Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@10:57:17 GMT

تاثیر مصرف مکمل چای ترش بر کبد چرب غیرالکلی

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۳۵۴۹۳

تاثیر مصرف مکمل چای ترش بر کبد چرب غیرالکلی

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد مصرف مکمل چای ترش ممکن است در بهبود تری گلیسیرید سرم، آنزیم‌های کبدی، فشارخون و افزایش سطح آنتی‌اکسیدان سرم در بیماران مبتلابه کبد چرب مؤثر باشد.

به گزارش ایسنا، بیماری کبد چرب غیرالکلی شایع‌ترین بیماری مزمن کبد در جهان است. در حال حاضر، اصلاح شیوه زندگی (به‌صورت رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و کاهش وزن) اساس مدیریت کبدچرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش استرس اکسیداتیو سهم قابل ‌ملاحظه‌ای در پیشرفت این بیماری دارد. چای ترش از دیرباز به ‌عنوان منبع آنتی‌اکسیدانی شناخته ‌شده است.

محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پژوهشی با عنوان "بررسی اثر مکمل چای ترش بر آنزیم های کبدی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، شاخص گلایسمیک، پروفایل لیپیدی ویافته های سونوگرافی در بیماران مبتلا به کبدچرب غیر الکلی با رویکرد پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی" این موضوع را بررسی کرده‌اند.

بر اساس آن چه در چکیده‌ی مقاله‌ی این مطالعه آمده است، ۷۰ نفر در این مطالعه شرکت کردند. برخی شرکت‌کنندگان به مدت هشت هفته کپسول ۴۵۰ میلی‌گرمی چای ترش و برخی دیگر پلاسبو(دارونما) دریافت کردند.

بنا بر اعلام پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور، نتایج تحقیق نشان داد، مصرف مکمل چای ترش ممکن است در بهبود تری گلیسیرید سرم، آنزیم‌های کبدی، فشارخون و افزایش سطح آنتی‌اکسیدان سرم در بیماران مبتلابه کبد چرب مؤثر باشد.

این مطالعه توسط فاطمه ایزدی، امیرحسین فرخ‌زاد، بابک تمیزی‌فر، محمدجواد طراحی و محمدحسن انتظاری انجام و در ژورنال phytotherapy research منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چای ترش کبدچرب غیرالکلی کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۵۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند

به گزارش خبرآنلاین ،این مطالعه شامل افراد میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین بود که خود را با کاهش خفیف شناختی توصیف کردند.

مهر در خبری نوشت:نویسندگان این مطالعه عنوان می‌کنند که آنتوسیانین ها، ترکیبات زیست فعال موجود در توت فرنگی، بلوبری، و سایر انواع توت‌ها، ممکن است عامل محافظت کننده عصبی باشد.

طبق این مطالعه جدید، بزرگسالان میانسال مبتلا به اضافه وزن و مقاومت به انسولین که به مدت ۱۲ هفته توت فرنگی مصرف کردند، کاهش تداخل حافظه و افسردگی را گزارش کردند.

با توجه به اختلالات شناختی، مانند بیماری آلزایمر، که به آهستگی در طی یک دوره چند ساله که از میانسالی شروع می‌شود، ایجاد می‌شود، نویسندگان این مطالعه معقتدند تغییر رژیم غذایی ممکن است پیشرفت زوال عقل را کاهش داده و خلق و خو را بهبود بخشد.

این مطالعه بر روی آنتوسیانین ها تمرکز دارد. تحقیقات قبلی روی بلوبری - که حاوی آنتوسیانین نیز است - توسط نویسنده اصلی این مطالعه نشان داد که این ترکیب عملکرد اجرایی مغز را بهبود می بخشد.

در مطالعه حاضر پنج مرد و ۲۵ زن شرکت کردند. آنها به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که توت فرنگی مصرف می‌کردند و گروهی که دارونما دریافت می‌کردند.

محققان سلامت عصبی و خلق و خوی افراد را قبل از شروع کارآزمایی ۱۲ هفته‌ای ارزیابی کردند.

در طول آزمایش، به گروه آزمایش دستور داده شد که یک بسته پودر مخلوط با مایع، تهیه شده از توت فرنگی کامل خشک، یخ زده و آسیاب شده مصرف کنند. بسته توت فرنگی حاوی معادل یک فنجان توت فرنگی کامل تازه بود.

محققان دارونما را طوری فرموله کردند که طعم، ظاهر و بار کربوهیدراتی مشابه پودر توت فرنگی داشته باشد.

هیچ یک از گروه‌ها برای جلوگیری از تأثیرگذاری بر یافته‌های مطالعه، توت‌های دیگری را در طول دوره آزمایشی مصرف نکردند، زیرا سایر میوه‌ها ممکن است دارای ترکیبات محافظ عصبی خود باشند.

فرضیه نویسندگان این مطالعه این است که فواید آنتوسیانین های توت فرنگی در ماهیت ضد التهابی آن نهفته است و این کاهش التهاب و کاهش استرس اکسیداتیو ممکن است در برابر زوال شناختی محافظت کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901080

دیگر خبرها

  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • با«مست عشق» کرک و پر حسن فتحی ریخت؟!
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟