Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سید علی آقازاده صبح امروز در نشست بررسی مشکلات آب کشاورزی در سالن اجتماعات فرمانداری رشت، با اشاره به مشکلات تجهیز مزارع در این شهرستان اظهار کرد: در خصوص تجهیز اراضی و مزارع رشت اتفاقات خوبی افتاده ولی در اوایل راه هستیم زیرا در بعضی مواقع به دلیل عدم تأمین نیازهای دیگر تجهیزات با مشکل مواجه شده و برخی از مزارع و جاذبه‌های روستایی از بین رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دلایل عدم استفاده صحیح از تجهیزات برداشت برنج در گیلان گفت: یکی از اهداف تجهیز اراضی کشت دوم و ایجاد نهر به‌منظور آب‌رسانی به‌موقع بوده ولی تاکنون ک از سال ۷۰ که انجام این کار آغازشده علیرغم تأمین تجهیزات متأسفانه به دلیل عدم تجهیز اراضی صحیح از این امکانات به‌درستی نشده است.

عضو مجمع نمایندگان گیلان با اذعان‌ به اینکه هزینه کشت محصول برنج در بسیار گران است، تصریح کرد: به دلیل عدم تجهیز اراضی درست و همچنین توسعه زیرساخت‌های کشاورزی و تجهیزات هزینه کشت برنج در گیلان بسیار زیاد است به‌طوری‌که یک کشاورز برای حضور در شالیزارها باید بعضاً از باتلاق عبور کرده و یا برای برداشت برنج باید هزینه‌های زیادی را بپردازد.

آقازاده با تأکید برافزایش تولید برنج در هر هکتار از اراضی شالیزاری افزود: بر اساس آمار تولید برنج در هر هکتار از اراضی شالیزاری دو تن بوده و این امر باید به سه تن و بلکه بیشتر افزایش پیدا کند.

وی با انتقاد از گرانی‌های شدید در نهاده‌های دامی بیان کرد: هزینه‌های برداشت و کشت برنج در بسیار زیاد بوده و این گرانی‌های نهاده منجر به نارضایتی کشاورزان شده است، لذا تمامی مسؤولین باید وضعیت گیلان در این حوزه را موردبررسی قرار دهند.

 ۱۱ درصد برنج کشور در رشت تولید می‌شود

فرماندار شهرستان رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه با بیان اینکه نقش لایروبی مناسب در ذخیره‌سازی آب بسیار مهم است، اظهار کرد: کارشناسان حوزه کشاورزی به لایروبی و همچنین احیاء آب بندان‌ها و آن‌هم به دلیل نقش تأثیرگذار آن در نگهداری آب و ذخیره‌سازی بسیار تأکید دارند.

علی فتح الهی رشت را بزرگ‌ترین تولیدکننده برنج در کشور معرفی کرد و افزود: طبق آمار ۲۷ درصد برنج گیلان و ۱۱ درصد برنج کشور در شهرستان رشت تولید می‌شود.

وی با اشاره به نقش تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در افزایش تولید برنج گفت: افزایش تولید در هکتار، کاهش سرانه تولید و بهینه و مکانیزه کردن فرآیند بستر ازجمله مهم‌ترین اهداف تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری بوده و تاکنون ۳۲ درصد اراضی شالیزاری رشت تجهیز و کارهای مطالعاتی بر روی پنج هزار هکتار صورت گرفته است‌.

نماینده عالی دولت در شهرستان رشت با اذعان به اینکه کشت و برداشت برنج برای شالیزاران مقرون‌به‌صرفه نبوده است، بیان کرد: به دلیل هزینه زیاد کارگر در کاشت و نشان برنج و دیگر هزینه‌ها مثل گرانی نهاده‌ها هزینه تمام‌شده تولید برنج در کشور زیاد است‌.

فتح‌اللهی با تأکید بر لزوم توجه به کاهش هزینه‌های تولید برنج در گیلان تصریح کرد: باید به دغدغه‌های کشاورزان در حوزه‌های مختلف توجه شود، زیرا در صورت کاهش هزینه‌های تولید برنج در گیلان از فروش زمین‌های کشاورزی و تغییر کاربری آن جلوگیری می‌شود‌.

وی با درخواست از نمایندگان مجلس در خصوص جذب اعتبارات لازم افزود: تجهیز و نوسازی اراضی در گیلان به اعتبارات ملی نیاز دارد به این دلیل از مجمع نمایندگان درخواست دارم به جذب اعتبارات ملی کمک کنند.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: بررسی مشکلات آب کشاورزی نماینده مردم رشت در مجلس فرماندار رشت برنج گیلان اراضی شالیزاری تولید برنج برنج در گیلان تجهیز اراضی درصد برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۴۵۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است

به گزارش خبرنگار مهر، حسن بابایی کشتلی بعدازظهر پنجشنبه در نشست مشترک معاون مرکز تحقیقات برنج کشور و جمعی از مسئولان این مرکز تحقیقاتی با اشاره به اهمیت رشد تولید به ویژه در عرصه کشاورزی برای تحقق شعار سال، گفت: امنیت پایدار غذایی با رشد و توجه به مراکز تحقیقاتی میسر می‌شود و در این عرصه حوزه کشاورزی از اهمیت بالقوه و راهبردی برخوردار است.

وی افزود: مازندران به دلیل برخورداری از مواهب الهی از استان‌های مهم در عرصه تولید کشاورزی محسوب می‌شود و باید در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید نام گرفته است شاهد رشد تولید محصولات مهم و راهبردی کشاورزی در کشور باشیم.

مدیرکل دیوان محاسبات خواستار توجه و اهمیت بخشیدن به حوزه تحقیقات شد و تصریح کرد: دورنمای توسعه با توجه به زیرساخت‌های حوزه تحقیق و عملی شدن دستاوردهای پژوهشی و عینیت بخشی به آن محقق می‌شود و لذا مسئولان باید در این عرصه نگاه و توجه جدی و ویژه ای داشته باشند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مازندران بر اساس آمار رتبه نخست تولید برنج کشور را داراست انتظار از مرکز تحقیقات برنج با برخورداری از پژوهشگران موفق ومجرب حفظ روند رو به رشد و ساری شدن دستاوردها در عرصه عمل و اجرا است.

کد خبر 6088645

دیگر خبرها

  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • (تصاویر) آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • انتقاد از رایگان نشدن هزینه سمپاد دهک اول تا چهارم
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان