Web Analytics Made Easy - Statcounter

پدر کویرشناسی گفت: آلودگی هوا در برخی از نقاط کشور تنها مقصر انسان نیست، بلکه طبیعت هم در بروز آلودگی هوا نقش دارد.

به گزارش برنا؛ هر ساله با پدیده وارونگی دما در فصل سرما مواجه هستیم. هرچند به دلیل عدم رعایت اولویت های محیط زیستی در طول سال این پدیده طبیعی منجر به مسئله محیط زیستی شده است. هر ساله در این برخی از روزهای سرد سال وارونگی دما مشکلات متعدد را برای افراد به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرویز کردوانی، پدر کویرشناسی و استاد برجسته محیط زیست به خبرنگار برنا درباره چرایی بروز آلودگی هوا در فصل سرما گفت: فقط انساندر آلودگی هوا مقصر نیست، بلکه طبیعت هم مقصر است.

او افزود: 85 درصد گرما در سراسر کره زمین بر اثر انعکاس خورشید است. در شرایط طبیعی زمین گرم است. هرچند در برخی از مناطق کشور به‌ویژه تهران به‌دلیل موقعیت جغرافیایی و طبیعی از اواخر پاییز و اوایل زمستان زمین سردتر از هوا می‌شود. در حالی که در طول سال زمین گرم‌تر است که امکان صعود هوا وجود ندارد. در این شرایط پدیده اینورژن بروز می‌کند. شیب یا وزش  باد می‌تواند این مشکل را برطرف کند.

این استاد برجسته محیط زیستی ادامه داد: البته بارندگی در مهار این آلودگی تاثیر چندانی ندارد بلکه باعث کاهش آلودگی هوا می‌شود، اما محیط را آلوده می‌کند. باران اسیدی به‌دنبال دارد. نیتریت ازت با آب باران ترکیب شده و به نیترات اسید نیتریک تبدیل می‌شود.

کردوانی تاکید کرد: مهار آلودگی هوا فقط با وزش باد امکان‌پذیر است. خودروها و منابع آلوده کننده متعدد وجود دارد. زمین از هوا گرم‌تر است و موقعیت جغرافیایی و طبیعی به نوعی می‌شود تا در برخی از مواقع زمین از هوا سردتر می‌شود. مقصر طبیعت است. بنابراین هم‌اکنون وضعیت هوا یا پاک یا آلوده است. زمین گرم‌تر شده است.

او افزود: بنابراین آلودگی هوا در برخی از نقاط کشور تنها مقصر انسان نیست، بلکه طبیعت هم در بروز آلودگی هوا نقش دارد.

این استاد برجسته محیط زیست گفت: تردد خودروها و منابع آلوده کننده هوا، ازن و ... هستند که دلایل بروز هر یک متفاوت است. در برخی از شهرها آلودگی در اواخر پاییز و اوایل زمستان تنها به‌دلیل دستکاری انسان در طبیعت بروز نکرده است، بلکه موقعیت جغرافیایی هم در بروز این مقوله تاثیرگذار است.

او تصریح کرد: انسان در روند بروز آلودگی طبیعت نقش دارد. حیوانات نوشخوارکننده، شالیزارها هم در بروز آلودگی هوا نقش دارند.

//انتهای پیام:2

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا وارونگی دما بروز آلودگی هوا هم در بروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۴۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که باغ‌های گیاه‌شناسی نقش بسیار چشمگیری در کاهش دمای شهرها دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در روزهای گرم تابستان، هیچ فعالیتی به اندازه قدم زدن در یک باغ گیاه‌شناسی زیبا آرام‌بخش نیست اما این فضای شهری تنها نقش تفریحی ندارد بلکه می‌تواند به کاهش گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی در محیط شهری اطراف خود کمک کند.

بررسی جامع تحقیقات انجام شده توسط مرکز جهانی تحقیق هوای پاک در خصوص تأثیر فضای سبز در کاهش گرما نشان داده باغ‌های گیاه‌شناسی بیشترین اثر را در کاهش گرمای شدید دارد. این تحقیق نشان داده فضاهای سبز مانند باغ پزشکی چلسی، باغ گیاه‌شناسی کیوی لندن یا باغ‌های خلیج سنگاپور، به‌طور متوسط ۵ درجه سانتی‌گراد دمای هوا در فضای شهری اطراف را کاهش داده‌اند.

پارک‌ها و حوضچه‌های شهری نیز تأثیر مشابهی داشتند و حتی دیوارهای سبز، درختان در خیابان‌ها و زمین‌های بازی هم دمای هوا را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند. پروشانت کومار، مدیر مرکز جهانی تحقیق هوای پاک و محقق اصلی این مطالعه، در این رابطه گفت هدف اصلی تحقیق این بود که در واقع به طور علمی نشان دهد در شهرها چه فضاهای سبز و آبی وجود دارد، اطلاعات در دسترس چیست و در چه مناطقی تحقیقات کافی انجام نشده است. همچنین این پژوهش نشان می‌دهد در صورت برنامه‌ریزی شهری، از چه شواهدی می‌توان برای طراحی بهتر فضاهای سبز استفاده کرد.

عوامل محلی در این رابطه نقش مهمی ایفا کردند اما به طور کلی ثابت شده پارک‌های بزرگ‌تر اثر خنک‌کننده بیشتری دارند. علاوه بر این، مشخص شد که با اتصال فضاهای سبز و ایجاد دالان سبز تأثیر مثبت بیشتری در شهر به دست می‌آید.

طبقه گفته کومار، این یافته‌ها به طراحان شهری در سراسر دنیا کمک می‌کند تا با چالش گرمای جهانی مقابله کنند. محققان بر این باور هستند که با عملی کردن تنها بخشی از یافته‌های تحقیقات مرتبط با تأثیر فضای سبز بر زیست‌پذیری، شهرها محیط بهتری برای سکونت می‌شوند و شهروندان نیز شاهد فضای شاد و سالم‌تری خواهند بود.

این مطالعه به طور دقیق نشان داده است که راه‌حل جامعی برای تمام محیط‌های شهری وجود ندارد، بلکه باید به دنبال بهترین روش متناسب با محیط بود.

کد خبر 748648

دیگر خبرها

  • آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد