشین آلات بومی سازی شده و هزاران مدرک در این رابطه به متخصصان داخلی صادر شده است.

کمالوندی بیان کرد: ایران در مساله غنی سازی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و از نظر فرآیند و ماشین آلات از صفر تا صد دانش غنی سازی برخودار است.

او درباره سومین آزمایش مهم انتقال امن اطلاعات با فناوری کوانتوم گفت: این فناوری در حوزه‌های مختلف مانند بخش نظامی کاربرد دارد و در آینده ماهواره‌ای نیز در این رابطه توسط متخصصان داخلی وارد مدارد بهره برداری می‌شود.

انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: غنی سازی اورانیوم انرژی هسته ای سخنگوی سازمان انرژی اتمی سازمان انرژی اتمی کشور سایت هسته ای صنعت هسته ای تولید برق فعالیت ها غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۳۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که ... | ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که امیدواریم به زودی حل شود و از نظر ما بیانیه اسفند ۱۴۰۱ همچنان پابرجاست.

او افزود: گروسی در ایران دیدارهایی خواهد داشت و با بنده هم مذاکراتی انجام خواهد شد و مطمئنیم این گفتگو کمک می کند ابهامات بیشتر و بیشتر برطرف شود و بتوانیم در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط مان را با آژانس تقویت بکنیم. بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز هستند برای بازرسی در ایران حضور داشته باشند و ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم.

کد خبر 848661 برچسب‌ها محمد اسلامی - رئیس سازمان انرژی اتمی خبر ویژه هسته‌ای - انرژی

دیگر خبرها

  • استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است
  • از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که ... | ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • اسلامی: ایران در المپیاد مخترعین مقام اول را کسب کرد
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای