Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@14:13:20 GMT

نباید از بیکاری، اشتغال و نبودن معیشت ناراحت شوید

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۳۸۰۶۹

نباید از بیکاری، اشتغال و نبودن معیشت ناراحت شوید

ایسنا/خراسان رضوی امام جمعه مشهد گفت: برادران و خواهران جوان، شما که پیروزی انقلاب را ندیده‌اید، نباید مشکلات، فشارها و مضیقه‌های معیشتی خدایی نکرده شما را ناامید کند و یا بر پیکره امید شما لطمه وارد کند.

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه مشهد که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به آغاز دهه فجر اظهار کرد: اگر ما امسال به خاطر بیماری منحوس کرونا نمی‌توانیم راهپیمایی عظیم هرساله را اجرا کنیم، با جایگزین این راهپیمایی که عبارت است از رژه موتوری و خودرویی، به نحوی بتوانیم این نقیصه را امسال به نحو احسن جبران کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: برادران و خواهران، این انقلاب تمام نشده، با این که از پیروزی انقلاب 42 سال می‌گذرد اما میانه راه انقلاب هستیم و هنوز به نقطه پایانی انقلاب نرسیدیم، این که یک نظام ناپاک ستمشاهی در این کشور سقوط کرد و یک نظام دینی و اسلامی به وجود آمد، تمام انقلاب نبود، این که به آن می‌گوییم پیروزی انقلاب، یعنی در این نقطه عطف نهضت انقلابی که امام بزرگوار شروع کرده بودند، ابزار و اهرمی به دست انقلاب افتاد که با این اهرم و ابزار، انقلاب هم در جهت عرض قوی‌تر توسعه پیدا کند و امت اسلام را فرا بگیرد و هم در جهت طولی، مسیر خودش را با قدرت ادامه بدهد.

امام جمعه مشهد یادآور شد: نظام جمهوری اسلامی، اهرم و عصایی به دست انقلاب بوده و هست، باید از همه برکات این نظام برای تداوم انقلابمان استفاده و بهره‌برداری کنیم.

علم‌الهدی با تأکید بر این که این فشارها نباید ما را از مسیر انقلاب و هدف آن ناامید کند، اضافه کرد: برادران و خواهران جوان، شما که پیروزی انقلاب را ندیده‌اید، نباید مشکلات، فشارها و مضیقه‌های معیشتی خدایی نکرده شما را ناامید کند و یا بر پیکره امید شما لطمه وارد کند، آنانی که از روز پیروزی انقلاب و فجر اول یادشان هست، به‌خوبی می‌دانند که ما در چه شرایطی در تداوم انقلابمان، یک نظام ناپاک دست نشانده آمریکایی را در این مملکت ساقط کردیم.مردم در کنار هم مشکلات را حل می‌کردند.

وی اظهار کرد: اینطور نبوده که فقط مردم با سینه خشک با گلوله‌های مسلسل جلادان شاهی مقابله کنند، در آن زمان فشارهای معیشتی سنگین به وجود آمد، بر حسب اعتصابات و حرکت‌هایی که شد و در راستای انقلاب نیز بود و فشارهای ظالمانه رژیم شاهی که خود را در آستانه سقوط می‌دید، بر مردم وارد می‌کرد، مردم از نظر معیشتی در فشاری بودند که به هیچ وجه وضعیت امروز ما به آن روز قابل مقایسه نبود اما عزیزان انقلاب ما در مقابل این فشارها چه‌ها که نکردند؛ در زمستان سرد سال 57، مردم در مسجدها جمع می‌شدند و جوانان به در خانه‌ها نفت می‌بردند برای این که مردم از سرما نجات پیدا کنند و سرما به خانواده‌ها فشارنیاورد، در فشارهای معیشتی در کنار مساجد جمع شدند، فروشگاه‌هایی زدند که اجناس را از مبادی اولیه تهیه می‌کردند و با همان قیمت به دست مردم می‌رساندند که برخی سودجویی‌های شیطانی مردم را تحت فشار نگذارد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با این که آن روز، فشار از امروز بیشتر بود و آینده‌اش نیز مبهم بود، در عین حال مقاومت کردند، آنان جوانان آن روز بودند و شما جوانان امروز، نباید در مقابل بیکاری، اشتغال و نبودن معیشت ناراحت بشوید، آن روزی که انقلاب مقدس ما به پیروزی رسید و نظام شاهی ساقط شد، در زمانی بود که آمریکا آقای دنیا و اروپا همه کاره دنیا بود اما امروز، زمانی است که آمریکا ذلیل‌ترین کشور روی زمین است.

وی افزود: آن روز مردم ما در برابر آمریکایی که اسمش انسان‌ها را می‌لرزاند، مقاومت کردند، ایستادند با دست خالی و سینه خشک انقلاب را به پیروزی رساند و نظام ستمشاهی را ساقط کردند، امروز که روز بیپچارگی و ذلت آمریکاست و دموکراسی پوشالی آمریکا بر دنیا، لیبرالیسم را ساقط می‍کند، امروز که می‌بینید منفورترین جریان حکومتی در دنیا، حکومت آمریکاست، امروزی که رشد علمی ما، حرکت دانش‌بنیان ما در تأمین سلاح‌های دفاعی و قدرت تسلیحاتی ما کار را به جایی رسانده است که آن آمریکای آن روز، از موشک امروز ما می‌ترسد، امروز باید در برابر فشارهای معیشتی ناامید و متزلزل شویم؟ چرا اینطور بشویم.

عضو مجلس خبرگان رهبری، ایجاد شخصیت علمی و دانشی برای جوانان را یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی برشمرد و بیان کرد: انقلاب ما همه چیز برای ما داشت و از همه چیز بالاتر، این شخصیت با عظمت علمی و دانش‌بنیان بود که 42 سال است نسل با استعداد امروز ما بر سر سفره انقلاب پیدا کرده و این از همه بالاتر است، چرا باید ناراحت باشیم؟ منتها از یک طرف عزیزان مسؤول ما و از طرفی ما باید مردم وارد میدان شویم، فعالیت کنیم و نگذاریم این فشارها، سختی‌ها و مضیقه‌های معیشتی عزیزان ما را در تنگنا قرار بدهد مخصوصأ نسل جوان با استعداد ما را به ورطه نابودی بکشاند.

علم‌الهدی به تجربه موفق همیاری مردم در حل مشکلات اجتماعی اشاره کرد و گفت: نمونه‌اش کاری که شما در همین شهر و استان انجام دادید، در برابر کرونایی که خانمان برانداز بود، کاری که شما مردم در 2550 مسجد با عنوان مسجد سنگر سلامت انجام دادید، استان ما را به رنگ آبی رساند و این ویروس در حال ریشه‌کن شدن است، این کار را در همه عرصه‌ها و عرصه اقتصادی انجام دهید.

امام جمعه مشهد با یادآوری شعار سال و هدفگذاری عملیاتی سال، اظهار کرد: امروز مهم‌ترین قشری که باید به آنان رسیدگی شود، قشر کارگر است، از طرفی رهبری فرمودند سال «جهش تولید»، محور اصلی در تولید کارگر است، مواد خام و ابزار مرحله بعد است، باید به فکر قشر کارگر، قدرت کارگر و تولید در جامعه باشیم، الان وقتی است که شورای عالی کار می‌خواهد برای دستمزد کارگران در سال آینده تصمیم‌گیری کند اما باید توجه داشته باشند که تنها مسئله تصمیم‌گیری در دستمزد مشکل را حل نمی‌کند، باید زندگی کارگر را اداره کرد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند «جهش تولید» و محور تولید، کارگر است، باید به این کارگر رسید و زندگی او اداره کرد، باید در رفاه و آرامشی باشد که بتواند با اخلاص کامل فعالیت جهادی خودش را انجام دهد و در برابر تحریم‌های دشمن، دشمن را به خاک بزند و عزت اقتصادی ما را بالا ببرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: عزیزان ما در شورای عالی کار، نمایندگان دولت، مجلس و نمایندگان کارگر، سعی کنند زندگی کارگر اداره شود مخصوصأ در دستگاه‌های تولیدی؛ کشور ما کشور امام زمان (علیه‌السلام) است، کشور متدینین است.

به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی امام جمعه مشهد، علم‌الهدی یادآور شد: امروز در یک نقطه بالای عزت در دنیا و منطقه زندگی می‌کنیم اما در درون خودمان نیز باید حلاوت و شیرینی این عزت را لمس کنیم، مردم ما در درون خانواده‌ها نیز باید از عزتی که به برکت نظام و انقلاب در دنیا پیدا کرده‌اند، لذت ببرند و شیرینی آن را حس کنند، نباید مشکلات اقتصادی و اجتماعی این حلاوت و شیرینی را در کام مردم ما تلخ کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی نماز جمعه مشهد امام جمعه مشهد پیروزی انقلاب علم الهدی آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۸۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شدند

به دلیل اهمیت موضوع اقتصاد، رهبر انقلاب چندین سال است که شعار سال را در رابطه با این موضوع و حمایت از تولید، اشتغال و مهار تورم اختصاص داده‌اند.

مقام معظم رهبری سال گذشته در پیام نوروزی، بر روی مسئله حمایت از تولید تاکید کردند و این سال را «مهار تورم و رشد تولید» نام گذاری کردند.

سال ۱۴۰۳ نیز از سوی رهبر انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگداری شده است که نشان می‌دهد ایشان همچنان بر روی مساله تولید و کار تاکید دارند.

رئیس قوه قضاییه در پیامی که به مناسبت سال ۱۴۰۳ منتشر کرد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ که مبتنی بر اولویت‌های کلان کشور از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، مصمم هستیم برنامه‌ها و تدابیر طراحی شده خود را در راستای حمایت از تولید و تولیدکنندگان و فعالان و سرمایه‌گذاران اقتصادی، با قوت و قدرت هر چه تمام‌تر اجرایی سازیم و موانع مشارکت فعالانه اقتصادی و تولیدی مردم را با همکاری سایر قوا، مرتفع کنیم. 

بدون تردید باید در سال جاری، با همدلی و همکاری همه‌جانبه، عقب‌ماندگی‌های حوزه تولید را جبران کنیم؛ در این مسیر خطیر، علاوه بر فعالان و سرمایه‌گذاران کلان و خرد اقتصادی و تولیدی، عموم مردم نیز می‌توانند یاریگر باشند؛ ما نیز در عدلیه تضمین می‌دهیم که از سرمایه‌های مردم که وارد عرصه تولید و اشتغال می‌شود، نهایت حفاظت و صیانت را داشته باشیم.

وی همچین گفت:در سال گذشته که از جانب رهبر حکیم انقلاب با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده بود، دستگاه قضایی در چهارچوب مسئولیت‌ها و اختیاراتش، اقداماتی را در مسیر نیل به هدف مزبور انجام داد و برای تحقق امر مُعنونه، به دولت و مجلس، مساعدت‌هایی را داشت؛ علی‌رغم اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته در هر سه قوه، معترف و مُقر هستیم که آنطور که مطمح‌نظر رهبر معظم انقلاب و شایسته مردم شریف ایران اسلامی بود، در تحقق شعار سال گذشته، توفیق حاصل نشد. 

قدر مسلم، این نقیصه باید در سال جدید با مساعی مضاعف، جبران شود؛ لهذا در سال پیش‌رو نیز قوه قضاییه حداکثر توان خود را در چهارچوب اختیاراتش برای کمک به رشد تولید و شقوق این امر خطیر، نظیرِ حمایت از تولیدکنندگان، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و کاستن از موانع تولید، به کار خواهد بست.

قوه قضاییه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و دستورات رئیس دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۲ اقدامات زیادی در راستای حکایت از تولید، اشتغال و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی انجام داده است.

ستاد‌های حمایت از اقتصاد مقاومتی در دادگستری استان‌ها به صورت متناوب با تشکیل جلسه و بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی، اقدامات موثری در جلوگیری از تعطیلی این واحد‌ها و رفع مسائل پیش روی آنها انجام داده‌اند.

با اقدامات دستگاه قضایی در جهت حمایت از تولید و رفع مشکلات حقوقی و قضایی کارخانه‌ها در سال گذشته، ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی احیا و یا از تعطیلی آنها جلوگیری شد که این امر در مجموع از بیکاری ۱۹۱ هزار و ۲۶۸ نیروی کار در سراسر کشور نیز جلوگیری کرده است.

در همین زمینه استان آذربایجان شرقی با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۷۰ واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و ۹۵۰ نیروی کار جلوگیری کرد. 

در استان آذربایجان غربی از تعطیلی ۸۱ واحد تولیدی و بیکاری حدود ۸ هزار کارگر جلوگیری شد. حل مشکلات صنایع آلومرول نوین اراک، ائل سون فولاد سلماس، مطالبات بانک صنعت و معدن از شرکت آجر ماشینی ارومیه، شرکت معدن کاوان گنجینه ظفر چالدران و مجتمع غذایی برادران فتحی میاندوآب نمونه از اقدامات دادگستری این استان است.

همچنین در استان اردبیل از تعطیلی ۲۶ واحد تولیدی و بیکاری ۶ هزار و ۱۵۹ کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان اصفهان مشکلات ۲۴ واحد تولیدی را رفع و به تداوم اشتغال ۴ هزار و ۴۴۹ نیروی کار کمک کرد و در استان البرز به ادامه فعالیت ۴۳ واحد تولیدی و اشتغال ۹ هزار و ۳۶۹ کارگر کمک شد. 

در استان ایلام از تعطیلی ۱۹ واحد تولید و بیکاری ۱۲۶ کارگر جلوگیری شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان بوشهر به تداوم فعالیت ۱۲ واحد تولیدی و اشتغال یک هزار و ۱۲۰ کارگر کمک کرد. 

استان تهران نیز با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان از تعطیلی۵۲ واحد تولیدی و بیکاری ۶ هزار و ۵۸۵ کارگر جلوگیری کرد و استان چهارمحال و بختیاری با جلوگیری از تعطیلی ۴ واحد تولیدی مانع بیکاری ۳۰۰ کارگر شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی در سال گذشته مشکلات ۱۹ واحد تولیدی را حل و به تداوم اشتغال ۳۵۰ نیروی کار کمک کرد.

حل مشکلات تأمین زیرساخت‌های آب، برق، گاز و فاضلاب شهرک تخصصی غیردولتی در مجاورت شهرک صنعتی بیرجند به مساحت ۱۰ هکتار و واحد تولیدی واشر در منطقه عشایری شهرستان سرایان با سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد تومان و اشتغال ۴۲ نفری از جمله اقدامات این استان در حمایت از تولید است. 

در استان خراسان رضوی از تعطیلی ۶۷۰ واحد تولیدی و بیکاری ۵۱ هزار و ۹۰۰ کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان خراسان شمالی با ادامه فعالیت ۲۱ واحد تولیدی و اشتغال۱۲۰ نیرو کار کمک کرد.

در استان خوزستان از تعطیلی ۲۷ واحد تولیدی با ۲۶ هزار و ۳۴۲ نیروی کار جلوگیری شد و حل مشکلات حقوقی شهرک تخصصی خودرویی کاریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی ۳ هزار نفر و شرکت تخته فشرده آریانا به ظرفیت اشتغال‌زایی ۳۰۰ نفر از اقدامات از استان در حمایت از تولید است.

در استان زنجان از تعطیلی ۱۱ واحد تولیدی و بیکاری هزار و ۵۷۰ نیروی کار جلوگیری شد و در استان سمنان با جلوگیری از تعطیلی ۴۶۱ واحد تولیدی از بیکاری ۴ هزار و ۷۷۵ کارگر جلوگیری شد. 

در استان سیستان و بلوچستان به ادامه فعالیت ۳۴ واحد تولیدی و اشتغال ۳۷۷ کارگر کمک شد و ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان فارس به احیای ۲۰ واحد تولیدی با ۳ هزار و ۳۶۹ کارگر کمک کرد.

در ادامه فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان قزوین نیز از تعطیلی ۲۲ واحد تولیدی و بیکاری ۲۵۳ کارگر جلوگیری شد و در استان قم از تعطیلی ۳۱ واحد تولیدی و بیکاری ۲ هزار و ۷۰۰ کارگر جلوگیری شد. 

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان کردستان از تعطیلی ۲۱ واحد تولیدی و بیکاری۸۳۷ کارگر جلوگیری کرد و در استان کرمان از تعطیلی ۵۶ واحد تولیدی و بیکاری ۹ هزار و ۲۱۹ کارگر جلوگیری شد.

در استان کرمانشاه از تعطیلی ۲۱ واحد تولیدی و بیکاری یک هزار و ۵۰۰ کارگر جلوگیری شد که حل مشکلات اتوترانس غرب، بتن آماده فرامان غرب، شرکت سرکش خودرو، مجتمع خدمات رفاهی همت زاده، شرکت لبن گستر و شرکت گلمهر غرب از جمله این اقدامات است.

در استان کهگیلویه و بویراحمد از بیکاری ۳ واحد تولیدی و بیکاری ۶۵ نیروی کار جلوگیری شد.

با فعالیت ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان گلستان به احیای ۱۰۰ واحد تولیدی و جلوگیری از بیکاری۲ هزار و ۴۹۱ کارگر کمک شد و در استان گیلان نیز با تشکیل جلسات ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۲۶ واحد تولیدی و بیکاری ۶ هزار و ۲۰۳ نفر جلوگیری شد.

در استان لرستان از تعطیلی ۳۲ واحد تولیدی و بیکاری ۶۳۴ کارگر جلوگیری شد و در استان مازندران به احیای ۱۴ واحد تولیدی با ۲ هزار و ۹ نیروی کار کمک شد.

ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی استان مرکزی از تعطیلی ۸۱ واحد تولیدی و بیکاری ۸ هزار و ۵۳۰ کارگر جلوگیری کرد و با فعالیت این ستاد در استان هرمزگان از تعطیلی۱۴ واحد تولیدی با ۱۰۵ کارگر جلوگیری شد.

همچنین در استان همدان ستاد حمایت از اقتصاد مقاومتی از تعطیلی ۱۱۴ واحد تولیدی باهزار و ۲۸۸ کارگر جلوگیری کرد و در استان یزد نیز از تعطیلی ۲۲ واحد تولیدی و بیکاری۲۸ هزار و ۵۷۳ کارگر جلوگیری شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان در سال گذشته
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • همه عرصه‌های کارگری عرصه جهاد است
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • ۲ هزار و ۱۵۱ واحد تولیدی در سال ۱۴۰۲ احیا شدند
  • حمایت قضایی از تولید/ جلوگیری از بیکاری ۱۹۱ هزار ‌کارگر
  • جلوگیری از تعطیلی ۲ هزار واحد تولیدی و بیکاری ۱۹۸ هزار نیروی کار
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت