Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید بتوان از عصر بحران کرونا به عنوان نقطه ای عطفی در تحولات مختلف جامعه ایران نام برد، عصری که به خاطر محدودیت های اجباری که برای حفظ سلامت جامعه ایجاد شده خود تحولات عمیقی را نیز در ابعاد مختلف زندگی روزمره ما سبب شده است.

نمی توان از اینترنت بطور کلی و شبکه های اجتماعی بطور خاص در این میان صحبت به عمل نیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در دورانی به سر می بریم که به خاطر جبر پیش آمده، جامعه برای ادامه داشتن سرزندگی و پویایی در ابعاد مختلف، دنبال راه حلی می‌گشت که این راه حل در دنیا از طریق بستر اینترنت فراهم شده است. به ناگاه خیل عظیمی از ابعاد جامعه که تاکنون به نوعی ارتباط نزدیکی هم با تکنولوژی و اینترنت نداشتند، برای حفظ و بقای خود، به بسترهای اینترنت روی آوردند.  برای نشان دادن اهمیت موضوع واقعاً نیاز به آمار و نمودار نیست بطوری‌که در کوچه، بازار، در خرید، آموزش و غیره همه ما آثار و ابعاد حضور اینترنت را کاملاً لمس کرده‌ایم.
در هر خانه ای حداقل یک نفر در حال استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی است که یا دانش آموز هستند برای آموزش، یا کارمند هستند برای دورکاری یا دارای کسب و کارهای مختلف هستند که خدمات ارائه می دهند. یا پدربزرگ و مادربزرگ‌هایی هستند که محیط جامعه برایشان به شدت خطرناک است و در حال استفاده از اینترنت و ابزارهای شبکه‌های اجتماعی برای رفع نیازهای خود و یا گفت وگو با فرزندان خویش هستند.
ما در شرایط واقعاً حساس و بحرانی هستیم و این بستر اینترنت یعنی همان افزایش پهنای باند است که توانسته کمبودهای مختلف را با راه حل‌های خود به نوعی پاسخ بدهد، پس در ضرورت استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی نمی‌توان سخنی بیشتر از این به میان آورد.
اما وقتی که در جامعه ای قبل از بحران کووید ۱۹، به بحث اینترنت و بسترهای شبکه های اجتماعی فقط به صورت قهری ورود می کرد و هیچ گاه به آن به‌عنوان فرصت نگاه نمی‌شد، باوجود تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ، هیچ گاه به درستی برنامه ریزی نشده و اگر هم اتقافی افتاده جوابگوی نیازهای حاکمیتی و همچنین نیازهای جامعه نبوده است.
حال در مقطعی که اصرار پروتکل‌های بهداشتی بر رعایت فاصله اجتماعی است و از طرفی به خاطر محدودیت های دولت در حمایت از اقشار مختلف جامعه که تحت تأثیر بحران کووید ۱۹ قرار گرفته، آیا درست است که به جای تسهیل در زندگی مردمان جامعه، تنش و اضطراب در میان اقشار مختلف جامعه که به نوعی فعالیت‌شان محتاج اینترنت و پهنای باند مناسب است، ایجاد کنیم؟
همه می دانیم در حوزه اینترنت و شبکه های اجتماعی که عموماً مردم از آن استفاده می کنند، دچار کمبودهای شدید هستیم. گرچه در دولت آقای روحانی اقدام‌هایی در جهت بهبود فضای کسب و کار و همچنین شبکه ملی اطلاعات انجام شده است ولی باید بخاطر داشته باشیم فناورهای موجود در بستر اینترنت حاصل انباشت شرکت‌های دنیا  بوده‌اند که سال ها تحقیق و بررسی کرده‌اند و با شناخت از کاربران خود توانسته‌اند در میان جوامع مختلف گسترش پیدا کنند.
پس نباید انتظار داشته باشیم ظرف مدت کوتاهی بتوانیم بازار آنها را بگیریم و مردم را به استفاده از محصولات دیگر اجبار کنیم. اینکه، با ایجاد محدودیت در توسعه ندادن پهنای باند و محدودیت در استفاده جامعه از امکانات شبکه های اجتماعی و اینترنت، راه حل مسأله جامعه ما نیست. در واقع پاک کردن صورت مسأله به‌جای دادن جواب مناسب است.
به عبارتی دیگر وقتی صحبت از افزایش پهنای باند می‌کنیم به این معنا است خدماتی که می گیریم چه بخواهیم، چه نخواهیم خارج از مرزهای ماست و ما از آن خدمات برای آموزش، برگزاری وبینارها، کسب و کارها و ... استفاده می کنیم. باید گفت پهنای باند ما قبل از شیوع بیماری کرونا برای جامعه‌ای معین، مشخص بود، چرا که تعداد افرادی  که در کشور درگیر شبکه های اجتماعی و بستر اینترنت بودند، به اندازه وضعیت کنونی ما نبود؛ مدارس و دانشگاه ها و ... کمتر درگیر استفاده از بستر اینترنت بودند و بیشتر جنبه سرگرمی داشت ولی با بحران کرونا و محدودیت‌ها مردم بیش از پیش به استفاده از اینترنت روی آوردند تا آموزش و دورکاری و ... شکل بگیرد.  بنابراین وقتی جمعیت زیادی از بستر اینترنت استفاده کنند اگر پهنای باند افزایش نیابد، همه کارها دچار اختلال می شود.
وقتی ترافیک استفاده از اینترنت چند برابر شده است، و چاره‌ای به جز افزایش پهنای باند وجود ندارد ولی اگر سرویس دهی در داخل کشور بود کمتر دچار مشکل پهنای باند بودیم. باید قبول کنیم ابزارهای های لازم در داخل کشور به اندازه کافی فعلاً وجود ندارد، ناگزیر هستیم برای ادامه  فعالیت جامعه در ابعاد مختلف پهنای باند را افزایش دهیم.
خلاصه، خیلی از مردم در همین شبکه‌های اجتماعی در حال کسب درآمد هستند، پس وقتی نمی‌توانیم حمایت مناسب از این اقشار انجام دهیم، نباید با اقدامات سلبی سبب نگرانی و ایجاد دلهره در کسب و کارها شویم. جامعه به اندازه کافی از تحریم‌ها رنج می‌برد، سعی کنیم دغدغه خود را با کمترین تأثیرات بر منافع ملت رفع کنیم. باید دنیای مجازی و دیجیتال را بشناسیم این اولین و آخرین مسأله ما نخواهد بود، پس باید با برنامه عملیاتی و مناسب در جهت رفع دغدغه‌های بجای خود بود و این کار از طریق جامعه متخصصان انجام داد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استفاده از اینترنت شبکه های اجتماعی افزایش پهنای باند بستر اینترنت جامعه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۷۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متلاشی شدن ۴۵۴ باند تبهکاری در ترکیه در ۱۰ ماه گذشته

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ علی یرلی کایا وزیر کشورترکیه عملکرد ۱۰ ماهه نیرو‌های امنیتی این کشور در مبارزه با شبکه‌های تبهکاری را اعلام کرد.
علی یرلی کایا وزیر کشور ترکیه با انتشار گزارشی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد در نتیجه هزار و ۲۰۱ عملیات نیرو‌های امنیتی در ده ماه گذشته، ۴۵۴ شبکه تبهکاری متلاشی و هشت هزار و ۲۶۰ مجرم در بازداشت شده اند.
به گفته یرلی کایا سه هزار و ۵۸ تن از بازداشت شدگان روانه زندان شده و محاکمه افراد دیگر ادامه دارد.
در گزارش وزیر کشور ترکیه، زورگیری با سلاح گرم، باجگیری، سرقت، کلاهبرداری، اخاذی، تهدید، قاچاق سلاح، ضرب و شتم و ... از جمله فعالیت‌های این باند تبهکاری اعلام شده است.
بیشترین میزان تحرک پلیس و اجرای حکم دستگیری، به منظور مهار فعالیت باند‌های مافیا، مواد مخدر، پولشویی و فساد مالی است
گفتنی است در چند ماه گذشته، وزارت کشور ترکیه با نیرو‌های تحت امر خود یعنی پلیس، ژاندارمری و گارد ساحلی، به طور جدی و وسیع، به جان باند‌های تبهکار افتاده و تاکنون صد‌ها مجرم و فراری، از باند‌های شرط بندی غیرقانونی گرفته تا قاچاقچیان انسان، از مافیای مواد مخدر گرفته تا سازمان‌های جنایتکار بین المللی و سلاح فروشان و ... را دستگیر و روانه زندان کرده است.
علاوه بر فعالیت شبکه‌های ارتکاب جرم داخلی، ترکیه در سال‌های گذشته بدلیل افزایش جرائم پولشویی، حضور سرکرده‌های مافیایی بین المللی این کشور در فهرست خاکستری قرار گرفته و بسیاری از موسسات مالی معتبر جهان، از فعالیت در ترکیه منصرف شده اند.
کارشناسان معتقدند ترکیه بدلیل داشتن اقتصاد شکننده و وابستگی مالی به منابع بین المللی، برای فراهم کردن زمینه حضور سرمایه گذاران خارجی، برخورد دولت ترکیه با شبکه‌های تبهکاری و ارتکاب جرم داخلی و بین المللی با شدت و وسعت بیشتری ادامه خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • انهدام باند فساد و فحشا «کارگاه رقص لول آپ دنس»
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • باند فساد و فحشا «کارگاه رقص لول آپ دنس» منهدم شد
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • متلاشی شدن ۴۵۴ باند تبهکاری در ترکیه در ۱۰ ماه گذشته
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • نمایش ۲ فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود