Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین- طاهره گودرزی؛ احسان ابراهیمی مدیر روابط عمومی شرکت نفت و گاز سرو در حاشیه بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی نفت،گاز و پتروشیمی در گفت‌وگوی اختصاصی با اقتصادآنلاین گفت: شرکت نفت و گاز سرو طی دو دهه تجربه، تمام کاتالیست های گروه فرآیند اوره، آمونیاک، متانول و صنایع پایین دستی متانول در صنعت پتروشیمی وکاتالیست های مورد استفاده برای تولید گاز هیدروژن در صنعت پالایش نفت و کاتالیست های مورد استفاده در صنعت فولاد را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین کاتالیست‌های مورد نیاز پتروشیمی‌های تولیدکننده گاز اتیلن را نیز این شرکت تولید می‌کند. به طوری که در هر کدام یک از این فرآیندهای پتروپالایشی ، بین 8 الی 10 نوع از مجموعه کاتالیست‌های شرکت نفت و گاز سرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ابراهیمی افزود: کاتالیست یا کاتالیزور محصولی است که باعث شکست گاز شده و بعنوان تسریع دهنده واکنش شناخته می‌شود. به نوعی اگر کاتالیست نباشد، تولید محصولات چون متانول، آمونیاک و محصولاتی که بیشتر جنبه صادراتی دارند، عملا امکان پذیر نخواهد بود یا صرفه اقتصادی نخواهد داشت. کاتالیست باعث کاهش مصرف انرژی و تولید اقتصادی شده و زمان تولید محصول را نیز کاهش می‌دهد. 

وی در ادامه بیان کرد: کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت فولاد نیز در مرحله تبدیل سنگ آهن به آهن اسفنجی و سپس شمش، تختال و ...  مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت‌های فولادی که واحد احیا دارند مانند فولاد مبارکه، فولادخوزستان،آهن و فولاد ارفع، فولاد هرمزگان و ... از کاتالیست‌های شرکت نفت وگاز سرو  استفاده می‌کنند. کاتالیست یک کالای استراتژیک است که جز کالاهای تحریم شده بوده که دیگر امکان واردات آن از منابع اروپایی عملا وجود ندارد. همین باعث شده است تا شرکت‌های داخلی تمرکز بیشتری بر روی تولید و کیفیت آن داشته باشند. تولید کاتالیست در داخل هم صرفه جویی ارزی و هم اشتغالزایی بالایی به همراه داشته است.

مدیر روابط عمومی شرکت نفت و گاز سرو اظهار کرد: کل شرکت‌هایی که در دنیا بتوانند مجموعه کاتالیست‌ها را تولید کنند، کمتر از ده کشور هستند که شرکت نفت و گاز سرو توانسته است مجموعه کاتالیست‌های ذکر شده را برای نخستین بار بومی و صنعت کاتالیست را در ایران نهادینه کند. در حال حاضر نیز طرح های پتروشیمی مسجد سلیمان و طرح پتروشیمی آرین متانول بعنوان دو طرح ملی به شمار می رود که شرکت نفت و گاز سرو ماموریت تولید کاتالیست برای آنها را دارد. 

وی افزود: شرکت نفت و گاز سرو بازوی محکمی برای صنعت پتروشیمی و پالایشی و فولادی محسوب شده و در زمینه تولید کاتالیست به بلوغ ملی رسیده‌ و برنامه‌هایی برای صادرات نیز دارد. 

ابراهیمی در پاسخ به این پرسش که شما به نوعی انحصاری محسوب می‌شوید، گفت: تعیین کننده انحصار کیفیت است. اگر کاتالیست در فرآیند تولید خطا دهد، شرکت های فولادی، پالایشی یا پتروشیمی به مدت حداقل یک ماه محصول نخواهند داشت و این یعنی یک ماه درآمد ارزی نداشتن؛ آن هم در شرایطی که کشور نیاز به ارز دارد. همانطور که می‌دانید بیشترین ارزآوری کشور مربوط به شرکت‌های پالایشی و پتروشیمی و بعد فولادی است. لذا شرکت‌‌ها می بایست با کیفیت‌ترین محصول تولید شده را انتخاب کنند تا مشکلی در فرآیند تولیدشان پیش نیاید. به قطع می توانم بگویم که شرکت سرو با توجه به تکنولوژی‌های به روزی که در تولید کاتالیست استفاده می‌کند، بهترین تولیدکننده کاتالیست در ایران و منطقه است.

مدیر روابط عمومی شرکت نفت و گاز سرو بیان کرد: اگر کیفیت محصول شرکت سرو به اندازه شرکت ‌های اروپایی نبود قطعا شرکت‌های مورد هدف از آن خرید نمی‌کردند و واردات با هزینه‌های گزاف را ترجیح می‌دادند. لذا کیفیت کاتالیست‌های سرو با شرکت‌های اروپایی برابری می‌کند و قیمت آن نیز بسیار به صرفه تر از نمونه خارجی است. همچنین در تهیه آن سعی کرده‌ایم از مواد اولیه ایرانی استفاده کنیم که در این زمینه نیز مشکلی برای تولید نداشته باشیم.

وی عنوان کرد: کاتالیست‌ها بیش از ۱۰۰ نوع است که شرکت سرو تا کنون توانسته است بیش از ۳۰ نوع آنرا تولیدکند. لازم به ذکر است که از روز اول ۳۰ کاتالیست نبوده و در طول این سال‌ها توانسته‌ایم به این عدد برسیم. سال گذشته چند شرکت پتروشیمی در کنار ما قرار گرفتند که توانستیم چند کاتالیست جدید را تجاری سازی نموده و به بازار عرضه کنیم. 

وی به برنامه‌های شرکت سرو برای صادرات نیز اشاره کرد و گفت: زیر ساخت‌های لازم برای صادرات از سوی شرکت فراهم شده است. شرکت نفت و گاز سرو برای حفظ کیفیت محصول خود به سمت بازارهای صادراتی پیش رفته است که به دلیل حجم بالای مصرف در داخل نیازی به صادرات ندارد. لذا اگر بتوانیم مسولیت اصلی خود در تامین کاتالیست داخلی را انجام دهیم برای شرکت کافی است اما صادرات را در دست اقدام داریم تا در عرصه های بین المللی بتوانیم کیفیت خود را در رقابت با رقبای اصلی حفظ و ارتقا دهیم و به دنبال کسب سهم از بازارهای بین‌المللی نیز هستیم.

ابراهیمی در پایان با اشاره به احداث بزرگترین کارخانه تولیدکاتالیست منطقه گفت: با کارخانه جدیدی که در دست احداث داریم ظرفیت تولید این شرکت به بیش از پنج هزار تن کاتالیست در سال خواهد رسید که عملا با بهره برداری از طرح های توسعه ای فولادی، پتروشیمی و پالایشی مشکلی در واردات کاتالیست نخواهیم داشت.  شایان ذکر است که بیش از 50درصد تولید آهن اسفنجی کشور توسط کاتالیست‌های شرکت نفت و گاز سرو تولید شده است.

پربیننده ترین تغییر رفتار خریداران نفت ایران با رفتن ترامپ مقصر پنهان قطعی برق +فیلم رمزگشایی از سخنان جنجالی زنگنه آخرین جزییات اجرای قانون هسته‌ای مجلس تورم‌های مزمن اقتصاد ایران؛ ردپای دلارهای نفتی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت فولاد شرکت نفت و گاز سرو کاتالیست های مورد تولید کاتالیست مورد استفاده برای صادرات کاتالیست ها شرکت سرو شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳

وزیر صمت با اشاره به افزایش تولید خودرو در کشور به ۵ هزار دستگاه در روز گفت: تلاش داریم که این رقم را حدود ۲۰ درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: اجلاس آفریقا را داشتیم و بزرگترین نمایشگاه دستاوردهای کشور برای معرفی به بیش از 2 هزار بازرگان و تاجر بین‌المللی برگزار خواهد شد و می‌تواند تبعات خوبی داشته باشد. اجلاس آفریقا با تعداد زیادی از مقامات ارشد سیاسی آفریقا به خوبی برگزار شد که می‌تواند تاثیرات خوبی در رفاه و اقتصاد کشور داشته باشد.

او افزود: آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای بازرگانان و تجار ما است. از جمله مهمترین این فرصت توسعه‌نیافتگی کامل آفریقا است. البته آفریقایی‌ها به صورت جامع برنامه‌هایی را برای توسعه پیگیری می‌کنند و در این برنامه فرصت‌های برای تجار ما وجود دارد. برای تحقق جهش تولید باید دروازه صادرات باز شود. خیلی از کالاهایی که تولید می‌کنیم به جهت اینکه بازار صادراتی ندارد، مجبور هستیم تولید را محدود کنیم. به عنوان مثال در لوازم خانگی رشد خوبی در کیفیت و کمیت داشتیم، اما همچنان در تهدید کالاهای قاچاق هستیم.

وزیر صمت ادامه داد: از جمله چالش‌هایی که در آفریقا داریم، نبود زیرساخت است که البته این موضوع با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در توسعه زیرساخت حوزه‌های انرژی و حمل و نقل داریم یک فرصت محسوب می‌شود. نرخ رشد اقتصادی در آفریقا از متوسط جهانی بیشتر است و این به معنای فرصت است و ما باید از آن استفاده کنیم. تلاش می‌کنیم تا پایان امسال در تمام یا حداقل بخشی از کشورهای آفریقایی که محوریت دارند، نمایشگاه‌های دائمی برای کالاهای ایرانی را فراهم کنیم و همچنین به آفریقایی‌ها فرصت دهیم که در کشور ما پایگاه معرفی خود را داشته باشند. تراز تجاری ما با آفریقا کاملاً مثبت است و رویکرد ما این است که واردات خود را نیز از آفریقا افزایش دهیم. تا پایان امسال تعداد رایزن‌های بازرگانی ما در آفریقا به 12 مورد می‌رسد و تعداد مراکز بازرگانی به 15 مرکز خواهد رسید.

او در خصوص چالش‌های توسعه تجارت با آفریقا گفت: مهم‌ترین چالش‌ها رقبا هستند که تلاش می‌کنند پس از حضور ما در آفریقا با ابزارهای مختلفی مانند تحریم جلوی این موضوع را بگیرند. برنامه وزارت صمت این است که میزان تجارت ایران اعم از صادرات و واردات نسبت به شرایط فعلی دو برابر شود.

علی‌آبادی افزود: باید ظرفیت‌های مالی و اقتصادی خود را به نفع صادرات بسیج کنیم و هر مانعی که در مسیر صادرات است را برداریم. ما به شرکت‌هایی اولویت می‌دهیم که صادرات محور و دانش‌بنیان هستند. شرکت‌هایی که حداقل ارزبری و بیشترین میزان ارزآوری را دارند. مشارکت مردم زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم.

او افزود: در حال تعریف پروژه‌هایی هستیم که بر اساس آنها بتوانیم صندوق‌های پروژه را تأسیس کنیم که مردم با سرمایه‌های خرد خود در پروژه‌های ملی مشارکت کنند. به زودی اطلاعیه‌ها در این باره منتشر خواهد شد. اگر بتوانیم این هدف را محقق کنیم، بخش مشارکت مردم در شعار سال را به معنای واقعی و الگوی تازه محقق کنیم.

علی‌آبادی گفت: رقبای ایران حتماً برای ایران مزاحمت ایجاد خواهند کرد. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ابزار تجارت را فراهم کنیم که مهمترین آن حمل و نقل است. برای شرق و شمال آفریقا نسبت خوبی داریم و طبق دستور رئیس‌جمهور برای غرب و جنوبی آفریقا هم از لحاظ حمل‌ونقل پوشش دهیم که کارهای سختی است و حتماً انجام خواهیم داد.

وزیر صمت افزود: آفریقا فرصت خوبی برای صنایع دانش‌بنیان ایران است و کشورهای آفریقایی هم در حوزه آموزش هدف‌گذاری کرده‌اند و ایران باید از این فرصت استفاده کند. همچنین شرکت‌های مهندسی و زیرساخت ایران هم می‌توانند پروژه‌های بزرگی در آفریقا اجرا کنند. کشورهای آفریقایی علاقه‌مند هستند از خودروهای روز استفاده کنند و این فرصتی برای ایران است.

وی تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به کسانی در اولویت ارز، ارز بدهیم که به سمت تجارت و صادرات بروند به‌ویژه به مقاصد صادراتی ایران از جمله آفریقا.

علی آبادی همچنین درباره برنامه های وزارت صمت در خصوص صنعت خودرو گفت: ما برنامه گسترده داریم و امسال تلاش خواهیم کرد که ظرفیت تولید را افزایش دهیم. ما به ظرفیت تولید 5 هزار خودرو در روز رسیدیم و تلاش داریم که این را حدود 20 درصد افزایش دهیم که خیلی جهش بسیار بزرگی است.

وی افزود: در بحث واردات خودرو باید گفت این موضوع را در دستور کار داریم تا به این وسیله تعادل بهتری در تامین تقاضای بازار و بحث ناترازی به وجود بیاوریم و اخبار خیلی خوبی در این زمینه داریم. تاکسی‌های برقی را واردات کرده ایم و مردم می‌توانند ثبت نام کرده و بخرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • به برکت نگاه اسلام، شاهد ارتقای جایگاه کار و کارگر پس از انقلاب هستیم
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است