Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@15:30:43 GMT

۶۸ درصد دادرسی‌ها الکترونیکی انجام می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۴۱۶۶۸

۶۸ درصد دادرسی‌ها الکترونیکی انجام می‌شود

مدیرکل زندان‌های استان اصفهان گفت: از ابتدای سال جاری تا ۱۶ دی ماه، ۵۱ زندانی محکوم به قصاص با رضایت شکات از اجرای مجازات قصاص نجات پیدا کردند همچنین ۶۸ درصد دادرسی و رسیدگی به پرونده زندانیان به صورت الکترونیکی بوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمود ضیایی‌فرد، مدیرکل زندان‌های استان اصفهان، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضائیه پایش پرونده‌های زندانیان بوده است بدین صورت که پرونده‌ای که رأی صادر شده مجدداً مورد بازنگری قرار می‌گیرد، پس از بخشنامه ریاست قوه قضائیه، قریب به ۳ هزار و ۹۶۲ کاربر زندان، فرم‌هایی را به مراجع قضائی ارسال کردند، گفتنی است مراجع قضائی ۴۵ روز فرصت دارند تا فرم‌های مذکور را بررسی و پاسخ نهایی را به سازمان زندان‌ها ارسال کنند، در حال حاضر منتظر دریافت پاسخ‌ها هستیم تا بر اساس رصد و پایشی که صورت می‌گیرد تعدادی از زندانیان جرایم غیرعمد آزاد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه تا این لحظه و بر اساس فرم کاربرها ۲۵۱ نفر آزاد شدند، افزود: بر اساس طرح مذکور در مجموعه زندان‌های استان اصفهان تقریباً بازدید روزانه قضات مختلف شعب، رؤسای دادگستری و دادستان‌های شهرستان‌ها انجام می‌شود تا در راستای طرح پایش بتوانیم نتایج خوبی را برای زندانیان داشته باشیم.

نجات ۳ تبعه افغان از طناب دار

مدیرکل زندان‌های استان اصفهان تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا ۱۶ دی ماه، ۵۱ زندانی محکوم به قصاص با رضایت شکات از طناب دار نجات پیدا کردند، از تعداد ۵۱ نفر مذکور، ۳۳ نفر آزاد شدند و جرم دیگری نداشتند و یا به دلیل جنبه عمومی جرم نیازی به زندان رفتن نبوده یا مجازاتشان طی شده بود که آزاد شدند، در حالی که بقیه افراد هنوز در زندان هستند، البته رضایت شکات اخذ شده و پس از طی مراحل قانونی جنبه عمومی جرم آزاد خواهند شد.

وی با اعلام این خبر که ۳ تبعه افغان نیز در بین زندانیان آزاد شده بودند، افزود: ۳ نفر از زندانیان تبعه کشور افغانستان بودند، رسانه‌هایی که با جمهوری اسلامی عناد دارند در اطراف حاشیه سازی می‌کنند که در ایران با اتباع افغانی به آن شکلی که باید برخورد نمی‌شود، در حالی که نگاه سازمان زندان‌ها این بود که سه زندانی افغانی که ۲۲ سال قبل مرتکب قتلی در کاشان شدند با پیگیری مددکاران زندان‌ها، رؤسا و مراجع قضائی کاشان آزاد شوند و این کار به کمک خیران انجام شد.

آزادی مشروط یک هزار و ۱۸۶ نفر در سال جاری

ضیایی فرد در خصوص آمار آزاد شدگان جرایم غیر عمد اظهار کرد: در سال جاری و در حوزه جرایم غیرعمد نیز ۷۳۱ نفر از ابتدای سال به کمک ستاد دیه، بسیج و سپاه پاسداران و برخی با کمک خیریه امام موسی کاظم اصفهان آزاد شدند، همچنین از ابتدای سال قریب به یک هزار و ۱۰۰ پرونده در کمیسیون عفو مطرح شده و در نهایت مورد عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند و ۷۰۹ نفر از کسانی که مشمول عفو قرار گرفتند آزاد و ۳۸۱ نفر تقلیل مجازات شدند، گفتنی است کمیسیون عفو اصفهان در سال جاری بسیار فعال بوده و نسبت به دیگر استان‌های کشور در پروژه عفو فعالیت چشمگیری داشته است.

وی با اشاره به رشد آزادی‌های مشروط در استان اصفهان اظهار کرد: آزادی مشروط نسبت به سال گذشته ۷۶ درصد رشد داشته، در واقع در سال ۹۸، ۶۷۳ نفر آزاد و امسال یک هزار و ۱۸۶ نفر به طور مشروط آزاد شدند که در نوع خود رقم بسیار مناسبی است، همچنین آمار ورودی زندان‌ها نیز تقریباً هشت و نیم درصد کاهش داشته و این نشانگر سیاست کاهش جرایم کیفری قوه قضائیه است.

اشتغال ۵ هزار و۱۳۰ نفر در زندان‌های استان

مدیرکل زندان‌های استان اصفهان با اشاره به تلاش سازمان زندان‌ها در اشتغال زندانیان، گفت: تا پایان مرداد ماه، ۴ هزار و ۵۵۲ زندانی مشغول به کارهای مختلف شدند، اعم از کارگاه‌هایی که در داخل زندان و در اندرزگاه‌ها ایجاد شده و یا به فعالیتی اعزام شدند، در حال حاضر این میزان به ۵ هزار و ۱۳۰ نفر رسیده یعنی در هفته اول بهمن، با افزایش اشتغال روبرو بودیم و علیرغم شیوع کرونا در زندان به رشد در حوزه اشتغال رسیدیم.

وی با بیان اینکه هر اندرزگاه به یک کارگاه تولیدی کرامت محور تبدیل می‌شود، افزود: وقتی زندانی مهارتی بیاموزد بر اساس آن مهارت شغلی شخصیت پیدا می‌کند، طرح تبدیل هر اندرزگاه به کارگاه تولید کرامت محور در واقع ابداع زندان‌های استان اصفهان بوده و قرار است در کشور اجرایی شود، گفتنی است یکی دیگر از اقدامات خوب سازمان زندان‌ها که همزمان با دستورالعمل ریاست قوه قضائیه انجام گرفته تعامل با بخش‌های مردم نهاد، خصوصی و گروه‌های جهادی بوده و قرار است از این ظرفیت به بهترین نحو در حوزه‌های فرهنگی و معیشتی استفاده کنیم.

۴۶ درصد زندانیان استان مربوط به جرایم موادمخدر است

ضیایی‌فرد با بیان اینکه یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضائیه دادرسی الکترونیکی است، خاطرنشان کرد: در چهار ماه اخیر، در زندان مرکزی اصفهان و اردوگاه اسدآباد مبارکه دادرسی الکترونیکی به روند کاری اضافه شد و در حال حاضر ۶۸ درصد رسیدگی‌ها به صورت دادرسی الکترونیکی است، یعنی زندانی به مراجع قضائی اعزام نمی‌شود و قاضی از طریق ویدئو کنفرانس به جلسه رسیدگی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه شش هزار و ۵۰۰ جلسه دادرسی الکترونیکی در چهار ماهه گذشته از سوی سازمان زندان‌ها و قوه قضائیه برگزار شده است، افزود: کاهش مشکلات و آسیب‌های اجتماعی یکی از مهم‌ترین مزایای دادرسی الکترونیکی است، چرا که حضور زندانی با دست بند یا پا بند در اجتماع وجهه خوبی ندارد همچنین صرفه‌جویی در نیروی انسانی، رفت و آمدها، هزینه‌های ایاب و ذهاب هم با این طرح کاهش می‌یابد، علاوه بر این موارد از آثار خوب دادرسی الکترونیکی کاهش تخلفات در داخل زندان‌ها است.

مدیرکل زندان‌های استان اصفهان تصریح کرد: بالاترین آمار زندانیان در استان مربوط به زندان مرکزی اصفهان و اردوگاه اسدآباد مبارکه است، به طور کلی در استان اصفهان بخش عمده زندانی‌ها مربوط به موادمخدر هستند که این مورد ۴۶ درصد زندانیان را شامل می‌شود.

کد خبر 471708

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مدیرکل زندان های استان اصفهان کمک به آزادی زندانیان جرایم مواد مخدر زندان اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیرکل زندان های استان اصفهان دادرسی الکترونیکی سازمان زندان ها ابتدای سال مراجع قضائی قوه قضائیه آزاد شدند سال جاری بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۱۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد

علی محمدی روز یکشنبه اظهار کرد: لرستان دارای ۶۶ هزار و ۵۲۵ پروانه صنفی معتبر است و بر اساس حکم تبصره هفت ماده یک قانون تسهیل صدور مجوزها، همه مجوزهای قدیمی و کاغذی باید تا ۲۵ اردیبهشت جاری، به الکترونیکی (شناسه‌ یکتا) تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه لرستان بالاترین درصد تبدیل مجوزهای کاغذی را در کشور دارد تصریح کرد: پس از مهلت تعیین شده، کسب و کارهایی که شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی فاقد مجوز محسوب می شوند.

وی افزود: همچنین با هوشمند شدن خدمات دولت در آینده نزدیک، صاحبان کسب و کارهایی که مجوز الکترونیکی نداشته باشند و نامشان در بانک اطلاعات کسب و کار کشور به نشانی qr.mojavez.ir نباشد، برای دریافت خدمت در ادارات دولتی و بانک‌ها دچار مشکل خواهند شد.

محمدی بیان کرد: متقاضیان می توانند ️با گوشی همراه خود و ورود فقط ۳ کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها mojavez.ir، به سرعت، رایگان و غیرحضوری مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) را دریافت کنند.

وی افزود: تاکنون ۴۷۷ هزار مجوز کاغذی در کشور به الکترونیکی تبدیل شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بررسی مشکلات مددجویان زندان سپیدار اهواز در دیدار با رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان
  • بررسی مشکلات ۱۵ مددجو زندان سپیدار اهواز
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت
  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • عفو موردی ۱۴۹ زندانی در کامیاران
  • یک زندانی در استان تهران پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد
  • رای‌گیری الکترونیکی چگونه انجام می‌شود؟
  • ۴۷۷ هزار خانوار کردستانی با کالابرگ الکترونیکی خرید کردند
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • انتخابات الکترونیکی چیست و چگونه انجام می‌شود؟