Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، اوضاع طرابلس در شمال لبنان چند روزی است که آشفته است و این در اعتراض به تصمیم دولت این کشور مبنی بر تمدید تعطیلی عمومی تا هشتم فوریه آینده است.
آنگونه که شبکه المیادین گزارش داده است تاکنون بیش از ۲۲۶ نفر از نیروهای امنیتی و معترضان زخمی شده‌اند. صبح امروز آرامش شکننده‌ای بر شهر طرابلس در شمال لبنان حاکم است و این در حالی است که طرابلس برای ششمین شب متوالی شاهد ناآرامی شدید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنچه در اعتراضات رخ داده و خطرناک است استفاده از بمب‌های دست ساز از سوی معترضان است که این می‌تواند به مثابه زنگ خطری باشد. به ویژه که شماری از نیروهای امنیتی بر اثر پرتاب این بمب‌های دست ساز به شدت زخمی شده‌اند و طبق گزارش خبرگزاری لبنان، حال یکی از افسران نظامی بر اثر پرتاب بمب‌های آتش‌زا وخیم گزارش شده است.
نهادهای امنیتی لبنان از هدف قرار گرفتن نیروهای خود با بمب دستی جنگی خبر داده و اعلام کرده‌اند که این بمب‌ها صوتی یا مولوتف نیستند و ۹ نیروی امنیتی که سه افسر در میان آنها وجود دارد زخمی شده و حال یکی از آن وخیم گزارش شده است.

درگیری‌ها شب گذشته زمانی به اوج خود رسید که دهها جوان با پرتاب سنگ و بمب‌های آتش‌زا به سوی نیروهای امنیتی تلاش کردند که مبنی السرای (استانداری) را به تسخیر خود درآورند و برخی دیگر هم در میدان النور تجمع کردند. نیروهای امنیتی و ارتش لبنان معترضان را از اطراف ساختمان متفرق کردند اما معترضان به کوچه‌های مجاور رفتند و درگیری تا اوایل بامداد ادامه داشت.

نگرانی از استفاده از سلاح جنگی از سوی معترضان
استفاده از سلاح جنگی از سوی معترضان در این شهر نگرانی امنیتی را ایجاد کرده است. این در حالی است که دامنه اعتراضات آنگونه که روزنامه الاخبار لبنان اعلام کرده است به بیروت و بقاع لبنان هم رسیده است.

هر چند که اوضاع اقتصادی سخت، بیکاری، فقر و عدم تامین نیازهای اساسی طرابلسی ها و ناتوانی دولت این کشور در برداشتن گام جدی و ثروتمند شدن ثروتمندان با بهره کشی از قشر ضعیف، در تحولات کنونی طرابلس تاثیر دارد و محدودیت‌های اعمال شده سبب بحرانی‌تر شدن اوضاع این ساکنان فقیر شده است؛ اما تحرکات روزهای گذشته به ویژه شب گذشته به وضوح دخالت برنامه‌ریزی و منظم برخی طرف‌های سیاسی در این ناآرامی‌ها را نشان می‌دهد.
این اوضاع یعنی دست‌های پشت پرده برای به آشوب کشیدن شهر و روی آوردن آنها به حملات به نیروهای امنیتی با بمب‌های دست ساز، سبب شده است که معترضان واقعی از عملیات بهره برداری سیاسی مطلع شوند و خود را کنار بکشند.
در این اعترضات می‌توان ردپای برخی جریانات سیاسی از جمله اشرف ریفی از سیاستمداران غربگرا را مشاهده کرد به ویژه که وی امروز در اظهار نظری گفت: این انتفاضه وطن و حقوق و کرامت است و ناشی از اوضاع فاجعه باری است که مردم در سایه منظومه فاسد و فشلی که کشور را به این فروپاشی رسانده است، به آن گرفتار شده‌اند. لبنانی‌ها در شرایط سخت قرار دارند.

 

الاخبار گزارش داد: گروه‌های مورد حمایت بهاء الحریری و اشرف ریفی تلاش کردند که وارد ساختمان استانداری شوند و تا اتاق نگهبانی و بازرسی هم وارد شدند. جریان المستقبل هم با دستور احمد الحریری دبیر کل این جریان در ماجرا دخالت دارد و این پس از آن رخ می‌دهد که احساس می‌کند که پایگاه خود را به نفع دیگران از دست می‌دهد. افرادی از سوی حزب سبعه از بیروت به طرابلس برده شده‌اند و این در راستای تسویه حساب‌های سیاسی میان یک بیت سیاسی است.

کشمکش دو برادر بر سر بسط نفوذ یا فشار به میشل عون
این در حالی است که ناظران امور نقش جریان المستقبل یا بهاء الحریری در این اعتراضات را به دو دلیل می‌دانند؛ نخست فشار به میشل عون برای موافقت با آنچه سعد حریری نخست وزیر مامور تشکیل کابینه ارائه کرده است و دیگری استفاده بهاء الحریری از این شرایط برای تقویت حضور خود در عرصه سنی در چارچوب رقابت با برادرش سعد، است.
العهد در گزارشی با اشاره به اعتراضات در طرابلس در شمال این کشور در مطلبی با عنوان «هرج و مرج در شمال؛ تحریک شهروندان و بهره برداری از خشم عمومی» آورده است: «ساکنان طرابلس به تقابل با نیروهای امنیتی برای چندمین روز متوالی پرداختند. منابع آگاه آنچه در طرابلس رخ می‌دهد را در نتیجه شرایط اقتصادی سختی که ساکنان می‌گذرانند دانسته‌اند و اینکه دیگر از تحمل و طاقت آنها خارج شده است.

این رسانه لبنانی آورده است: این منابع تاکید می‌کنند در حالی که مردم فریاد از سرگرسنگی می‌زنند برخی گروههای سیاسی اقدام به تحریک آنها می‌کنند که از جمله آنها جریان ریفی، مصباح الاحدب، بهاء الحریری، القوات اللبنانیه، حزب سبعه و انجمن طرابلس است.

سیاستمدارانی که دغدغه مردم ندارند
العهد نوشت: این طرف‌ها از تحولات بهره برداری می‌کنند و شروع به تحریک شهروندان و رو در رو قرار دادن آنها با نیروهای امنیتی کرده‌اند. اینها همان سیاستمدارانی هستنند که پیگیر امور مردم نیستند اما مردم را با نیروهای امنیتی رو در روی یکدیگر قرار داده‌اند. در حالی که مسئولان در طرابلس به وضع فقرا در این شهر توجهی ندارند و به یاری آنها نمی‌شتابند تا بتوانند در دوره کرونا گذران زندگی کنند، سوالی که مطرح می‌شود زمان کنترل اوضاع و زمان گوش دادن مردم به ندای عقلاست؟

 

مهر

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: المیادین المستقبل المستقبل ناآرامی اعتراضات طرابلس نیروهای امنیتی بهاء الحریری شده اند بمب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۴۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار هزاران نیروی پلیس در برلین

مقامات امنیتی آلمان که به شدت نگران وقوع ناآرامی‌ها در اعتراضات به مناسبت روز کارگر هستند، هزاران نیروی پلیس را در پایتخت مستقر کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه پاسایرنویه پرسه در مطلبی از فراخوان بسیاری از تشکل ها و اتحادیه ها برای برگزاری اعتراضات گسترده به مناسبت اول ماه می (روز کارگر) خبر داده و نوشت: مانند هر سال، پلیس در برلین و هامبورگ با عملیات چالش برانگیزی روبرو می شود.

نهادهای امنیتی در برلین و هامبورگ در حالت آماده باش هستند. انتظار می رود تظاهرات های متعدد دوباره در هر دو شهر در اول ماه مه برگزار شود. تنها در برلین، پلیس اعلام کرد که بیش از 5500 افسر در حال انجام وظیفه دارد، از جمله نیروهایی از سایر ایالت های فدرال هم برای کمک به این شهر اعزام شده‌اند.

عصر روز گذشته اولین راهپیمایی های اعتراضی برگزار شد که عمدتاً توسط گروه های زنان چپ در هر دو شهر سازماندهی شد. در برلین، گاهی اوقات مواد آتش‌زا و تخم‌مرغ در اعتراضاتی در منطقه Friedrichshain پرتاب می‌شد. به گفته سخنگوی پلیس، هیچ افسر پلیس مجروح و هیج معترضی دستگیر نشده است.

تظاهرات سالانه اول ماه مه در پایتخت آلمان هم اعلام شده است که به گفته برگزارکنندگان، این بار نیز از مسیر Sonnenallee در Neukölln برگزار می شود که از جمله به دلیل مغازه ها ورستوران های سبک عربی خود معروف است. به گفته پلیس، این مسیر به طور خاص با توجه به جنگ غزه انتخاب شده است تا هرچه بیشتر تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین را نیز به خود جذب کند.

پلیس برلین امیدوار است که این اعتراضات تا پایان به صورت مسالمت آمیز برگزار شود. اما انتظار ناآرامی هایی را نیز دارد. علاوه بر نیروهای پلیس قوی، وسایل نقلیه پاکسازی، ماشین های آب پاش، یک هلیکوپتر پلیس و تیرهای چراغ برق برای روشن کردن خیابان ها، به ویژه در کروزبرگ و نوکولن، در دسترس قرار گرفته اند. از سال 1987، ناآرامی های مکرر توسط گروه‌های خودمختار چپ، به‌ویژه در کروزبرگ در این روز صورت گرفته است.

همچنین انتظار می‌رود که تظاهرات‌هایی با حضور گروه‌های خودمختار جناح چپ در هامبورگ برگزار شود. از جمله، اتحاد آنارشیستی "1 می سیاه-قرمز" از گروه خودمختار چپ فلور سرخ برای تظاهرات فراخوان داد.

سخنگوی پلیس روز گذشته با اشاره به چندین تظاهرات بزرگ در این شهرها گفت: فردا وضعیت تجمع بسیار پیچیده‌ای داریم.

اتحادیه پلیس اعلام کرد که امسال "موضوعات زیادی" وجود دارد که معترضان می توانند از آنها برای مشروعیت بخشیدن به اقدامات خشونت آمیز استفاده کنند. از جمله، وضعیت غزه و اقدامات مربوط به دستگیری دانیلا کلته، تروریست RAF، نقش مهمی ایفا می کند. سخنگوی پلیس گفت که انتظار می رود تعداد زیادی از تظاهرکنندگان حامی فلسطین نیز در روز چهارشنبه به خیابان ها بیایند.

در بیانیه پلیس آمده است: در صورت نقض محدودیت‌های تجمع و یا ارتکاب جرم، پلیس به طور مستمر و فوری وارد عمل می‌شود. این اقدامات شامل فریاد زدن برخی شعارها، سوزاندن عروسک ها یا پرچم ها و نمایش پرچم انجمن های ممنوعه است. در فراخوان تظاهرات اول ماه مه در شامگاه چهارشنبه، برگزارکنندگان گفتند: از اوکراین، تا یمن و کنگو، تا کردستان و فلسطین - همه جا بمب‌ها بر سر کارگران و فرزندانشان می‌بارد.

"نانسی فایزر"، وزیر کشور فدرال آلمان هم پیش از این نسبت به ناآرامی ها در شهرهای آلمان هشدار داده بود. فایزر به شبکه تحریریه آلمان گفت: اگر شورش، اعمال خشونت آمیز و نفرت از یهودیان در خیابان های ما در حوالی اول ماه مه رخ داد، پلیس باید فوراً اقدام سختی انجام دهد.

نهادهای امنیتی بخصوص نگران جو متشنج ناشی از درگیری های خاورمیانه، به ویژه جنگ در نوار غزه هستند. فایزر گفت: «ما قاطعانه به مخالفت با هرگونه تلاش برای اجرای درگیری‌ها در خاورمیانه در خیابان‌هایمان ادامه خواهیم داد». به گفته وی از آغاز طوفالن الاقصی جنبش مقاومت حماس علیه اسرائیل 159 افسر پلیس تنها در برلین در چنین تظاهراتی مجروح شده‌اند. این مقام آلمانی به صراحت گفت: "ما آن را نمی پذیریم. ما حاکمیت قانون را اجرا خواهیم کرد."

تقویت دفاع نظامی و غیرنظامی در دستورکار آلمانتشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان/واکنش حماس و جهاد اسلامی
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • درگیری مرگبار نیروهای نظامی فلسطینی؛ فرمانده سرایا القدس ترور شد +تصویر
  • واکنش تند حماس و جهاداسلامی به جنایت خائنانه تشکیلات ابومازن
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • سرکوب معترضان حامی فلسطین در فرانسه
  • استقرار هزاران نیروی پلیس در برلین
  • درگیری پلیس با معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس