Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون خروج سهامداران خرد به پنجمین هفته متوالی رسید، ممانعت از ورود ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ میلیارد بشکه نفت به بازار در سال ۲۰۲۰ از سوی اوپک، قیمت نفت همچنان بالای ۵۵ دلار، کاهش هفتگی و ماهانه در انتظار طلای جهانی و بدترین سال اقتصاد آمریکا از جنگ جهانی تاکنون در ۲۰۲۰رقم خورد را در بر دارد.

خروج سهامداران خرد به پنجمین هفته متوالی رسید

بورس تهران پس از تجربه ۴ هفته پیاپی منفی، معاملات هفته منتهی به ۸ بهمن را با صعود ۲ درصدی شاخص کل به پایان رساند. این رشد قیمتی اما کل بازار را در بر نگرفت و به جز نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز، دیگر سهام بورسی وضعیتی منفی را تجربه کردند. به‌طوری که ۶۸ درصد از کل سهام معامله شده در دو بازار بورس و فرابورس، با کاهش قیمت پایانی مواجه شدند و شاخص کل هم‌وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان نمادها دارد، عقبگرد حدود ۲ درصدی را ثبت کرد. این شرایط سبب شد که برای پنجمین هفته متوالی شاهد خروج نقدینگی حقیقی از گردونه معاملات سهام باشیم. به نقل از دنیای اقتصاد؛ در این راستا در هفته‌ای که گذشت سهامی به ارزش یک هزار و ۶۷۷ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد بازار منتقل شد. در مجموع طی ۵ هفته گذشته، حقیقی‌ها خالص فروشی بالغ بر ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رقم زده‌اند. تداوم نااطمینانی نسبت به نرخ دلار و آینده سیاسی و اقتصادی کشور از یک سو و وضعیت مبهم سیاست‌های داخلی بورس از سوی دیگر سبب شده سهامداران خرد که ریسک‌پذیری پایین‌تری دارند، محتاط شوند و در انتظار روشن‌شدن شرایط بنشینند.

ممانعت از ورود 1.3 میلیارد بشکه نفت به بازار در سال 2020 از سوی اوپک

دبیرکل اوپک گفت این سازمان در سال 2020 با هدف جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت، از عرضه حدود 1.3 میلیارد بشکه نفت به بازارهای جهانی خودداری کرده است. محمد بارکیندو که در کنفرانس اس اند پی گلوبال پلاتس سخنرانی می‌کرد، گفت: «من مطمئن هستم همه می‌توانیم وضعیت وخیم صنعت نفت را به یاد بیاوریم که در 20 آوریل 2020 رقم خورد و آن زمان بود که قیمت نفت خام آمریکا منفی شد. صنعت نفت از آن روز به عنوان دوشنبه سیاه یاد می‌کند.» «در آن زمان صنعت نفت با مازاد عرضه حدود 1.3 میلیارد بشکه مواجه بود. همچنین نگرانی‌های عمیقی در مورد برخی از قطب‌های ذخیره سازی وجود داشت که ظرفیت شان تکمیل شود. خوشبختانه این اتفاقات به علت اقدامات قاطع طی توافقنامه کاهش تولید اوپک پلاس رخ نداد. از آن زمان تاکنون، این توافقنامه، شهامت و انعطاف پذیری زیادی از خود نشان داده و خود را در صورت نیاز با شرایط متغیر بازار وفق داده است؛ به ویژه، در هنگام بروز موج دوم و سوم همه گیری ویروس کرونا.»

در واقع، مداخله اوپک پلاس در بازار عرضه جهانی نفت، برای تغییر روند کاهش قیمت بسیار مهم بود و بار دیگر اوپک را در میانه افزایش تولید نفت شیل به عامل تاثیرگذار در بازارهای نفت تبدیل کرد. همچنین بارکیندو خاطرنشان کرد: کار اوپک هنوز تمام نشده است، زیرا همه‌گیری کرونا علی رغم خبرهای خوب شروع واکسیناسیون در اغلب نقاط جهان، هنوز تمام نشده است. وی افزود: «واکسن‌ها همانند نوری در این تونل تاریک است، اما افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و همچنین بالا رفتن میزان مرگ و میرها و از سرگیری دوباره محدودیت‌ها، یادآوری کننده تلخ، حساسیت شرایط کنونی است.»

پیش‌بینی روسیه از قیمت نفت تا سال ۲۰۳۵

وزیر انرژی روسیه بر اساس چند سناریو، قیمت نفت خام تا سال 2035 ، در بین 45 تا 80 دلار در هر بشکه پیش بینی کرد. آنتون رابتوسوف، مدیر بخش پالایش نفت و گاز در وزارت انرژی روسیه گفت: «شرایط این سناریو نشان می‌دهد محدوده قیمت نفت از کم به زیاد، 45 تا 80 دلار در هر بشکه است. این بازه بسیار قابل توجه است و به ما اجازه می‌دهد تا مرزهای شرایط موجود را ببینیم و اقدمات و تصمیمات خود را مشخص کنیم.»

قیمت نفت همچنان بالای 55 دلار

از آنجایی که سرمایه‌گذاران در انتظار نشانه‌هایی از عوامل موثر بر عرضه و تقاضا هستند، قیمت نفت در معاملات امروز در نزدیک رقمی که در 3 هفته گذشته ثبت شده بود، باقی ماند. کاهش عرضه نفت عربستان و کاهش دخایر نفت آمریکا سبب شد تا فشار کاهشی ناشی از کمی تقاضا برای سوخت جبران شود. تقاضا برای سوخت کاهش یافت، زیرا عرضه واکسن متوقف شده و نوع جدید از ویروس کرونا شیوع یافته است. هر بشکه نفت برنت با 55.87 دلار و هر بشکه نفت خام آمریکا  52.51 دلار فروخته شد. قرار است عربستان میزان تولید خود را در ماه‌های فوریه و مارس به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد. همچنین میزان تعهد اوپک پلاس به توافق کاهش تولید در ماه ژانویه افزایش یافته است. ویوک دهارف تحلیلگر بازار گفت: کاهش تولید عربستان به این معناست که عرضه نفت اوپک که در ماه ژانویه 7.2 میلیون بشکه روز کاهش یافته بود، در ماه فوریه به 8.125 میلیون بشکه در روز می‌رسد.

پیش بینی یک نماینده مجلس از کاهش قیمت خودرو

حجت اله فیروزی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره کاهش قیمت خودرو، گفت: از آنجا که قیمت خودرو طی ماه‌های گذشته بیش از ارزش واقعی آن افزایش یافت و در شرایط کنونی نیز مردم دریافته‌اند که خودرو جزو کالاهای سرمایه‌ای نیست، قیمت چهارچرخ ها نزولی شده است. نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی افزود: سرمایه‌های مردم به سمت بازارهای مطمئن تری نسبت به خودرو در حال سرازیر شدن است، در نتیجه اگر تصمیم نامربوطی توسط دستگاه‌های اجرایی در حوزه بازار خودرو اتخاذ نشود، پیش بینی می‌شود قیمت ها بیشتر ارزان شود. این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: در شرایط کنونی تعداد خریداران بازار خودرو کاهش یافته و قیمت‌ها تا حدودی منطقی شده است در نتیجه این امر، انگیزه دلالان برای جولان در بازار کاهش می‌یابد و مصرف کنندگان واقعی در بازار ماندگار می‌شوند. سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آنجا که نرخ ارز طی هفته‌های اخیر نزولی شده، بخشی از حباب بازار خودرو خالی شده و احتمال ارزانی بیشتر این محصول نیز وجود دارد. /خانه ملت

سرمایه گذاران ۱۰۰ میلیارد دلار طلا خریدند

شورای جهانی طلا گزارش سه ماهه چهارم و ترندهای تقاضا در سال ۲۰۲۰ را منتشر کرد که نشان داد تقاضا برای طلا در سه ماهه چهارم به ۷۸۳.۴ تن رسید که ۲۸ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ کاهش داشت و ضعیفترین تقاضای سه ماهه از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ به این طرف بود. تقاضا برای طلا در کل سال ۲۰۲۰ به ۳۷۵۹ تن رسید که ۱۴ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش داشت و نخستین بار از سال ۲۰۰۹ بود که تقاضای سالانه پایین ۴۰۰۰ تن بود. در این گزارش آمده است: همه گیری ویروس کرونا با پیامدهای گسترده ای که داشته، عامل اصلی تاثیرگذار در کاهش تقاضای مصرف کننده برای طلا در سال ۲۰۲۰ بوده است.

برخلاف تقاضای فیزیکی ضعیف، بازار طلا شاهد تقاضای سرمایه گذاری بی سابقه بود. موجودی طلای صندوقهای ETF طلا به میزان ۸۷۷ تن رشد کرد و در پایان سال ۲۰۲۰ به رکورد ۳۷۵۱.۵ تن رسید. این افزایش با وجود کاهش ۱۳۰ تن از موجودی صندوقهای ETF در سه ماهه چهارم به دلیل افت چشمگیر قیمتها در نوامبر، حاصل شد. بازار طلا همچنین شاهد تقاضای مطلوبی برای سکه و شمش طلا بود. شورای جهانی طلا اعلام کرد تقاضای جهانی برای شمش در سه ماهه چهارم ۱۰ درصد و برای کل سال سه درصد رشد کرد و به ۸۹۶.۱ تن رسید. سرمایه گذاران سال میلادی گذشته مجموعا ۱۷۷۳.۲ تن طلا خریدند که ۴۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ افزایش داشت و با توجه به قیمت فعلی ۱۸۵۰ دلار اونس طلا، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد. برخلاف سال ۲۰۱۱ که مصرف کنندگان در پی صعود قیمتها، به فروش طلاهای خود پرداخته بودند، طلای بازیافتی جهانی در سال ۲۰۲۰ با وجود رکوردشکنی قیمت، یک درصد رشد کرد. در حالی که انتظار می رود تقاضای سرمایه گذاری برای طلا تا پایان سال ۲۰۲۱ همچنان رشد کند اما سرمایه گذاران همچنان باید چشم انداز کامل بازار را زیر نظر داشته باشند.

کاهش هفتگی و ماهانه در انتظار طلای جهانی

قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی تغییر چندانی نسبت به روز گذشته داشت و تحت تاثیر دلار قویتر، در مسیر ثبت کاهش هفتگی و کاهش ماهانه قرار گرفت. به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۸۴۲ دلار و ۵۸ سنت رسید. بهای معاملات این بازار از ابتدای هفته جاری تاکنون ۰.۵ درصد و در ماه میلادی جاری ۲.۸ درصد کاهش داشته است. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد افزایش، به ۱۸۴۴ دلار و ۲۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با هفت دلار معادل ۰.۴ درصد کاهش، در ۱۸۳۷ دلار و ۹۰ سنت بسته شده بود.

بدترین سال اقتصاد آمریکا از جنگ جهانی تاکنون در ۲۰۲۰رقم خورد

اقتصاددانان تخمین می‌زنند اقتصاد آمریکا سال گذشته ۳.۶ درصد آب رفته است که این بدترین عملکرد آن از سال ۱۹۴۶ تا کنون می‌باشد. این همچنین اولین بار از رکود اقتصادی بزرگ تا کنون است که تولید ناخالص داخلی آمریکا افت می‌کند. این افت شدید به دنبال رشد ۲.۲ درصدی اقتصاد آمریکا در ۲۰۱۹ رقم خورده است؛ اقتصاددانان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز تخمین زده‌اند اقتصاد آمریکا در ۳ ماهه چهارم سال گذشته ۴ درصد رشد کرده باشد. البته تقویت مجدد شیوع ویروس کرونا و عدم ارائه بسته مالی و تشویقی جدید در این دوره باعث شد تا قدرت بخش تولید و بازار خوب مسکن در سایه قرار بگیرد. حالا دولت آمریکا پس از تصویب یک بسته مالی ۹۰۰ میلیارد دلاری در انتهای دسامبر به دنبال آن است که با روی کار آمدن بایدن با یک بسته مالی ۱.۹ تریلیون دلاری راه جدیدی برای ریکاوری اقتصاد این کشور باز کند.

سهام آسیا و اقیانوسیه سقوط کرد

سهام آسیا اقیانوسیه در معاملات دیروز، جمعه، افت کردند و شاخص سهام کره‌جنوبی بیش از ۳ درصد از ارزش خود را از دست داد. افت سهام آسیایی به دنبال آن رخ داد که در معاملات دیشب وال‌استریت سهام آمریکا به سقوط سنگین روز گذشته خود ادامه دادند و داوجونز ۳۰۰ واحد دیگر از دست داد. جامع‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی بدون سهام ژاپن ۱.۸۵ درصد سقوط کرد در حالی که نیکی ژاپن ۱.۸۹ درصد پایین آمد. در بازار چین کامپوزیت شانگهای ۱.۰۲ درصد سقوط کرد و هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۶۱ درصد پایین آمد. ای‌اس‌اکس استرالیا ۰.۶۴ درصد افت کرد در حالی که کوسپی کره‌جنوبی با سقوط سنگین ۳.۰۳ درصدی روبرو شد. در بازار ارز، دلار آمریکا ۰.۲۹ درصد در مقابل ین ژاپن و ۰.۱۸ درصد در مقابل یوآن چین تقویت شد و به ترتیب در نرخ‌های برابری ۱۰۴.۵۱ واحد و ۶.۴۶۰ واحد معامله شد.

حباب سکه چقدر شد؟

طبق اعلام نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، با نوسان نرخ ارز در بازار داخلی و افت بهای اونس جهانی طی یک هفته اخیر، قیمت سکه و طلا در داخل نیز با نوسانات محدودی همراه شده است، اما نکته مهم این است که همچنان حباب سکه در حال تخلیه شدن است؛ به گونه‌ای که در حال حاضر هر قطعه سکه حدودا ۲۰۰ هزار تومان حباب دارد.

قیمت انواع شاسی‌بلندهای چینی چقدر است؟ لیست خودرو‌های شاسی‌بلند چینی که در بازار می‌توان خرید، به شرح زیر است:  /باشگاه خبرنگاران جوان   مدل خودرو سال تولید قیمت بازار (تومان) ام وی ام x33s اتوماتیک اسپرت 1399 460.000.000 جک s5 اتوماتیک  1399 620.000.000 جک s3 اتوماتیک  1399 450.000.000 چانگان cs35 (مونتاژ) 1399 458.000.000 چری تیگو IE5 1399 670.000.000 چری تیگو IE7 1398 3850.000.000 هایما s7  توربو  1399 670.000.000 کمبودی در عرضه مرغ نداریم؟

محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش قیمت ‌مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۵ هزار و ۶۹۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۲۱ هزار و ۵۷۰ تومان و خرده فروشی ۲۴ هزار تومان است. وی عرضه مرغ با نرخ های بالاتر را گرانفروشی دانست و افزود: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می شود که نوسان خاصی در بازار رخ ندهد. کمالی سروستانی با اشاره به اینکه کمبود عرضه مرغ واقعیت ندارد، بیان کرد: زمانی کالایی دچار کمبود است که در مغازه ها موجود نباشد، اما هم اکنون در تمامی مغازه ها مرغ فراوان است.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی از افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر قطعه جوجه یکروزه ۴ هزار و ۵۶۰ تومان است که افزایش اخیر قیمت جوجه ناشی از ازدیاد تقاضای مرغداران برای جوجه ریزی شب عید است. وی با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه بیان کرد: دولت برای ۴۰ روز دوره پرورش نهاده در نظر گرفته است و به علت آنکه مرغ در این مدت وزنی نمی‌گیرد، کشتارگاه ها رغبتی به خرید ندارند، به همین‌خاطر ناچارند بخشی از نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد تامین‌کنند که این امر بر هزینه های تولید می افزاید. اگر ۱۰۰ درصد نهاده ها با نرخ مصوب تامین شود، قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و مرغ گرم ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان است.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهرداد میناوند علی انصاریان مهدی جهانگیری پوری حسینی آنتونی بلینکن پیش بینی کاهش قیمت خودرو مهرداد میناوند علی انصاریان مهدی جهانگیری پوری حسینی آنتونی بلینکن سرمایه گذاران اقتصاد آمریکا سه ماهه چهارم میلیارد بشکه میلیارد دلار سال ۲۰۲۰ هزار تومان قیمت خودرو کاهش قیمت پیش بینی قیمت نفت برای طلا بشکه نفت تن رسید ۲ درصد ۴ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۲۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!

تین نیوز

براساس مجموعه ای از داده ها، چیزی که برای مدت طولانی اجتناب ناپذیر به نظر می رسید اخیرا محقق شده است:«چین به عنوان بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تایید شد.» یکی از شرکت های تولیدکننده خودرو در چین با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳ تبدیل به بزرگترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی شد و فروش سالانه آن در خارج از کشور ۳۳۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، فولاد قطعا در اقتصاد جهانی یکی از مولفه های قدرت در قراردادهای تجاری است؛ صنعت خودروی چین نیز مقدار زیادی فولاد وارد می کند. از ۳۲ کشوری که زنجیره فولاد را تشکیل می دهند، تقریباً نیمی از آنها به چین به عنوان مقصد برتر متصل هستند. یکی از بخش های اصلی خودرو اما لاستیک است که تقاضای مرتبط با گسترش تولید خودرو در چین اخیراً به افزایش قیمت این کالا به بالاترین سطح سه سال اخیر کمک کرده است. بزرگترین صادرکنندگان آن، مانند تایلند و اندونزی، فهرستی از واردکنندگان برتر لاستیک دارند که چین اصلی ترین آن ها است.

تاریخچه صنعت خودروسازی در چین

صنعت خودروسازی چین در ۱۹۵۰ میلادی شکل گرفت، زمانی که چین با کمک اتحاد جماهیر شوروی و به لطف اصلاحات گسترده دنگ شیائوپینگ، رهبر حزب کمونیست در اقتصاد و صنعت چین، در طول سه دهه روند صعودی به خود گرفت و در ۱۹۹۰ به شکوفایی رسید. تولید سالانه ی خودرو در چین برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ از مرز یک میلیون دستگاه گذشت؛ اما ۲۱ سال بعد، در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم که چینی ها به تنهایی ۵.۲۲ میلیون دستگاه خودرو صادر کردند.

شرط جالب چینی ها برای سرمایه گذاران خارجی

یکی از اصلی ترین عواملی که موفقیت چین را توضیح می دهد، سرمایه گذاری مستقیم کشورهای خارجی در این کشور است. سرمایه گذاری خارجی در چین در اندازه بازار، هزینه های نیروی کار و کیفیت زیرساخت ها موثر بود. سرمایه گذاری مستقیم خارجی به افزایش سرمایه گذاری و رشد بهره وری در چین کمک کرد و باعث ایجاد شغل و شکل گیری بخش صادرات پویا شد.

چینی ها برای استقرار خودروسازان برتر دنیا در کشورشان که به لطف بازار مصرف گسترده، نیروی کار ارزان و هزینه ی تولید پایین به یکی از بهترین زیرساخت ها برای صنعت خودرو تبدیل شده بود، شرط جذابی را مطرح کرده اند؛ هر خودروسازی که خواهان سرمایه گذاری در چین است باید با یک خودروساز چینی شریک شود تا طرفین معامله از بستر صنعتی شکل گرفته به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

سیاست جذاب چینی ها باعث تولد خودروسازان متعددی شد که بسیاری از آن ها صاحب سبک به نظر می رسند. خودروسازی FAW که زیرمجموعه های متعددی دارد از دل سرمایه گذاری فولکس واگن در چین به یکی از چهار خودروساز برتر این کشور تبدیل شد و شرکت SAIC نیز با رشد زیرمجموعه های جنرال موتورز در چین به شهرتی باورنکردنی دست پیدا کرد. برند برلیانس که خودروهای آن را در بازار ایران هم مشاهده کرده ایم، نشأت گرفته از سرمایه گذاری گسترده بی ام و در چین بوده است.

بی وای دی، جیلی، چانگان، چری و دانگ فنگ از جمله مهم ترین و شناخته شده ترین خودروسازان چینی هستند. اگرچه صنعت خودروسازی در چین هنوز رنگ و بوی دولتی دارد و بسیاری از هلدینگ های غول پیکر صاحبان اصلی خودروسازان شناخته شده چینی هستند، واقعیت این است که رویکرد دولتی هم نتوانسته مانع رؤیاپردازی های شرکت های چینی باشد.

۲۰۲۳، سال سرنوشت ساز صنعت خودروسازی چین

سال ۲۰۲۳ یک لحظه مهم در تکامل صنعت خودرو چین بود. این صنعت به تولید ۳۰.۱۶ میلیون دستگاه و فروش ۳۰.۰۹ میلیون دستگاه دست یافت که نشان دهنده نرخ رشد سالانه ۱۱.۶ درصد و ۱۲ درصد است.

ریشه دوانی خودروسازی چین در کشورهای همسایه

ژاپنی ها اما در شکل گیری سیاست گذاری چین برای توسعه صنعت خودروسازی این کشور، بی تاثیر نبوده اند. ژاپنی ها در دهه ۱۹۹۰ میلادی و اوایل قرن بستم خطوط تولید خود را به کشورهای گوناگونی در سارسر جهان منتقل کردند و تلاش کردند تا بازارهای بزرگی برای محصولات خود پیدا کنند؛ ایده ای که بی شباهت با سیاست های خودروسازان چینی نیست.

بی وای دی نمونه ی بارزی از تلاش چینی ها برای موفقیت بیشتر است. این خودروساز برای ساخت کارخانه های بیشتری در خارج از چین از جمله یک کارخانه ی ۶۰۰ میلیون دلاری در برزیل و دیگری در مجارستان برنامه ریزی می کند. ام جی و چری نیز علاقه مند هستند که کارخانه ای برای مونتاژ خودروهایشان در مکزیک تأسیس کنند. درعین حال، چری سعی دارد که با موفقیت زیرمجموعه های شناخته شده اش یعنی اومودا، جیکو، جتور و اکسید در اروپا، به تأسیس کارخانه ی تولید خودرو در قاره ی همیشه سبز نزدیک شود.

چری با اومودا ۵ [که در ایران با نام فونیکس اف ایکس شناخته می شود] وارد بازار استرالیا شده و امیدوار است که در بازار پویای این کشور هم فرصت های متعددی داشته باشد. فونیکس اف ایکس اخیرا در بازار بریتانیا هم عرضه شده؛ اما آن چه چینی ها در حال مقدمه سازی اش در کشورهای گوناگون هستند، به لطف ارتباطات عمیق میان ایران و چین همین حالا در ایران ریشه دوانده است. محصولات چری در ایران با نمایندگی مدیران خودرو تحت برندهای «ام وی ام»، «فونیکس» و «اکستریم» با رده های قیمتی مختلف مونتاژ و عرضه می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تصاویر| شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود / ورود چری به بازار خودروی اروپا
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • قیمت بیت کوین تا ۶۳ هزار دلار کاهش یافت
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه روند متوازن نداشت
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار +جدول
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!